Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Forum Günlüğü...

Y Çevrimdışı

Yusuf Culeybib

Online
İslam-TR Üyesi
Yaklaşık bir haftadır keyfim gıcır. Anamın bacakla bel arasında ciddi bir sıkıntı vardı. Yıllardır adım atmakta zorlanıyordu. Bir hafta önce memlekete gönderdik. Alternatif tıp ile uğraşan diyarbekirli bir amca var. Daha önce amcaya tedavi olanlarin baskısiyla en başta teyzemin tabiki. Neyse gitmiş tedavi olmaya amca boynuzla vakumlamış kesmiş biçmiş sarı sarı irinler ve siyah kanlar çıkarmış. Annemle memlekete gittiğinden beri her gün konuşuyoruz. Sesinde bir mutluluk bir heyecan. Kadıncağizin yaşam kalitesi arttı resmen. 2 gündür ama bu keyfi tam olarak yasiyamiyorum. Cocuklari kayganaya bıraktım. Yarin gelicekler insaAllah. Ev bir sessiz keyifsiz bunaltici. Lise zamanlarimda anne ve babam için aglardim baslarina birsey gelirse ben n yaparım diye kaybetme korkusuyla. Şimdi ise eşim ve cocuklarim için aglamiyorm ama endiseleniyorm. Her nimetin ayrı bir imtihani var. Rabbim imtihanlarimiza dayanma gücü versin.

(Bu yoruma benzer bir yorum site duzelmeden önce yapmıştım baktim geri gelmedi yazma ihtiyaci duydum kendimce saygılar.)
 
Alketa Çevrimdışı

Alketa

2024 Resmi Kitap Sponsoru
İslam-TR Üyesi
Sabah yegenimi parka goturup oynattiktan sonra 3 saat uyumusum.
Bu anneler her gun bu gucu nerden buluyor yav.
Bir de bu cocuk parklarina boyle buyuk semsiyeler dikilmeli gunes icin. Zaten parka gidip gelesiye alir cocuk d vitaminli gunesini.
Cok acil park bahceler mudurlugune atanmam lazim.bu boyle olmaz. Agiz tadiyla kepce kum oynayamiyoruz sicaktan..
 
Alketa Çevrimdışı

Alketa

2024 Resmi Kitap Sponsoru
İslam-TR Üyesi
Mesaj ya da bildirim geldiginde
Mesaj ve bildirim kutucuklari oynuyo sağa sola
Sevimli olmuş.

Ya da benim beyin pili tamamen bitti kutucuklari oynak görüyom
 
Ahıskalı Çevrimdışı

Ahıskalı

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
seküler beyaz türkler bir eşcinselden medet umarak prestij kazanmaya çalışıyorlar ve tepki gösterenlere lağım ağızlarını boşaltıyorlar. rabbim ya beni öldür ya da izin ver ben onları öldüreyim ama hapse girmiyim
 
Bin Yusuf Çevrimdışı

Bin Yusuf

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Y Çevrimdışı

Yusuf Culeybib

Online
İslam-TR Üyesi
"Güvenemiyorum, iyi niyetiniz bile kötü.."

Geçenler de denk geldim bu cümleye. Hayatımın ortasına dank diye oturdu. Kendi nefsime pay çıkartıyorum.. karşı tarafa konuşurken ne niyetle söylüyoruz aslen. Rabbim halimizi düzeltsin.
 
Alketa Çevrimdışı

Alketa

2024 Resmi Kitap Sponsoru
İslam-TR Üyesi
Sezonun son tatilini de yaptim geldim forumdaşlarımmm..

Forum ahalisi: ne gezdin be gezketa bacım
20230912_115849.jpg
20230911_191732.jpg
 
مكنون Çevrimdışı

مكنون

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Foruma sesli mesaj özelliği gelmiş ama gizlilik dolayısı ile sesimi atmaktan çekiniyorum.
 
Y Çevrimdışı

Yusuf Culeybib

Online
İslam-TR Üyesi
6. Kez oldu martı TAG kullanıyorum. Hem motor hemde araç kısmını deneyimledim. Fiyat noktasında harika. Taksicilerin zulmünden kurtulduk elhamdülillah. Ayrica bu işi yan gelir olarak yapmak isteyenlere de ayrıca tavsiyemdir. 0 komisyon alıyorlar şuan. Akşam 6 dan gece 2 ye kadar bir tanıdığım 2000₺ kazandı. Şiddetle müşteri ve sürücü olmayı tavsiye ederim. (Sistemi bilmeyenler için bir açıklama yapayım. Bildiğin yerli UBER. Sürücü olmak için sabıka kaydı ve ehliyet istiyor)
 
A Çevrimdışı

Akansu55

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Arkadaşlar şöyle bir öz eleştiri yaparak bir şeyler yazmak istiyorum.

Bazen forumda yazdığım yazılarda ki genelde de ya çay içerken ya da bir meşguliyet içerisindeyken bazı cevaplar yazıyorum.Bunları yazarken karşı muhatabıma karşı dozu biraz fazla abartabiliyorum.Tabi elbette herhangi bir hakaret değil ama yine de dozajı biraz fazla aşıyorum.O anki cevaplar tamamen o anki hislerimle alakalı.Çünkü bir müşrik yada kafir gördüğüm de mümkünatı yok kalbimde bir öfke patlaması oluyor.Bunlardan aşırı nefret ettiğim için de o anki duygu ve düşüncelerim bir de üzerine biraz yoğun bir anıma denk geldi mi farklı şekilde kelimelere dökülebiliyor.

Bunu daha sonra yazdığım yazıyı okuyunca fark ediyorum.Belki biraz daha dozu düşürmem lazım.

Aslında gerçek hayatta böyle biri değilim.Yani belki onlarca demokrat,ateist,agnostik ve tarikatçıyla tartışıp münazara etmişliğim vardır.O anlarda ne kadar "aynı nefretim olsa da" belki karşıda ki muhatabın hidayetine vesile olurum mantığıyla gayet güzel bir üslupla insanlara anlatıyorum.Çünkü üslup ve karşıda ki insana yaklaşım şekli çok ama çok önemli.Ki bu sebepten dolayı Rabbime çok şükür çok güzel neticeler aldım.


Ama işte kafir ve müşriklere olan öfkem beni bu hale bazen sürüklüyor.Şeyi de bir türlü anlamıyorum.Örneğin bir müslüman bir müşrik görünce nasıl öfke duymaz bunu da anlamıyorum.Çünkü çevremde bu şekil çok var adam bir müşriğin şirk sözünü duyduğunda ona karşı hiç bir tepkisi yok anlamak mümkün değil.

Hatta hiç unutmam yıllar önce vela bera ile alakalı ayetleri görmeden de bu duygu patlaması bende vardı.Zaten Allah subhanehu we teala bizde kafirlere karşı olması gereken duygunun bir neticesi olarak bunu bize hatırlatmak ve uyarmak için bu konuda ki ayetlerini bize bildirmiş.Yani zaten olması gereken de bu.Bir insanın kalbine iman girmişse doğru orantılı olarak zaten bu duygunun ortaya çıkması kaçınılmazdır.


Hatta siyerden de güzel bir örnek aklımda canlandı.

Abdullah bin Amr bin As radıyallahu anh anlatıyor:

“Bir gün müşriklerin Kâbe yanındaki hatimde bir araya geldiklerini gördüm. Rasûlullah’tan bahsederek şöyle diyorlardı: ‘Bu adama sabrettiğimiz kadar hiç kimseye sabretmedik. O, bize hakaret etti. Atalarımıza sövdü. Dinimizi kötüledi. Cemaatimizi dağıttı. İlahlarımıza küfretti.’ Bu sırada, Rasûlullah efendimiz çıkageldi. Kâbe’yi tavaf ederek yanlarından geçti. Bazı müşrikler, Rasûl’e laf attılar. Bu lafları duyduğu ve rahatsız olduğu, Rasûlullah’ın mübarek yüzünden anlaşıldı. Geçip gitti. İkinci defa yanlarından geçtiğinde yine aynı sözlerle karşılaştı. Yine rahatsız olduğu, yüzünden anlaşıldı. Üçüncü kez yanlarından geçerken, aynı şekilde kendisine laf attılar. Bunun üzerine Peygamber, onlara şöyle dedi: ‘Beni duyuyor musunuz ey Kureyşliler? Ben sadece sizi kesmekle gönderildim!’ Orada bulunanlar, bu sözü işittiler, sükûtla dinlediler. O kadar sessizleştiler ki, sanki her birinin başının üzerinde bir kuş vardı da, o kuşu ürkütüp uçurmamak için seslerini çıkarmıyor ve hareket etmiyorlardı. Hatta orada bulunan müşriklerin, Peygambere karşı en şiddetli olanları bile şöyle diyordu: ‘Ey Eba Kasım, doğruca yoluna git, sen cahil bir kimse değilsin.’ ”

(İsnadı hasendir. Hadisi İbn Hibban, İhsan 8/188 (6535) ve Ebu Ya'la (7339), Müsned)


Bu hadiste güzel bir örnek.Allahın dinini din edinmemiş,O'nun nimetlerinden faydalanıp ama buna rağmen O'na şirk koşan insanlara öfke duymamak zaten fıtrata aykırı.Bir insan hem Allah'ı sevdiğini söyleyecek hemde Allah'ın ebedi cehennemde yakacağı (tevbe etmezse) adamlara sevgi besleyecek olacak şey değil.

Zaten vela bera ile alakalı onlarca ayet ve hadisi saymıyorum bile.Rabbim zaten ayetlerde nasıl bir profilde olmamız gerektiğini bize fazlasıyla anlatmış.


Bu yazıyı yazmada ki amacım bundan sonra ki cevap ve tartışmalarda dozu biraz daha düşüreceğimi belirtmek içindi.Daha önceki yazdıklarımdan dolayı da hakkınızı helal edin.Bu duygumu daha kontrollü kullanacağım ve bu şekilde yazdığım yazılara da inşaAllah yansıyacaktır.
 
Son düzenleme:
A Çevrimdışı

Alkâme

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Abilerim ablalarım ve sevgili küçük kardeşlerim özetle Çok değerli müslüman kardeşlerim birkaç gündür yurt dışına çıkmıştım başıma gelmeyen kalmadı refaha ve huzura kavuşabilmek için siz değerli müslüman kardeşlerimden dualarınızı istiyorum inşeAllah Allah svt cümlenizden radı olsun.
 
Vҽϲízҽ Çevrimdışı

Vҽϲízҽ

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Abilerim ablalarım ve sevgili küçük kardeşlerim özetle Çok değerli müslüman kardeşlerim birkaç gündür yurt dışına çıkmıştım başıma gelmeyen kalmadı refaha ve huzura kavuşabilmek için siz değerli müslüman kardeşlerimden dualarınızı istiyorum inşeAllah Allah svt cümlenizden radı olsun.

ALLAH tüm sıkıntılarınızı gidersin ve her işinizi kolaylaştırıp hayırlı kılsın. Amin.
 
A Çevrimdışı

Akansu55

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Bir kaç gündür HTŞ'li mücahitler haberlerden aldığım bilgilere göre Azez ve El-Bab bölgelerinde laik ÖSO'ya karşı saldırılar başlatmış.Bazı kasaba ve köyleri de aldığı gelen bilgiler arasında.Rabbim yardımcıları olsun.

Ayrıca Deyrizor ve diğer bölgelerde de kaç haftadan beridir PKK köpeklerine karşı Arap aşiretler tarafından ayaklanma ve saldırılar devam etmekte.Akidelerini bilmediğimiz için pek de bir şey diyemiyorum.Ama sonuç itibariyle PKK militanlarının öldürülmesi çok güzel bir haber.Mücahitler için olumlu bir gelişme.


Rabbim ordaki mücahit kardeşlerin yardımcısı olsun.Bu gelişmelerin hepsini onların lehine çevirtip zaferler nasip etsin.Dualarınızı eksik etmeyin.
 
Alketa Çevrimdışı

Alketa

2024 Resmi Kitap Sponsoru
İslam-TR Üyesi
Selamun Aleykum, ben geldiiiiimmmm.
KIz kardesimi evlendirdiikk, bitmek bilmeyen ritullerden sonraa o koca evine bende forum evime gelebildim çok şükür.
dukkani acar gibi sabahin 8 inde yaziyom.
Mesaim başlasıııınn :D

Forum ahalisi: iyiydik biz boyle be, kafamiz da rahatti.
 
Y Çevrimdışı

Yusuf Culeybib

Online
İslam-TR Üyesi
İnsan baba olunca, babasının ne kadar güçlü olduğunun daha çok farkına varıyor. Çocuk sahibi olunca annesinin ne zahmetler çektiğini o zamanın şartlarına göre ne imtihanlar dan geçtiğini düşününce bile işin içinden çıkamıyor. Ya rabbi herşeye rağmen bu zahmetlere karşılık gösterdiğimiz sabırda bize yardım et, vereceğin hayırlara bize hamd etmeyi nasip et..
 
!sLaM4eVeR Çevrimdışı

!sLaM4eVeR

لا اله الا الله
Admin
Selamun Aleykum, ben geldiiiiimmmm.
KIz kardesimi evlendirdiikk, bitmek bilmeyen ritullerden sonraa o koca evine bende forum evime gelebildim çok şükür.
dukkani acar gibi sabahin 8 inde yaziyom.
Mesaim başlasıııınn :D

Forum ahalisi: iyiydik biz boyle be, kafamiz da rahatti.

aleykum selam,

Allah cc hayirli kilsin, Rabbim mutluluklar versin

simdi tüm forum huzurunda soru soracagim ama saklamadan etmeden sipidida cevap ver.

Gelin kiz cikarken kapiyi tutup para aldin mi almadin mi?
 
Üst Ana Sayfa Alt