Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Modanin Islami Giyime Etkisi

N Çevrimdışı

nurnurcu

Üye
İslam-TR Üyesi
MODANIN İSLAMİ GİYİME ETKİSİ[1]

(Günümüzde örtünmenin asıl amacını unutan ve İslam’a göre örtünmeyi bilmeyen inançlı, Müslüman hanımlara bir sesleniştir.)
İslam inancına göre giyinmenin (örtünmenin) amacı kadının kendini muhafaza etmesi ve haram olan bakışlardan (gözlerden) korumasıdır. Örtünmenin en güzel şekliyse kendiliğinden görünen yerler[2] (el ve yüz) dışında vücudun tamamını örtmektir. Bu örtünme şeklinde vücut kıvrımları asla belli olmamalıdır. Eğer vücut kıvrımları belli olursa örtünme amacına ulaşmamış demektir. Yüce Allah’ın emrettiği şekilde örtünmeyi sağlayan en güzel örtülerden biriside hiş şüphe yok ki ÇARŞAFTIR[3]. Bunun dışında çok geniş elbiseyle de örtünme sağlanabilir. (Örneğin, vücut kıvrımlarını belli etmeyen geniş pardösü ve yöresel elbiseler. Tabi bu elbiseler çok fazla ilgi çekici renkte olmamalıdırlar.)
Bunların dışında dar giysiler, pantolonlar ve kısa ya da dar etekler örtünme işlevini asla yerine getirmiş olmazlar. Hatta böyle giyinen inançlı bayanlar daha çok ilgi çekmekte ve haram bakışlara daha çok maruz kalmaktadırlar. (Bunlar öyle giyinmişlerdir ki vücutlarını örtme yerine onu daha çok belli etmişlerdir. O kadar göz alıcı elbiseler giymişlerdir ki her kesin haram bakışlarını özerlerine çekmişlerdir.) Böyle giyinmekle hem inançlarına hem de Yüce Allah’ın örtünme emrine bilmeden karşı gelmiş olurlar. Çünkü başta da söylemiştik, kurana göre örtünmenin amacı kadının kendisini haram bakışlardan muhafaza etmesi ve erkeklerde var olan o isteğin (cinselliğin) ortaya çıkmasına engel olmasıdır.
Aslına bağlı kalmadan yapılan örtüneme sadece kendini kandırmaktır. Bu şekilde örtünen inançlı bayanlar sözle değil de giyinme tarzı olarak yüce Allah’ın emrine karşı çıkmış olurlar.
Çoğu zaman açık olan bir ehli dünya bayanın, inançlı bir bayandan daha güzel giyindiğini hepimiz görmekteyiz.
Bu nasıl olur diye soracak olursanız?
Cevap olarak şöyle söyleyebiliriz: Kurana göre örtünme olmadığı için inançlı bayan o kadar dar giyinmiştir ki vücut kıvrımları tamamı ile belli olmuştur, buna karşılık ehli dünya sade giyindiği için ondan daha az ilgi çekmektedir. Bunu şöyle de ifade edebiliriz: O elbise giymeyerek insanları günaha sevk etmiştir. Diğer taraf ise elbise giyerek insanları günaha sevk etmiştir.
Evet, sevgili kız kardeşlerim bu konuya çok dikkat etmeniz gerekiyor. Çünkü bilmeden Yüce Allah’ın emrine karşı gelmiş ve erkekleri de günaha yönlendirmiş oluyorsunuz. Bu şekilde hem kendiniz günaha girmiş hem de insanları günaha sevk etmiş oluyorsunuz. Ne olur kız kardeşlerim ve analarım ne olur bunun farkına varın ve Yüce Allah’ın Kuranda buyurduğu gibi giyinin ki örtünme amacına ulaşmış olsun. Yoksa sadece kendinizi alçaltmış olursunuz. Bu da faydadan çok zarar vermektedir. Bu zarar hem İslam hem dine hem size hem de sizin yüzünüzden harama girenleredir.

Sevgili kız kardeşlerim ve analarım, eğer Yüce Allah’ın emrettiği gibi örtünme olmazsa Allah’ın rızası olmaz. Biliyorsunuz ki Allah rızasının olmadığı hiçbir iş, durum ve olayın hiçbir faydası yoktur.
Peki, böyle giyindiğinizde kimin sizden razı olmuş olur. Size bakıp zevk alanların, İslam düşmanlarının rızası olmuş olur.
Evet, evet… Emirlere göre örtünme olmazsa Allah razı olmaz. Böyle olunca da günaha girmiş ve Allah’a karşı gelmiş olursunuz.
Şimdi gelelim bazı yanlış örtünme örneklerine.
Birincisi: Başörtüsü takmış ama bunu yanında çok dar kot veya kumaş pantolon giymiş türe. Ben bunları hiç anlamış değilim zaten. Yani Allah aşkına örtünmeyi sadece saçlarınızı kapatmak mı zannediyorsunuz. Bu tür ilgi çekmekte ve nice Müslüman’ın günaha girmesine sebep olmaktadır.
İkincisi: Başörtüsü takmış ama bunun yanında kısa ya da mini etek giymiş tür. Allah aşkına İslam da kısa etek diye bir şey var mı? Siz kimin için giyiniyorsunuz?
Üçüncüsü: Dar her türlü elbise giyen türdür. Bunların giydiği elbiseler o kadar dardır ki daha çok sıkıntıya sebep olmaktadır.
Böyle birçok örnek sayabiliriz. Not olarak şunu eklemek istiyorum. Bazı bacılarım İslam’a göre giyindikleri halde yaptıkları makyajlarla o giyimlerine zarar vermektedirler haberleri olsun.
Sonuç olarak peygamber efendimiz s.a.m söylediği bir söz ile bitiriyorum. “Ümmetimin son dönemlerinde öyle kadınlar çıkar ki onlar görünürde giyinmişlerdir, fakat (elbiselerinin inceliği, darlığı ve kısalığından) çıplak hükmündedirler. Onlar saçlarını toplayıp öyle şekil verirler ki başları deve hörgücüne benzer. Onlar cennete giremez ve cennetin kokusunu bile alamazlar[4].




NOT: Bir çözüm olması için konuya bir hadis-i şerif daha ekledim.
Gözümüzün nuru, sevgili peygamberimiz s.a.m buyuruyor ki:

En üstün olanınız, görüldüklerinde Allah’ın hatırlandığı kimselerdir . (Hâkim)

Bu hadisi şerifin birçok yünü vardır. Yani hal ve hareketler gibi ya da erkekler bakan yönleri gibi...
Ama ben daha çok konum ile ilgili olan yönünü ele alacağım ta ki inançlı hanım efendi kardeşlerim ona
göre kendilerine baksınlar.
Sevgili kardeşlerim, eğer üstün insan olmak istiyorsanız giyim ve kuşamınıza dikkat etmeniz gerekiyor.
Yani hadsin tabiri ile size bakıldığında yüce Allah akla gelsin.
Eğer siz İslam’a göre giyinirseniz bu gerçekleşmiş olur ve siz Allah’a yakın ve üstün bir insan olmuş olursunuz.
Bu giyinme tarzı da o kadar kolay değildir çünkü size kim bakarsa baksın Allah’ı hatırlamalıdır.
Giyinişinizle Allahın emrine tam itaat ederseniz, insanlara Allah’ı hatırlatırsınız.


Ey sevgili hanım efendi kardeşlerim, Allah muhafaza size bakıldığında
Allah’tan başka şeyler akla geliyorsa vay halinize vay ki…

Ben burada artık fazla açıklama yapıp okurlarımın zihnini bulandırmak istemiyorum.
Konuyu anlayan anladı zaten. Sevgili kardeşlerim, Allah için kendinize gelin ve kimin için giyindiğinizin farkına varın…

Yüce rabbim bu ahir zamanda biz Müslümanlara yardımcı olsun…
Hata ve günahlarımızı af etsin… Bizi kendisine kul kabul eylesin…
Emanetini bizden alıncaya kadar bizi emanette emin eylesin…
Amin… Amin… AMİN…



[1] Günümüzde örtünmenin asıl amacını unutan ve İslam’a göre örtünmeyi bilmeyen inançlı ve Müslüman hanımlara bir uyarıdır.

[2] Kendiliğinden görünen yerler el ve yüz olarak ifade edile bilir.

(3] Bediüzzaman Said Nursi, yazdığı tesettür risalesinde çarşaf kelimesini kullanmaktadır. (24. LEM’A) Kadının siperi ve kalesi (koruması) ÇARŞAFI olduğunu gösteriyor.

[4] Müslim, Libâs, 125.

NURNURCU
 
Pulcet Çevrimdışı

Pulcet

Forumun Bekçisi
Site Emektarı
Ümmetimin son dönemlerinde öyle kadınlar çıkar ki onlar görünürde giyinmişlerdir, fakat (elbiselerinin inceliği, darlığı ve kısalığından) çıplak hükmündedirler. Onlar saçlarını toplayıp öyle şekil verirler ki başları deve hörgücüne benzer. Onlar cennete giremez ve cennetin kokusunu bile alamazlar

Bu hadis bir çok şeyi anlatıyor...Rabbim bizlere merhamet etsin...

ALLAH(cc) Razı olsun paylaşım için...
 
seleme islam Çevrimdışı

seleme islam

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Rabbime şükürler olsun beni en güzel islam öetüsüne büründürdü,mevlam her müslüman kardeşimede rabbimin razı oldugu şekilde örtünmeyi kulluk etmeyi nasip eylesin.
 
.::UmmU_EnSar ::. Çevrimdışı

.::UmmU_EnSar ::.

Üye
İslam-TR Üyesi
İbni Abbas (ra). "hür olduklarının bilinmesi ve iffetlerinin korunması için mümin kadınlara bir gözleri hariç bütün baş ve yüzlerini örtmeleri emredilmiştir."demiştir
 
N Çevrimdışı

nurnurcu

Üye
İslam-TR Üyesi
dün çok düşünmüştüm bu konuya örnek vermek için.. ALLAHa şükür bu gün örnek geldi aklıma şimdi onu yazacağım.. inşALLAH istifadeli olur...



Bu olayı bir iki örnekle zihinlere daha iyi yaklaştırmaya çalışalım. Örneğin, Namaz kılmamızın yegâne
(tek) sebebi yüce ALLAH’ın emri olmasıdır. Bunun dışında hangi amaçla olursa olsun kılınan namazın
manevi yönden hiçbir faydası yoktur. İşte bunun gibi, yüce ALLAH’ın emrettiği şekilde örtünme olmazsa
o örtünmenin de manevi yönden pek bir faydası olmaz. Namazda yapılan bazı hareketlerin tıbben faydalı olduğu kanıtlanmıştır.
Bir insan sadece bu faydaları için namaz kılarsa bu namazın ona manevi yönde hiçbir kazancı olmaz.
Çünkü ALLAH rızasını değil de tıbbi fayda için kılmıştır.
İşte aynen bunun gibi kuranın emrettiği gibi örtünme olmazsa yani örtünme
ALLAH rızası için değil de güzel görünmek ve beğenilmek için yapılırsa manevi yönden hiçbir fayda vermeyeceği gibi zarar verir.


Bu olayı bir de oruç ibadeti ile örneklendirelim.
Orucun mideye ve insana çok faydalı olduğunu tıbben ve ilmen biliyoruz.
Biz oruç ibadetini eğer bunlar için yaparsak o ibadetin manevi olarak hiçbir faydası olmayacaktır.
İşte örtünme de aynen bunun gibidir. Eğer yüce ALLAHın emrettiği gibi olmazsa eksik olur ve fayda vermez.
Bir de orucun vakti ile bir bağlantı kuralım.
Oruç ibadetinin yerini bulması için ilk önce ALLAH rızası için yapılmalı ondan sonrada vaktine dikkat edilmelidir.
Yani güneş doğmadan önce başlar ve güneş doğup battıktan sonra sona erer.
Bu süre içinde oruçlu hiçbir şey yememeli ve içmemelidir.
Örneğin bir insan sabah güneş doğduktan sonra bir şey yerse ondan sonra
gece yarısına kadar da kendisini aç bırakırsa bu yaptığı oruç sayılmaz, çünkü yüce
ALLAHın emrettiği doğrultuda hareket etmemiştir. İşte aynen bunun gibi.
Yüce ALLAHın emrettiği şekilde ve çerçevede örtünme yayılmazsa, o örtünmemin manevi yönden hiçbir faydası olmaz
 
N Çevrimdışı

nurnurcu

Üye
İslam-TR Üyesi
Rabbime şükürler olsun beni en güzel islam öetüsüne büründürdü,mevlam her müslüman kardeşimede rabbimin razı oldugu şekilde örtünmeyi kulluk etmeyi nasip eylesin.
ne güzel... inşallah bütün müslüman hanımlar da sizin gibi olurlar... allah sizden razı olsun...
 
N Çevrimdışı

nurnurcu

Üye
İslam-TR Üyesi
YENİ BİR PARÇA EKLENDİ..


NOT: Bir çözüm olması için konuya bir hadis-i şerif daha ekledim.
Gözümüzün nuru, sevgili peygamberimiz s.a.m buyuruyor ki:

En üstün olanınız, görüldüklerinde Allah’ın hatırlandığı kimselerdir . (Hâkim)

Bu hadisi şerifin birçok yünü vardır. Yani hal ve hareketler gibi ya da erkekler bakan yönleri gibi...
Ama ben daha çok konum ile ilgili olan yönünü ele alacağım ta ki inançlı hanım efendi kardeşlerim ona
göre kendilerine baksınlar.
Sevgili kardeşlerim, eğer üstün insan olmak istiyorsanız giyim ve kuşamınıza dikkat etmeniz gerekiyor.
Yani hadsin tabiri ile size bakıldığında yüce Allah akla gelsin.
Eğer siz İslam’a göre giyinirseniz bu gerçekleşmiş olur ve siz Allah’a yakın ve üstün bir insan olmuş olursunuz.
Bu giyinme tarzı da o kadar kolay değildir çünkü size kim bakarsa baksın Allah’ı hatırlamalıdır.
Giyinişinizle Allahın emrine tam itaat ederseniz, insanlara Allah’ı hatırlatırsınız.


Ey sevgili hanım efendi kardeşlerim, Allah muhafaza size bakıldığında
Allah’tan başka şeyler akla geliyorsa vay halinize vay ki…

Ben burada artık fazla açıklama yapıp okurlarımın zihnini bulandırmak istemiyorum.
Konuyu anlayan anladı zaten. Sevgili kardeşlerim, Allah için kendinize gelin ve kimin için giyindiğinizin farkına varın…

Yüce rabbim bu ahir zamanda biz Müslümanlara yardımcı olsun…
Hata ve günahlarımızı af etsin… Bizi kendisine kul kabul eylesin…
Emanetini bizden alıncaya kadar bizi emanette emin eylesin…
Amin… Amin… AMİN…
 
MeNaR Çevrimdışı

MeNaR

Üye
İslam-TR Üyesi
Gerekli ve herkes tarafından okunması gereken bir yazı.ALLAH razı olsun..
 
seleme islam Çevrimdışı

seleme islam

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Pardüse Amerika ve Avrupanın kıyafeti.Senin Avrupa Amerika ile ne işin var.Senin işin MEKKE ve MEDİNE iledir.Kainatın en büyüğü orada yatıyor.Çarşaflı hanımlar demeliki çarşaf sokakta güzel görünmesede ben insanlara değil RABBİME iyi görünmeye bakıyorum.Bizi ALLAHU TEALA beğensin.Şeriatı yaşarsan ALLAH seni beğenir,yaşamazsan beğenmez.Çarşafın içinde olan hanım karamıdır,beyazmıdır,güzelmidir,çirkinmidir bilinmiyor ancak iffetli bir hanım oldugu biliniyor.celabib kelimesi cilbab kelimesinin cemisidir.cilbab kelimesi lügata bakınca milhafe yazıyor.milhafeyede bakınca çarşaf yazıyor.çarşaf sokağa çıkınca hanımların başortü ve elbiselerinin üzerine giyecekleri şey demektir.Süneni Ebu Davud yazıyor.ÜMMÜ SELEME VALİDEMİZ diyorki,BU AHZAP SR. AYET59 nazil olunca medine sokakları SİMSİYAH karga gibi oldu.onlar ayeti duyar duymaz hemen tabi oluyarlardı .Bizler ise şu nefsimizin esaretinden çok zor kurtuluruz.Ah karısını bacısını açık giyinmesine göz yuman erkekler.ah bilali habeşi hazretleri eli kolu bağlı işkence altındayken ehat ehat Allah bir diyordu rabbini anmaktan geri kalmıyordu bizler ise muslugumuzdan sıcak sular akıyor her işimizi makineler yapıyor bunca rahatlık içinde rabbimizi ne kadar zikrede biliyoruz biz insanlar şükürsü ve nankörüz rabbim bizi afetsin.amin.
 
Üst Ana Sayfa Alt