Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Haber Fransa'da Saldırı

y0lcu34 HARİCİSİ Çevrimdışı

y0lcu34 HARİCİSİ

Üyeliği İptal Edildi
Banned
Daha önce müslümanlar bunların şerrinden emin miydi onu soruyorum ben. Bu saldırıdan sonra mı müslümanlar bunların şerlerine düçar olacak? Bundan öncede kafirliklerini yapıyorlardı bundan sonrada yapacaklar.
 
Elyesa Abdurrahman Çevrimdışı

Elyesa Abdurrahman

"Hüküm ancak Allah'ındır..." En'am 57
İslam-TR Üyesi
Ya arkadaş bırakın artık "onlar da müslümanlara saldıracak" edebiyatını. Sanki bu adam bu eylemi yapmadan Afrika ve diğer İslam beldeleri Fransa'nın şerrinden emindi. Cezayirli milyonlarca müslüman katledilirken kamyonla eylem mi yapılmıştı? Kafirin kafirliğini yapması için senin bir şey yapmana gerek yok, onun dinine girmediğimiz sürece bizden razı olmayacaklar hiçbir zaman.
Benimd3
e cevabim bu Allah ecrini versin
 
Alketa Çevrimdışı

Alketa

2024 Resmi Kitap Sponsoru
İslam-TR Üyesi
Ya arkadaş bırakın artık "onlar da müslümanlara saldıracak" edebiyatını. Sanki bu adam bu eylemi yapmadan Afrika ve diğer İslam beldeleri Fransa'nın şerrinden emindi. Cezayirli milyonlarca müslüman katledilirken kamyonla eylem mi yapılmıştı? Kafirin kafirliğini yapması için senin bir şey yapmana gerek yok, onun dinine girmediğimiz sürece bizden razı olmayacaklar hiçbir zaman.
..

Adam hakli.
 
İ Çevrimdışı

İki Hicretyolu

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Nice saldırganı Müslüman değilmiş

Nice'te 84 kişiyi öldüren Mohamed Lahouaiej Bouhlel'in kuzeni, saldırganın 'cihatçıları' sevmediğini, hiçbir zaman camiye gitmediğini ve domuz eti yiyip alkol aldığını söyledi.
 
İ Çevrimdışı

İki Hicretyolu

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Nice saldırganı Mohamed Lahouaiej Bouhlel'in kuzeni, İngiliz Daily Mail gazetesine konuştu. Kuzen, saldırganın hiçbir zaman camiye gitmediğini, alkol aldığını, domuz eti yediğini, uyuşturucu kullandığını ve Müslüman olmadığını söyledi.

Bouhlel'in kuzeni, üç çocuk babası saldırganın 'cihatçıları' sevmediğini ve karısını dövdüğünü de söyledi. Daily Mail'in ulaştığı kuzen, "Bouhlel bir Müslüman değildi, o bir hastaydı" dedi.


yeni haber ajanslarına düştü
 
Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
bakın kafirler bellı hak yolda olan muslumanlar bellı yıllardır hatta rasulallah ın İslam kelımesını ağzına aldığı günden berı muslumanlara yapılan ezıyetler bellıdır.
Rasulallah ınsanlarla savaşmadan once bu dıne teblıg ıcın çağırmıştır.Kabul edersenız sartlarını etmezseniz sartları en son olarak da savaşmayı dıle getırmıstır.
Su anda o kadar musluman var ve hıcbırı toplanıp bır ISLAM devletı kuramıyorlar. neden.? neden pekı ? bu zulum neden ? bu ınsanlar neden katledılıyor muslumanlar neden katledılıyor. once bu sorulara cevap bulmak lazım
İslamın temelı ne ıdı tevhıd bır ınsan bunu kabul edıp emırlerını yerıne getırdıgı zaman musluman kabul edılıyor.
Ashaba bakalım hele bır Rasulallah ın bır emrı ile canlarını paramparça edıp ALLAH ıcın yaşamlarını feda etmekten gerı durmayan ınsanlardan bahsedıyorum.
Pesıne hak alımler ve o yolda olan hak mucahıdler.En yakına bakalım Nusra cephesı bır yandan ırsad edıyor bır yandan ıslam devletı kurmak ıcın caba sarfedıyor ve kazandıkları bolgelerı hemen serıata bağlı hale getırıp ALLAH ın ındırdıgı ıle hukmedıyor. pesıne dıger gruplar.
Gunumuzde bunu yapan el kaide taliban ve su anda nusra var.Ve hepsi oradaki butun musluman olan yada olmayanları ISlam dınıne çağırıyor.
Dogrusu da bu zaten
Pekı bu gruplara mensup o kadar insan var ve hıcbırı cahıllerı bılmeyen ogrenememıs gormemıs ınsanları hedef almıyor.
Ya ORDULARI YADA ASKERI KONVOYLARI YADA kendılerıne karsı savaşa cıkmıs ınsanları hedef alıyorlar.

Senın soyledıklerıne gelınce akhı yada sızın dusuncelerınıze gelınce Zannedıyorsunuz ki orada 3 5 ınsan olunca mılyonlarca muslumanın ıntıkamı alındı yada muslumanlar zafer kazandı.

Bu orada bulunan İSlam davetcılerıne zarar verecektır. haksız yere onca musluman alım zindanlara düşecek yetmeyecek muslumanlara karsı genel bır karalama yapılmaya başlanacaktır.Artı bırde bu ınsanları savunacak muslumanlar da olmayacaktır.
İşin en kötusu de budur işde sen haklı olduğun halde senı kurtaracak muslumanlar bırbırlerı ıle dıdısıyor olup güya kendılerını nefslerını haklı çıkaracaklardır.

Hicret olayına gelınce kardeş demıs hıcret edın yahu dünyanın heryerınden goc alan bilakıs en fazla surıye ırak doğu turkıstan ozbekıstan dıger zulum beldelerınden goc alan bu ülkede çokları bu ınsanlara nıye geldınız savaşsaydınız vs ıthamlar edıyor.COGU MUSLUMANLAR BIZ MUSLUMAN OLDUGUMUZ ICIN buraya hıcret ettıklerının farkında degıller ve onlara bır suru ıthamlar edıyorlar.

adamlar hıcret etmıs sen bunlara nıye geldın dıyemessın arkadaş..
Rasulallah da medıne gıttıgınde onlarda yurtlarından cıkarılmıstı cesıtlı fesada zulme uğradılar belkı medıne den çıkan ordu gıbı bızı ve ulkemızı zilletten kurtarır umuduyla ıman edenlerle bırlık oldular onlarla bırlıkte ayağa kalkılacağı yerde bır darbe de bız vuruyor olduk.
SOYLESENIZE BU KADAR IMAN EDEN NEREYE HICRET EDECEK DAHA yeryüzü kafirler tarafından ısgal altında sen de muslumanları savunmayıp onları ateşlere atacak ıslerde bulunuyorsan anca kendıne zulmedersın.


Herneyse o kadar cok sey varda öğüt alan yok suraya uye olduğumda akıdemden menhecıme ısıdden talıbana kadar sorgulandım resmen tagutlar bu kadar hesaba cekmıyorken adamı. Bir muslumanın muslumana bu ıthamları ancak bızı uzer fi emanillah.
 
S Çevrimdışı

simurg

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Biraderim kimse okumuyor yazdığını kılıçlarını kuşanıp geliyorlar bu konuya da. Bir admin yazarsa belki etkili olur inanmak adına. Kimse kimseyi inandıramıyor. Vazgeç bu sevdadan ..
 
::IM4M`UL-HAREMEYN:: Çevrimdışı

::IM4M`UL-HAREMEYN::

Tevhid ve Cihad
İslam-TR Üyesi
Küresel Analiz'de Saldırganla alakalı şöyle bir açıklama var. (Bir kısmı)

"..AFP’nin konuştuğu 12 komşusu, Lahouaiej-Bouhlel’in güçlü bir dinî bağlılığı olmayan bir münzevî gibi göründüğünü anlattı. Sâdece bir komşu, saldırganla ilgili şüpheleri olduğunu belirterek, “İki kızıma sürekli bakan iyi görünümlü bir adamdı.”dedi.."
 
Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Biraderim kimse okumuyor yazdığını kılıçlarını kuşanıp geliyorlar bu konuya da. Bir admin yazarsa belki etkili olur inanmak adına. Kimse kimseyi inandıramıyor. Vazgeç bu sevdadan ..
bana sarfeddıysen :)
Bizim gorevımız yanlızca hak olanı teblıg etmektır.Hesap görme ALLAH a aittir vel hasıl okuyan kendıne okumayan kendıne :)
zaten Burada bu kadar bılıpte bıraz sonra gülen adamda varsa hayır ALLAH artırsın yoksa hayr ALLAH ona susmayı ve hayr ıslemeyı nasıp etsin. Ve hayırla amellerını duzeltsın
 
EBU HANİFE Çevrimiçi

EBU HANİFE

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi

Bir gün askerlerden biri gelip kendisine 'onlar bizim kadınlarımıza tecavüz ediyorlar, onlar bizim kadınlarımızı, yaşlılarımızı ve çocuklarımızı öldürüyorlar. Buna bigane kalmamalıyız' dediğinde, Aliya çok veciz bir şey söylüyor 'Sırplar bizim öğretmenimiz değiller.'


Ben Avrupa’ya giderken kafam önümde eğik gitmiyorum. Çünkü çocuk, kadın ve ihtiyar öldürmedik. Çünkü hiçbir kutsal yere saldırmadık. Oysa onlar bunların tamamını yaptılar. Hem de Batı’nın gözü önünde; Batı medeniyeti adına. Aliya İzzetbegoviç
 
A Çevrimdışı

azim24

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
4:75 - Hem size ne oluyor ki, Allah yolunda: "Ey Rabbimiz! bizleri bu halkı zâlim olan memleketten çıkar, tarafından bizi iyi idare edecek bir sahip ve bize katından bir kurtarıcı gönder" diye yalvarıp duran zayıf ve zavallı erkekler, kadınlar ve çocukların kurtarılması uğrunda savaşa çıkmıyorsunuz?
4:76 - İman edenler, Allah yolunda savaşırlar. İnkâr edenler de tağut yolunda savaşırlar. O halde siz şeytanın taraftarlarına karşı savaşın. Çünkü şeytanın hilesi zayıftır.
8:39 - Ortalıkta fitne kalmayıp, din tamamıyla Allah'ın dini oluncaya kadar onlarla savaşın. Eğer vazgeçerlerse muhakkak ki, Allah yaptıklarını görür.
DiyanetMeali 8:36-37 Doğrusu inkar edenler mallarını Allah'ın yolundan insanları alıkoymak için sarfederler ve daha da sarfedeceklerdir; ama sonra içleri yanacak, hem de mağlup olacaklardır. Bu, Allah'ın, temizi murdardan ayırması ve murdarları üstüste koyup hepsini yığarak cehenneme yerleştirmesi içindir; inkar edenler cehenneme toplanacaklardır. İşte onlar mahvolanlardır.*
Elmalılı 8:39 - Ortalıkta fitne kalmayıp, din tamamıyla Allah'ın dini oluncaya kadar onlarla savaşın. Eğer vazgeçerlerse muhakkak ki, Allah yaptıklarını görür.

Şuan malesef dünyada kafirler gençlerimizi çürütmek için çok çalışıyorlar.Gerek filmleriyle gerek dizileriyle gerek müzikleriyle gerek "kültürleriyle" sapıklıklarını yayıyorlar.Eğer bunlara gereken cezayı vermezsek kökümüzü kurutmaya çalışacaklar Allahın dinine savaş aaçmış bu insanlarla savaşmamız normal olan değil mi?Ben belki yanlış biliyor olabilirim aydınlatılmak istiyorum.En basitinden kendimden örnek verecek olursam ben 18 yaşına kadar hiç Kuranın türkçesini anlayarak okumamıştım ve o zamana kadar bana kültürlerini değişik yollarla dayattılar kafirler.Sürekli bir onlara özenmekle,hayranlıkla ve onların davranışlarını norm olarak alıp doğru şeylermiş gibi düşünmemi sağladılar.Ama Allaha şükürler olsun ki Allah bana bazı acılar verdi de bazı sorunlar verdi azap etti de (yada belki de ben kendime eziyet ettim tam bilemiyorum) Allah en sonunda acıdı ve aciz kuluna Kuran gibi bir rehberi okumayı nasip etti:)
Kuran okuduktan sonra hem çok mutlu oldum hem de çok nasıl desem yaşadığımız dünyanın yanlışlığından rahatsız oldum.Mesela
9:29 - Kendilerine kitap verilenlerden oldukları halde ne Allah'a, ne ahiret gününe inanmayan, Allah'ın ve Resulünün haram kıldığını haram tanımayan ve hak dini din edinmeyen kimselere alçalmış oldukları halde elden cizye verecekleri hale gelinceye kadar savaş yapın.
DiyanetVakfı 4:84 Artık Allah yolunda savaş. Sen, kendinden başkası (sebebiyle) sorumlu tutulmazsın. Müminleri de teşvik et. Umulur ki Allah kâfirlerin gücünü kırar (güçleriyle size zarar vermelerini önler). Allah'ın gücü daha çetin ve cezası daha şiddetlidir.
9:24 - Onlara de ki; eğer babalarınız, oğullarınız, kardeşleriniz, kadınlarınız, akrabalarınız, kabileniz, elde ettiğiniz mallar, kesada uğramasından korktuğunuz ticaret, hoşlandığınız evler ve meskenler, size Allah ve Resulünden ve Allah yolunda cihaddan daha sevimli ise, artık Allah'ın emri gelinceye kadar bekleyin. Allah böyle fasıklar topluluğuna hidayet nasip etmez.
bu ayetler varken biz cihadı unuttuk gibi ve şuan müslümanlar kötü durumdaysa belki de cihadı unuttuğumuz için de olamaz mı?
dipnot:Çok bilgili olduğumu vs iddia etmiyorum bunlar kesin doğrudur da demiyorum amacım tartışmak da değil.Sadece yanlış mı düşünüyorum öğrenmek istiyorum.
 
M Çevrimdışı

musab99

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Daha önce müslümanlar bunların şerrinden emin miydi onu soruyorum ben. Bu saldırıdan sonra mı müslümanlar bunların şerlerine düçar olacak? Bundan öncede kafirliklerini yapıyorlardı bundan sonrada yapacaklar.

Simdi bu soylediklerinde yuzde yuz ,kimse burda cikip bir sey diyemez bana sunu cevabini verirmisin.

Bu olayin sana diger tum dunyda ki muslumanlara ne gibi bir yarari oldu bu olaydaki maslahati izah edermisin??
 
L Çevrimdışı

LoRy

İslamicState - Genç Mucit - Şair yazar
İslam-TR Üyesi
Ateşleri bol olsun
 
Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
4:75 - Hem size ne oluyor ki, Allah yolunda: "Ey Rabbimiz! bizleri bu halkı zâlim olan memleketten çıkar, tarafından bizi iyi idare edecek bir sahip ve bize katından bir kurtarıcı gönder" diye yalvarıp duran zayıf ve zavallı erkekler, kadınlar ve çocukların kurtarılması uğrunda savaşa çıkmıyorsunuz?
4:76 - İman edenler, Allah yolunda savaşırlar. İnkâr edenler de tağut yolunda savaşırlar. O halde siz şeytanın taraftarlarına karşı savaşın. Çünkü şeytanın hilesi zayıftır.
8:39 - Ortalıkta fitne kalmayıp, din tamamıyla Allah'ın dini oluncaya kadar onlarla savaşın. Eğer vazgeçerlerse muhakkak ki, Allah yaptıklarını görür.
DiyanetMeali 8:36-37 Doğrusu inkar edenler mallarını Allah'ın yolundan insanları alıkoymak için sarfederler ve daha da sarfedeceklerdir; ama sonra içleri yanacak, hem de mağlup olacaklardır. Bu, Allah'ın, temizi murdardan ayırması ve murdarları üstüste koyup hepsini yığarak cehenneme yerleştirmesi içindir; inkar edenler cehenneme toplanacaklardır. İşte onlar mahvolanlardır.*
Elmalılı 8:39 - Ortalıkta fitne kalmayıp, din tamamıyla Allah'ın dini oluncaya kadar onlarla savaşın. Eğer vazgeçerlerse muhakkak ki, Allah yaptıklarını görür.

Şuan malesef dünyada kafirler gençlerimizi çürütmek için çok çalışıyorlar.Gerek filmleriyle gerek dizileriyle gerek müzikleriyle gerek "kültürleriyle" sapıklıklarını yayıyorlar.Eğer bunlara gereken cezayı vermezsek kökümüzü kurutmaya çalışacaklar Allahın dinine savaş aaçmış bu insanlarla savaşmamız normal olan değil mi?Ben belki yanlış biliyor olabilirim aydınlatılmak istiyorum.En basitinden kendimden örnek verecek olursam ben 18 yaşına kadar hiç Kuranın türkçesini anlayarak okumamıştım ve o zamana kadar bana kültürlerini değişik yollarla dayattılar kafirler.Sürekli bir onlara özenmekle,hayranlıkla ve onların davranışlarını norm olarak alıp doğru şeylermiş gibi düşünmemi sağladılar.Ama Allaha şükürler olsun ki Allah bana bazı acılar verdi de bazı sorunlar verdi azap etti de (yada belki de ben kendime eziyet ettim tam bilemiyorum) Allah en sonunda acıdı ve aciz kuluna Kuran gibi bir rehberi okumayı nasip etti:)
Kuran okuduktan sonra hem çok mutlu oldum hem de çok nasıl desem yaşadığımız dünyanın yanlışlığından rahatsız oldum.Mesela
9:29 - Kendilerine kitap verilenlerden oldukları halde ne Allah'a, ne ahiret gününe inanmayan, Allah'ın ve Resulünün haram kıldığını haram tanımayan ve hak dini din edinmeyen kimselere alçalmış oldukları halde elden cizye verecekleri hale gelinceye kadar savaş yapın.
DiyanetVakfı 4:84 Artık Allah yolunda savaş. Sen, kendinden başkası (sebebiyle) sorumlu tutulmazsın. Müminleri de teşvik et. Umulur ki Allah kâfirlerin gücünü kırar (güçleriyle size zarar vermelerini önler). Allah'ın gücü daha çetin ve cezası daha şiddetlidir.
9:24 - Onlara de ki; eğer babalarınız, oğullarınız, kardeşleriniz, kadınlarınız, akrabalarınız, kabileniz, elde ettiğiniz mallar, kesada uğramasından korktuğunuz ticaret, hoşlandığınız evler ve meskenler, size Allah ve Resulünden ve Allah yolunda cihaddan daha sevimli ise, artık Allah'ın emri gelinceye kadar bekleyin. Allah böyle fasıklar topluluğuna hidayet nasip etmez.
bu ayetler varken biz cihadı unuttuk gibi ve şuan müslümanlar kötü durumdaysa belki de cihadı unuttuğumuz için de olamaz mı?
dipnot:Çok bilgili olduğumu vs iddia etmiyorum bunlar kesin doğrudur da demiyorum amacım tartışmak da değil.Sadece yanlış mı düşünüyorum öğrenmek istiyorum.
Onemli olan bunlari okuyup bildigin halde su anda hangi konumda oldugundur.zalimlerden tarafmisin iman edenlerle berabermisin.
Ve fitne yeryuzunden din tastamam ALLAH in oluncaya kadar mucadele veriyormusun ALLAH in emir ve yasaklarini rasulallah ogrettigi sekildemi yoksa kendine gore mi yasiyorsun
Bunlari bilirsin sorularina cevap bulacaksin bilmek icin ogrenmek ogrenmek icin yasamak yasamak icinse iman eden insanlarla birlikte bulunman lazimdir :)
 
Ebu Hayseme Çevrimdışı

Ebu Hayseme

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Yarin buna karsilik irakta 500 kisi oldugunde davranisin allah cezanizi versin mi olacak yoksa o iraklilarla beraber buna karsi savasta mi olacaksin merak icindeyim 11 eylul saldirisina girmiyorum sonucunda irakta binlerce musluman katledilip tecavuz edildi
Seyh usame binl ladin bunu planlamamisti belki ama sonucu oradaki herkeze ve el kaideye dokundu usame biz genclere umit bagladi kimse onun yaninda olmadi. Allah tan baska kimse ona destek vermedi sonunda ALLAH sehadet makamina erdirdi.
Gencler bazi seyler var bilmediginiz onun icin yasayarak konusmayi ve ogrenmeyi secin yasaminizda konusmanizda islam uzere olsun

Şeyh Usame'ye de beddua ediyor musun Allah cezanı versin diye? Çünkü 11 Eylül'den sonra Afaganistan'da 5, Irak'ta 3 milyon kişi öldü. Sanki kafirlerin bahaneye ihtiyaçları var. Sanki zaten 10 milimum öldürmüyorlar.
 

Benzer konular

Üst Ana Sayfa Alt