Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Usame Bin ladin, Mehdi'nin Hazırlayıcısı Olabilir mi?

Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Usame Bin ladin, Mehdi'nin Hazırlayıcısı Olabilir mi?

Bu hadise bana, 20 yılını âlimlerin ilim halkalarında harcayan bir ilim öğrencisi tarafından aktarıldı.
Şeyh Usame bin Laden’in henüz 9 yaşındayken görmüş olduğu bir rüyayı bana anlattı ki bu rüyada
Şeyh Usame bin Laden (Allah ona rahmet etsin), çocukluğundan beri Allah Subhana ve Teala tarafından haçlılara karşı savaş için hazırlanıyordu.
Arkadaşlarıyla oturup ümmetin içler acısı durumu ile İslam ümmeti üzerinde vuku bulan bu olayların Allah’ın planına göre bir seyir izlediği ve kesinlikle yüce Allah’ın zaferinin geleceği hakkında konuştuklarını bana iletti. Hiç şüphesiz Allah’ın bu ümmetin arasından kendilerini zilletten ve acınacak halden kurtararak aydınlığa çıkaracak bir lider ve rehber göndereceğini konuştuklarını ve ardından böylesi bir insanın kim olabileceği hakkında düşünmeye başladıklarını anlattı.
Hemen Şeyh Usame bin Laden fikrinin akıllarına geldiğini çünkü kendisinin ümmet için haddi hesabı olmayan fedakârlıklarda bulunmuş olduğunu aktardı. Bunun üzerine arkadaşının gülümsediğini ve şöyle söylediğini bildirdi:
” Size Şeyh Usame bin Laden’in öyle bir rüyasını anlatacağım ki bu rüyayı dinlemekten hem hoşnut olacaksınız hem de mücahidlere olan sevginiz bir kat daha artacak.”
Ve şöyle devam etti:
“ Medine’de Peygamber Mescidinde ders veren âlimlerden birinin evindeydim. Eve henüz varmıştık ki kapı birden çalındı. Şeyh, 80 yaşlarında nurani ve izzetli görünümü olan bir adamla geri döndü.
Ev sahibi onu karşıladı ve Kur’an’dan birkaç ayetin tefsirini talep etti. Misafir şeyh, birkaç ayeti okuyup ardından bu ayetleri tefsir ettiği esnada biz kendisini sessizce dinliyorduk. Vallahi birçok ayetin tefsiri üzerinde daha önce çalışmıştım fakat bu şeyh adeta ilim deryası gibiydi. Dersini tamamladığında yemeğe davet edildi fakat bu teklifi kibarca reddetti ki biz bundan onun oruçlu olduğunu anladık.
Sonunda misafir şeyh ayrılmak için izin istedi fakat ev sahibi ısrar ederek şöyle söyledi: “Şeyh Usame bin Laden’in rüyasını bir kez daha anlatmadıkça ayrılman için izin yok!”
Şeyh gülümsedi ve sordu: “ Şeyh Usama bin Laden’in 9 yaşındayken gördüğü rüya mı?”
Ev sahibi bu soruya olumlu cevap verdi.
Şeyh olayları şu şekilde rivayet etti:
“ Ben, Usame bin Laden’in babası Muhammed bin Laden’in yakın arkadaşıydım. Birçok kez onun şirketinde bulundum. Ve birçok kez inşaat işleriyle ilgili onun evini ziyaret ettim. Toplantılar esnasında genellikle oyun oynayan çocukları tarafından rahatsız edilirdik ve o, çocuklara dışarda oynamalarını söylerdi.
Ama hayret ettiğim bir nokta var ki her zaman yanında özellikle bir oğlunu oturtuyordu. Kendisine sordum: ” Neden oğluna kardeşleriyle oynaması için izin vermiyorsun? Yoksa hasta mı?”
Muhammed bin Laden gülümsedi ve şöyle söyledi: “ Hayır; fakat benim bu oğlumda özel bir şeyler var.”
Adını sorduğumda şöyle söyledi: “ Adı Usame; 9 yaşında. İzin ver birkaç gün önce vuku bulan garip hadiseyi seninle paylaşayım:
Oğlum sabah namazından birkaç dakika önce beni uyandırdı ve şöyle söyledi: “ Babacığım gördüğüm bir rüyayı sana anlatmak istiyorum.” Kâbus görmüş olmalı diye düşündüm. Abdestimi aldım ve beraberimde onu da mescide götürdüm.
Yolda bana şöyle söyledi: “ Rüyamda kendimi büyük ve düz bir zeminde gördüm. Beyaz atların üzerindeki bir ordunun bana doğru yaklaşmakta olduğunu gördüm. Hepsi de siyah sarık sarınmışlardı. Parlak gözlü bir süvarilerden biri sokuldu ve sordu: “ Sen Usame bin Muhammed bin Laden misin?” Evet diye cevap verdim.
Bana tekrar sordu: “Sen Usame bin Muhammed bin laden misin?” Evet; o benim diye cevapladım.
Tekrar sordu: “Sen Usame bin Muhammed bin laden misin?” Vallahi ben Usame bin Laden’im dedim. Sancağı bana doğru uzattı ve şöyle söyledi: “ Elimdeki bu sancak, Kudüs kapılarında ki İmam Mehdi Muhammed bin Abdullah’ın sancağıdır.”
Sancağı ondan aldım ve gördüm ki ordu ardımdan yürümeye başladı.
Muhammed bin Laden şöyle devam etti: “ Bu duruma şaşırmıştım fakat şirket işlerinden dolayı bu rüyayı unutmuştum. Ertesi sabah beni, tekrar sabah namazından evvel uyandırdı ve bu rüyayı anlattı. Üçüncü sabah ta aynı olay yaşandı. Bunun üzerine oğlum hakkında endişelenmeye başladım. Ve rüyayı yorumlayabilecek âlim birine onu götürmeye karar verdim.
Böylece Usame’yi âlime götürdüm ve kendisini bütün bu olanlar hakkında bilgilendirdim. Hayretle bize baktı ve şöyle sordu: “ Rüyayı gören aynı oğlun mu?”
Ben evet diye cevap verdim. Bir süre Usame’yi süzdü; benim de endişem arttı. Beni rahatlattı ve Usame’ye şöyle söyledi: “Sana birkaç soru sormak istiyorum? Eminim ki sorulara dürüstçe cevap vereceksin.”
Ve devam etti: “ Oğlum! Süvarinin sana verdiği sancak hakkında herhangi bir şey hatırlıyor musun?”
Usame cevapladı: “Evet hatırlıyorum.”
“Nasıl bir sancak olduğunu tarif edebilir misin?”
Usame şöyle söyledi: “Suudi Arabistan sancağına benziyordu fakat rengi yeşil değil siyahtı ve üzerinde beyaz renkte bir şeyler yazıyordu.”
Devamla şöyle sordu: “Kendini hiç savaşırken gördün mü?”
Usame şöyle cevapladı: “Ben genellikle bu tür rüyalar görüyorum.”
Ardından Usame’ye odanın dışına çıkıp Kur’an okumasını söyledi ve bana dönerek şöyle sordu: “Sizin soyunuz nereye dayanır?”
Yemen’deki Hadramevt diye cevapladım. Ardından aşiretim hakkında bana birkaç şey sordu.
Ben de Yemen’deki Kahtani aşiretinin Şanvah koluna bağlı olduğumuzu söyledim. Sonra kendisi feryat edip yüksek sesle tekbir getirdi; Usame’yi çağırdı ve gözünde yaşlarla onu öptü. Ayrıca bana vaktin yaklaştığına dair işaretler olduğunu da söyledi ve ekledi:
“Ey Muhammed bin Laden! Senin bu oğlun İmam Mehdi’nin ordusunu hazırlayacak ve dinini korumak uğruna Horasan bölgesine hicret edecek. Ey Usame! Seninle birlikte cihad edenlere mübarek olsun! Senden ayrılan ve sana karşı savaşanlarsa perişan olmuş ve hayal kırıklığına uğramışlardır.”

The Unjust Media
Çeviri: Lihyani

Theunjustmedia News & Perspectives

The Dream of Shaykh Osama bin Laden (may Allah have mercy on him)
 
eL_Muhacir Çevrimdışı

eL_Muhacir

İlimsiz Mucâhid, kâtil; Cihâdsız âlim, belâm olur
Frm. Yöneticisi
SübhanALLAH

İnşaALLAH o vakit yakındır.

ALLAH razı olsun ahi paylaşım için
 
farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
ALLAHUEKBER

ELHAMDÜLİLLAH

Bu ne güzel bir yazıdır.


Başkalarını bilmem ama videolarından izlediğimde benim hala içim eriyor. Dinine ve Müslümanlara şefkati, Kafirlere meydan okuyuşu.... ALLAh ondan razı olur inşallah. Okumayanlara hayatını okumalarını tavsiye ederim.

Aşağıdaki linkte daha önce verilmiş kitabın linki
https://www.islam-tr.org/islami-egi...medya-cephesi-gimf-sunar-zaad-al-mujahid.html
 
E Çevrimdışı

Ebû Ahmed

Üye
İslam-TR Üyesi
Allah (c.c.) razı olsun güncellediğin için akhi. Adminler bu konuyu sabitlese ya da ara ara güncellesek çok faydalı olur diye düşünüyorum. Bir zamanlar -Allah beni affetsin- şeyhin Abd ajanı olduğu safsatalarını doğru zannediyordum. Ama şu var ki o zaman bile onun ses tonu çok güzel ve yumuşak gelirdi. Ses tonunun yumuşaklığının aksine duruşunu da bir o kadar heybetli bulurdum. Ben şeyhin hadislerde geçen Haris İbnu'l-Harras olduğunu düşünüyorum. Geriye hadislerde aktarılan Şuayb bin Salih Temimi'den başkası kalmıyor Mehdi (a.s.)' ın öncüsü olarak. Rabbim buradaki tüm kardeşlerime ve bana Mehdi (a.s.)'ın sancağı altında savaşmayı nasib eylesin. Âmin.
 
Tora Bora Çevrimdışı

Tora Bora

Üye
İslam-TR Üyesi
Madem konu bu minvalde açılmış iken bende çok yakından tanidigim ve sözünün dogruluguna eminlik derecesinde inandığım birinin gordugu rüyayı ve yakin zaman oncesine kadar ki durumunu anlatayım!

Geçmiş zaman kesin yilini hatırlamıyorum ama 2004 yıllarında olmalıydı.
Şahıs bir gece ruyasinda bir ses duymus (geçmiş zaman oldugundan detaylari hatırlamıyorum)
Duydugu ses ona -spor yap, hazirlan; Mehdi a.s askeri olacaksın demiş!
Tabii o zamanlar şahsın Mehdi a.s hakkında ismini duymaktan öte hiç bir bilgisi yok. Hayati dünya telasiyla yaşayan klasik elhamdulillah muslumanim kelimesinden öteye gecmeyen biri..
1, 5 yil önce Hidayet nasip oldu ona ve tevhidi öğrendi. Tevhidi öğrenir ogrenmezde cihada katildi ve şuan Nusret cephesinin mucahitlerinden biri elhamdulillah.
Usame r.a gördüğü ruyaya inaniyor ve onun Mehdi a.s in yolunun hazirlayicisi olduğunu düşünüyorum bende.
Bu kadar alametler boşu boşuna olmamali!.
 
Üst Ana Sayfa Alt