Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Taliban'nın Pakistan'daki Askeri Okula Baskını

M Çevrimdışı

Mutedil Olun

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
bunu düşünebilmen için pakistan taliban'ına katılman gerek akhi.

farz-ı ayn düzeyinde yapılan bir iş, kendi uzantıları tarafından bile tenkit edilemeyecek kadar saf olmalı ve hiçbir şüpheye mahal vermemeli.
Böyle bir eylem tüm müslümanların teveccühünü kazanacak, herkes tarafından destek görecektir.
 
hebbit kerrih Çevrimdışı

hebbit kerrih

İyi Bilinen Üye
Site Emektarı
farz-ı ayn düzeyinde yapılan bir iş, kendi uzantıları tarafından bile tenkit edilemeyecek kadar saf olmalı ve hiçbir şüpheye mahal vermemeli.
Böyle bir eylem tüm müslümanların teveccühünü kazanacak, herkes tarafından destek görecektir.
akhi ölme ve öldürmeden bahsediyoruz hata elbet olacak eğer hata olmayacak şekilde bir şey istiyorsan tamamen bütün silahları bırakmamız lazım.
 
İ Çevrimdışı

İbn Muhammed

الله اكبر و العزة الله
İslam-TR Üyesi
videoda 1.20'den sonra joe biden'in pakistan hakkındaki konuşmaları var


Necis abd, bütün halkları kendi vatandaşları gibi gerizekalı sanıyorlar heralde!

Konu hakkında yorum yapmak istemiyorum. Çünkü, en ufak silah sesinde bile yüreği ağzına gelen insanların mücahidleri tam olarak anlayabileceğini düşünmüyorum.
 
A Çevrimdışı

ahmet ömer

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
İyide saldırı askeri okula değil asker çocuklarının kaldığı lojmana yapılmış hind el kiadesinin söylediğine göre. Bunu savunmak anlamsız duruyor ama bu mücahitleri tamamemn kötülüyeceğimiz anlamına gelmez tabiki
 
Abdulmuizz Fida Çevrimiçi

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
bu kardeşiniz de, bu eylemi farz-ı ayn görenlerin normal bir beyin taşımadığını düşünüyor
Senin delilsizce ne düşündüğünün bir önemi yok, Cihad Fıkhı'nın ne buyurduğu önemli.
O kimseler, kendi vatanlarının (ki nufusu 200 milyon olup nükleer ve atom bombası sahib bir ülkedir Pakistan. İngiltere sömürgesi dönemi resmi olmaadan devam etmekte, Trafik soldan, arabaların direksiyonu sağda, uzunluk ölçüsü inc - whitworth, okullarda İngilizce mecbur) silahlı kuvvetlerine (Fevc) kıyam eden, harici mucahidlere (muhacir), terörist damgası yiyerek yoksulluk içinde kıvranmalarına rağmen evlerinin ve ailelerinin bombalanmasına, sürülerek kendi vatanlarında dağlarda açıkta titreyerek yaşama mahkum kalma uğruna "ensar"lık yapabilecek ummetci bir akide yapısına sahibdirler. Bu sebeble onlar senin gibi normal beyin ve kalb taşımamaları gerekir!
 
H Çevrimdışı

Hattab Amedi

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
El Kaide Peşaver’deki Saldırıyı Kınadı




Kalplerimiz masum çocukların öldürülmesinden dolayı keder içindedir.

[Hint el-kaidesinin Peşaver ordu okulu saldırısı konusundaki tutumu]

Giriş: 130’dan fazla çocuğun ölümüne sebep olanPeşaver saldırısını medyadan duyduk. Medyanın raporlarına göre saldırıyı düzenleyenlerin hedefi okul ve okulda okuyan çocuklardı. Bu demek oluyor ki; hedef, sivil kayıplarının az olma olasılığı olan herhangi bir askeri kamp yada bölge değildi. Yani bu okul, herhangi bir askeri eğitimin yapılmadığı, savaşçı olmayan sıradan çocukların eğitim gördüğü, Pakistan ordusu mensuplarının çocuklarının okullarıydı. Haberlerin arkasındaki gerçeği doğrulamak için güvenilir ve bağımsız herhangi bir kaynağa ulaşamadığımızdan dolayı, medyadan aldığımız bilgiler doğrultusunda cemaatimizin bu konudaki tutumundan bahsedeceğiz. Ve bu konuda iki önemli varsayımda bulunuyoruz:

1-Saldırının maksadı amacı çocukları öldürmekti.

2-Öldürülenlerin büyük çoğunluğu gerçekten çocuklardı.

Övgülerin tümü Alemlerin Rabbinedir ve selam Mücahidlerin imamı Muhammed sav ve O’nun ailesine ve ashabına olsun.

Peşaver ordu okulu saldırısında 130 çocuk ölmüştü. “Ondan geldik ve şüphesiz O’na döneceğiz.” Bu trajik olay dolayısıyla kalplerimiz derinden üzüntü duydu. Pakistan ordusunun haddi aşan zulüm ve suçları konusunda hiç şüphe yoktur. Gerçek şu ki, Pakistan ordusu Amerika’ya yaranma ve Müslümanları katletme konusunda tüm sınırları aşmıştır. Ayrıca şu da bir gerçektir ki; şeriat adına çıkan her sesin bastırılması konusunda Amerika Pakistan ordusuna bağlıdır.

Fakat Pakistan ordusunun bu suçları ve korkunç zulmü, masum Müslümanlardan alınan bu intikamı asla haklı çıkaramaz. Bu; Amerikan kuklaları olan Pakistanlı yöneticiler ve onların itaatkar ordusuna doğrulttuğumuz silahları Müslümanlara da doğrultabileceğimiz anlamına gelmemektedir. Onlara yardım etmek ve onları Pakistan ordusunun ve hain yöneticilerin zulmünden kurtarmak bizim temel amacımızdır.

Müslümanların Din ve Dünyalarını korumak ve onlar için İslam şeriatının adalet, barış ve huzurunu sağlamak bizim temel amacımızdır. Bu olaydan dolayı insanlarımızın tümüne başsağlığı diliyoruz. Birkaç önemli şeyden daha bahsedeceğiz:

Sevgili Pakistanlı Müslüman kardeşlerimize;

1)- Acınız acımız ve kanınız kanımızdır. Sizleri müdafaa etmek bizim sorumluluğumuzdur ve biz yalnızca üzerinizde artmakta olan zulüm sebebiyle evlerimizi terk etmiş değiliz, el-kaide mücahidlerinin amacı zalimleri durdurmak ve mazlumların acısını dindirmektir.

2)- El-kaide mücahidlerinin amacı gayet açık ve iyi bilinmektedir. Bunlar:

>Afganistan İslam Emirliğini savunmak.

>Onlar için güvenli bir lojistik sağlamak.

>Pakistan’da Allah’ın şeriatını (kanunlarını) hakim kılmak.

Bu amaçlarla mücahidler son derece dikkatle hedeflerini seçmektedirler ki bunlar;

>Direk Amerikan hedefleri (onların üsleri, istihbarat ağları, vs)

>Küfür sistemini sürdüren kukla yöneticiler

>Amerika’nın paralı askerleri (yalnızca Pakistan güvenlik güçleri)

3)- Biz mücahidler, hedeflerimizi İslam alimlerinin kararları ışığında seçmekteyiz. İnanıyoruz ki; Allah yolunda cihad etmek ve Müslüman topraklarında hain yöneticiler ve ordu karşısında çalışmak yalnızca İslam alimlerinin rehberliğinde yapılabilecek çok hassas bir iştir.

4)- Bizler, el-kaide mücahidleri, Pakistan’da cihadın ilk başladığı günden beri halkın, kadınların ve çocukların olduğu herhangi bir alanın hedef olarak seçilmesini kınıyoruz. Ve biz bu yöntemin kesinlikle karşısındayız. Bu itibarla, el kaidenin şehid liderleri Şeyh Atiyetullah Libi (r.h), Şeyh Ebu Yahya el Libi (rh), Şeyh Mustafa ebu Yezid (rh), ve yaşayan liderler Mevlana Asım Ömer (haf), Üstad Ahmed Faruk (haf) ve diğerlerinin bu konudaki görüşleri iyi bilinmektedir. Hepsi bu patlamaları kesin bir dille yasaklamaktadır:

İçinde zarar görme ihtimalleri olan sıradan halktan Müslümanların da olduğu askeri bölgeleri hedef seçmek kesinlikle yasaktır.”

5)-İslam, Şeriatin tüm kurallarını toptan kabul etmeyi öğretir. Bir Müslüman herhangi bir zulümle karşı karşıya kalsa bile, şetiatin sınırlarını çiğneme konusunda ona izin verilmemiştir. Mücahidlerin imamı ve son peygamber Hz.Muhammed sav şöyle buyurmuştur: “Arzularını getirdiğim şeraite uydurmadıkça hiçbir kimse gerçekten iman etmiş olamaz.”

Bu sebeple, suçsuz Müslümanlara saldıran bu insanlar, yaptıklarına her ne isim verirlerse versinler, biz bu eylemleri İslam dışı ve İslam şeraitine aykırı buluyoruz. Bu eylemlerden KESİNLİKLE beriyiz.

6)-Bu eylemlerden sorumlu olan bu kişilerden isteğimiz; eğer Allah’ın dini olan İslam’ın hakim kılınması ve kafirlerden zulümlerinin intikamının alınması yolunda savaşıyorsanız, lütfen intikamı gerçek suçlulardan alın! Mermilerinizi kafirler ve mürtedlerden, savaşmayan çocuklara doğru çevirmeniz dolayısıyla Allah’tan korkun. Her durumda Allah’ın şeraitine uyun ve her zaman yapacağınız şeyleri alimlerin ve cihadın öncülerinin rehberliğinde yapın.

7)- Amerika, baskıcı küfür sistemleri ve onların koruyucularına karşı cihad etmek farz olan bir ibadettir. Alimlere göre cihad ibadeti de; namaz,oruç gibi bireysel olarak farzdır. İslam şeraiti için ayaklanmak ve Amerikan kuklalarına karşı cihad etmek Allah’ın kitabındaki bir çağrıdır.

8)-Ne kadar insanlar cihad farziyetine dil uzatırsa uzatsın, cihadın zorunluluğu sona ermeyecektir. Onun varlığı devam edecektir ve geçici zorluklar, iftiralar vs asla Cihad’ı durduramayacak yada zarar veremeyecektir. inşaAllah.

9)-Biz her halükarda –Allah’ın şeraitine uygun olarak- Allah’ın rızası için cihad etmekten sorumluyuz ve bugün cihad her ne kadar daha kritik ve gerekli olsa da cihadımız İslam şeraitinin sınırlarına ve kurallarına da uygun olmak zorundadır. Elhamdulillah, bugün Pakistan’da meşru hedefler seçme yada suçsuz insanları hedef seçip seçmeme konusunda mücahidlerin hiçbir sıkıntısı yoktur. Bu mücahidler, kendi hayatlarını feda ederek Pakistan’ın zulme uğramış insanlarını korumakta ve İslam şeraitini uygulamaktadırlar. Ve bu mücahidler, şeraitin kurallarını uygulamak uğruna cihad etmenin farz olduğuna inanmaktadırlar.

10)- Bu yüzden Sevgili Pakistan halkımız, mücahidler sizin iyiliğinizi istemektedirler. Amerikalılar, Hintliler yada hain yöneticiler ve Pakistan ordusu asla sizin iyiliğinizi istemiyor. İslam şeraitinin egemenliği ve Din ve Dünyanızın korunması için cihad eden bu mücahidler sizin hakiki dostlarınızdır. İnşaAllah zulmün karanlığı son bulacak, cihad yolu amacına ulaşacak ve İslam şeraitinin şu amaçlara ulaştığı günü göreceğiz:

>Dinin korunduğu

>Yaşamın korunduğu

>Servetin korunduğu

>Neslin korunduğu

>Aklın korunduğu

Ve Müslüman Pakistan halkı yaşamlarına İslam şeraiti ile devam edecektir.

Küfür aleminden:

>Binlerce Müslüman’ın bombardımanlarla, insansız hava araçları ile öldürülmesi ve topraklarının işgalinin,

>Çok sayıda suçsuz kadın,çocuk ve yaşlının öldürülmesinin,

>Başta Amerika’nın yaptığı barbarca yapılan işkencelerin ve zulmün, hesabını soracağız.

Amerika Birleşik Devletleri; Gazze, Somali, Afganistan, Suriye ve Irak, Yemen, vs yerlerdeki Müslüman’lara yapılan zulmün sorumlusudur ve bugün timsah gözyaşları dökmektedir. Ahmadabad ve Gujrat’da, Hint Müslümanlarının kasabı olan Nairandar Modi de bugün Müslümanlara başsağlığı dilemektedir. Bugün, Lal Mescid’de 900’den fazla Müslümanın ve çok sayıda suçsuz insanın katili olan Pakistan ordusu ve onun komutanı Raheel ve Amerika’nın kölesi Nawaz Sharif, ölen çocuklar için başsağlığı dilemektedir.!!!

Bu vesileyle, Pakistan’ın hain hükumeti ve kukla ordusuna da bir şeyler söylemek istiyoruz:

Pakistan Müslümanları, sizin zulmünüzü ve küfrünüzü görmüştür. Bu millet sizin Bolachistan ve diğer aşiret bölgeleri olan Karaçi ve Peşaver’deki döktüğünüz masum kanı bağışlamayacaktır. İslam’a olan düşmanlığınız, küfrünüz ve küfür güçlerine yaranma çabalarınız açıkça görünür hale gelmiştir. Peşaver’deki saldırıdan dolayı her kalp derin bir üzüntü duydu fakat bu asla;

>Sisteminizin küfür sistemi olmadığı,

>Amerika’nın köleleri olmadığınız,

>Barış şampiyonları olduğunuz,

anlamına gelmemektedir!

Pakistan’ın insanlarına ne vermek istiyorsunuz?

Zulüm?

Sekülerizm?

Allah’ın öfkesi ve Amerikan köleliği?

Nasıl böyle ifadelerle geliyorsunuz… her birinizin ağzından ve konuşmalarınızdan damlayan kanı tüm dünya görebilmektedir. Kuzey Veziristan’da devam eden operasyonlarda, sayısız kadını, çocuğu, aşiret mensubunu ve mücahidi, Amerika’nın insansız hava uçakları yardımı ile şehid ettiniz. Bu yangının alevleri sizsiniz. Pakistan ve Afganistan’da dökülen Müslüman kanlarının sebebi sizsiniz. Siz ve Amerikalı efendileriniz, bizim asıl düşmanlarımızsınız!

Sizin savaşınız, kalpleri İslam şeraitine bağlı Mücahidler iledir. En üzgün zamanlarında bile, mücahidler amaçlarına sıkıca sarılmaktadırlar. Onlar pusuda beklemektedirler ve inşaAllah sonunda sizi vuracaklar. Allah onlara başarı versin ve bu ümmeti zalimlerin elinden kurtarsın.

Sevgili Pakistanlı kardeşlerimize şunu söylüyoruz; aşiret mensubu kadınlar ve çocuklar, mücahidler ve Müslümanlar her gün Pakistan güçlerinin hedefi olmaktadırlar. Peşaver’in suçsuz insanları gibi bu çocuklar da suçsuzdur ve onlara da başsağlığı dilemekteyiz. İnsansız hava araçları ile öldürülen çocuklar da Müslüman’dır ve masumdurlar. Bedenleri her gün Amerikan ve Pakistan bombaları ile paramparça edilmektedir. Onların gözleri de sizden bir başsağlığı beklemektedir.

(Urduca’dan İngilizce’ye çeviren tercümanın bir notu: Bu çocuklar öldürülürken size “neden facebook ekran görüntünü değiştirmedin?” diye Kıyamet gününde soracaklar! Ne cevap vereceksiniz? Bu çifte standat neden?)

Lütfen dualarınızda yalnızca Peşaverli çocukları değil, Veziristan’ın çocuklarını da hatırlayın ve lütfen onların da katillerine lanet edin. Amerikan zalimleri ve onların müttefiklerine karşı savaşan mücahidleri destekleyin. Allah size yardım etsin ve sizleri zalimlerden kurtarsın ve şeraitin güzelliklerini görmeniz için size bir şans versin.

(Urduca’dan İngilizce’ye çeviren tercümanın bir notu: Gerçek bir mücahidi ayırt etmenizin yolu; prensiplere riayet etmesi, Mü’minlere karşı yumuşak, Kafirlere karşı sert olmasıdır.)

“Allah, emrinde galibdir, fakat insanların çoğu bunu bilmezler.” (Yusuf-21)

Sözümüzün sonu alemlerin Rabbi olan Allah’a hamd ve Peygamberine (sav) salat ve selamdır.

[25 Sefer, Hicri 1436]

Bu açıklama, son Peşaver saldırısı hakkında Hint El-Kaidesi tarafından yapılan resmi beyanatın tercümesidir. Urduca orijinal metin aşağıdadır:

www.4shared.com/web/preview/pdf/odaF1b1oce

İngilizceden Çeviri: Meryem Hanne

Ümmeti İslam / Özel Haber
 
Ümmü Yasir Çevrimdışı

Ümmü Yasir

İşlerimizin hepsini düzelt Allah’ım...
İslam-TR Üyesi
Keşke mücahidleri Tenkit edenler, zalim(!) görenler ve buna benzer
Şekilde suçlayanlar; sıcak evlerinizde oturup masa BAŞINDA onları bu şekilde suçlayana kadar, Yanlarında olup " gelin burasını değil, başka önemli Binaları tarayalım" deyip, bir zahmet yardım etseydiniz de bütün bunlar yaşanmasaydı....
 
Abdulmuizz Fida Çevrimiçi

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
El Kaide Peşaver’deki Saldırıyı Kınadı
Kalplerimiz masum çocukların öldürülmesinden dolayı keder içindedir.

[Hint el-kaidesinin Peşaver ordu okulu saldırısı konusundaki tutumu]

Giriş: 130’dan fazla çocuğun ölümüne sebep olanPeşaver saldırısını medyadan duyduk. Medyanın raporlarına göre saldırıyı düzenleyenlerin hedefi okul ve okulda okuyan çocuklardı. Bu demek oluyor ki; hedef, sivil kayıplarının az olma olasılığı olan herhangi bir askeri kamp yada bölge değildi. Yani bu okul, herhangi bir askeri eğitimin yapılmadığı, savaşçı olmayan sıradan çocukların eğitim gördüğü, Pakistan ordusu mensuplarının çocuklarının okullarıydı. Haberlerin arkasındaki gerçeği doğrulamak için güvenilir ve bağımsız herhangi bir kaynağa ulaşamadığımızdan dolayı, medyadan aldığımız bilgiler doğrultusunda cemaatimizin bu konudaki tutumundan bahsedeceğiz. Ve bu konuda iki önemli varsayımda bulunuyoruz:

1-Saldırının maksadı amacı çocukları öldürmekti.

2-Öldürülenlerin büyük çoğunluğu gerçekten çocuklardı.

Övgülerin tümü Alemlerin Rabbinedir ve selam Mücahidlerin imamı Muhammed sav ve O’nun ailesine ve ashabına olsun.

Peşaver ordu okulu saldırısında 130 çocuk ölmüştü. “Ondan geldik ve şüphesiz O’na döneceğiz.” Bu trajik olay dolayısıyla kalplerimiz derinden üzüntü duydu. Pakistan ordusunun haddi aşan zulüm ve suçları konusunda hiç şüphe yoktur. Gerçek şu ki, Pakistan ordusu Amerika’ya yaranma ve Müslümanları katletme konusunda tüm sınırları aşmıştır. Ayrıca şu da bir gerçektir ki; şeriat adına çıkan her sesin bastırılması konusunda Amerika Pakistan ordusuna bağlıdır.

Fakat Pakistan ordusunun bu suçları ve korkunç zulmü, masum Müslümanlardan alınan bu intikamı asla haklı çıkaramaz. Bu; Amerikan kuklaları olan Pakistanlı yöneticiler ve onların itaatkar ordusuna doğrulttuğumuz silahları Müslümanlara da doğrultabileceğimiz anlamına gelmemektedir. Onlara yardım etmek ve onları Pakistan ordusunun ve hain yöneticilerin zulmünden kurtarmak bizim temel amacımızdır.

Müslümanların Din ve Dünyalarını korumak ve onlar için İslam şeriatının adalet, barış ve huzurunu sağlamak bizim temel amacımızdır. Bu olaydan dolayı insanlarımızın tümüne başsağlığı diliyoruz. Birkaç önemli şeyden daha bahsedeceğiz:

Sevgili Pakistanlı Müslüman kardeşlerimize;

1)- Acınız acımız ve kanınız kanımızdır. Sizleri müdafaa etmek bizim sorumluluğumuzdur ve biz yalnızca üzerinizde artmakta olan zulüm sebebiyle evlerimizi terk etmiş değiliz, el-kaide mücahidlerinin amacı zalimleri durdurmak ve mazlumların acısını dindirmektir.

2)- El-kaide mücahidlerinin amacı gayet açık ve iyi bilinmektedir. Bunlar:

>Afganistan İslam Emirliğini savunmak.

>Onlar için güvenli bir lojistik sağlamak.

>Pakistan’da Allah’ın şeriatını (kanunlarını) hakim kılmak.

Bu amaçlarla mücahidler son derece dikkatle hedeflerini seçmektedirler ki bunlar;

>Direk Amerikan hedefleri (onların üsleri, istihbarat ağları, vs)

>Küfür sistemini sürdüren kukla yöneticiler

>Amerika’nın paralı askerleri (yalnızca Pakistan güvenlik güçleri)

3)- Biz mücahidler, hedeflerimizi İslam alimlerinin kararları ışığında seçmekteyiz. İnanıyoruz ki; Allah yolunda cihad etmek ve Müslüman topraklarında hain yöneticiler ve ordu karşısında çalışmak yalnızca İslam alimlerinin rehberliğinde yapılabilecek çok hassas bir iştir.

4)- Bizler, el-kaide mücahidleri, Pakistan’da cihadın ilk başladığı günden beri halkın, kadınların ve çocukların olduğu herhangi bir alanın hedef olarak seçilmesini kınıyoruz. Ve biz bu yöntemin kesinlikle karşısındayız. Bu itibarla, el kaidenin şehid liderleri Şeyh Atiyetullah Libi (r.h), Şeyh Ebu Yahya el Libi (rh), Şeyh Mustafa ebu Yezid (rh), ve yaşayan liderler Mevlana Asım Ömer (haf), Üstad Ahmed Faruk (haf) ve diğerlerinin bu konudaki görüşleri iyi bilinmektedir. Hepsi bu patlamaları kesin bir dille yasaklamaktadır:

İçinde zarar görme ihtimalleri olan sıradan halktan Müslümanların da olduğu askeri bölgeleri hedef seçmek kesinlikle yasaktır.”

5)-İslam, Şeriatin tüm kurallarını toptan kabul etmeyi öğretir. Bir Müslüman herhangi bir zulümle karşı karşıya kalsa bile, şetiatin sınırlarını çiğneme konusunda ona izin verilmemiştir. Mücahidlerin imamı ve son peygamber Hz.Muhammed sav şöyle buyurmuştur: “Arzularını getirdiğim şeraite uydurmadıkça hiçbir kimse gerçekten iman etmiş olamaz.”

Bu sebeple, suçsuz Müslümanlara saldıran bu insanlar, yaptıklarına her ne isim verirlerse versinler, biz bu eylemleri İslam dışı ve İslam şeraitine aykırı buluyoruz. Bu eylemlerden KESİNLİKLE beriyiz.

6)-Bu eylemlerden sorumlu olan bu kişilerden isteğimiz; eğer Allah’ın dini olan İslam’ın hakim kılınması ve kafirlerden zulümlerinin intikamının alınması yolunda savaşıyorsanız, lütfen intikamı gerçek suçlulardan alın! Mermilerinizi kafirler ve mürtedlerden, savaşmayan çocuklara doğru çevirmeniz dolayısıyla Allah’tan korkun. Her durumda Allah’ın şeraitine uyun ve her zaman yapacağınız şeyleri alimlerin ve cihadın öncülerinin rehberliğinde yapın.

7)- Amerika, baskıcı küfür sistemleri ve onların koruyucularına karşı cihad etmek farz olan bir ibadettir. Alimlere göre cihad ibadeti de; namaz,oruç gibi bireysel olarak farzdır. İslam şeraiti için ayaklanmak ve Amerikan kuklalarına karşı cihad etmek Allah’ın kitabındaki bir çağrıdır.

8)-Ne kadar insanlar cihad farziyetine dil uzatırsa uzatsın, cihadın zorunluluğu sona ermeyecektir. Onun varlığı devam edecektir ve geçici zorluklar, iftiralar vs asla Cihad’ı durduramayacak yada zarar veremeyecektir. inşaAllah.

9)-Biz her halükarda –Allah’ın şeraitine uygun olarak- Allah’ın rızası için cihad etmekten sorumluyuz ve bugün cihad her ne kadar daha kritik ve gerekli olsa da cihadımız İslam şeraitinin sınırlarına ve kurallarına da uygun olmak zorundadır. Elhamdulillah, bugün Pakistan’da meşru hedefler seçme yada suçsuz insanları hedef seçip seçmeme konusunda mücahidlerin hiçbir sıkıntısı yoktur. Bu mücahidler, kendi hayatlarını feda ederek Pakistan’ın zulme uğramış insanlarını korumakta ve İslam şeraitini uygulamaktadırlar. Ve bu mücahidler, şeraitin kurallarını uygulamak uğruna cihad etmenin farz olduğuna inanmaktadırlar.

10)- Bu yüzden Sevgili Pakistan halkımız, mücahidler sizin iyiliğinizi istemektedirler. Amerikalılar, Hintliler yada hain yöneticiler ve Pakistan ordusu asla sizin iyiliğinizi istemiyor. İslam şeraitinin egemenliği ve Din ve Dünyanızın korunması için cihad eden bu mücahidler sizin hakiki dostlarınızdır. İnşaAllah zulmün karanlığı son bulacak, cihad yolu amacına ulaşacak ve İslam şeraitinin şu amaçlara ulaştığı günü göreceğiz:

>Dinin korunduğu

>Yaşamın korunduğu

>Servetin korunduğu

>Neslin korunduğu

>Aklın korunduğu

Ve Müslüman Pakistan halkı yaşamlarına İslam şeraiti ile devam edecektir.

Küfür aleminden:

>Binlerce Müslüman’ın bombardımanlarla, insansız hava araçları ile öldürülmesi ve topraklarının işgalinin,

>Çok sayıda suçsuz kadın,çocuk ve yaşlının öldürülmesinin,

>Başta Amerika’nın yaptığı barbarca yapılan işkencelerin ve zulmün, hesabını soracağız.

Amerika Birleşik Devletleri; Gazze, Somali, Afganistan, Suriye ve Irak, Yemen, vs yerlerdeki Müslüman’lara yapılan zulmün sorumlusudur ve bugün timsah gözyaşları dökmektedir. Ahmadabad ve Gujrat’da, Hint Müslümanlarının kasabı olan Nairandar Modi de bugün Müslümanlara başsağlığı dilemektedir. Bugün, Lal Mescid’de 900’den fazla Müslümanın ve çok sayıda suçsuz insanın katili olan Pakistan ordusu ve onun komutanı Raheel ve Amerika’nın kölesi Nawaz Sharif, ölen çocuklar için başsağlığı dilemektedir.!!!

Bu vesileyle, Pakistan’ın hain hükumeti ve kukla ordusuna da bir şeyler söylemek istiyoruz:

Pakistan Müslümanları, sizin zulmünüzü ve küfrünüzü görmüştür. Bu millet sizin Bolachistan ve diğer aşiret bölgeleri olan Karaçi ve Peşaver’deki döktüğünüz masum kanı bağışlamayacaktır. İslam’a olan düşmanlığınız, küfrünüz ve küfür güçlerine yaranma çabalarınız açıkça görünür hale gelmiştir. Peşaver’deki saldırıdan dolayı her kalp derin bir üzüntü duydu fakat bu asla;

>Sisteminizin küfür sistemi olmadığı,

>Amerika’nın köleleri olmadığınız,

>Barış şampiyonları olduğunuz,

anlamına gelmemektedir!

Pakistan’ın insanlarına ne vermek istiyorsunuz?

Zulüm?

Sekülerizm?

Allah’ın öfkesi ve Amerikan köleliği?

Nasıl böyle ifadelerle geliyorsunuz… her birinizin ağzından ve konuşmalarınızdan damlayan kanı tüm dünya görebilmektedir. Kuzey Veziristan’da devam eden operasyonlarda, sayısız kadını, çocuğu, aşiret mensubunu ve mücahidi, Amerika’nın insansız hava uçakları yardımı ile şehid ettiniz. Bu yangının alevleri sizsiniz. Pakistan ve Afganistan’da dökülen Müslüman kanlarının sebebi sizsiniz. Siz ve Amerikalı efendileriniz, bizim asıl düşmanlarımızsınız!

Sizin savaşınız, kalpleri İslam şeraitine bağlı Mücahidler iledir. En üzgün zamanlarında bile, mücahidler amaçlarına sıkıca sarılmaktadırlar. Onlar pusuda beklemektedirler ve inşaAllah sonunda sizi vuracaklar. Allah onlara başarı versin ve bu ümmeti zalimlerin elinden kurtarsın.

Sevgili Pakistanlı kardeşlerimize şunu söylüyoruz; aşiret mensubu kadınlar ve çocuklar, mücahidler ve Müslümanlar her gün Pakistan güçlerinin hedefi olmaktadırlar. Peşaver’in suçsuz insanları gibi bu çocuklar da suçsuzdur ve onlara da başsağlığı dilemekteyiz. İnsansız hava araçları ile öldürülen çocuklar da Müslüman’dır ve masumdurlar. Bedenleri her gün Amerikan ve Pakistan bombaları ile paramparça edilmektedir. Onların gözleri de sizden bir başsağlığı beklemektedir.

(Urduca’dan İngilizce’ye çeviren tercümanın bir notu: Bu çocuklar öldürülürken size “neden facebook ekran görüntünü değiştirmedin?” diye Kıyamet gününde soracaklar! Ne cevap vereceksiniz? Bu çifte standat neden?)

Lütfen dualarınızda yalnızca Peşaverli çocukları değil, Veziristan’ın çocuklarını da hatırlayın ve lütfen onların da katillerine lanet edin. Amerikan zalimleri ve onların müttefiklerine karşı savaşan mücahidleri destekleyin. Allah size yardım etsin ve sizleri zalimlerden kurtarsın ve şeraitin güzelliklerini görmeniz için size bir şans versin.

(Urduca’dan İngilizce’ye çeviren tercümanın bir notu: Gerçek bir mücahidi ayırt etmenizin yolu; prensiplere riayet etmesi, Mü’minlere karşı yumuşak, Kafirlere karşı sert olmasıdır.)

“Allah, emrinde galibdir, fakat insanların çoğu bunu bilmezler.” (Yusuf-21)

Sözümüzün sonu alemlerin Rabbi olan Allah’a hamd ve Peygamberine (sav) salat ve selamdır.

[25 Sefer, Hicri 1436]

Bu açıklama, son Peşaver saldırısı hakkında Hint El-Kaidesi tarafından yapılan resmi beyanatın tercümesidir. Urduca orijinal metin aşağıdadır:

www.4shared.com/web/preview/pdf/odaF1b1oce

İngilizceden Çeviri: Meryem Hanne

Ümmeti İslam / Özel Haber

Hind el Kaidesi diye açıklanan bu açıklama yazıyı hazırlayanlara; El Kaidenin 1998 yılı Nairobi'deki sivil ABD büyük elçiliğine ve 2001 Dünya Ticaret merkezi saldırılarını ne görüyor delillendirmesini isterdim.


-------------



Mucahid bir ameliye yaparken, getirisini götürüsünü hesaplar ve Allaha tevekkul ederek girişir. İşin sonucunda Allahın planı dairesinde beklenen netice olmadı diye eleştirilemez.
Rasulullah (s.a.v.) Uhudda gençlerin ağırlık vermesi sonucu şehrin dışında savaşa girişmeye karar vermiş, işin sonunda Allahın takdiri meydana gelib 70 sahabe şehid olunca, "Muhammed (s.a.v.) gençlere uydu, böyle oldu" diye söylenenler olmuştu.
Diyeceğim o ki, cihad esnasında, canını ortaya koymuş ve öleceğini bilerek bir ameliyeye girişen mucahidler hakkında, medyanın havasını koklayarak koltuk üzerinden kavye kadı'lığına soyunan bizler haddimizi bilelim.
O mucahidler Allahın huzurunda bize dese ki "siz , farz-ı ayn oan cihad esnasında karı ve annelerinizle oturup kalarak bize destek vermediğiniz için gücümüz yetmediğinden böyle istişhadi eylemlere girişmek zorunda kaldık" ne cevab veririrz?

Mucahidlere nasıl operasyon yapılır, en iyi işkence ve savaş taktikleri, terörist öldürmede etkili silah çeşitleri nelerdir, Nato ve ABD predatorlerine nasıl gps koordinatları verilirin eğitimini gören mezuniyet öncesindeki mustakbel askerlere operasyon yapılması ile tekrar acı gerçeklerle yüzleştik.
11 Eylül bayramından sonra da aynı düşüncenin mahkumları Usame bin Ladin ve hareketi kınamış; hatta medyanın da etkisiyle sinelerindeki munafıklığı örtbas etmeye çalışan sözde İslami şahsiyet ve cemaatlerin kinlerini kusarak kâfirlerin aralarına koşuştuklarını da şahid omuştuk.

Kısacası mucahidleri her an ve dönemde kınayanlar olacaktır, hele ki zayıf durumdayken; bu kadar menfi propaganda yapılırken Allahın dini için canını ve malını feda edenleri savunabilmek, arkasında olabilmek hatta bi'l-fiil destek verebilmek suç görülürken.
Bizler cahiliyyenin hüküm ve hakim olduğu coğrafyalarda yetişmeden dolayı böyle tutarsız ve sözde insancıl (!) düşünüyoruz. Şunu tekrar hatırda tutalım ki Cihad Allah yolunda en büyük ticaret (Tevbe 111), ticarette de kâr da zarar da kardeştir. Kâr varsa cihad doğru, zarar varsa cihad hatalı anlayışını bırakmalıyız.




pakistan-taliban-okul-saldiri-3-Custom.jpg

2014-12-19t161415z_1155636777_gm1eack00j701_rtrmadp_3_pakistan-school.jpg_1718483346.jpg



 
H Çevrimdışı

Hattab Amedi

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Pakistan'da 500 hükümlüye idam kararı
Taliban’ın Peşaver’deki okul saldırısının ardından 'terör suçlarında' idam cezasını yeniden yürürlüğe koyan Pakistan, 500 hükümlüyü idam etmeye hazırlanıyor.

Pakistan hükümeti yetkilisi, “İçişleri Bakanlığı, tüm temyiz haklarını kaybetmiş ve af talepleri geri çevrilmiş 500 hükümlünün önümüzdeki haftalarda idamı için işlemleri başlattı” dedi.

Hazırlıkları doğrulayan bir başka yetkili, Başbakan Navaz Şerif’in başsavcılığa 'terör suçundan' hüküm giymiş Taliban üyelerinin davalarına öncelik verilmesi ve bekleyen davaların hızla sonlandırılması talimatı verdiğini aktardı.

133’ü çocuk 149 kişinin öldüğü 16 Aralık’taki Taliban saldırısının ardından Başbakan Şerif, idam cezasını engelleyen kararın kaldırıldığını açıkladı ve Cuma gününden bu yana altı Taliban üyesi idam edildi. İdam edilenlerden beşi, 2003’te Pervez Müşerref’e suikast düzenlemek suçundan yargılanmıştı. (Ajanslar)
 
metin öztürk Çevrimdışı

metin öztürk

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
yahu yazıktır, günahtır , ölenler hep çocuk, çocuk değilsede en azından genç insandır bunlar.
ümmetin maslahatına uymayan kanlı bir eylem vs vs vs diyecemde cevabı sizden biri değil asrın cihadi önderlerinden birinden alıp susmayı yeğliyorum...

Bacısı bir kafir tarafından tecavüze uğramamış
Evladının gırtlağı kafir tarafından kesilmemiş bir kişi asla cihad'ı anlayamaz
Hayatı çiçek böcek dağıtmakla geçer
şamil basayev (şehit inşAllah)
 
Kuteybe Çevrimdışı

Kuteybe

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Bir şey şeriatta yok ise, onu yapanlar kim olursa olsun tenkit edilebilir. Mücahid olmaları hatadan masum olmaları anlamına gelmez. Ama yanlışlar yola çıkarak, haklı davamızı kötü göstermeye çalışanlar olacaktır elbet.
Mücahidler içinde işid zihniyetli salt şiddetten beslenen yapılar her zaman olmuştur. Afganistan Talibanının olaya yaklaşımı şahsen bizim için ölçü olmalı. hikmetle hareket etmek ve aşırı gitmemek en güzeli.
 
haticebeyaz Çevrimdışı

haticebeyaz

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Bir şey şeriatta yok ise, onu yapanlar kim olursa olsun tenkit edilebilir. Mücahid olmaları hatadan masum olmaları anlamına gelmez. Ama yanlışlar yola çıkarak, haklı davamızı kötü göstermeye çalışanlar olacaktır elbet.
Mücahidler içinde işid zihniyetli salt şiddetten beslenen yapılar her zaman olmuştur. Afganistan Talibanının olaya yaklaşımı şahsen bizim için ölçü olmalı. hikmetle hareket etmek ve aşırı gitmemek en güzeli.



Forumda halen sizin gibi dusunenler var. Rabbim razi olsun.
 
Abdulmuizz Fida Çevrimiçi

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Bir şey şeriatta yok ise, onu yapanlar kim olursa olsun tenkit edilebilir. Mücahid olmaları hatadan masum olmaları anlamına gelmez. Ama yanlışlar yola çıkarak, haklı davamızı kötü göstermeye çalışanlar olacaktır elbet.
Mücahidler içinde işid zihniyetli salt şiddetten beslenen yapılar her zaman olmuştur. Afganistan Talibanının olaya yaklaşımı şahsen bizim için ölçü olmalı. hikmetle hareket etmek ve aşırı gitmemek en güzeli.

Afganistan'da Taliban banka şubesi bastı
27113158.jpg

Afganistan'ın güneyinde yer alan Helmand kentinde Taliban militanları özel bir banka şubesine saldırı düzenleyerek, içerideki sivilleri rehin aldı. Militanlarla güvenlik güçleri arasında yaşanan çatışmalar sonucunda yedi kişinin öldüğü, rehinelerin ise kurtarıldığı açıklandı.

Helmand Valiliği Sözcüsü Ömer Zwak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Laşkergah şehrindeki banka şubesine Taliban tarafından düzenlenen saldırının sona erdiğini, olayda yedi kişinin öldüğünü, yedi kişinin yaralandığını söyledi.

Çatışmanın yaklaşık üç saat devam ettiğini belirten Sözcü, silahlı saldırganların beş kişi olduğunu, hepsinin üzerinde bomba bulunduğunu, militanlardan birisinin bankanın girişinde üzerindeki bombayı patlattığını bildirdi.

REHİNELER KURTARILDI
Saldırı sırasından bankada 22 görevli ve birkaç müşterinin bulunduğunu aktaran Sözcü Zwak, "Saldırganlar banka çalışanları ve müşterileri rehin almıştı ama çatışma sırasında rehin alınan tüm kişiler Afgan askeri güçleri tarafından kurtarıldı" dedi.

Öte yandan, banka şubesine saldırının sona ermesinin ardından bir motosiklete yerleştirilen bombanın uzaktan komanda ile patlatılması sonucu biri asker, iki kişi yaralandı.

Taliban militanları 2011'de de ülkenin doğusundaki Nangarhar kentinde Neway Kabul Bank isimli aynı bankanın şubesine saldırarak, onlarca kişiyi öldürmüştü. Afganistangüvenlik güçleri mensuplarının maaşları, bu banka üzerinden ödeniyor.

AFGAN TALİBANI DÜNKÜ SALDIRIYI KINAMIŞTI (!)
Dün de Pakistan Talibanı Peşaver'de bir okula baskın düzenlemiş, yaklaşık dokuz saat boyunca okuldaki çocukları ve öğretmenleri rehin almıştı. Pakistan tarihinin en kanlı saldırılarından biri olan olayla ilgili son gelen bilanço 132'si çocuk 141 kişinin yaşamını yitirdiği şeklinde. Olayın ardından Pakistan'da milli yas ilan edilirken dünyanın dört bir yanından kınama mesajları gelmişti. Hatta Afganistan Talibanı da bir kınama mesajı yayımlayarak "Masum insanların, kadınların ve çocukların kasten öldürülmesi İslam'ın ilkelerine aykırıdır" ifadelerine yer vermişti.



----------

Afganistan'da Okula İntihar Saldırısı: 13 ölü
070814-afganistanda-okula-intihar-saldrs-13-olu-1.jpg

http://www.turkishny.com/other-news...da-okula-intihar-saldirisi-13-olu#.VJiAD14hKc
 
farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
ziyad el türki kardeşim Rasulullah halid bin velidin yaptığı içtihad hatası için bundan sonra sonra halid benim için bitmiştir mi dedi yoksa ben halidin yaptığından beriyim mi dedi bu adamlar kafir değil sanki kasıtlı yapılmış gibi davranıyorsun halbuki olayın iç yüzünü bilmiyoruz böyle bir şey varsa biz bundan beriyiz ama kalkıpda tamamen silemeyiz. ayrıca 9 10 yaşındaki çocuğun ne işi var askeri okulda neyse. sinagog saldırısı hakkında bazı cahil kardeşler bilememiş tabiki yanlıştır ibadet yerlerine saldırılmaz kınıyoruz :) sitede yeniyim Allah selamet versin
Profil resminiz tanidik geldi
 
Sayfullah at-Turki Çevrimdışı

Sayfullah at-Turki

حَسْبُنَا ٱللَّهُ وَنِعْمَ ٱلْوَكِيل
İslam-TR Üyesi
Afganistan'da Taliban banka şubesi bastı
27113158.jpg

Afganistan'ın güneyinde yer alan Helmand kentinde Taliban militanları özel bir banka şubesine saldırı düzenleyerek, içerideki sivilleri rehin aldı. Militanlarla güvenlik güçleri arasında yaşanan çatışmalar sonucunda yedi kişinin öldüğü, rehinelerin ise kurtarıldığı açıklandı.

Helmand Valiliği Sözcüsü Ömer Zwak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Laşkergah şehrindeki banka şubesine Taliban tarafından düzenlenen saldırının sona erdiğini, olayda yedi kişinin öldüğünü, yedi kişinin yaralandığını söyledi.

Çatışmanın yaklaşık üç saat devam ettiğini belirten Sözcü, silahlı saldırganların beş kişi olduğunu, hepsinin üzerinde bomba bulunduğunu, militanlardan birisinin bankanın girişinde üzerindeki bombayı patlattığını bildirdi.

REHİNELER KURTARILDI
Saldırı sırasından bankada 22 görevli ve birkaç müşterinin bulunduğunu aktaran Sözcü Zwak, "Saldırganlar banka çalışanları ve müşterileri rehin almıştı ama çatışma sırasında rehin alınan tüm kişiler Afgan askeri güçleri tarafından kurtarıldı" dedi.

Öte yandan, banka şubesine saldırının sona ermesinin ardından bir motosiklete yerleştirilen bombanın uzaktan komanda ile patlatılması sonucu biri asker, iki kişi yaralandı.

Taliban militanları 2011'de de ülkenin doğusundaki Nangarhar kentinde Neway Kabul Bank isimli aynı bankanın şubesine saldırarak, onlarca kişiyi öldürmüştü. Afganistangüvenlik güçleri mensuplarının maaşları, bu banka üzerinden ödeniyor.

AFGAN TALİBANI DÜNKÜ SALDIRIYI KINAMIŞTI (!)
Dün de Pakistan Talibanı Peşaver'de bir okula baskın düzenlemiş, yaklaşık dokuz saat boyunca okuldaki çocukları ve öğretmenleri rehin almıştı. Pakistan tarihinin en kanlı saldırılarından biri olan olayla ilgili son gelen bilanço 132'si çocuk 141 kişinin yaşamını yitirdiği şeklinde. Olayın ardından Pakistan'da milli yas ilan edilirken dünyanın dört bir yanından kınama mesajları gelmişti. Hatta Afganistan Talibanı da bir kınama mesajı yayımlayarak "Masum insanların, kadınların ve çocukların kasten öldürülmesi İslam'ın ilkelerine aykırıdır" ifadelerine yer vermişti.



----------

Afganistan'da Okula İntihar Saldırısı: 13 ölü
070814-afganistanda-okula-intihar-saldrs-13-olu-1.jpg

http://www.turkishny.com/other-news...da-okula-intihar-saldirisi-13-olu#.VJiAD14hKc

Abi bankaya saldırı düzenlemenin sebebi nedir ve bu saldırıda kim hedef alındı?
 

Benzer konular

Üst Ana Sayfa Alt