Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Suriye'den Cihad Çağrısı

M Çevrimdışı

Mervan Hadid

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
417779_345593485462461_200881713266973_1162333_1198108332_n.jpg


Suriye Müslüman Alimler Genel Kurulu Suriye'de cihad ilan etti ve eli silah tutan herkesi Özgür Suriye Ordusu'na katılmaya davet etti.


Dualarımızı eksik etmeyelim...

 
M Çevrimdışı

Mervan Hadid

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Bazı kurtarılmış bölgeler vardı ama Suriye Ordusu sürekli oraları bombalıyor. Şuan bombalanan Babı Amr, Halidiyye, Zebadani bölgeleri özgür Suriye Ordusunun en etkin olduğu yerlerdi. 3-4 gündür yoğun bombardıman altında.. Dua edelim kardeşlerimize insallah
 
M Çevrimdışı

miraç burak

Üye
İslam-TR Üyesi
Allah yardımcıları olsun zafer inananlarındır.bizde mücahit kardeşlerimiz le aynı saflarda kafirlere kurşun sıkacağız inşaallah .Allah dan ümidini ancak kafirler keser ümid ile dua edelim bir cihad kapısı açılacaktır inşaallah.
 
eL_Muhacir Çevrimdışı

eL_Muhacir

İlimsiz Mucâhid, kâtil; Cihâdsız âlim, belâm olur
Frm. Yöneticisi
geç kalınmış bir fetva malesef

RABBİM,Mazlumların yardımcısı olsun amin
 
M Çevrimdışı

miraç burak

Üye
İslam-TR Üyesi
amin. evet gerçekden geç kalınmış bir fetva ve hazırlıksız başlayan cihad bu durum ortaya çıkıyor keşke bu olaylar yaşanmadan hazırlık yapılıp fetva verilseydi bu günki durum daha farklı olurdu kanatindeyim en iyisini Allah bilir.
 
Aseerun Çevrimdışı

Aseerun

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Kardeşler olaylara çok salt bakıyorsunuz. Cihad dediğiniz yani savaş dediğiniz şey öyle basit birşey değilki olaylar başladığı gibi ilan edilsin. Olayların daha ilk başlangıcında Suriyeli gençler silahlanmak istemiş bunu alimler engellemiştir. Çünkü silaha sarıldığınız zaman karşı tarafın saldırmak için bir gerekçesi olur. Yani katliam 2-3 katına çıkar. Bu demek değildirki hiç silah kullanılmasın. Şuan ilan edildi zaten. Ben olayların ilk başlarından bahsediyorum. Suriye halkı hergün onlarca kayıp vermesine rağmen silahsız sivil gösterilerine devam etti. Bu çok büyük bir şeydir. Halada devam etmektedirler.
Savaş, insanın hayatını altüst eder. Sivil ölümleri, özellikle kadın çocuk ölümleri çok fazla olur. Yiyecek sorunundan açlık barınma sorunundan göç etme yani mülteci durumu baş gösterir. Yani çok şey düşünüldükten sonra cihad ilan edilir.
Ve bunun bir de stratejik boyutu var. Daha ilk başlarda ilan edilseydi Esad'ın 'burda silahlı teröristler var' iddiası doğrulanmış olacaktı bu da diğer ülkelerin Suriye'ye bakış açısını değiştirirdi.
Ayrıca sivil eylemlerde ölenlerin sayısı günlük 20-30 iken ilk başlarda, silahlı direnişten sonra 100-200 hatta bazı günler 300'e çıkmış durumda. Eğer başta silahlanma olsaydı şuanki korkunç rakamı düşünebiliyorsunuzdur sanırım.

velhasıl, olayları iyice inceleyip duruma göre hareket etmek gerekir. Ve bu işler duygusal hareketten ziyade akıl, mantık ve ilimle hareket ister. Şuan silahlı direniş ilan edildi. Hazırlıksız olup olmadıklarını bilmiyoruz. Dışarıdan gözüktüğü gibi değerlendirmemek lazım. Rabbim yardımcıları olsun.. Tüm müslümanları korusun. Onlara zaferler bahşetsin.. Amin
 
Aseerun Çevrimdışı

Aseerun

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Kardeş bu sorular çok geniş kapsamlı şuan hiçkimse net bir cevap veremez. Ama önyargıda bulunma derim. Bu alimler bırak Irak ve Afganistan'ı şuana kadar 82 Hama katliamını dahi ağızlarına alamadılar . Olaylar öncesinde esada bırakın kötü laf atmayı yan bakan bir insan bile göremezdiniz. Çünkü o bir laf ya ömür boyu hapis yada ölüm sebebiniz olur.
Ama hiç kimse kalkıpta Suriyeliler Irak'a veya diğerlerine destek olmadılar diyemez. Bu yazıyı okumanızı tavsiye ediyorum: SURİYE ve GERÇEKLER

Ayrıca bana hangi ülkenin uleması Irak'ta veya Afganistan'da cihad farzdır eli tutan herkes gitmek zorundadır fetvasını verdi? Cihad beldelerindekiler dışında pek gösteremezsiniz..
Şimdi kalkıpta bunlar o zaman neredeydi yaklaşımında bulunursak hata olacağı kanaatindeyim.

Suriye halkı batıdan yardım istemiyor. Buyrun izleyin; Suriye-Humus'ta Komplocular?n Ezberini Bozan Görüntüler - YouTube

Şuanki süreç nasıl ilerler bilemiyoruz. Ama savaşanlar Musluman, ölenler müslüman. o yüzden sonuna kadar destek olmak zorundayız. Ordaki halk bizim anladığımız gibi bir demokrasi istemiyor. Bu kıyam islamidir ve insallah da sonuna kadar öyle devam edeceğini ve sonucunda da bu hak yoldan ayrılmayacağını umuyorum.

Aksini iddia edenler Allah katında büyük bir sorumluluğa girerler..
 
EDEPSİZLERİN DÜŞMANI Çevrimdışı

EDEPSİZLERİN DÜŞMANI

Üyeliği İptal Edildi
Banned
Selamün aleyküm arkadaşlar...

Ben bu sitede yeniyim ama müslümanların sorunu olduğunda elimden gelen gayretleri gösteriyorum.Acizane olarak diyeceğim odur ki; dünya çapında müslümanlararası dialog olmadığı müddetçe böyle iç savaşlar hep var olacaktır.Elin gavur ülkesinde hiçbir çatışma olmadığ halde İslam ülkelerinde bu durumun olması oldukça düşündürücü ve üzücüdür.Yapılacak şey, Allah yolunda mücadele eden din kardeşlerimize dua etmekten başka bir şey yoktur.İnşaallah, Suriye halkı istediği bir rejime kavuşur da rahat ederler.Bu da zor bir durum olduğu içindir ki zamanla her şey anlaşılacaktır.Bekleyelim bakalım neler göreceğiz...
 
Aseerun Çevrimdışı

Aseerun

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Alimler konusunda elbette haklısın kardeş ama ben orada hakkıyla cihad eden ilim sahibi kimselerin olduğunu düşünüyorum. Ki Suriye hapishaneleri ilim ve cihad ehli ile doludur. Allah onları esaretten kurtarsın..
Demokrasi anlayışlarından kastım, farklı bir demokrası, ılımlı islam v.b değildi.. Sadece arap halklarının bazı demokrasi söylemleri bizim literatürümüzde özgürlük olarak anlaşılıyor. Eğer amaçları demokrasi getirmek olsaydı bunu baştan itibaren söylerlerdi ki muhaliflerden böyle birşey duyulmuş değil. Böyle bir duruma elbette bizde karşı çıkarız. Ama şuan orda ne savaşanların ne de şehid olanları amacı demokrasi değil Allah'ın izni ile..

Cihadın varacağı noktayı zaten kesin ve net olarak kimse kestiremez. Çünkü devrimi yapanlarla üzerine oturanlar farklı olabilir. Müslümanlar bu yolda canını verir, sonuçta demokrasi gelir Allah korusun.. Bu tür bir şey olmaması için dua ediyor ve çabalıyoruz. Çünkü Suriye halkı üzerinden de politik oyunlar oynanmaya başlanıyor. (Abd, türkiyenin mudahelesi gibi)

Duamız bu izzetli kahramanların hak yoldan ayrılmayıp sonuna kadar devam ettirmeleridir.

Allah hepimizi yolundan ayırmasın. Amin
 
A Çevrimdışı

Away

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Yapılacak şey, Allah yolunda mücadele eden din kardeşlerimize dua etmekten başka bir şey yoktur.

Ve Aleykümselam... Müslümanların elinden duadan daha fazla şeyde geliyor,mesela maddi ve manevi yardım.Bir müslüman,Mücahid kardeşlerine Dua'da edebilir,Maddi olarakta ve can olarak ta yardım edebilir.sadece elimizden dua etmekteten başka birşey gelmiyor demek yanlış olur.
 
Üst Ana Sayfa Alt