Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

MAL İLE CİHAD

C Çevrimdışı

cendel

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
MAL İLE CİHAD


Ebu Hureyre (r.a) şöyle demiştir:

Rasulullah, (s.a.s)’e muhacirin fakirleri gelip dediler ki:

«Ya RasulAllah! Servet sahipleri en yüksek dereceleri kazanıp, Naim Cenneti mutluluğunu alıp gittiler. Hem bizim kıldığımız gibi onlar da namaz kılıyor, bizim tuttuğumuz gibi onlar da oruç tutuyorlar. Hem de malları var, onunla haccediyor, umre yapıyor, cihad ediyor, sadaka veriyorlar. » Rasulullah (s.a. s) buyurdu ki:

«Size bir şeye haber vereyim ki, siz onu yaptığınız takdirde hem bu hususlarda sizi geçmiş olanlara yetişesiniz, hem de sizden sonraya kalanlardan hiçbir kimse size yetişemesin ve içinde bulunduğunuz en hayırlı cemaat siz olasınız. Yalnız onların içinde, size tavsiye ettiğim amelin benzerini yapan biri bulunursa bu müstesnadır. Her namazdan sonra otuz üç kere tesbih, tahmid eder, tekbir alırsınız.» (Yani; SübhanAllah, Elhamdulillah, Allah-u Ekber otuz üçer defa.)

(Buhari-Müslim)


HADİSTEN NE İSTİFADE EDERİZ
— Allah yolunda sarfetmenin gayesi, Allah’ın rızasını kazanmak ve Allah’ı anmaktır. Bu sebeple, Allah yolunda malla cihad etmek kişiye Allah katında üstün dereceler kazandırır. Müslümanlar arasında her konuda eşitliği ve adaleti esas kabul eden İslam dini, bu büyük ecirden fakirleri yada Allah yolunda harcama yapamayacak durumda olanları da mahrum bırakmamak için hadiste açıklanan hükmü bildirmiştir. Her namazdan sonra Otuz üçer tesbih, tahmid ve tekbir getirerek Allah’ı anmak ve O’nun yüceliğini kalpte hissetmek... Bu, fakirlerin ecir kazanmalarına vesile olmak için bildirilen bir hükümdür. Allah yolunda malıyla cihad eden kişi, aynı zamanda bunu da yaparsa elbette ecri kat kat olacaktır.
 
Üst Ana Sayfa Alt