Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Çözüldü Hırıstiyan Bir Kâfir Bayana, İslam'ı Tebliğ Ederek Evlenmem Uygun mudur?

M Çevrimdışı

mayiha

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Kitap ehli hristiyan unlu bir kiz var. Ben bu kizi internet uzerinden takip ediyorum. Gönlüm bu kizdan gecmiste hoslanmisti. O zamanlarda kuran kursuna gidiyordum. Hocamiz bize bir hadis aktarmisti o zaman; ''Bir insani musluman yapmak, uzerine gunesin dogdugu her seyden daha hayirlidir'' diyordu Efendimiz (sav). Bunu duyunca cok memnun oldum, sevindim. O gunden beri onu muslumanliga cagirmayi cok istiyorum.

Asil konuya gelirsek eger; ben namazlarimi eda ediyorum. Hayattaki en buyuk amacim Allahin rizasini kazanmak. Bunun yaninda da baska bir amacim daha olsun istiyorum; bu kizi islam'a cagirmak. Rabbim firsat verdikce bu konuda calismak istiyorum ancak bu konuda onun gorebildiklerini ben goremiyorum. Bu nedenle O bu konuyu benim hakkimda hayirli kilar mi ogrenmek istiyorum. Istihare ye baslamaya karar verdim ancak oncelikle istisare etmek gerekiyormus. Ben de sizlere sormak istedim. Ne dersiniz? Bu konuyu namaz yoluyla Rabbime sorabilir miyim ve cevab alir miyim? Yardimci olursaniz minnettar kalirim.
 
Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
"... Sizden önce kendilerine kitab onlar size helaldir." (Maide 5)

Muslüman bir erkeğin, Yahudi veya hıristiyanlardan (ehl-i kitab) bîr kâfir kadınla evlenmesinde bir sakınca yoktur. Bu konuda ulema icma etmişlerdir.

Bu konuda İslam'ın hukmu yukarıdaki zikrettiğimiz gibidir.
Bu durum sizin için de geçerli olsa da, sizin durumunuz sanki genç yaşınızın gereği olarak, hoşlandığınız / beğendiğiniz bir kafir kadına hayranlığınızdan dolayı böyle bir emel peşine düşürmüş.

Bir kafiri musluman yapmanın sevabıyla ilgili rivayet, bütün kafirleri kuşatır. Yâni sadece beğendiğiniz bir kâfire tebliğle kalmazsınız inşeallah.

Sonuç olarak câiz olmakla beraber, anlattıklarınızdan bu olayın gerçekleşme olasılığı çok düşüktür. Böyle zayıf bir ihtimal için, sonunda hayal kırıklığına uğrayıp, mahramiyet sınırlarını çiğnemeye, kendinizi perişan edebilecek, duruma gelmekten sakınınız.
 
Üst Ana Sayfa Alt