Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Hep aynı terane, hep aynı...

Muhammed Yusuf Çevrimdışı

Muhammed Yusuf

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi

2012829145048-b.jpg
''Laik/Demokrasi'' ile İslama hizmet edeceklerini iddia ederek (direkt veya dolaylı) İslamı referans gösteren partiler kervanına Mustazaflar Hareketi de katıldı.

Gaziantep'te iki ayrı dernekte bilgilendirme toplantısı düzenleyen Mustazaflar Hareketi, oluşturulacak siyasi oluşumla İslam'a hizmet edileceği, İslam'ın siyasete değil siyasetin İslam'a bir araç olacağıniddia etti.



Diyarbakır'da 27 Mayıs'ta yapılan Ahde Vefa Mitingi'nde ilan edilen Mustazaflar Hareketi, sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleri ile yaptığı istişare toplantılarının sonuçlarını ve alınan kararlara ilişkin Gaziantep'te iki ayrı dernekte bilgilendirme toplantısı yaptı.

Gaziantep merkez Şahinbey ilçesinde faaliyetlerini sürdüren Gaziantep Rahmet İlim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Rahmet Der)'i ziyaret eden Mustazaflar Hareketi kurucu üyelerinden Abdurrahman Cens ve Şaban Dalgın, derneğin yöneticilerine, üye ve gönüllülerine hareketin kuruluş nedenlerini, amaçlarını, hedeflerini ve hareket tarzı hakkında bilgilendirmede bulundu.

Yapılan toplantıda siyasi bir hareket olarak mücadele yürütmenin ne kadar İslami olduğuyla ilgili sıkça sorular geldiğini söyleyen Abdurrahman Cens, "Kur'an'da hayatı anlatılan bütün Peygamberlere baktığımızda sadece Allah'ın hak dinini tebliğ etmeleri için gönderilmemişlerdir, bütün Peygamberler Allah'ın hak dinini bir nizam bir otorite olarak kurmak üzere gönderilmişlerdir. Tebliğin zirvesi İslami bir yönetim tarzıdır, insanları yönetmek insanlara faydalı olabilmektir. O yüzden kimileri diyor ki 'İslam'da siyaset yoktur' hatta daha önceki istişare toplantılarında maalesef bazı medrese erbabından kişiler 'bu şirktir' bile dediler. Bundan emin olun bütün Peygamberlerin mücadeleleri zaten siyasidir" dedi

"İslam Geldiğinde Suçluların Dünyası Alt Üst Olacak"

Cens, "Bu Peygamberlerin yürüttüğü hareketler siyasi olmasaydı, sadece Allah'ın emrettiği namaz ve hac gibi ibadetler olsaydı hiç kimse onlara ilişmeyecekti. Ne Hz. Musa'ya Firavun ilişecekti ne Hz. İbrahim'e Nemrut ilişecekti, ne de Hz. Peygamber'e (sav) Mekke müşrikleri ilişecekti. Onları siyasi bir eyleme çağırdıkları için düşman göründüler, çünkü onlar anladılar ki İslam geldiğinde suçluların dünyasını alt üst edecek" dedi.

Bugün Yerel Seçimlere Giriliyorsa Bu Yüce Bir Amaç İçindir

"Biz iktidar olmak için değil bizim ismimiz ön plana çıksın diye değil ismimizin önüne bir başkanlık unvanı eklenmesi için değil sadece farklı bir alanla daha iyi hizmet sunmak için ortaya çıkmışız" diyen Cens, "Bugün yerel seçimlere giriliyorsa bu yüce bir amaç içindir. Bugün belediyeleri almak emri bil maruf nehyi anil münkerin zirvesidir, yani bizler belediyeleri almakla bölge halkına öyle güzel hayırlı hizmetler sunabiliriz ki burada saymakla bitmez ve bu belediyeler kötü niyetli kişilerin eline geçtiğin de öyle kötü fasit işler yapılabiliyor ki bunları burada söylemeyi ahlakım el vermiyor. Sizin bu fuhuş'a, bu azgınlığa engel olmanız bir emribil maruftur, fesadın önünü almaktır. Bugün siyasete girmek bu bölge Müslümanları için bir zorunluluktur, bugün bir Müslüman ne kadarını düzeltebiliyorsa onun üzerine o kadarı farzdır onu düzeltsin" dedi

İslam Olmazsa Olmazımızdır

Ayrıca Gaziantep İlim Kültür ve Yardımlaşma Derneği' (İlim-Der)nde ise Mustazaflar Hareketi kurucularından Umut-Der Genel Başkanı İsa Aydın, Batman Hür-Der Şube Başkanı Avukat Cemal Coban ve Molla Abdussamed Yalçın, Mustazaflar Hareketi hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

İlim-Der'deki bilgilendirme toplantısı Molla Abdussamed Yalçın'ın okuduğu Kur'an-ı kerimle başladı. Daha sonra mikrofonu alan Umut-Der Genel Başkanı İsa Aydın, "Siyaset yapmak İslami bir kavramdır. İnsanları sevk ve idare etmek, Allah-u Teâlâ'nın ve Peygamber'imizin bizler için bıraktığı miras çerçevesinde kardeşlik hukuku çerçevesinde sorumluluğumuzu yerine getirme olanağıdır" dedi.

Siyaseti İslam'a uyarlayacaklarını ifade eden Aydın,"Siyaset pak ve duru haliyle İslam'a uymak zorunda kalacak. İslam olmazsa olmazımızdır" dedi.

Yapılan açıklamalardan sonra programa katılanların sorularına yanıtlar verildi.

İLKHA

vahdethaber
 
Çay-Şakird Çevrimdışı

Çay-Şakird

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
"İslam Olmazsa Olmazımızdır" diyebiliyor iseniz sadece Allah'a teslim olun,güneydoğudaki kürtçü seküler hareketin dışında müslümanlar bunun bir alternatif hareket olduğunu düşünerek yönelebilirler,inşaAllah uzak dururlar.
 
Çay-Şakird Çevrimdışı

Çay-Şakird

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
ki ayrıca şu da var,bu islamcı geçinen hizbullah(?) ın siyasetteki amaçladığı şeylerin çoğunu seküler diye tanımlayabileceğimiz kürt hareketi zaten hedefledi,yani eğer bir tercih olacaksa(olmasını desteklediğim için söylemiyorum) bu tercihte "islami" lik adına alternatif oldukları sanılan-iddia edilen hareketin tercih edilmesi saçma bir şey.
 
M Çevrimdışı

Muvahhidin

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
SOn Osmanlı Şeyhul İslamı Mustafa Sabri Efendi diyor ki: " bu meclisler islamı yok etmek için kurulmuıştur. Bu meclislere girenler mürtedlerdir, bunları destekleyenlerde mürtedlerdir, kimde bunda şüphe ederse mürteddir.
 
K Çevrimdışı

Kozzsoy

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Normal bir olay şaşılmaması gerek , iran bağlantılı değil mi , haliyle son suriye olayları sonrası AKP nin oylarını bölmek için bu tip bir oluşum içine gireceklerdir .
 
Üst Ana Sayfa Alt