Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Çözüldü Hamas Hükümetinde Polis Olarak Çalışmanın Hükmü Nedir?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
M Çevrimdışı

Muvahhid Faruk

* لا أمثل إلا نفسي *
İslam-TR Üyesi
Soru: Ben Gazze'de yaşayan evli, bir çocuk sahibi bir gencim. Hamas hükümetinde polis olarak görev almam caiz midir? Kısa bir süre önce polis olmam için elime bir fırsat geçti. Benim için bu caiz midir? Özellikle Refah'ta İbn-i Teymiye Mescid’i olaylarından sonra kalbimde (Hamas'a karşı) bir şüphe oluştu. Bu konuda bana acilen fetva verirseniz sevinirim. Allah sizleri mübarek kılsın.

Cevap: Sevgili kardeşim! Hamas hükümeti diğer mürted tağut hükümetler gibi mürted bir hükümettir. Ancak diğer mürted tağutların küfrü Hamas
hükümetinin küfründen daha şiddetlidir. Hamas hükümetinin küfrü beşeri kanunlarla hükmetmesi, bu kanunlarla muhakeme etmesi, Allah'ın izin vermediği konularda kanunlar çıkarması, gerek Arap gerekse Arap olmayan kâfir devletleri dost edinmesidir.
Mürted tağuti hükümetlerde –ki Hamas da onlardan bir tanesidir- polis ve asker olmak ya da emniyet birimleri gibi kurumlarda görev almak –bunun aksine bir durum ortaya çıkmadığı sürece- küfürdür. Zira böylesi kurumlarda
görev alanlar zahiren beşeri kanunları, küfür şeriatlerini desteklemektedirler ki
bu apaçık bir şirk ve küfürdür. Bununla beraber onlar muvahhidlere karşı bu şirkin ve küfrün önderlerine yardım etmekte, mücahidleri, muvahhidleri, davetçileri sadece tevhidlerinden, cihadlarından ve Allah'ın şeriatini istemelerinden
dolayı öldürmektedirler. Allah (Subhanehu ve Tealâ) şöyle buyurur:

"İman edenler, Allah yolunda savaşırlar. İnkâr edenler de tâğût yolunda savaşırlar. O hâlde, siz şeytanın dostlarına karşı savaşın. Şüphesiz şeytanın hilesi zayıftır."
(4 Nisa/76)
"Doğrusu Firavun, (veziri) Hâmân ve askerleri hep günahkârdılar." (28
Kasas/8)
"Yine şöyle diyecekler: “Ey Rabbimiz! Biz önderlerimize ve büyüklerimize itaat ettik de bizi yoldan saptırdılar." (33 Ahzab/67)

Bundan dolayı bu hükümetin emniyet birimlerinde ya da askeriyesinde çalışmaktan kesinlikle uzak durman gerekir sevgili kardeşim. Zira böylesi bir görev almak aslen küfürdür.
Bunun dışında diğer görevlere gelince; söylenecek en doğru söz konu üzerinde bir tafsilatın olduğudur. Tağutların her türlü kurumunda çalışmak kişiyi dinden çıkaran bir küfür değildir. Böyle kurumlarda görev almanın bir kısmı apaçık küfür sebeplerindendir ve kişiyi kâfir yapan bir görevdir. Bazı kurumlarda görev almak ise küfür olmayıp haramdır. Böylesi kurumlarda çalışan kimse ise günahkârdır. Küfrü ve masiyeti gerektirmeyen bir kurumda çalışmak ise ne küfürdür ne de haramdır. Bundan dolayı böylesi kurumlarda çalışanlar ne tekfir edilir ne de günahkâr kabul edilir.
Son olarak ben sana şunu nasihat ederim: Ey kardeşim sen dinine sarıl.

Allah için bütün gücünle dinin emirlerine yapış. Mürtedler topluluğuna katılmandan dolayı eşinin ve çocuklarının rahat bir rızka erişeceklerini sakın zannetme. Zira rızık veren ve metin olan Allah (Subhanehu ve Teala)'dır.
Cevap Veren: Ebu Velid el-Makdisî.
Bkz. Zikir Ehline Sorun sy, 89, 90, 91
 
M Çevrimdışı

Muvahhid Faruk

* لا أمثل إلا نفسي *
İslam-TR Üyesi
IMG-20180427-WA0003.jpg
 
Abdullah el Hanbeli Çevrimdışı

Abdullah el Hanbeli

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Siyonistler tarafından öldürülen Hamas üyelerinin şehid olması mümkün değil mi bu durumda? Yoksa karşı taraf müslüman değil de kafir olduğu için te'vil mazereti daha mı geniştir?
 
!sLaM4eVeR Çevrimdışı

!sLaM4eVeR

لا اله الا الله
Admin
Böyle bir ortamda bu tür sorularin tartisilmasi kadar abest bir durum var midir acaba.
 
Abdullah el Hanbeli Çevrimdışı

Abdullah el Hanbeli

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Böyle bir ortamda bu tür sorularin tartisilmasi kadar abest bir durum var midir acaba.
Tartışmak için sormadım, bilen birisinin cevabını bekliyorum, aynı soruyu soru cevap bölümüne de sordum. Fikir vermesi açısından başka müslümanların yorumları da önemli, kastım kavga ve fitne çıkarmak değil.
 
Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Ana Sayfa Alt