Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

El Kaide'den Almanya hükümetine çağrı

Muzzammil Çevrimdışı

Muzzammil

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
İslami Mağrib El Kaidesi kaçırdığı Alman vatandaşının bırakılma koşullarını Almanya'ya iletti. Alman rehinenin karşılığında, Almanya'da hapiste tutulan Umm Sayfullah al Ansariya'nın (Filiz Gelowicz) bırakılması isteniyor.



almanrehine.JPG




İslami Mağrib El Kaidesi yaptığı açıklamada şöyle diyor: "Müslüman kardeşimiz Umm Sayf Allah Al-Ansariya'nın (Filiz Gelowicz) Haçlı Almanyası'nın hapishanelerinde yaşadığı trajediden haberimiz oldu. Her Müslüman gibi çok üzüldük. Temel haklarından mahrum bırakıldığını, yüzünü kapatmasına, hijabını giymesine izin verilmediğini, fiziksel işkenceye maruz kaldığını ve aşağılandığını duyunca üzüldük."
Örgüt Almanya hükümetine, kaçırdığı Alman vatandaşının bırakılması koşullarını iletti. Edgar Fritz Raupach karşılığında Umm Sayf Allah Al-Ansariya'nın serbest bırakılması istendi. Almanya'da uğradığı haksızlıklar karşısında yaşadığı kayıpların karşılanması, özgürlüğünün sağlanması -ister Almanya'da kalması ister sığınacağı başka bir ülkede haklarının korunması koşuluyla- istendi.


ummsayfallah.JPG



Almanya'nın bu konuda hızlı davranması istendi ve rehinenin hayatını tehlikeye atacak girişimlere karşı İngiltere'nin rehine kurtarma operasyonunda yaşadığı skandal hatırlatıldı. İngiltere'nin Nijerya'daki başarısız rehine kurtarma operasyonu sonucunda İngiliz ve İtalyan rehineler, kendilerini kaçıran kişiler tarafından öldürülmüştü.
Örgüt tarafından, Alman rehinenin kaydının olduğu bir video da yayınlanırken, rehinenin ailesi, arkadaşları ve Alman kamuoyu, Umm Sayf Allah Al-Ansariya'nın serbest bırakılması için Alman hükümetine baskı yapmaya çağırıldı. Alman rehinenin hayatını kurtarmanın tek yolunun, Umm Sayf Allah Al-Ansariya'nın serbest bırakılması olduğu belirtildi. Alman rehine videoda hayatının kurtarılması için hükümete yalvarıyor.






Umm Sayf Allah Al-Ansariya Filiz Gelowicz (29) Almanya’da cihadi gruplara yardım ve yataklık yapma suçlamalarıyla 2 sene 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.
1 sene boyunca soruşturma amaçlı olarak tutuklu kaldı ve bu süre içerisinde çeşitli baskılara ve işkencelere maruz kaldığı belirtiliyor.
Berlin'de tutuklu kaldığı hapiste, yetkili adliyenin peçesini, hicabını ve İslami giyimini yasakladığı, bunun ötesinde dar bir bluz ve dar bir pantalon giymeye zorlandığı söyleniyor. Çok sayıda işkenceye maruz kaldığı, başörtüsünü örtmesine izin verilmediği için 10 gün açlık grevine girdiği ve bunun üzerine örtünmesine izin verildiği gelen haberler arasında. Kendisinin şöyle dediği belirtiliyor: Eğer sizlere, bana neler yapıldığını anlatsam, kalbiniz durur ve etiniz kemiğinizden ayrılırdı.



Ey Rabb'imiz ! Sen bizleri affet, bu bacimiza kuffarin elinden kurtulmayi nasib et ve kafirlere elem verici azabini bu dunyada Mucahidlerin ile, ahirette de cehennemin ile tattir, amin !

 
eL_Muhacir Çevrimdışı

eL_Muhacir

İlimsiz Mucâhid, kâtil; Cihâdsız âlim, belâm olur
Frm. Yöneticisi
RABBİM,mücahidlerden razı olsun

İnşaALLAH esir olan annemizi bırakırlar
 
Ebukutub Çevrimdışı

Ebukutub

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Rahmana hamdederizki Ümmetin namusunu bu müslüman kardeşlerimiz üstlenmiştir.Açıkça ortada ki kuffarın ordu sayısı milyarlar olduğu halde binleri zor bulan müslüman kardeşlerimize zarar veremiyor.Rabbimiz onları esirgesin.
 
U Çevrimdışı

ukht88

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Hamd senalar olsun yuce rabbime, onun indirdigi mubarek dinine ve sanli Mucahidlerine.
Bir hatun olarak mucahid kardeslerimizin, esaret altinda bacilarini kurtarmak icin girismis olduklari bu manidar ve kutsal girisimlerinden oturu, gogsum kabardi, gozlerim yasardi ve bogazim dugumlendi.
Allah swt sizlerden razi olsun, ey Islamin sanli Mucahidleri, Allah sizleri korusun.
 
AşureninŞekeri Çevrimdışı

AşureninŞekeri

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Amin.Allah swt müminlerle beraberdir.yeter ki biz Rab olarak tek onu görelim ve sadece ondan yardım isteyelim.Rabbim yardımını müminlerden esirgemesin.Güçlerini artırsın.Mücahidleri korusun inşaallah.AMİN
 

Benzer konular

Üst Ana Sayfa Alt