Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Haber Beyaz minare Güncel haberler

Bir Mucahid Çevrimdışı

Bir Mucahid

Üye
İslam-TR Üyesi
4) Bazıları, Cihad Resülü (salallahu aleyhi vesellem) devriminde bitti ve bugünün şartlarına uygun değil diyorlar. Bugünün Küresel barışına… Allah azze ve celle bu kişilere MÜNAFIK diyor. Ve malesef bugün bazı Alimler! bu fikirleri yayıyor, Cihad hakkında bu fikirleri yayıyorlar. “Cihad meselesinde insanları aldatmak için, cihad için bahane bulsalar da, cihadın manasını değistirmeye çalışsalar da, ümmet Resulullah (salallahu aleyhi ve sellem) döneminden bugüne cihadın ne olduğunun onunla ilgili neyin farz neyin sünnet olduğunu, Cihadın kurallarını; Kur’anı, Sünneti ve Sahabelerin yaptıklarını ve büyük neslin yaptıklarını biliyor. Yani bugün bizim Cihad ne manaya geldiğini açıklayarak yeni birine ihtiyacımız yok. Çünkü; Bizim mirasımız Cihad’ın ne olduğunu bize açıklamak yeter. Kimseye danışmaya ihtiyacımız yok! Çünkü; Her şey Kur’an ve Sünnette açık ve tabi Sahabelerin yaptıklarında…

Resulullah (salallahu aleyhi ve sellem) diyor ki; ” Cihad Kıyamete kadar devam edecek ”
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Öğrenen Müslüman Çevrimdışı

Öğrenen Müslüman

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
IMG_20240304_223742_823.jpg
IMG_20240304_223743_718.jpg
IMG_20240304_223743_739.jpg
IMG_20240304_223742_853.jpg
IMG_20240304_223743_221.jpg
Yezan, bugün açlıktan hayatını kaybettiğinde sadece 5 kilo ağırlığındaydı!

Yezan'ın abisi Muhammed şunları söyledi:

"Savaşın başında Beyt Hanun'dan sürüldük, sonra Cebeliye Kampı'na, ardından Nuseyrat Kampı'na, ardından da Refah'a sığındık.

Savaş, birçok hastalığa yakalanan bu çocuğun tüm temel ihtiyaçlarını yok etti. Ona ne ilaç ne de onu hayatta tutabilecek herhangi bir yemek bulamadık. Yezan bu savaşta iskelete dönüştü. Açlık vücudunu kemirdi. İşte ölümün başka bir hali, açlıktan, ilaç yokluğundan ve art arda yaşadığımız krizlerle gelen ölüm!

Mesajımızı uluslararası topluma ve dünyanın özgür insanlarına iletiyoruz: Ne bekliyorsunuz? Bari çocukların yaşam hakkını sağlayın. Adalet ve eşitlik insanı olduğunuzu iddia ediyorsunuz, bakın kıtlık ve felaketle ölüm kol geziyor. Bilin ki ölüm yalnızca top mermisi ve füze şeklinde değil, her şekliyle üzerimize çöküyor!"
 
Bir Mucahid Çevrimdışı

Bir Mucahid

Üye
İslam-TR Üyesi
Yaw Allah u akber ! Allahu akber! Bunların hesabını nasıl verecez.
Açlıktan ölmeyi beklemek nasıl ya Allah için .vallahi vallahi vay halimize;gelmişiz burda fıkıh konuları,Türkiye'nin durumunu,yok bu konu üzerinde ki düşünce konu açıyoruz.Allah için yâkin iman sahibi olan birisi bunu atlatamaz.biz kim bunları tefekkür etmek kim.vay halimize ki....
 
eL_Muhacir Çevrimiçi

eL_Muhacir

İlimsiz Mucâhid, kâtil; Cihâdsız âlim, belâm olur
Frm. Yöneticisi

Evladı, işgalci İsrail tarafından şehid edilen bir baba, hastane kapısında Alemlerin Rabbine yalvarıyor:

“Ya Allah!
Allah'ım, Eğer bizler senin için sabrediyorsak, bizleri nübüvvet menheci üzere bir Hilafet ile izzetlendir!
Ya Rabb! Bizi nübüvvet menheci üzere bir Hilafet ile izzetlendir!
Kafirleri, hristiyanları, yahudileri ve dininin düşmanlarını öfkelendirecek ve Müslümanları rahatlatacak bir Hilafet... Ey Alemlerin Rabbi!”
 
Bir Mucahid Çevrimdışı

Bir Mucahid

Üye
İslam-TR Üyesi
Mucahid olarak Allah yoluna çıkınca, sizi Allah yolunda cihaddan vazgeçirmeye çalışanlara karşı zafer elde etmiş oldunuz. Sizinle aynı dili konuşan ve müslüman olduklarını iddia eden birtakım kimseler delilleriyle, sizin bir mücahit olmanızı engellemek için uğraşıyorlar. Allah azze ve celle ise onları açığa çıkararak şöyle diyor: “Eğer içinizde sizinle beraber cihada çıkmış olsalardı, bozgunculuk etmekten başka şeye yaramayacaklardı ve aranıza fitne sokmak için uğraşacaklardı. İçinizde onların laflarına kanacaklar da vardı. Allah, o zalimleri iyi bilir.”

Bu insanlar sana şeyh- alim v.s tarzında yaklaşabilirler. Sana şöyle diyebilirler: “ Şu an Allah yolunda cihad etmek için uygun bir zaman değil! ”

Belki de siz de onlar alim kimseler (!) oldukları için, onları dinlerdiniz. Allah azze ve celle ise şöyle diyor: “İçinizde onların laflarına aldanacaklar da vardı.” Bakınız, bu ayet, Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem zamanında indirildi. Bu insanların sözlerini dinleyecek olan bazı müslümanların olduğunu söylüyor. Neden bu insanları dinleyebilirlerdi? Çünkü, bulundukları toplumda makam-mevki elde etmiş,toplumda lider olan, önder olan,konuşmayı bilen insanlardır. Bu insanlar müslümanları Allah yolunda cihaddan vazgeçiriyorlar. İşte bu kimseler; munafıklardır. Herhangi bir müslüman bir müslümanı Allah yolunda cihaddan alıkoyarsa o bir münafıktır. Çünkü bu ayet münafıklardan bahsediyor. Mucahid olan bir müslüman bu insanlara itaat etmeyecektir.
(Beyaz Minare)
 
Bir Mucahid Çevrimdışı

Bir Mucahid

Üye
İslam-TR Üyesi
Bu görüntülerde Nusayri rejim milisleri, tutukladıkları Suriyeli Müslümanları, işkence için yukarıdakine benzer mağaralara götürüyor.evet bu müslümanlar inseAllah şehit olduklarında,o gözlerin dehşete açılacağı hesap gününde soracaklar Rabblerine; ya rabbi kendini müslüman zanneden o insanlar bizi yalnız bıraktılar,sende onları yalnız bırak yarrabi diyecekleri günü olduğunu düşünsene Müslüman kardeşim; biz evimizde oturmuşuz,ama bacılarımız günde kaç defa tecavüze uğruyorlar ( la havle Vella kuvvete ille billahe),düşünsenize ailemizden biri öyle olduğuna.Ya rabbi imkanı olup da Müslümanlara yardım etmeyenleri o kardeşlerim gibi bende sana şikayet ediyorum.
 
Bir Mucahid Çevrimdışı

Bir Mucahid

Üye
İslam-TR Üyesi
Cihadın farz-ı ayn oluşu Rusların Afganistan’ı işgal etmesiyle başlamamıştır. Cihadın farz-ı ayn oluşu ta Endülüs'ün ilk şehrinin kaybedilmesiyle başlamıştır.
O günden itibaren tüm İslam ümmetine kâfirlere karşı savaşmaları farz-ı ayn olmuştur.
Yani miladi 1400 yılından bu yana, bu farziyet devam etmektedir. Tam altı yüz yıl..
Cihad bu ümmete farz-ı ayndır.
Bu Cihad, savunma cihadıdır. Yani kâfirleri Müslümanların topraklarından sürme ve püskürtme cihadıdır. Kafirler Müslümanların herhangi bir toprağında kalmış olduğu sürece cihadın farz-ı ayn oluşu her fert ve bütün ümmet için devam etmektedir.
Bütün ümmet oturup kalsa da sen tek başına cihada giriş, kafirlere karşı savaş, şehid ol ve kurtul.


• Şehid Şeyh Abdullah Azzam (رَحِمَہُ اللّہُ), Tevbe Suresi Tefsiri, s. 682
 
Öğrenen Müslüman Çevrimdışı

Öğrenen Müslüman

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
IMG_20240307_082752_735.jpg

IMG_20240307_082753_030.jpg

Arap Yarımadası El-Kaide'si Ensaru'ş-Şeria, “Gazze'deki Müslüman Halkımıza Karşı Gerçekleştirilen Yahudi-Hıristiyan İşbirliğinin 150. Günü” başlıklı yeni bir beyan yayınladı.

❝Müslüman ümmetimiz, Gazze'deki savaşın her şeyden önce, Müslümanların ve mücahitlerin kimi savunduğuna bakmaksızın hepimizin sorumluluğu olan sevgili Aksa'mızı savunma savaşı olduğunun farkında olmalısınız. Bu yerleşik gerçeğe dayanarak, Gazze'deki mücahitleri desteklemenin herkes için bireysel bir yükümlülük olduğundan emin olmalıyız. Bir Müslüman ister uzlaşmacı, ister yenilikçi, isterse de aşırı olsun. Bir Müslüman ne kadar günah ve ahlaksızlık işlerse işlesin, destekleme görevinden feragat etmez ve hiç kimsenin onu dinini, kardeşlerini ve Aksa'yı desteklemekten alıkoymaya hakkı yoktur.

Müslüman ümmetimiz, bu dinin zaferi kaçınılmazdır. Ancak biz, başarısızlığımızın sonucundan, Yüce Allah'ın bizim yerimize O'nu seven ve O'nun yolunda cihad eden bizden başka kimseler getirmesinden korkuyoruz.❞
 
Öğrenen Müslüman Çevrimdışı

Öğrenen Müslüman

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
IMG_20240307_083147_131.jpg
IMG_20240307_083146_332.jpg

Sistematik cinayetin en aşağılık hali!

Siyonist işgalciler, arkalarında konserve yiyeceğe benzeyen kutular bırakarak bazı bölgelerden çekildi. Sivil halkı etkileyen kıtlığın boyutunun farkında oldukları için insanların o kutulara rağbet edeceğini kesinlikle biliyordu!

Mesele şu ki, bu kutular, üzerindeki anahtar açılır açılmaz infilak eden bir patlayıcı!
 
Bir Mucahid Çevrimdışı

Bir Mucahid

Üye
İslam-TR Üyesi
Şehadet ağaç gibidir. Onda meyvaler çıkar, olgunlaşır ve bu meyvaları toplama zamanı geldi. Mevsimleri vardır. İşte Allah’ın kulları böyle merhalelerden geçer. Ta ki şehid olarak alınma zamanı gelinceye kadar.

‘’… ve sizden şahidler (veya şehidler) edinmesi içindir…’’ (3/140)

Arap yarımadasının şehadet ağacında meyvalar çıktı ve olgunlaştı. Ve toplama zamanı geldi ve Allah azze ve celle bunlardan şehidler aldı. Allah azze ve celle filanı şehid olarak seçti bu kişiye verilen keramettir (lutuftur) Allah azze ve celle’den bir fazlıdır. Bu asla bir zarar veya kayıp değildir. Dolayısı ile insanların şehadet kültürünü öğrenmeleri gerekiyor.

Şehadet, Alemlerin rabbine bir nimet ve lütuftur ve asla kayıp ve zarar değildir.

Şehid Şeyh Enver el-Evlaki rahimehullah
 
Bir Mucahid Çevrimdışı

Bir Mucahid

Üye
İslam-TR Üyesi
Gazze'de 700 binden fazla sivili açlıkla ölüme mahkum eden işgalci faşistler, onlara Ramazan Bayramını kutlayan, lezzetli iftarlar dileyen, ihtiyaç sahiplerini doyurmaları gerektiğini hatırlatan broşürler bırakıyor.

Allah yahudileri helak etsin.
İslam ümmeti hiçbir döneminde bu kadar aşağılanmamıştı. Ama onlardan önce, Gazze'yi yardımsız bırakan İslam(!) ülkelerinin liderlerini helak etsin!IMG_20240308_120434_235.jpg
 
Bir Mucahid Çevrimdışı

Bir Mucahid

Üye
İslam-TR Üyesi
#Cuma

"Bu gün (Cuma) içerisinde öyle bir vakit vardır ki, o zamanda her kim dünya ve ahiret hayırlarından isterse Allah Teâlâ muhakkak ona istediğini verir."

Hadisinde bahsi geçen vaktin, hangi vakit olduğu konusunda İbn Hacer el Askalânî (rahimehullah)'ın 40’tan fazla görüş belirttiğini, ancak bu görüşlerden en sahihlerinin şu ikisi olduğunu biliyor muydunuz?

1) İmam minbere oturup namaz kılınıncaya kadar ki vakit.

2) Güneşin batmasına yakın zamanlar.

@beyazminare2
 
Bir Mucahid Çevrimdışı

Bir Mucahid

Üye
İslam-TR Üyesi
#SONDAKİKA

🔴 Cumhurbaşkanı Erdoğan:

"Hiçbir tehdide boyun eğmeden Gazze'de katliamın sona ermesi için kalbimizle, dilimizle ve elimizle her türlü çabayı gösteriyoruz."

"Olup bitenleri gördüğü halde kafasını çeviren herkes (Gazze'deki) bu zulüm düzenine ortaktır."

"Gazze'deki zulüm, bırakınız kalple buğzetmeyi dille değiştirme safhasını bile geride bırakmıştır."

Bizim, bu heriflerin münafıklığına, utanmazlığına ve yüzsüzlüğüne de yazacak bir şeyimiz kalmadı.resulullah sav döneminde ki Münafıklar bile bu kadar kötü değildi Allah u alem ve bu kadar da millet kandırılıyor ya gerçekten yazacak bir şey yok.
 
Bir Mucahid Çevrimdışı

Bir Mucahid

Üye
İslam-TR Üyesi
Kıymetli kardeşlerimiz,
Ramazan ayı için örnek bir program hazırladık, bizim ve sizin istifade etmenizi Rabb’imizden diliyoruz.

Her şeyden önce; bu Ramazan’ın hayatının en verimli Ramazan’ı olmasına niyet et

Geceyi ikame et

Geceyi ikame edenlerden yazılmak için, sahura uyandığında (en az) iki rekat namaz kıl.

Namazları vaktinde kıl ve revatib sünnetleri ihmal etme

Sabah - akşam zikirlerini ihmal etme

Az veya çok demeden sadaka ver

Duada ısrarcı ol

Hatta duana şöyle başlaman ne güzeldir;
Allahım hamd ve şükrün hepsi Senin içindir, mülkün hepsi Sana aittir, bütün hayrlar Senden gelir ve bütün işler de Sana döner.
Allah
ım Muhammede ﷺ ve ailesine çokça salat et,
Allah
ım beni yaratan, yol gösteren, yediren, içiren, öldüren ve dirilten Sensin...
sonra ihtiyacını Allahtan iste..

Kur’an oku

eğer bu ayda hatim edemesen bile Kurandan sana kolay gelen yerleri okumaya çalış.

Duha namazı kıl

Günde (en az) 100 defa Rasûlullah’a ﷺ salavat getir

Her gün sana verilen en az bir nimete şükret

Teravih namazını kıl

Çevrende tadil-i erkâna uyulan bir mescid yoksa bile evde ehlinle cemaat olarak kıl, ecir avcısı ol.

Uyumadan önce Mülk suresini oku

Her namazdan sonra Ayetel Kursi'yi oku

Orucunu açmadan hemen önce başta Suriye, Filistin ve Doğu Türkistan'da olmak üzere zulüm altındaki tüm müslüman kardeşlerimiz için; ve başta Suriye ve Filistin'de olmak üzere Allah yolunda cihad eden tüm mucahidlerimiz için dua et

Tekbir (Allahu ekber), tahmid (elhamdulillah), tehlil (La İlahe illallah) ile dilini ıslak tut

Telefon ile bile olsa sıla-ı rahîm’i artır

Boş dizilerden, harama kapı aralayan sosyal medyadan uzaklaş, vaktini sadece Kur'an hatmi ve Allah'a yaklaşmakla değerlendir



Sözün özü kıymetli kardeşlerimiz;
hayr olarak gördüğünüz ne varsa arttırın ve nafileler ile Allah’a yaklaşın, vallahi Allah kullarını geri çevirmez
.

••

Sizler de bu ecre tam ve eksiksiz ortak olmak için sayfamızı sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Rabbimiz bizden ve sizden noksansız bir şekilde kabul etsin, amellerimizi her türlü riyadan muhafaza etsin ve yalnız kendi rızası için kılsın. Bu ameller vesilesiyle cehennemden azad olunan kullarından eylesin.
Allahumma amin.
 
Bir Mucahid Çevrimdışı

Bir Mucahid

Üye
İslam-TR Üyesi
İki farklı lider, ortak payda!

ABD Başkanı Joe Biden: "İsrail'in ömür boyu destekçisiyim."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "İsrail devletinin yaşama hakkını kimsenin tehdit etmesine Türkiye razı olmayacaktır!"
İki farklı lider,iki kâfir yan yana Allah azze ve celle sizleri de cehennemde yan yana olmayı nasip etsin İnşeAllah.
 
Üst Ana Sayfa Alt