Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Soru Arka arkaya hamile kalan kadinin orucu hakkinda

İ Çevrimdışı

İslami Sorular

Yeni Üye
Selamun aleykum Degerli hocam,

Bir kadin ademin kizlari olmasindan dolayi bazi durumlarda oruc tutamayip borclanmaktadir. Bu gibi durumlarda oruc tutmaya engel durumlar ortadan kalktikdan sonra tutulamayan oruclar tutulabilmektedir.

Ancak, örnegin : bir kadin arka arkaya 3-4 dogum yapsa misalen

1. sene bir cocuk dogdu....: hem hamililegin son aylarinda oruc tutamama ya da lohusa iken oruc tutamama takriben 30 gün borc.
2. sene ikinci cocuk dogdu: yine ayni sekilde durumlardan borc 60 gün oldu.
3. sene cocuk emzirmekten ya da baska bir sebepden dolayi oruc tutamadan dolayi borc 90 gün oldu.
4. sene ücüncü cocuk dogdu ve yine ayni sebeplerden 120 gün borc oldu.
5. sene hem kücük cocuklarin coklugu hem de en son bebegin süt emmesinden dolayi 3-5 gün disinda oruc tutulamadi ve borc aldi basini gitti 140-150 gün arasi oldu.

bu seneler arttirilabilir, yani ille de dogum olmaz, hayiz, normal bedeni hastalik vs gibi sebeplerden artabilir.

Bu durum bir problem olusturma olarak düsünürsek bu gibi durumda islam kisinin rahat ibadet edebilmesi icin acaba herhangibi cözüm sunmusmudur yoksa her ne durumda olursa olsun tutulamayan oruc yas 50 de olsa zamani gelince ödenmeli mi? Zira anne olarak kadinlar bir cok mesgale ile ugrasmakta üzerine böyle bir yük agir olabilir mi?

Bir cok bayanin sormak istedigi soruyu sentezleyerek soruyoruz ki umuyorum bu gibi durumlarda cevap arayan kardeslerimin kalplerine sifa ins. cevabiniz.


Selam ve dua ile.
 
Üst Ana Sayfa Alt