Denerim.Alketa ara sıra güncelle bu konuyu takip edelim. Toplanıp bilim-kurgu romanı yapılır bakarsın.
Denerim.Alketa ara sıra güncelle bu konuyu takip edelim. Toplanıp bilim-kurgu romanı yapılır bakarsın.
Es Selamu aleykum Allaha hamd olsun bilmeden o yola girdik Rabbim hidayet etti de bizi Batıldan aldı Dosdoğru yoluna koyuverdi. Bende anlattığınız kıssalar gibi bir olay yaşadım ve sorgulamaya başladım. Olayı kısaca anlatmak gerekirse; O yolda oldum olalı beynim ruhum kalbim hiç rahat değildi Bi sofinin yanına gitmeye karar verdim sıkıntım gitsin diye derdimi anlatınca konuştu konuştu sonra sen ne canını sıkıyon Sadatlar nasip ederse olur dedi benim zihnimde tang etti birşeyler dedim bune ya Haşa Nasip etmek Allahın işi Sonra bi abi tevhidi anlattı tağutu anlattı dedim subhanAllah bunlar nedir Aslında Dinin temeliymiş. Ne kadar şükretsem azdır..
Hoş geldin aramıza güzel kardeşim, Allah ayağını sabit kılsınEs Selamu aleykum Allaha hamd olsun bilmeden o yola girdik Rabbim hidayet etti de bizi Batıldan aldı Dosdoğru yoluna koyuverdi. Bende anlattığınız kıssalar gibi bir olay yaşadım ve sorgulamaya başladım. Olayı kısaca anlatmak gerekirse; O yolda oldum olalı beynim ruhum kalbim hiç rahat değildi Bi sofinin yanına gitmeye karar verdim sıkıntım gitsin diye derdimi anlatınca konuştu konuştu sonra sen ne canını sıkıyon Sadatlar nasip ederse olur dedi benim zihnimde tang etti birşeyler dedim bune ya Haşa Nasip etmek Allahın işi Sonra bi abi tevhidi anlattı tağutu anlattı dedim subhanAllah bunlar nedir Aslında Dinin temeliymiş. Ne kadar şükretsem azdır..
Allah zulcelal kalplerimizi islam uzere sabit kilsin kardesimEs Selamu aleykum Allaha hamd olsun bilmeden o yola girdik Rabbim hidayet etti de bizi Batıldan aldı Dosdoğru yoluna koyuverdi. Bende anlattığınız kıssalar gibi bir olay yaşadım ve sorgulamaya başladım. Olayı kısaca anlatmak gerekirse; O yolda oldum olalı beynim ruhum kalbim hiç rahat değildi Bi sofinin yanına gitmeye karar verdim sıkıntım gitsin diye derdimi anlatınca konuştu konuştu sonra sen ne canını sıkıyon Sadatlar nasip ederse olur dedi benim zihnimde tang etti birşeyler dedim bune ya Haşa Nasip etmek Allahın işi Sonra bi abi tevhidi anlattı tağutu anlattı dedim subhanAllah bunlar nedir Aslında Dinin temeliymiş. Ne kadar şükretsem azdır..
SubhanAllah.. Abla gerçekten hayret ve hayranlıkla okudum. Rabbim bu yolda sabit kılsın ayaklarını ve hak üzere alsın. Yani gerçekten kelimeler tükeniyor Allahın gücü karşısında. Seni binlerce insanın arasından çekip çıkarıyor ve sende inşaallah sabr ile kararlılık ile iman ile yoğrulmayı seçtin. Rabbim mubarek etsin. Allah diğerlerine de Hakkı göstersin.Esselamualeykum ve rahnetullahi ve berekatuhu..
Annemin zoruyla her hafta naksilerin sohbet dersine gidiyor turlu zikirlerin icinde kalıyordum..Butun perdeler cekiliyor hayvani bir ses ile kendilerine vuruyor gozleri kapatıyorlardı..Korktum Icime fenalık geliyor her seferinde direniyordum gitmemek icin..Seyh geliyormus halkaya gozleri kapatip bagıriyorlar kendilerinden geciyorlardı.
Karanlıkların icinde gozleri acık olan bir ben vardım her seferinde bakiyordum neoluyor diye..Sonra halkadan bir ses bagıriyor gözleri acmayın seyhimiz geliyor manewiyatımız bozuluyor..
Kapatıyor gibi durup seyrediyordum biri karnina zikir cekerek vuruyor öteki dizlerini dövüyor beriki havaya atliyordu digerleride eslik ediyordu..Artık yeter dedim her hafta her hafta ..bende su zikri yapayım da bir bakayım eger iyi bir işşe bu eziyetten kurtulur haz alarım dedim. Merak edip ..Oturdum salla salla mumunkunu yok onlar gibi yapamıyorum beynim döndü uyustum sersem oldum..Hayır !Dogru bu olamaz kalbimin nefreti artti .. Annemin elinden kurtulmak mumkunmu yıllarca gòtürdü buyuk cedellerle ama nafile ..
Bazende teybe kaset takıp zikirli ilahi calıyor kendilerinden geciyorlardı..
Birgun gene gittik butun muritler sofra hazirlamıs hoca ve esine biri sofra getiriyor digeri cay götüruyor pervane gibi kadina ve kocasına hizmet ediyorlar..
sende bir tabak birsey ikram et hocaya ve esine ..mumkunmu sadece izledim bir kenardan.. Tewbe yarab..! Bu kadınlarin kocalarî yokmu , hocaya ve esine ikramlar hizmetler servisler oohh ohh
Adamda ayagını uzatmıs
Muritler adama ve kadîna hizmet ediyor..
Bazen seyh geliyordu butun kadınları toplayıp gorew dagıtımı yapıyordu..
Bizimkide dunden hazır ya..
Gozleme mantî borek calısırlardi.
Seyhin abdest suyunu iciyorlarmis ..pehh
Adam cep resmi duvar resmi boy resmi bastırmis validem de albumu var Bir ramazan gunu kardesimle duvardan resmi indirip sakladık..Gece fark etmis
O resim beni koruyordu butun rahatsizliklarım gitmisdi diye inlemeye ewi yıkmaya basladı
Anladıkki validemizin dini bu adam
Hergun Allaha dua ediyor beni seyhin yolundan ayırma bu yolda canımı al..diye..
Yıllar sonra ..;
Hersey bir sohbete gitmekle başladı..
Artık eksik olan yanlarımı tamamlayıp
Islama hizmet etmeliyim diyerek mahallemizdeki ablalarin haftalık ders gurubuna katılmakla başladı..
Her hafta bir bir kitap gidilicek yerlerin listesi veriliyor dolasılacak esnafın randewuleri ayarlanıyordu..Merak edip sordum hocanz kim hocaefendi hazretleri..Bir sohbet icin gittigim yerde aabla oldum , hocaefendi denilen sahsın kitapları sabah aksam gurupları risale dersleri kitabıda aldım..Kermesler duzenleyip gelir elde ediyordum..Bir aksam bayan hoca gelicekmis benide cagırdılar gittim bir baktım giymis bir pantolan oyle namaza durdu sonra acti kurandan israr uzerine okumaya basladı .Tewbve yarabb.! Daha okumayı bilmiyor ..Bu nasıl bir rezillik
Her seferinde besmeleden baslayıp ilerlemeyen o konulardan her ders sonunda insanlardan para toplanmasından bana gınag geldi..
Neden istiyorsunz diyerek cıkıs yapıyor itirazlarımı belli ediyordum..
Bu yuzden zengin esnafları dolasırken beni gòturmuyorlar itiraz edip bozarım diye korkuyorlardı..
Her hafta bir gorewli gelip hoca efendinin kitabıni okuyup okumadigımı teyid ediyordu ..Okumuyordum
Neden Kutsal kitabımız okunmuyor..
Sahabe hayatları nicin anlatılmiyor?
Her hafta konu gönderiyor anlatmıyor , sahabe hayatlarını isliyor insanları islama cagiriyordum..
Surekli ikazlar gonderiyor konu dısına cıkmamam emrediliyordu..
Hayır..! Hoca efendiyi degil sahabeyi anlatacam.Benle bas edemiyor geri cekiliyordular .Insanlar etkileniyor gelenlerin sayîsı artiyordu..
Birgun basortusunden acıldı.Carsafın daha uygun oldugunu soyledim.Hayır
Oyle hizmet olmaz ! Tewbe yarabbim..
Hoca efendi acın diyor dedi..Nediyor nediyor..euzubillah..
Belediyede calisan bir bayan varmis hizmet icin acmis girerken acıyor cikarken kapatıyormus..
Bir garip oldum hemen gun ayarlayıp sahile belediyeye indim .Bu kadını gormem lazım ,cıktım baktım..Sonrada donusu icin is cıkısını bekledim ..Aa bu seferde kapatmis yukarda adamlarin icinde acık idi..simdi kapatmiş..
Tewbe yarabb..
Surekli itiraz edip bas kaldirmamdan rahatsz olsalarda benden vazgecemiyorlardı..
Dewam ettim bir gun hz Aliyi baska hafta Omeri, Osmanı..Hamzayı..anlattıkca icime isliyor insanlarida etkiliyordum.
Canım onları gönderene kurban olsun..
Anlattigim sahabelere bak birde bana..
Yuregimde dayanilmaz sancılar veriyordu..
Aldım bir carsaf böyle örtunmemi olur
Cıkardım butun markaları onu giydim .
Yukardan ablalar hocalar abiler..yalvarıyor nicin ?
Boyle ortunursen kimseyi toplayamayiz
Allahin dinine hizmet edemeyiz..Ayeti gormedim ama bulup gosterdim hoş karsimdaki de benm gibi imam hatip mezunuydu..
Celik kuvvetde gelse engel olamazdı..
Aldım giydim birde tur attım sahilde bakın örtunme böyle olur der gibi..
Hergun biri geliyor konusmaya, carsafi cikarayım diye adeta yalvarıyor agliyordu benm icin..ilginc..
Baktilar dönmuyorum ablalıktan attılar..
Son sozleri su oldu ; mahser gunu bizi hizmet ettimiz icin kurtaracak ama seni asla kurtarmayacaklar cehenneme gideceksin..!!!:eyv:
Bende soyle dedim siz Allahin dinine degil ..hocaefendinin dinine hizmet ediyorsunz..cıktım..
Diger tarafdan da mamutcularda arapca ogrenmeye gidiyordum..
Bir hafta sonra koskoca bir cemaat ewime geldi tanimıyorum ..??
Hayrola ne oluyor ??
Sadece birini tanıyorum
Beni tebrige gelmısler Carsaf giydigim icin beni kutladılar Allahh Allahh..
Neler oluyor
Iki gurubun arasında rekabette kaldıgımi anladım
Mamut hoca efendi boyle bizim yaptımiz gibi yapmanin uygun oldugunu soyledi
Bak biz boyle örtuyoruz burnumuzun ucundan..
Hahh simdi oldu anlasîldı mesele
Sizden de degilim..Aslinda biz üc arkadastık ..Biri hoca efendinin basinda digeri mamut beyin gurubun basında
Bende ortalarında..
Hepsini terk edip ewden dewam ettim arayışıma ..Gordugum butun hocalari dinliyor yanlisini gorunce hemen bırakıyordum..
Adnan oktari bile dinledim..
Her dinleyip pesinden gittigimin islama muhalefet eden bir sözunu duyunca bırakıyor sonra husranla yıkılıyordum..
Bir turlu dogruyu bulamiyor sancılanıyordumm.
Birgunde sanalda akideyi okudum
Allah isittirdi ..
Once kabul etmedim birkac gece dusundum sonra karar verip okudum ezberledim akideyi ayetleri butun meallerden arastirdim yettmedi baska kitaplara baska meallere aklim beynime tavan yaptı ..Koşdum gittim Imamı buldum randewu aldım gorusmek icin esiyle birlikte üçümuz vardik tagutu sordum bu dogrumu dedim..! Ewet bu ayet dogru ..!! Aman yarabbim !
Peki siz niye burdasinz her yer tagut nereye gidelim dedii..
Ogun bugun basimi egip yoluma Islama dawama baktım tek basıma gittigim yolda kimseye baglanmadim Allah ve rasulunun disinda..Bana isittiren Rabbme hamd olsun..Oyle bir baglandim ki ogun KITABA ne tagutlar ne memurlar nede celik kuvvet ayıramadı...
Gucumu kurandan alıyorum.
Bugun hala boyle yasıyorum..
Kimseye baglanmadan..
Esselamu aleykum,
Kardeşler, size gerçekleştirme niyetinde olduğum ve verilerini de toplamaya başladığım bir projemden bahsetmek istiyorum.
Bilirsiniz tasavvufçuların gerçekle alakası olmayan çoğu da müridlerin saçması ve halüsinasyonlarından ibaret uçtu kaçtı hikâyeleri, menkibeleri vardır. Bu menkibeler babadan oğula intikal eden şeyhlik gibi babadan oğula geçer olmuştur.
Birde bu musibetten kurtulup Kur'an ve Sünnet yoluna giren kardeşlerimiz var. Her sofinin olduğu gibi onlarında anlatacağı çok şey olduğu kesin.
İşte şirk batağından sıyrılıp hidayet yoluna tabi olan kardeşlerimizin yaşadığı ibretlik kıssaları topluyorum. Tasavvufçuların uydurdukları gibi yalandan dolandan uzak, birebir yaşanmış hikâyeler.
Mezhebi Ehl-i hikâye ve'l menkibe olanlardan değil, Ehl-i Sunnet ve'l Cemaat olanlardan dinleyeceksiniz tarikat menkibelerini. Bakalım hoşunuza gidecek mi?
İnşallah bu projeyi tamamlarsam kitap olarakta bastırmayı düşünüyorum. Şuan için görüştüğüm, hikayesini dinlediğim kardeşler oldu. Elimde baya malzeme var.
Eğer bastırma gibi bir imkân bulamazsam da e-kitap olarak bu çalışmayı internette yayınlayacağım.
Şimdi size örnek bir menkibe aktarıyorum biiznillah.
Olayı yaşayan Muhammed adlı bir kardeşimiz, bağlı bulunduğu tarikat Nakşibendiyye, Menzil kolu.
"Menzil'e gitmeme bir kaç gün kalmıştı. Bu üçüncü ve son gidişim olacaktı. Başımda bir sıkıntı birde hayırlı bir iş için niyetimiz vardı. Beni menzile gönderecek olan bölgenin sorumlusu beyefendi ile aramız iyiydi. Sıkıntılarımı anlattım O'na güldü ve bunlar da dert mi diyerek geçiştirdi.
Sonra dediki sana öyle bir şey öğreteceğim, bunu yap dert sıkıntı hiç birşey kalmaz.
Nedir? dedim. Heyecanlı bir şekilde anlatacaklarını dinliyordum.
Dedi ki, Gavs hazretleri evinden mescide girdiği zaman takip et, ayakkabılıkların olduğu yere bastonu uzatır koyarlar. Çök bastonun önüne anlat sıkıntını. Gavs'a gitmene gerek yok, Gavsın bastonu dahi yeter sana.
Şok olmuştum, nasıl olurda ben bir tahtaya yalvarıp yakarabilirdim. Hadi evliya Allah'ın velisi deyip türlü türlü açıklama yapıyorlardı ve ikna ediyorlardı. Peki tahtaya yalvarıp yakarmakta neyin nesi? Hubel'e, Lat'a ibadet edenleri, onlardan yardım isteyenleri niçin kınıyoruz öyleyse?
Tüm bu kargaşalarla birlikte menzile gittim, başımıza yolda gelmeyende kalmadı. Sürekli Allah'a dua ediyordum beni doğra yola iletmesi için. Gecikmeli olarak Menzil'e vardık. Şeyh yatsı namazından sonra tövbe vermiş, evine çekilmişti. Dolayısıyla biz tövbe alıp adap yapamadık. Aslında seviniyordum, çünkü içim rahat değildi. Yaşadığım olayların birikintisi bastonla patlamış, kafamın için binbir soru ile dolmuştu.
Sabah olunca şeyhin elini öpme, tövbe alma merasimlerinden sonra, dönüş vaktinden evvel Merkad ziyaretine gitti müridler. Ben kapısına kadar gittim, okuduğum hadisler geldi aklıma. Rasulullah bizi kabirleri mescid edinme hususunda men etmemiş miydi?
Geri döndün usulca. Merkadı ziyaret ettin mi diye soranlara cevap vermedim. Yalan söylemeyemezdim.
Geri döndüm, bir daha gitmemek üzere."
Kardeşler bu hikâye birebir yaşanmıştır.
İnşaallah içeriği anlamışsınızdır. Sizlerden de ricam çevrenizde böyle kimseler varsa, benimle görüştürürseniz veya siz görüşüp bilgi getirirseniz, güvenilir olmak kaydıyla size minnettar olurum.
Çalışmam henüz başlangıç aşamasında, yazılarda imla kuralları eksik olabilir, henüz düzenleme yapılmış değil. Maruz görüle.
Dediğim gibi kendisinden anılarını aldığım kimselerin adil olmasına dikkat ediyorum. Yalansız bir çalışma olacak elhamdulillah. Kendi yaşadığım bir çok olay da yer alacak içinde inşaallah.
Görüşlerinizi bekliyorum.
Bu arada tarikat sınırlaması yok, Rufai, Kadiri, Nakşi hiç farketmez.