Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Usame - Defne Bayrak / Ölüm Yıldönümünde Usame Kitabı Çıktı

Muhammed Yusuf Çevrimdışı

Muhammed Yusuf

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
El Kaide Örgütü’nün geçen yıl öldürülen lideri Usame bin Laden hakkındaki Usame isimli kitap dün piyasaya çıktı. Ark Kitapları’ndan çıkan kitap Defne Bayrak imzası taşıyor.

usamekapak.JPG



El Kaide Örgütü'nün eski lideri Usame bin Ladin'in birinci ölüm yıldönümünde hayatını, savaşlarını, ideolojisini anlatan, içinde en önemli bildirilerinin, röportajlarının, özellikle öldürülmesinin ardından Arap dünyasından din adamlarının ve önemli isimlerin kendisi hakkında söylediklerinin ve çeşitli makalelerin yer aldığı 'Usame' isimli kitap Ark Yayınları'ndan çıktı. Kitapta El Kaide Örgütü'nün, Irak ve Somali'deki kollarının Bin Laden'in öldürülmesinden sonra yayınladıkları bildiriler de yer alıyor.

Defne Bayrak'ın hazırladığı kitapta Ortadoğu'daki sıcak gelişmelere Batı medyasının bakış açısından uzak, tarafsız bir gözle bakılmaya çalışıldığı ifade ediliyor. Yazarın kitabı, 2009 yılının sonunda Afganistan'daki Host Üssü'ne saldırı düzenleyerek 7 CIA ve bir Ürdün ajanını havaya uçuran Ebu Dücane lakaplı eşi Humam El Belewi'nin 'İçlerinde küçük bir Usame var' başlıklı makalesi ile sonlandırması dikkat çekiyor. Makale, kitabın genelinde geçen ve Usame bin Laden'le görüşme imkanı bulabilmiş ya da kendisi hakkında tarafsız yorumlarda bulunmuş gerek Arap gerek yabancı önemli isimlerin baskı olmayan koşullarda Usame bin Laden hakkında nasıl bir tavır sergileyebileceklerini değerlendiriyor.

Usame bin Laden hakkındaki suçlama ve söylentilere de değinilen 584 sayfalık kitabın arka kapağında şu ifadelere yer veriliyor:

'Usame bin Ladin

İslam ümmetinin feryadı, çığlığı.

Emperyalizme karşı bağımsızlık mücadelesinin zirve ismi...

Amerika ve müttefiklerinin korkulu rüyası.

İslam izzet ve vakarının, dik duruşun, fedakarlığın timsali.

20 milyon dolarlık bir servete, muhacir ve mücahit bir mü'min olmayı tercih eden, Afgan dağlarında en zor şartlar altında yaşamayı saraylarda yaşamaktan daha güzel gören bir dava adamı...

Topyekun İslam ümmetinin cihad şuuruna sahip çıkması için hayatını, varlığını ortaya koyan bir samimi yürek.

Cihadını şehadetle taçlandıran şehit...

Ya da İslam ümmetinin başını derde sokan, rahat ve huzurunu kaçıran bir maceraperest
Provakatif bir ABD ajanı

Başına Amerika tarafından 50 milyon dolar ödül konmuş, dünyanın en tehlikeli teröristi.

Gerçekten, Usame bin Ladin kim?'

pressmedya
 
ibnikayyim Çevrimdışı

ibnikayyim

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
" Mutlu kişi, Allah'ın şehid olarak canını aldığı kişidir. "

Rabbim canımızı mutlu olarak alla...şehadet ile rızıklandır bu garipleri...
 
H Çevrimdışı

hutame

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
cennet mekan inş....adı bile küfrü korkutmaya yeten biri idi ne şeref ...........
 
Üst Ana Sayfa Alt