Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Çözüldü Teravih Namazı Aralarında Getirilen Salavat Sahih midir?

Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Ramadan Ayı Bidatleri

6- Ramadanda işlenen bid’atlerinden biri de teravih namazı sırasında uygulanır. Ramadan ay'ı muslumanları, şevk ve huşu(!) ile oflaya puflaya yatsı ve 20 rekat namazı kılarlar.


images
images

Bu esnada namaz kılışlarındaki hatalarla namazı 11 ay nadasa bırakanları hemen tanırsın. Kimi secdede kollarını (dirsek) yere dayar, kimi tahiyyatta otururken kısmı felç geçirir, kimi rukûda bel bükemez yüksek kule oynar, pek çoğu da kunutda 3. Rekatta Allahuekber’le rukûya gider.
Teravih namazının 2 - 4 rekat aralarında bağıra bağıra “Allahumme salli alaa, muhammediv ve alaa âli muhammed” diye salavat getirmek yine Türkiye’ye mahsus bid’atler işlerler.



Ramadan Ay'ı Bidatleri
https://www.islam-tr.org/konu/ramadan-ayi-bidatleri.20936/
 
Р Çevrimdışı

Ринат

Üye
İslam-TR Üyesi
Ben selef akidesindenim turk kardesler kızmasın ama bu kadarda olmaz. Ne kadar bidat seyler var bu ülkede biri televizyona çıkıp teravih namaz yoktur diyor subhanallah ben iyi biliyor bu nedir siyonistler televizyona çıkıp insanların kafaların karıştırıyor yemin ediyor Türkiye ülkesi bidat konusunda bir numara Allah ıslah etsin

soru soran kardeşe sunu diyorum kardes ola bilir bu Allah katında kabul göre bilir AMA rasulullahin etmediği bir şey oldugunda Allah seni ceza verer zaten rasulullah buyurmuş kim bizim etmediğimiz bir şey ederse red olunur. Allah Türkiye halkına Hidayet versin
 
A Çevrimdışı

Al-Akhira

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Katiliyorum.....

Bagzen Türk oldugum icin utanc duyorum...
Dedigin gibi biz Türkler malesef bu Konuda 1 Numarayiz....burada (Almanyada) da ayni olaylari yasiyoruz malesef.....
Nerde Türk orda Bidat

jazakallahu khairan
 
Üst Ana Sayfa Alt