Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

'suriye'de Savaşmak Caiz Değil Pisi Pisine Ölmeyin' (alpaslan Kuytul)

M Çevrimdışı

Muvahhid Mücahid

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
forumdakiler nerde yaşadağını unutmuş gibi,sokaklarınız masonların putlarıyla dolu,kabirlerin tapınak haline geldiği bir ülkede yaşıyorsunuz..türkiye islam düşmanı kafirlerle dolu bir ülke,biraz itikadı düzgün din alimlerine sahip çıkmanız gerekmiyor mu..yalnız kuytul için demiyorum forumda hafızlara hocalara bir araba laf ediyorsunuz...ben ne kuytulu tanırım nede furkan cemaatiyle bir ilgim var,eline kağıda yazılmış sorular geliyor onlardan seçip istediğini cevaplıyor...aslında suriye konusunu sürekli gündemde tutuyor...siz hiç duydunuz mu cübbelinin,osman ünlünün,f.gülenin,a.bayındırın,mustafa i'nin suriyeden ırakdan bahsettiğini...
Tanımadığın birini bu kadar savunman ilginç geliyor.Ne yani yanlış bir şey yapınca söylemeyelim mi? Üstelik yaptığı yanlış öyle hazmedilecek bir şey değil.Suriyedeki savaş cihad değil ne demek arkadaş.Cihadı sen Amerika için mi yapıyon ALLAH için mi demezler mi adama.
 
S Çevrimdışı

sayfullah571

Üye
İslam-TR Üyesi
Kardeş ibni Arabi yi ve mevlana yı ehli sünnet alimlerinin ekserisi tekfir etmiyor.İbni Arabi nin yanlış anlaşılmaya müsait ifadelerini çoğu tevil etmeye çalışmış ve ya hata etmiştir demişler ama tekfir eden bir elin parmağını geçmez.BU yüzden de Kuytul u eleştirmek saçma.Kuytul tevil yolunu seçiyor ekseri ulema da bu yolu seçmiş araştırabilirsin bu konuyu.

Çok komiksin. Bence sen ortada böyle meydanda sallayacağına araştır bu konuyu.

İmam İbn Hacer'in talebesi Bikai İbn arabi'yi tekfir eden alimler hakkında kitap yazmıştır içinde 100'den fazla alim zikretmiştir. bu 100lere sonrakileride eklersek bu sayı dahada çoğalır.adıda tenbihul gabi ila tekfiril ibn arabi dir. hatta suyuti buna reddiye vermiş sonra kendiside hakikati görüp tevbe etmiş celaleynin kendi yazdığı kısmında onu tekfir etmiştir.

tekfir edenlerin bir kısmı :
1-۞Zeynuddin el-Iraki
2-۞Ebu Zur,a Veliyuddin Ahmed İbn Zeynuddin
3-۞İmam el-Mizzi (H.654/724)
4-۞Yusuf İbnu,z-Zeki Abdurrahman İbn Abdilmelik Ebu,l-Haccac Cemaluddin
5-۞İmam Ebu Ali İbn Halil es-Sukuti
6-۞İz İbn Abdusselam
7-۞İbn Ebi,l-Kasım es-Sulemi
8-۞Şihabuddin Ahmed İbn Yahya İbn Ebi Halce et-Telamsani el-Hanefi
9-۞Bedruddin Huseyn İbnu,l-Ehled Seyfuddin İbn Abdullatif İbn Balaban es-Suudi es-Sufi
10-۞Takıyuddin Ebu,l-Feth Muhammed İbn Ali el-Kuşeyri İbn Dakik el-İyad (H.625-702)
11-۞Ebu,l-Feth el-Ya,muri
12-۞es-Salah Halil es-Safdi
13-۞Ebu,l-Feth İbn Seyidi,n-Nas
14-۞Muhammed İbn Muhammed İbn Ali İbn Yusuf (İbnu,l-Ceziri) eş-Şafi
15-۞İmaduddin İsmail İbn Kesir
16-۞Takiyuddin Ebu,l-Hasen Ali İbn Abdi,l-Kafi es-Subki
17-۞Kutbuddin İbnu,l-Kastallani
18-۞İmaduddin İbn Ahmed İbn İbrahim el-Vasiti
19-۞Burhanuddin İbrahim İbn Mu,dad el-Cu,beri
20-۞Zeynuddin Ömer İbn Ebi,l-Harem el-Kittani eş-Şafi
21-۞Müfessir Ebu Hayyan Muhammed İbn Yusuf el-Endülisi
22-۞et-Takiyy el-Hisni
23-۞Takiyuddin el-Fasi
24-۞Bahauddin es-Subki
25-۞Alleme Şemsuddin Muhammed el-Ayzeri eş-Şafii
26-۞Şerefuddin İsa İbn Mes,ud ez-Zevavi el-Maliki
27-۞İmam Nuruddin Ali İbn Ya,kup el-Bekri eş-Şafii
28-۞Alleme Necmuddin Muhammed İbn Akil el-Balisi eş-Şafii
29-۞Cemaluddin Abdullah Yusuf İbn Hişam
30-۞Lisanuddin Muhibb İbn,l-Hatib el-Endelusi el-Maliki
31-۞Şemsuddin Ebu Abdillah Muhammed el-Mevsıli eş-Şafii
32-۞Şemsuddin Muhammed İbn Ahmed el-Bisati el-Maliki
33-۞(Mısır kadısı) İmam Şuhabuddin Ebu,l-Fadl Ahmed İbn Hacer
34-۞Şeyhulislam Siracuddin Ömer İbn Reslan el-Bulkini
35-۞Allame Burhanuddin es-Sefakisi
36-۞İmam Şemsuddin Muhammed İbn Ahmed İbn Osman ez-Zehebi
37-۞Seyfuddin İbnu,l-Mecd Ali el-Hariri
38-۞et-Tac el-Baranbari
39-۞İbrahim er-Rakki
40-۞Ebu Zeyd Abdurrahman İbn Muhammed el-Hudari İbn Haldun
41-۞İmam Radiyuddin Ebu Bekr İbn Muhammed İbn Salih el-Cibliyy (İbnu,l-Hayyat eş-Şafii)
42-۞Kadı Şihabuddin Ahmed İbn Ali en-Naşıri
43-۞Alauddin Muhammed İbn Muhammed el-Buhari el-Hanefi


En komik kısmıda zehebiden nakil yapıp bize kaynak vermemen olmuş. Zehebi'ye iftira attığın apaçık ortada. Hele ki Zehebi'nin şu sözü meşhurdur : "İBN ARABİ KAFİR DEĞİLSE DÜNYADA KAFİR YOKTUR" Ve yine İbn Hacer el-Askalani'nin şu sözü meşhurdur : “Şeyhimiz hafız Siracuddin Bulkini’ye, İbn Arabî hakkında sordum da o duraksamaksızın hemen “O kâfirdir” diye cevap verdi.

Bence şimdiden araştırmaya başla. Ya da salladığın zaman kıvırabileceğin şekilde destekli salla. Yoksa böyle rezil olursun.

arapça bilen birini bulda hemen bikainin bu eserini okuttur, bakalım ehli sünnetin hepsi tekfir etmişmi (Yüzlercesi) yoksa bir elin parmağı kadar mı : http://shamela.ws/index.php/book/8317
 
S Çevrimdışı

sadobaba

Üye
İslam-TR Üyesi
arkadaşlar şimdi burda alparslan hocayı yanlış anladık gibime geliyor adam saten esada karşı cihad eden kardeşlerimizi de destekliyor.
onun söylemek istediği esad gittikten sonra nasıl yönetileceği neler olacağı.
hocanın internet sitesine baktım bende çok merak ettim beni de rahatsız etti bu sözleri ama biz yanlış anlamışız gibime geliyor.
 
onurturgay Çevrimdışı

onurturgay

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Kardeş ibni Arabi yi ve mevlana yı ehli sünnet alimlerinin ekserisi tekfir etmiyor.İbni Arabi nin yanlış anlaşılmaya müsait ifadelerini çoğu tevil etmeye çalışmış ve ya hata etmiştir demişler ama tekfir eden bir elin parmağını geçmez.BU yüzden de Kuytul u eleştirmek saçma.Kuytul tevil yolunu seçiyor ekseri ulema da bu yolu seçmiş araştırabilirsin bu konuyu.

Cihad meselesine gelince yanlış anlıyorsunuz hocayı.burada suni bir devrim yapılmak istendi müslümanlar bu işin içine girmemeliydiler.El Kaide de dahil mücahidlerin çoğu oyuna geldi islam gelecek diye mücadele ediyorlar ama islam bu yolla gelmez.Allah ın sünnetine aykırı bu yol.tepeden inme islam gelmez.Nefisler değişmeden size vereceğim nimeti değiştirmem diyor Allah.

Hepimiz göreceğiz inş suriye de başa kimler gelecek islam mı gelecek.o zaman bazı şeyler anlaşılır zannındayım

Son olarak Nurettin Yıldıza sorulan bir soru-cevabı veriyorum:

SORU:Selamünaleyküm hocam. Sohbetlerinizi dinliyorum şu ana kadar bana en uygun cevaplar sizden geliyor. Allah razı olsun. Bir takım insanların cihad algılamasıyla bizlerin ya da birçok insanın cihad anlayışı neden uymuyor. Benim buradaki arkadaşlarımın eşleri çocuklarını eşlerini bırakıp cihad faziletine erebilmek için Suriyeye, Afganistana Çeçenistana gidiyor ve bunların çocukları daha bir yasında, üç yasında vs. Bu çocuklar eşler onlara emanetken bu yükümlülüğü bırakıp cihada gitmek ne boyutta doğrudur. Bunlar vebal üstlenmiyor mu? Cihadı açıklar mısınız? Canlı bomba olmanın hükmü nedir bunu da destekliyorlar. Allah razı olsun.
CEVAP: Selamünaleyküm. Nasıl şeytan, namazımızı ifsat etmek için akla hayale gelmez fitneler üretiyorsa aynı şekilde diğer ibadetleri de hakkıyla yapmamızı engellemek için fitneler üretmektedir. Mü’min insanın cihat etmesi en büyük ibadetlerdendir. O ibadeti hakkıyla yapabilmek için belli bir sıralamanın, zamanlamanın gözetilmesi şarttır. Farzı ayın olanları varken farzı kifaye olan işler üzerinden ecir beklemek efdal olan değildir elbette. Yine de cihat gibi bir ibadeti eda etmekle meşgul olan kardeşlerimizin niyetlerini Allah’a bırakmak uygun olandır. Biz, evla olanın oralara gitmek olmayacağını düşünürüz ama onların niyetlerini irdeleme hakkımızın olmadığını da biliriz.

EY DRAKULA21! Yazık sana Müslüman katili bir adam nickli arkadaş! Madem Mücahit saflarına katılmıyorsun bari o pis dilini ''Allah, kendilerine cenneti vermek üzere inananların canlarını, mallarını satın almıştır'' ayetini yarine getirmek için uğrşanlara uzatma!
 
onurturgay Çevrimdışı

onurturgay

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Kuytul, Esedden sonra bir başka Esedin geleceğini iddia ediyor. Acaba Allah(cc)'tan bu konu hakkında bir söz mü aldı yahut gaybe dair bir bilgisi mi var? Acaba kendi ilahı Amerika veya dünyada üstün zannettiği başka bir ülke mi de onların planladıklarına inanıp ağzında bu sözleri geveliyor! Allah(cc)'tan hiç mi korkmaz! Hayır, hidayet ancak Allah(cc)'tandır.
 
E Çevrimdışı

ENSARİ

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
videonun bir başından birde sonundan izlenilirse ancak o zaman çıkar bu konunun başlığı,söylediklerinin neresinde yanlış var geçmişte İslam dünyasında olan İslami hareket sonrası iktidara gelenleri hiçmi görmüyoruz..ne değişmiş..Mısırda hararetli bir devrim oldu gelen ılımlı bir iktidardı sonrası ne oldu tüm batının desteklediği sisi çıkmadımı.? daha mısırda ihvan gerçekte başlatması gereken cihadı başlatmıyor kendi cemaatlarını rabia işaretleri ile oyalayıp durmuyormu..?
 
S Çevrimdışı

sabranyanefsi

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Orada savaşan mücahitleri Devlet gönderiyor ve o radikal gençlerden kurtuluyor diyor, oysa bakın Peygambber efendimiz (S.A.V.)ne buyuruyor.

“Resûlullah (sav) buyurdu ki:
“(Sizler savaşçı olacaksınız ) bu iş, sizin bir kısım toplu gruplara ayrılmanıza müncer olacak: Şam’da bir grup, Yemen’de bir grup, Irak’ta bir grup!”
Ben: “Ey Allah’ın Resulü! dedim. O güne erdiğim takdirde (bunlardan en hayırlısı hangisi ise şimdiden ) bana seçiverin!” dedim.
“Öyleyse dedi, sana Şam’ı tavsiye ederim! Çünkü orası, Allah’ın arzında mümtaz kıldığı yerdir. Allah kulları arasında seçkin olanları oraya tahsis eder.



Bu paylaştığım adamıda sevmem ama bana bunu hatırlattı

 
F Çevrimdışı

furkan

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Suriye’de fitne varmış!


HAMD ALEMLERİN RABBİNE MAHSUSTUR suriye’de kıyamın başlamasıyla Müslümanlar için, hiç şüphesiz yeni bir tarih sayfası açıldı. İslam devletinin temelleri atılmakta Suriye’de.
suriye’de fitne var diye konuşan diller, tamamıyla İslam devletinin kurulmasını hazmedemeyen kişilerin ağızlarıyla ümmetinin içine saçtıkları fitneleridir, zira fitne var denilen yerde bir takım sorunlar vuku bulmuşsa da bunu büyütüp, fitne ve fesat gibi yaymak aslında fitne çıkarmanın en büyüklerindendir.
O meydanlarda olmadığı halde oturdukları yerden dilleri ile bu fitneye sebebiyet verenler hiç bir şekilde İslam devletinin kurulmasının önüne geçemeyeceklerdir.
Zira bu tür fitnelerin başı Safevi hanedanlığı ve demokrasi dinin havarilerinin hemen yanı başlarında bir hilafet devletini kurulmasını kabullenemedikleri içindir.
Bu tür fitneleri yazılı ve görsel medyayı kullanarak saçtıkları fitneler elhamdülillah mücahitlerin şanlı direniş ve ferasetleriyle bertaraf edilmektedir.
Bugün suriye’de fitne var diyenlere soruyoruz, bizler sizin Afganistan’daki Irak’taki Somali’deki Kafkasya’daki Yemen’deki Patani’deki cihada verdiğiniz destekleri de gördük ve unutmadık Suriye (şam) Allahın resulü (s.a.v)’in bu ümmet için verdiği bir müjdedir, sizler fitnede deseniz, sizler kardeş kavgası da deseniz, İslam’ın buna verdiği tek bir isim var, oda hak ve batıl savaşı.
Zira oturdukları yerden Şam kıyamını eleştirilerde bulunan insanlara diyoruz ki: “Desteğinize ihtiyaç yoktur bu cihadın, bu cihadın sahibi ve destekçisi Allah (c.c)’ dır. Sizler destek vermemekle birlikte dilinize doladığınız El Nursa, Irak Şam İslam Devleti, Ahraru Şam vs. inşallah Şam toprağından tüm kainata yayılacak olan İslam hilafetini kuracaklar, zira bu Son resulün (s.a.v)’in müjdesidir
Ne fitneleriniz, ne uçaklarınız, ne demokratik söylemleriniz bunu yok edemeyecektir. Bundan dolayı tüm ümmete şunu söylüyoruz mücahit olmadığınız gibi mücahitler hakkında konuşmanız gıybettir. Yalansa hem iftira hem gıybettir.
Herkes aklını başına alsın normal bir Müslümanın arkasında konuşmak gıybet iken acaba ümmetin kadınları tecavüze uğrarken, bebekleri kimyasalları ile katledilirken, bu ümmetin namusunu muhafaza etmek için canını malını her şeyini feda eden mücahit gruplar hakkında konuşmak ne anlama gelir acaba?
Ben söyleyeyim, bir hadisi şerifte Hz. peygamber (a.s) buyuruyor, “Müslüman Müslümanın kardeşidir, ona zulmetmez onu küfre teslim etmez, Küfre en büyük destek Müslümanlar hakkında ileri geri konuşup, onlara karşı küfre yardım etmektir, zira kafirlerin istediği ve bildiği en büyük silah olan duayı, mücahitler için kullanmak yerine Müslümanların mücahitleri eleştirmesi gibi gıybet olan ve İslam da kardeşinin etini yemek anlamına gelen bir hastalığa düşürmüşlerdir.
Hiçbir şey yapamıyorsak ve yardım edemiyorsak bari, olayı fitne var deyip fitne çıkarmaktansa, kardeşlerimizi destekleyelim dualarımızla, zira bugün Müslümanların başına gelen bu ağır imtihanlardan kurtulması için, ümmetin duasına ihtiyaç vardır.
Allah’ın dini için mücadele eden yiğitleri desteklemek, her Müslümanın üzerine farzdır, bu farzı yerine getirmeyen herkes, ne isim adı altında olursa olsun, her ne mazeretle olursa olsun, ırzına geçilen her bacının katledilen her bebeğin, her mücahidin kanından hesaba çekilecektir.
Zira İslam ümmeti tek bir vücut gibidir, vücudun bir yerinde yara varsa bütün beden acı çekmektedir, acı çekiyorsanız problem yok ama canınız yanmıyor duaya ellerimiz kalkmıyorsa, kendinizi sorgulayın tağutlar onlara terörist size ise Müslüman diyorsa kendinizi sorgulayın, onları sorgulamak yerine kendi amellerinizi akidenizi sorgulayın, 100 yıla yakındır Allahın kanunlarını kaldırıp yerine tağuti kanunlar getirenlerin küfrün tahammül ettiğiniz kadar, kardeşinizin hatalarına tahammül edin,

En azından “ben ne kadar Müslüman’ım” diyelim …..

Muhammed Amedi

https://www.islam-tr.org/serbest-kursu/49954-suriye-de-fitne-varmis.html
 
Üst Ana Sayfa Alt