Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Suriye hakkında lütfen herkes katılsın!

Hilafet Sancağı Çevrimdışı

Hilafet Sancağı

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
kuveyris havaalanının üzerinde uçmakta olan esad'ın bir askeri helikopteri düşürüldü kaynak:nusret cephesi haberleri facebook
 
U Çevrimdışı

Ummu Ubeida

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Esselamu Aleykum.

Bu Zamanda kımsenın gogus falan verdıgı yok zaten farkında mısınız bilmem. savasanları tebrık edıp. gıdemedıgı ıcınde, gıtme hevesı olanlara gögus verme sıfatını yakıstırmak ne derece adaletlı ve vıcdanlı sorgulanmalı. bir işi bilen yapar.. az bilen akıl verir.. bilmeyen eleştirir.. yapamayan camur atar... Allah yolunda canlarını feda eden mu mın mujahhıd mujahhıdalara selam olsun..
Measselam..
 
İkrime Çevrimdışı

İkrime

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Ordusunda büyük kayıplar veren Zalim Esad, Mücahidlere karşı paralı kadın askerleri kullanmaya hazırlanıyor...





 
İkrime Çevrimdışı

İkrime

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Yaşları 18 ile 50 arasında değişen 450 kadın fedai olarak Esad Ordusu'na katıldı...

وتضم أول وحدة نسائية لقوات الدفاع الوطني
تسعة فصائل تشمل نحو 450 مقاتلة أعمارهن تتراوح بين 18 وخمسين عاما

Kadın askerlerden biri söyle konuşuyor: ''Biz buraya şartlar gerektirdiği için katıldık... Bu normal bir savaş değil, düşman (!) ise bizim bildiğimiz düşmana benzemiyor..''

Esad'ın kadın komandolarından bir diğeri : ''Kanımız ve ruhumuz Esad'a feda olsun...''

 
S Çevrimdışı

Selim Bey

Üyeliği İptal Edildi
Banned
Esselamu Aleykum.

Bu Zamanda kımsenın gogus falan verdıgı yok zaten farkında mısınız bilmem. savasanları tebrık edıp. gıdemedıgı ıcınde, gıtme hevesı olanlara gögus verme sıfatını yakıstırmak ne derece adaletlı ve vıcdanlı sorgulanmalı. bir işi bilen yapar.. az bilen akıl verir.. bilmeyen eleştirir.. yapamayan camur atar... Allah yolunda canlarını feda eden mu mın mujahhıd mujahhıdalara selam olsun..
Measselam..

s.a.

Tenkid eden yok, neden böyle diyorsun anlamadım. "Göğüs vermemeli" demek onlar veriyorlar demek değil. Böyle anlamsız suçlamak adalet ve vicdanlıca mı oldu acaba...

Niye anlamadan gönül kırılıyor? Biz böyle olursak küffarın yıkılmasını daha çok bekleriz... Küffar, adil, birbirlerine karşı mütevazi, küffara karşı çetin bir toplumun oluşması ile yıkılır.... Çünkü Allah, küffarı öylesi bir toplumun eliyle yıkar... Cihad da etse toplum kendisini değiştirmedikçe başındaki belalar değişmez....


Selamlar.
 
U Çevrimdışı

Ummu Ubeida

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Daha önceki yazılarımda bunu cok anlattım ama hiç bi şekilde fayda vermedi.. bu devirde amel-i istişhadi yapan aslanları, intihar edip sapık olmus gözüyle görenler bile sakalından ve cuppesinden dolayı mertebesi yuksek muslumanlardan sayılıyor. kendi yakınlarımdan biliyorum.. bizim peçemize dansöz kıyafeti diyip armineden giyinenleri alkıslayanlarda öyle.. din bölünecegi kadar bölündü.. bunu engellemek mumkun olmadıgı gıbı gereksızde.. ya sapık munafık kardes olacak sizin için.. ya da hak ortaya cıkıp ak koyun kara koyun hesabı...

Toplumun değişmesi için çok şey lazım. bu basit birsey degil.. bireyde bitiyor olay.. göğüs verme olayıda bunun gibi...
Muslumanların hoşgörüden önce biraz cesaretli ve gözü kara olması lazım.. bir kişinin planıyla olacak bir iş degil.. yazılan göğüs verme sıfatı.. biraz bahane arayan kişiye mantıktan ziyade, sebep olur kendını frenlemesı ıcın.. ters tepki gibi...

Tevfik Allah (Azza va jall) 'tandır.. Rabbim gunahlarımızı afvetsın... yardımını bizden esirgemesin.. Allahumma amın..
 
S Çevrimdışı

Selim Bey

Üyeliği İptal Edildi
Banned
"göğüs germe" lafı kafana takıldı herhal?.. Rasulullah bütün zorluklara göğüs gerdi, fakat savaşında zırhını taktı, göğüs vermedi... Müslüman şehid olmadan gazı olsun, yaşasın bir daha vursun. tecrübesini aktarsın, gene vursun. şehadet yazılmışsa onu bulur. evinde, camiide olsa da bulur... kadın da olsa erkek de olsa gene bulur...

sonra, gene başka yere çekilecek, ben gene sorayım: (savunduğunu sandığım için soruyorum) "İntihar" ya da "fedailik" denilen bomba üzerinde iken patlatma eyleminin o şekilde yapılabileceğine dair İslamdaki delili nedir? Ben arıyorum, soruyorum, muteber bir şey diyen olmadı.

o denli bir fedailik islami ise kızmanda haklısın, islami değilse nasıl anlayış beklenir?.. Bir işte fayda ile cevaz; gözü karalık ile cevaz birlikte olmalı..

cevazı olmasa bile eleştirilerin genelde tagutlar hatırına yapıldığı açık...

"Gözü kara olmak" herkesin kaarı değil, toplumdan pek az çıkıyor. Birileri çıkınca da dini ihtilaflar oluyor, birbirimizi yıpratıyoruz...

Tevfik Allah (Azza va jall) 'tandır.. Rabbim gunahlarımızı afvetsın... yardımını bizden esirgemesin.. Allahumma amın..
 
U Çevrimdışı

Ummu Ubeida

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
M Çevrimdışı

Musluman.

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
77 Rusya vatandaşı Suriye'den tahliye edildi 23.01.2013 PressMedya

Suriye’den tahliye edilen 77 Rusya vatandaşı Moskova’ya ulaştı.

Suriye’den tahliye olmak isteyen 77 Rusya vatandaşı Rusya Acil Durum Bakanlığı’nın gönderdiği iki uçakla Beyrut’tan alınarak Rusya’nın başkenti Moskova’ya getirildi. Suriye’nin farklı bölgelerinden dört ayrı otobüsle Rusya vatandaşlarının Beyrut’a getirildiği ifade ediliyor.
Genelde kadın, çocuk ve Rusya vatandaşı olan Suriyeli eşlerin bulunduğu uçakların ilkinde 28 kişi, ikincisinde de 49 kişi bulunuyordu. Domodedovo havalimanında tahliye edilen Rusya vatandaşlarına yönelik sağlık destekleri verilirken, göçmen servisi yetkilileri yasal işlemleri gerçekleştirdi.

Rusya’nın Halep’te bulunan başkonsolosluğunu kapatmasının ardından gerçekleşen tahliye dikkat çekerken, Rusya Dışişleri Bakanlığı Şam’da bulunan Büyükelçiliğin çalışmalarının devam ettiği, ancak personel sayısında kısıtlamaya gidilebileceğini açıkladı.

Ria Novosti’ye açıklamada bulunan Büyükelçilik görevlileri, Suriye’de 8 bin 8 Rusya vatandaşının kayıtlı olduğunu, 25 binin üzerinde Rus bayanın ise Suriyelilerle evlendiklerinin tahmin edildiğini belirtti. Yetkili, Suriye’de ne kadar Rusya vatandaşının kaldığının tespit edilmesinin ise imkansız olduğunu söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Birinci Yardımcısı Andrey Denisov, tahliyelerin büyük bir operasyonun başlangıcı olmadığını, uçakların bölgeden tahliye olmak isteyen insanlar için gittiğini söyledi.

Tahliye için karayolunun seçilmesinin Şam Havalimanı çevresinde çatışmaların yoğunlaşması gerekçe gösterilirken, bölgeden binlerce Rusya vatandaşının tahliye olmak isteyebileceği belirtiliyor. İlk kafilede daha çok evlerini kaybeden Rusya vatandaşlarının olduğu ifade ediliyor.

Birleşmiş Milletler’in verilerine göre Mart 2011’den bu yana Suriye’de devam eden iç savaşta 60 bin kişi yaşamını yitirirken, sivil savaştan kaçan 600 bin kişi ülkeyi terk etmek zorunda kaldı.
 
M Çevrimdışı

Musluman.

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Yeniden aday olacak 24.01.2013 PressMedya

Suriye Başbakan Yardımcısı Kadri Cemil, Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın 2014 seçimlerinde de aday olacağını belirtti.
Suriye Başbakan Yardımcısı Kadri Cemil, Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın 2014 seçimlerinde de aday olacağını açıkladı.

Cemil, "Anayasa'nın hiçbir maddesi veya paragrafı Esad'ın veya bir başka kişinin adaylığını engellemediğinden, Beşşar Esad'ın 2014 seçimlerinde aday olmasını hiç kimse önleyemez" dedi.

İran'ın yarı resmi Fars Haber Ajansı'na açıklamada bulunan Cemil, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılacağı 2014 yılına kadar da Beşşar Esad'ın kesinlikle görevde olduğunu ve bu tarihten sonra da adaylığını koyacağını bildirdi.
 
M Çevrimdışı

Musluman.

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
birlesmis-milletler-51748_1.jpg

BM'den Esad Yönetimi'ne 520 milyon dolar! 24.01.2013 PressMedya

Bayrağında zeytin dalıyla sarılmış dünya simgesi olan Birleşmiş Milletler, Suriye’de yaklaşık iki yıldır 60 binden fazla insanın ölmesine sebep olan Esad Yönetimine “İnsani Yardım Müdahalesi” kararı aldı..

Daimi beş üyeleri ABD, İngiltere, Fransa, Çin Halk Cumhuriyeti ve Rusya olan Birleşmiş Milletler Esad yönetiminin yaklaşık 2 yıldan beri adeta kan gölüne çevirdiği Suriye'deki olaylara müdahale etmekte yetersiz kalıyor ve aldığı kararlarla varlığını tartışma konusu yapmaya devam ediyor. Resmi kayıtlara göre bugüne kadar 6 bini çocuk olmak üzere 60 binden fazla insanın katledildiği Suriye'deki olaylara askeri müdahale planı yapamayan BM, İnsani Yardım Müdahalesi (HARP) gibi içeriği skandallarla dolu bir karara imza attı.

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) tarafından hazırlanan 53 sayfalık “İnsani Yardım Müdahalesi” başlıklı raporda, Suriye'ye yardım kararının 2012'nin Eylül ayında Esad hükümetinin müracaatı ile alındığı belirtildi. Bu kararla 1 Ocak -30 Haziran tarihleri arasında kullanılmak üzere 520 milyon dolarlık bir paranın Suriye yönetimine yardım olarak gönderilmesinin kararlaştırıldığı kaydedildi.

SURİYE HÜKÜMETİNE SAYGI GÖSTERİLECEK

Suriye'de yaşanan olaylardan etkilenen 4 milyon kişi için kullandırılacak yardımın 14 valilik tarafından dağıtılmasının planlandığı açıklandı. BM, yardımdaki önceliğin ise olaylardan direkt olarak etkilenen bir buçuk milyon Suriyeli olduğunu karara bağladı.

Birleşmiş Milletlerin UNICEF, UNDP, UNRWA, UNHCR, WHO, WFP, FAO, UNMAS ve UNFPA gibi kurumlarının müdahil olacağı Suriye Kızılayı'nın da etkili olarak rol alacağı yardım dağıtımı için rapora konulan “4 milyon Suriyeli için kullandırılacak yardım Suriye hükümetine gönderilecek, yardımın dağıtımında hükümetin kararlarına saygı duyulacak” şeklindeki ibare ise akıllara durgunluk verecek cinsten.

01_23_2013esad.jpg
ÜLKEYİ BU HALE KİM GETİRDİ?

BM, yaklaşık 2 yıldır süren ve ülkenin dört bir yanına yayılan olayların insani yardımı zorunlu kıldığını dile getirdi. 5 Kasım'da Suriye'de hükümet yetkilileriyle son derece verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini kaydeden BM, burada ortaya çıkan tabloya göre yardımın şekillendiğini belirtti. BM, hazırladığı raporda yaşanan durumu ve Suriye'ye yardımın gerekçelerini ise şu şekilde özetledi:

“Kuraklık, işsizlik ve 2 milyon kişinin evlerini terk ettiği ortaya çıkmıştır. Bu ailelerin ve onların akrabalarının desteklenmesi kaçınılmazdır. Bu süreçte çok sayıda insan işini kaybetmiş, enerji, su gibi altyapı unsurları tahrip olmuş. Ülkede fakirlik her geçen gün gittikçe büyüyor. Çok sayıda ev tahrip olduğundan barınma gibi ciddi bir problem var. Eğitim ve sağlık alanlarında ciddi şekilde eksiklik yaşanıyor. Tarım sektörü ağır darbe aldığından kıtlık söz konusu. Ekonomi çökme noktasında.”

ÇOCUKLARA MORAL VERMELİYMİŞ!
Suriye'deki olayların müsebbibi konusunda net tespitleri olmayan, katliam ve yıkımları sanki Esad dışında başka bir güç yapmış gibi tavır sergileyen BM, yardımın yasal dayanağına da kılıf uydurmayı ihmal etmedi. “BM Genel Kurulu'nun 46/182 maddesi alınan karar gereği acil olarak yapılması gereken yardım” ifadelerine yer verdi. Yazılı metinde yer alan “Bu yardım devam edecek, Suriye Arap Cumhuriyeti'nin kontrolünde yapılacak. Ve kararın uygulaması da Suriye yönetimi tarafından yürütülecek” ibareleri ise bugüne kadar Arap Birliği ve BM temsilcilerinin bütün tekliflerine karşı çıkan Esad'ın buna rağmen BM tarafından yardım dağıtmaya muktedir kişi olarak görülmesi tepkilere sebep oldu. Birbirinden ilginç gerekçelerin dile getirildiği “Suriye Arap Cumhuriyeti İnsani Yardım Müdahalesi” konulu raporda gönderilen paraların nerede ne şekilde kullanılacağı da maddeler halinde sıralandı. Ancak maddeler arasında en ilginç olanı ve vahameti en iyi özetleyeni ise “6 bin çocuğun katliamından sorumlu olan Esad'a, psikolojileri bozulan çocukları rehabilite etmek üzere 22 milyon dolar bütçe ayrılması” oldu.
Türkiye Gazetesi - Osman Sağırlı


birlesmis-milletler-51748_1.jpg


01_23_2013esad.jpg
 
M Çevrimdışı

Musluman.

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Abna.İr İran Haber Ajansı !!! 24.01.2013
1.Serêkaniyê’de ÖSO’ya Büyük Darbe
Türkiye destekli çeteci grupların Batı Kürdistan’ın Serêkaniyê kentine düzenlediği saldırılar ardından yaşanan çatışmalar 8’inci gününe girdi.
Ehlibeyt Haber Ajansı ABNA- Batı Kürdistan’ın Serêkaniyê kentinde Türkiye destekli saldırgan çeteci gruplara karşı operasyonlar düzenleyen Halk Savunma Birlikleri (YPG) kentteki kontrolün yüzde 90’ını ele geçirdi. Çatışmalarda çeteci gruplara ağır kayıplar verdirildi.

Türkiye destekli çeteci grupların Batı Kürdistan’ın Serêkaniyê kentine düzenlediği saldırılar ardından yaşanan çatışmalar 8’inci gününe girdi. Halk Savunma Birlikleri (YPG) güçlerinin dün düzenledikleri operasyonlar ardından gece saat 01.00 sularında yeniden şiddetli çatışmalar meydana geldi. Çatışmalar sabah saatlerine kadar aralıklarla devam ederken, çeteci grupların elinde bulunan birçok nokta YPG’liler tarafından ele geçirildi. Çatışmalarda ölü ve yaralılar hakkında bilgi alınmazken, çatışma sesi saat 08.30’dan bu yana kesilmiş durumda.

Ypg Operasyon Başlattı

Günlerdir çeteci gruplarla yoğun çatışma içinde olan YPG güçleri, dün çeteci grupların üstlenme alanlarına eş zamanlı operasyonlar düzenledi. YPG savaşçılar dün gece saat 01.00 dolaylarında Hesekî, Tiltemir ve Tel Xelef yolu üzerindeki çeteci grupların üslerine 4 koldan eylem başlattı. Bu eylemlerin ardından ise Mehetê mahallesindeki çetelere baskın yapıldı. Saatlerce devam eden söz konusu çatışmalar sırasında çeteci grupların ağır kayıplar vererek kaçmak zorunda kaldığı bildirildi. Ancak ölü ve yaralı sayısı konusunda net bir bilgi edinilemedi.

Ölen Çete Mensuplarından Biri Diyarbakır’ın Hane İlçesinden

Yaşanan yoğun çatışmalarda öldürülen çete mensuplarından birinin Diyarbakırlı olduğu öğrenildi. ANF Serêkaniyê muhabirinin YPG kaynaklarından edindiği bilgiye göre söz konusu kişi Diyarbakır Hane doğumlu Mahmut Akyıldırım. YPG kaynakları, Akyıldırım ailesinin cenazelerini almaları için arandığını aktardı.

Kentte Kontrolün Yüzde 90’ı Ypg’de

YPG’ye yakın kaynaklar, tel Xelef’e doğru kaçan çeteci grupların yeniden saldırı girişiminde bulundukları ancak YPG savaşçılarının anında karşılık vermesi üzerine geri çekilmek zorunda kaldıklarını bildirdi.

Akşam saatlerinde ise kentin hastane çevresinde konuşlanan çeteci grupların, gruplar halinde burayı terk ettikleri, burada kontrolün YPG güçlerinin eline geçtiği kaydedildi.

Türkiye kontrolündeki sınır üzerinden geliştirilen bir saldırının da geri püskürtüldüğü aktarılırken, dün akşam saatleri itibariyle kentteki kontrolün yüzde 90’ını sağladıkları öğrenildi.

Çetelere Ait 4 Araç İmha Edildi: En Az 4 Ölü

Serêkaniyê’deki ANF muhabiri de YPG güçlerinin kentteki kontrolü birkaç nokta dışında tümden sağladıklarını bildirirken, akşam saat 22.00’da Hesekê yolu Qews karşısındaki yolda çetelere ait 3 aracın YPG savaşçıları tarafından vurulduğunu söyledi. Eylemde çeteci gruptan ölen ve yaralananların olduğu bildirildi.

Saat 19.00’da ise bir başka araca düzenlenen eylemde 4 çete mensubunun öldüğü, çok sayıda çete mensubunun da yaralandığı aktarıldı.

2. Suriyeli Muhalifler İbadethaneleri Yağmalıyor!

Suriye’de çatışmaların başlamasından bu yana, ibadethanelere ve tarihi yerlere silahlı İslamcı gruplar tarafından pek çok kez saldırı düzenlenmişti. İnsan Hakları İzleme Örgütü son iki ay içinde kilise ve camilere yönelik saldırıların yoğunlaştığını kaydetti

Ehlibeyt Haber Ajansı ABNA- İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün yaptığı açıklamada, Suriyeli muhaliflerin geçtiğimiz Kasım ayından bu yana kiliselere ve Şiilerce kutsal sayılan mekanlara yaptığı saldırılarda artış olduğu kaydediliyor. RT’nin aynı kaynaktan aktardığı bir habere göre, yakın zamanda ülkenin batısında bulunan Latayka’da iki kilise yağmalandı ve İdlib’de Şiilerce kutsal sayılan Hüseyniye adlı bir türbe yıkıldı. İnsan Hakları İzleme Örgütü, saldırıların silahlı isyancı gruplar tarafından gerçekleştirildiğine dair kesin kanıtlar bulunduğunu belirtti.

Latayka’daki kiliseye yönelik 11 Aralık’ta gerçekleşen saldırıda, isyancıların kilisenin değerli mallarını yağmaladıkları, binaya zarar verdikleri ve hemen yakınlarda bulunan rahiplerin ikamet ettiği evlerin ise orduyla girilen çatışmalarda üs olarak kullanıldığı belirlendi. Bunun dışında civardaki evlerin de yağmalandığı ve bazı sivillerin fidye için kaçırıldığı belirtiliyor. Hasaniye köyündeki bir başka kilisenin de benzer bir saldırının hedefi olduğu belirlenmiş durumda.

“Suriye ordusu yaptı” yalanı

Ağırlığını silahlı Selefi çetelerin oluşturduğu “Suriye muhalefeti”, çatışmaların başladığı dönemden bu yana, pek çok ibadethaneye ve tarihi mekana benzer saldırılar düzenlemişti. Silahlı grupların saldırıların ardından suçu çoğunlukla Suriye ordusuna attıkları ve bu iddiaların anaakım medyada genellikle araştırılmadan gerçekmiş gibi aktarıldığı biliniyor. Halep’teki tarihi Emevi Camii’nin başına gelenler de böyle olmuştu.

Muhalif gruplar, geçtiğimiz Aralık ayında Zarzur köyünde Şiilerce kutsal sayılan bir camiye yönelik gerçekleştirdikleri saldırının ardından da benzer biçimde Suriye ordusunun camiyi kundakladığını iddia etmişlerdi ancak iddia bölge sakinlerince yalanlandı. İnsan Hakları İzleme Örgütü, bu saldırının da “mezhepçi muhalif gruplarca” yapıldığını kaydetti ve ÖSO’ya bağlı gruplarca kaydedildiği iddia edilen saldırı görüntülerini inandırıcı bulduklarını belirtti.

İnsan Hakları İzleme Örgütü Ortadoğu Sorumlusu Sarah Leah Whitson yaptığı açıklamada ayrıca, “dini mekanların yok edilmesi mezhepsel korkuları artırıyor ve on binlerce insanın yaşamını yitirdiği ülkedeki trajediyi derinleştiriyor” diye konuştu.
 
M Çevrimdışı

Musluman.

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Suriye'deki çatışmalarda 73 kişi öldü 25.01.2013 Haber7 Haberi

suriyede_universite_bombalandi_en_az_15_olu13582692680_h977705.jpg


Suriye'de rejime bağlı ordu birliklerinin, çeşitli kentlerde hava destekli düzenledikleri saldırılarda çoğu sivil 73 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), güvenlik güçlerinin muhaliflerin yoğun olduğu kentlere gerçekleştirdiği operasyonlarda Humus'ta 17, İdlib kentinde 14, Şam'ın banliyölerinde 10, Halep'te 9, Dera'da 8, Lazkiye'de 6, Hama'da 5, Deyru'z Zor'da 2, Rakka ve Haseke kentlerinde 1'er olmak üzere ülke genelinde 73 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Bu arada, Şam'ın Zemelka, Mudamiye, Hüceyra, Berze ve Ziyabiye bölgelerinin savaş uçaklarının saldırılarına maruz kaldığını aktaran Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), kentin Filistinli mültecilerin yoğun olarak yaşadığı Yermuk kampında Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı birlikler ile düzenli ordu birlikleri arasında yoğun sokak çatışmalarının yaşandığını belirtti.

Halep'te Cemiyeti Zehra bölgesinde yer alan hava istihbarat binası çevresinde iki ordu birliklerinin çatıştığını kaydeden SRGC, Hama'nın Kafr Zeyta beldesi ile Humus'un Kuseyr bölgesinin savaş uçaklarınca bombalandığını aktardı.

SRGC ayrıca, ÖSO'nun Rakka'nın Tabka bölgesindeki petrol sahalarına saldırmasında iki ordu arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını dile getirdi.

SRGC, rejime bağlı birliklerin ülke genelinde son 2 günde 35'i havadan 215 noktaya saldırı düzenlediğini aktardı.

Öte yandan, Suriye resmi haber ajansı SANA, ülke genelindeki operasyonlarda onlarca ''terörist''in etkisiz hale getirildiğini duyurdu.
 
E Çevrimdışı

Ebu & Dücane

Guest
Güncelleme: 13:42, 25 Ocak 2013 Cuma

88331.jpg


Suriyeli istihbaratçılara bombalı saldırı

Suriyeli muhalif grup El-Nusra Cephesi düzenlediği bombalı saldırıyla 8 istihbarat görevlisini öldürdü.



Dünya Bülteni / Haber Merkezi
Suriye askeri istihbaratına bağlı 8 kişi, Suriye'deki muhalif grup El-Nusra Cephesi'nin bombalı araçla yaptığı saldırı sonrası öldürüldü.
İşgal altında bulunan Golan Tepeleri'ne yakın mevkide perşembe gecesi düzenlenen saldırıda bölgede muhaliflere karşı yürütülen operasyona komutanlık yapan bir kişinin de öldüğü belirtidi.
Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemcileri'nin aktardığına göre, saldırıda Saasa kasabasındaki bir bina hedeflendi.
Öte yandan, saldırıdaki ölü sayısının giderek artabileceği söylendi.
 
M Çevrimdışı

Musluman.

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Suriye de Cuma Gösterileri 25.01.2013 HaksozHaberi

Suriye’de bugün kılınan Cuma’ya “İlelebet Önderimiz, Muhammed Efendimiz (s)” adı verildi. İşte gösterilerden bazıları…

Her hafta Cuma nazmı sonrası tüm şehirlerde, semtlerde protesto gösterilerini sürdüren Suriye halkı bugün de birçok noktada Cuma eylemi yaptı. Her Cumaya bir ad verilen Suriye’de bu Cumanın adı “İlelebet Önderimiz, Muhammed Efendimiz (s)” olarak belirlendi.

Halep’ten Şam’ın semtlerine, İdlip’ten Humus’a, Hama’dan Deyr ez-Zor’a, Kamişli’den Lazkiye’ye, Rakka’ya halk her yerde “İlelebet Önderimiz, Muhammed Efendimiz” sloganını haykırdı.

Direnişçilerin zaferi için dua eden göstericiler ellerinde tekbir ve tevhid yazılı flamalar taşıdılar.

HALEP:


BİNNİŞ / İDLİP:


HAAS / İDLİP:


DUMA / ŞAM:


HUMUS:


HALEP:


KAFRANBEL / İDLİP:


DERA:


MA'ARRAT MISRİN / İDLİP:

 
S Çevrimdışı

Selim Bey

Üyeliği İptal Edildi
Banned
Allah hayırını versin, sevindirici haber asmışsın... Allah yardımcıları olsun.
 
M Çevrimdışı

Musluman.

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
الإصدار المرئي : صدق الوعد (1)



Allah sana hayır versin kardeşim Keşke Biraz Açıklama yapsaydın Arapça Bilmeyenler için :(

Ben Videoyu Biraz araştırdım Tevhid Ve Cihad Cephesi, Hamza Bin Abdulmuttalib Tugayı imiş gibi geldi.Detaylı bilgisi olanlar özellikle bu cephe ile ilgili paylaşılırsa sevinirim
 
M Çevrimdışı

Musluman.

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Suriye'de yüzlerce tutuklu kurtarıldı VİDEO PressMedya 26.01.2013

İdlib merkez cezaevinde bulunan yüzlerce muhalif tutuklu kurtarıldı. Cezaevinden kaçışları sırasında da çatışmalar sürüyordu. Şam'da da Esad'a bağlı subaylar gözaltına alındı. İşte o görüntüler...

İdlib merkez cezaevinde bulunan yüzlerce muhalif tutuklu kurtarıldı. Cezaevinden kaçışları sırasında da çatışmalar sürüyordu. İşte o görüntüler...


Yine Şam'da Esad ordusuna bağlı subaylar çatışmalar arasında gözaltına alındı.

 
M Çevrimdışı

Musluman.

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Suriyelilerden müslüman halklara bir mesaj 26.01.2013 KureselHaber

Suriyeli bir mücahid, arap halklarına sesleniyor

 
Üst Ana Sayfa Alt