Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Suriye hakkında lütfen herkes katılsın!

Said El Ensariyy Çevrimdışı

Said El Ensariyy

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Elhamdulillah halkta islam devletinden yana..Ama seriat ismi duyulur duyulumaz tipki mali de baslatilan savas gibi taguti duzenlerden ani bir mudahale gelebilir ozellikle nato ve amerikadan sikinti cok olur ama Allah Svt nin her seye gucu yeter InsaAllah muslumanlarin eliyle zafer gelecek bir gun..
 
M Çevrimdışı

Musluman.

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Suriye’de Mali halkına destek Cuması 20.01.2013 KureselHaber

Suriye halkı dün Mali halkına destek için toplandı. Mazlum Suriye halkının açtığı pankartlar, kendilerini yalnız bırakan Müslüman ümmeti için ibretlikti!

Fransa tarafından, Afrika ve Arap ülkelerinin büyük desteğiyle işgal edilen Mali halkına destek, Esad ve güçlerinin elinde zulmün ve vahşetin ne demek olduğunu çok iyi görüp bizzat yaşayan ve dünya tarafından yalnız bırakılan Suriye halkından geldi. Dün Cuma namazı sonrası düzenlenen gösterilere ‘Suriye’den Mali’ye Müslüman’ın kanı birdir’ Cuması adı verildi.

Halk ‘Mali’deki kardeşlerimiz; sizin kanınız bizim kanımız’, ‘Mali; Suriye, Filistin gibi. Dinimiz de bir düşmanımız da!’, ‘Onlar Mali’deki kardeşlerimize karşı savaşmak için toplanıyorlar da biz kardeşlerimize destek için toplanmayacak mıyız’ gibi ifadelerin yer aldığı pankartlar açtı.

555386_403247186429421_585677482_n.jpg


150076_403213093099497_361153646_n.jpg


582588_403247019762771_416869375_n.jpg


67660_403247266429413_1471934438_n.jpg


424530_403247043096102_2024815681_n.jpg


582652_403247313096075_55299692_n.jpg
 
Hilafet Sancağı Çevrimdışı

Hilafet Sancağı

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Yeni haberler; Nusret cephesi mücahidleri Der'a kentinde 1 bmb marka zırhlı aracı havaya uçurdu,ayrıca el kanserva ve er-rodko kontrol noktaları ele geçirildi mücahidler burada 1 zırhlı araç ve 3 tankı ganimet aldı.

  • BU OPERASYONA KATILAN GURUPLAR
    -tevhid tugayı
    -ehrar eş-şam
    -sugur eş-şam
    -nusret cephesi
    -yusuf el -azame tugayı





Kaynak:Nusret cephesi haberleri facebook
 
M Çevrimdışı

Musluman.

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Nusret Cephesi: BBC Röportajı 17.01.2013 KureselHaber PAylaşılmıştı Ama Bir daha Paylaşmak istedim

Nusret Cephesi’nin gücü ve popülaritesi arttıkça Batı medyası röportaj sırasına girdi. Son olarak BBC 17 Ocak’ta Halep’te yapılmış bir mülakat yayınladı. Röportajı Ekrem Yılmaz Küresel Haber için tercüme etti.

Zifiri karanlık ve buz gibi havada fırının açılmasını saatlerce bekledikten sonra kuyruğun önündeki adamların itiş kakışı insana sıkıntı veriyordu. Bir eylemci bana Halep’teki ekmek sıkıntısının da Beşşar Esed’in üstüne yıkılacak başka bir suç olduğunu söylüyordu ki siyah pardesü ve başörtüsü giyen bir hemşire tarafından uzaklaştırıldı. Özgür Suriye Ordusu (OSO) savaşçıları kuyruk düzenini korumaya çalışırken, “Esed’i suçlama, başımıza ne geldiyse bizim yüzümüzden geldi” dedi eylemci. Halep’in bu kısmındaki ekmek kıtlığının unları başka yerlerde satmak için çalan ÖSO savaşçıları tarafından ortaya çıkarıldığına inanılıyor. Hırsızlıkların operasyonları finanse etmek için komutanları tarafından mı yoksa kişisel açgözlülükten dolayı mı yapıldığını sorduğum bir savaşçı, “ikisi de, benim tugayım da dahil hepimiz hırsızız” dedi pişmanlık içinde. Bu bir şakaydı, adamları kahkaha ile güldüler fakat her şakada bir ciddiyet payı da vardır.

Suriye Mücahidleri

Bundan faydalananlar ise sertlik yanlısı İslamcılar, özellikle de Nusret Cephesi. Şimdiden muhaliflerin elindeki bölgelerde fırınlara un dağıtımını ellerine almış bulunuyorlar. Birbirlerini yağmacılıkla suçlayan ÖSO tugaylarının hiçbirinin Nusret Cephesi haricinde kimseye itimadı olmadığını söyledi bir yetkili.
Nusret Cephesi ÖSO şemsiyesi dışında, dürüstlük ve disiplini ile meşhur bir organizasyon. Suriye’deki intihar bombacılarının çoğunun arkasındaki grup, nitekim çok geçmeden Amerikalılar tarafından terör karalistesine alındı. Nusret Cephesi varlığını bir yıldan uzun bir süre önce bir dizi bombalı araç saldırısını üstlenerek ilan etti. Videoda maskeli bir adam: “Bizler Allah’ın kanununu yeniden hakim kılmak, Suriyelilerin dökülen kanını ve ezilen şerefinin intikamını almak için çeşitli cihad cephelerinden gelen Suriyeli mücahidleriz” dedi ve devam etti:

“Her asil ve hür adam silaha sarılmalıdır, hatta bunu yapmak için evindeki mobilyalarını satmak zorunda kalsa bile…Ey yiğit insanlar! Nusret Cephesi müslüman ümmetinin bu topraklardaki silahı olacaktır”.

Nusret Cephesi çok gizli ve korkulan bir örgüt ancak uzun müzakereler sonrasında bir emir –üst düzey yönetici- ile konuşabildik. Bekleyeceğiniz gibi emir Ebu Lokman Suriye’nin geleceği için Şeriat’la yönetilen bir İslam devleti vizyonu ortaya koydu. Bu demokrasi için bir savaş değildi. “Allah’ın adıyla, hamd ve övgü ancak Allah’adır (cc), onun Peygamberine (sav) selam olsun” diye başladı: “Suriyeliler tabiatları gereği dindar insanlardır, sosyalist ve seküler rejimlerden bıkmış durumdalar, İslam’ı seviyorlar ve İslam devleti için can atıyorlar. Bunun aksi düşünülemez”.

Bir çay kaşığı patlayıcı

Otuz yaşlarındaki Ebu Lokman, 2008’de rejim tarafından tutuklanmadan önce öğrenciymiş. O zamanlar cihad forumlarında aktif olan Ebu Lokman, kuruluşunun ilanından 6 ay önce halen gizli bir örgüt iken Nusret Cephesi’ne katılmış. Mülakatımız için kar maskesi giymişti, rejimin casuslarına karşı bir önlem diye açıkladı bu durumu. Ofisinin dışında sakallı savaşçılar vardı, iki tanesi geleneksel Yemen giysileri içinde, kalaşnikovla birlikte hançer taşıyan beyaz cübbeli Yemenlilerdi.

Bir aracı tarafından çanta dolusu patlayıcı örneği teslim edildi. Beyaz bir tozdu, muhtemelen öğütülmüş suni gübre ve dizel. Patlayıcı bir çay kaşığı dolusu toz ateşte yakılarak test edildi.

Sordum: Sivilleri öldürebilecek intihar bombalarına nasıl gerekçe gösterirsiniz?

Cevapladı: İntihar bombacısı kullanan sadece biz değiliz, diğer ÖSO fraksiyonları da kullanıyor. Rejim sivillerin arasına bombalı araçlar yerleştiriyor sonra itibarımızı zedelemek için suçu bize atıyor. Allah korusun, Müslüman ya da değil, hristiyan ya da başka sivillere zarar vermekten Allah bizi korusun.

Sordum: Amerika sizi terörist ilan ediyor?

Cevapladı: Batı bizim uzun sakallarımızdan korkuyor, ancak Yahudiler de sakal uzatıyor. Müslümanlar Batı’da barbarlar olarak gösteriliyor, bize karşı komplo kuruluyor. Amerikalılar bizi terörist listesine aldığında bu bize zarar vermedi, aksine şerefimizi ve itibarımızı artırdı. Suriyeliler Amerika’dan nefret eder. Elhamdulillah bu bizim için şeref madalyasıdır.

Soru: El Kaide misiniz?

Cevap: Arapça konuştuğumuzdan aynı terminolojiyi kullanıyoruz fakat Nusret Cephesi ile el-Kaide arasında bağlantı yok. Biz Suriyeli’yiz.

Sordum: Eğer Amerikalılar veya başkaları rejimi bombalamak isterlerse?

Cevapladı: Biz bunun lehinde veya aleyhinde bir kampanya yürütmüyoruz. Rejimin askeri üslerinin yok edilmesi tabiki bizim için iyi olur ancak bir müdahale istemiyoruz.

Çünkü bu ülkenin insanları olarak ülkemizi savunacak güce sahibiz.

Mezhepçilik karşıtı

Emir dikkatliydi. Bu savaş Suriyelilerindi, küresel cihadın bir parçası değildi. Diğer ülkeler rejimi desteklemedikleri sürece onlara bir düşmanlıkları yoktu. Azınlıklara mezhepçi saldırılar olmayacaktı, özellikle Hristiyanların korkmasını gerektiren bir durum hiç yoktu.

“Dinimiz Hristiyanlarla evlenmemize, yemeklerini yememize ve aralarında yaşamamıza izin veriyor. Hristiyanların kanlarına ve mallarına saygı göstermemizi emreden birçok fetva var. İsa (as) benim de peygamberim, O’nu ne kadar seviyorsunuz? İsa’yı ben sizden fazla seviyorum.”

Askeri işlerle meşgul değilken emir birçok diğer rica ile ilgileniyordu. Bir dizi ricacı geldi ve gitti. Günlük hayatta grubun ne kadar önemli hale geldiği açıktı. Adamın biri tüpü bittiği için gelmişti, diğeri evlatları yaşlandığı için kendisine bakmadığından şikayet ediyordu. Dul bir kadın vefat eden kocasının mirasını ailesinden almak için yalvarıyor, başka bir adam bir ÖSO tugayı tarafından tutuklanan kuzeninin serbest bırakılması için ricada bulunuyordu. Tutuklanan adam ihtilalden önce insanların toplanıp Esed’in çerçeveli resmi altında konuştukları bir “sadakat çadırı” kurmakla suçlanan bir kabile reisiydi. Ailesine fidyesini birkaç milyon Suriye lirası olduğu söylenmişti (Onbinlerce dolar). Bu şekilde zayıf suçlamalarla tutuklanan- veya kaçırılan- birçok kişinin hikayesini duyduk. Kaçırmaları genellikle fidye isteği takip ediyor, itirazlar ise Şebbiha üyesi olma suçlamasını beraberinde getirebiliyordu.

Şeriat mahkemesi

Halep’teki atmosfer 1944 yılının Paris’ini andırıyordu: İntikam alma ve işbirlikçileri ihbar etmekten doğan bir güvensizlik atmosferi. Arabasına ÖSO savaşçıları tarafından el konulan bir adam işittik. Adam Nusret Cephesi’ne şikayete gitmiş. ÖSO tugayı, adamın Şebbiha üyesi olduğuna ve bu yüzden cezaevine atıldığına yemin eden şahitler göstermiş. Nusret Cephesi vak’ayı Halep Şeriat Mahkemesine gönderdikten sonra adam serbest bırakılmış ve arabası iade edilmiş.

Şeriat Mahkemesi, Nusret Cephesi ile birlikte ÖSO’nun 3 İslamcı tugayı tarafından kurulmuş. Evvelce Suriye rejimi tarafından yönetilen ve rejimle paralel çalışan seküler adalet sistemine alternatif olmaları arzu ediliyor. Etkileri ise şimdiden yaygın biçimde hissediliyor. Başka türlü çözülmesi zor gözüken meseleler Şeriat Mahkemesine sevkediliyor.

Bir ÖSO yetkilisi fikrini filme almak istediğimde endişeli bir şekilde izin vermek istememişti. “Ekmek sırasındaki insanlar bazen ÖSO karşıtı sloganlar atıyor” diyerek bizi izin kâğıdı almak için Şeriat Mahkemesine yönlendirdi.

Bütün bunlar olurken Halep’te savaş devam ediyor. Biz ayrıldıktan bir gün sonra kaldığımız bölgedeki binaları vuran bir hava saldırısı 26 kişiyi enkaza gömdü. Fakat savaş sürekli devam eden bir gümbürtüden ziyade bazen rahatsızlık veren bir bombardımana dönüşmüş ve uzak görünüyor. Rejim güçleri birkaç askeri üste sıkışmış durumda, özgürleşmiş alanlar ise günden güne genişlemekte.

Küllerin tadı

ÖSO her zaman Halep’in ihtilal taraftarı olmadığından şüphelendi. Simdi ise kırsaldaki dükkân sahipleri, çiftçiler ve küçük çaplı işadamları şehrin büyük kesimlerinin kontrolüyle görevli. Onlar zaferde bir kül tadı olduğunu keşfediyorlar.

Özgür Halep’te 8 saatlik ekmek kuyrukları, elektrik kesintileri, ağaçları odun yapmak için kesilmiş parklar ve yakmak için enkazdan çer çöp toplayan çocuklar var. Birçok insan halen ÖSO’nu destekliyor, fakat bu kıtlık ve kaos içinde ÖSO’nun kendi problemleri de eklenince birçoğu da Nusret Cephesi gibi gruplara yöneliyor. İnsanları bu grupların disiplini, cesaretleri, dindarlık ve dürüstlükleri cezbediyor.

Şüphesiz Nusret Cephesi ve benzeri gruplar Suriye’nin geleceğinde büyük söz sahibi olacaklar.Çay alırken 30 yaşındaki Nusret savaşçısı Abdullah’la karşılaştım. “Nusret Cephesi el-Kaide’nin oğludur. Bu kadar yakınız” dedi işaret parmaklarını birbirine sürterek.Savaştan önce kadın kıyafetleri satan bir mağazada çalışıyormuş. İhtilaldan sonra ise “artık kıyafetler yok” dedi. Nerde Müslüman varsa cihadı oraya götüreceğini söyledi, Somali, Mali, Irak, Ürdün…

Batı devletleri bu durumda bir ikilemle karşı karşıyalar. Eğer muhaliflere silah sağlanırsa İslamcıların eline geçebilir.

Ancak ılımlı muhalifler belirlenip desteklenmezse de, güç en iyi organize ve disiplinli olan tarafa akacaktır. Şu anda ise bu tanım mücahidleri ifade
ediyor.
Paul Wood’un BBC için yaptığı röportajı Ekrem Yılmaz Küresel Haber için tercüme etti.

BU TÜR ROPÖRTAJLAR TAMAMI İLE BATININ TUZAĞIDIR.AFGANİSTANDA TALİBANA YAPILAN İLE PARALELDİR.NUSRETİ ESAD SONRASINA HAZIRLAMA TUZAĞIDIR,EĞER MUHALEFETİ KONTROL EDEBİLECEKLERİNE İNANIRLARSA ESADI ANINDA DÜŞÜRÜRLER.ANCAK ŞU ANKİ HAL ESAD SONRASI İSLAMİ BİR DÜZEN KURULMASI YÖNÜNDE.BÖYLE OLDUĞU İÇİN DE BATI EN AZINDAN NUSRETİN ILIMLILAŞTIRLMASI(DEMOKRATİKLEŞTİRİLMESİ) İÇİN BU TÜR SUNİ DESTEKLER VERDİĞİNİ GÖSTERMEYE ÇALIŞILMIŞTIR.
 
M Çevrimdışı

Musluman.

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Şam topraklarında mücahidin günlük hayatı 21.01.2013 KureselHaber

Ketibeti’l Muhacirin grubu mücahidin günlük hayatının nasıl geçtiğinin işlendiği bir video yayınladı. Videoda çeşitli yardım ve nöbet görüntüleri yer aldı. Bir Türk mücahid ise rahat ve lüks yataklarında yatan Müslümanları cihada çağırdı.

ketibetil_muhacirin-300x160.jpg


Lazikiye’de konuşlanan Ketibeti’l Muhacirin grubu, Şam topraklarında bir mücahidin günlük hayatının nasıl geçtiğinin konu edildiği bir video yayınladı. 12 dakika 52 saniyelik videoda öncelikle mücahitlerin operasyon odasından mücahitlerin görüntülerine yer veriliyor. Mücahidler sırayla kısa konuşmalar yapıyor. Aralarındaki Türk mücahid ise geride kalanları da cihada çağırdı.

Operasyon odasından görüntüleri mutfakta yemek hazırlama ve yemek yeme ve bulaşıkları yıkama faslı izliyor.

Ardından ise cephelerdeki mücahidlere ihtiyaçlarının hazırlanması, mühacir ve ensar arasındaki yakın dostluk ve ihtiyaçların cephelere götürülmesi görüntülerine yer veriliyor.

Daha sonra ise Selma şehrindeki ailelere para ve yiyecek yardımı yapılıyor. Bu kapsamda tam 11 ton patates şehir halkına dağıtılmak üzere kamyondan indirilip depo niyetine bir eve dolduruluyor.

Son olarak ise mücahidlerin gece nöbetinden görüntüler geliyor. Nöbetçi mücahidlerden biri Allah Resulü’nün (s.a.s.) “İki göz var ki ateş onlara dokunmaz: Allah korkusundan ağlayan ve Allah yolunda gece nöbet bekleyen göz” hadisi şerifini hatırlatarak Allahu Teala’dan bu amellerini kabul etmesini diliyor. Ardından gece nöbetinin önemine dikkat çekerek gecenin çok karanlık olduğundan, her an bir saldırı olma ihtimalinden bahsediyor. Bununla birlikte içerideki mücahidlerin dışarıdaki nöbetçiler vesilesiyle, çevrelerinden bir saldırı olmayacağı hissiyle içeride uyuyabildiklerine işaret ediyor. Son olarak ise yine Allahu Teala’dan amellerini kabul etmesini
ve kendilerine yardımcı olmasını niyaz ediyor.

 
E Çevrimdışı

Ebu & Dücane

Guest
22 Ocak 2013 Salı 00:49
Suriyeli Pilot Esed Güçlerini Bombaladı
36653.jpg


Baas ordusundan firar eden bir pilotun uçağıyla Esed güçlerine ait hedefleri bombaladığı iddia edildi.

Baas ordusundan firar eden bir pilotun uçağıyla Şam'ın dışındaki Esed güçlerine ait hedefleri bombaladığı iddia edildi. El-Arabiya gazetesinin Suriyeli muhaliflere dayanarak verdiği habere göre, olaya şahit olan görgü tanıklarının başlangıçta Baas ordusunun hedeflerinin yanlışlıkla bombalandığını zannettikleri, fakat savaş uçağına hava savunma sistemleriyle karşılık verilmesi üzerine durumu anladıkları belirtildi.
 
M Çevrimdışı

Musluman.

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Livau’d Tevhid ve Nusret’ten ortak operasyon 22.01.2013 KureselHaber

livaultevhid-300x160.jpg


Livau’d Tevhid Grubu ile Nusret Cephesi ortak operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda çok sayıda Esad askeri öldürüldüğü ve iki tankla bir BMP araç tahrip edildiği ifade edildi.

Livau’d Tevhid Grubu Nusret Cephesi’nin de katılımıyla İdlib Şehrindeki 4 kontrol noktasına operasyon düzenledi. Saldırı sonucu çok sayıda Esad askerinin öldürüldüğü, iki tankın ve bir BMP aracın tahrip edildiği ifade edildi. Yayınlanan video görüntüsünde operasyon öncesi saldırılacak noktaların gözetlenmesi, mücahidlere yola çıkmadan önce hutbe verilmesi ve gündüz saldırıları görüntülerine yer verildi. Operasyonun gece de sürdüğü ancak karanlık nedeniyle kameraların kapatıldığına işaret edildi.

 
M Çevrimdışı

Musluman.

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Rus politikacı: İsrail Esad'a karşı değil 22.01.2013 PressMedya

Rusya'nın Suriye politikasının dengeli olduğunu savunan eski Rus başbakan Primakov, İsrail'in de Esad'a karşı olmadığını söyledi
Rusya'nın eski başbakanlarından politikacı Yevgeni Primakov, İsrail'in Suriye lideri Beşşar Esad'a başlangıçta karşı olmadığını, ABD ve Avrupa ülkelerini kızdırmamak için koroya katıldığını söyledi.

Suriye'deki gelişmeleri Rusya'nın Sesi Radyosu'na değerlendiren Primakov, Suriye halkının Şam'da iktidara gelecek yönetimi dışarıdan müdahale olmadan belirlemesi gerektiğini kaydetti.

Arap Birliği ya da batılı ülkelerin Esad'ın görevi bırakması yönündeki taleplerinin, Esad sonrası kimin iktidara geleceğini öngörmediğini ifade eden Primakov, "Seçenekler çok fazla değil. Bunların arasında radikal, El Kaide benzeri yapılar da var. Böyle bir seçim, bölgede gerginliği daha da tırmandırır" iddiasında bulundu.

Akademik çalışmaları ile de öne çıkan Primakov, İsrail'in baştan Esad'a karşı olmadığını, daha sonra ABD ve bazı batılı ülkeleri kızdırmamak için bu koroya dahil olduğunu iddia etti. Primakov'a göre, Rusya'nın Suriye politikaları "dengeli ve etik".
 
M Çevrimdışı

Musluman.

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
esad-iran.jpg
Esad, İran'ın kırmızı çizgisiymiş 21.01.2013 Hizb-ut Tahrir İslamDevleti.org

İran, Suriye yönetimine şimdiye kadarki en güçlü desteğini verdi. Tahran, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın yönetimde kalmasının İran'ın kırmızı çizgisi olduğunu duyurdu. İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'nin danışmanı Ali Ekber Velayeti, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın devrilmemesi gerektiğini söyledi.

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'nin danışmanı Ali Ekber Velayeti, "Eğer Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad devrilirse, İsrail'e karşı oluşturulan direniş hattı kopmuş olur" dedi.

Suriye Devlet Başkanı Esad'ın akıbetinin Tahran için kırmızı çizgi olduğunu söyleyen Ali Ekber Velayeti, Suriye halkının isteklerini yansıtan reformların, şiddete başvurulmadan ve Amerika Birleşik Devletleri'nin etkisi olmadan gerçekleştirilmesi gerektiğini de savundu.

İran Meclis Başkanı Ali Laricani de, Suriye ve Mali başta olmak üzere bölgesel ve uluslararası konuları görüşmek üzere Sudan'a gitti.

İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği 8. Konferansı'na katılmak üzere Sudan'ın başkenti Hartum'a giden Laricani, konferansa katılan 50 kadar ülkeden bazılarının meclis başkanları ile de ikili görüşmelerde bulunacak.
 
Mekselina.. Çevrimdışı

Mekselina..

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Helal Olsun da 1.İki Haberi de Tam Kopyala Yapıştır yapmamışsın.Ama sen haberi gönderdiğin için İkinci defa göndermiyorum :)
2.Yazının özelliklerini ayarladağının sırada Video ekle butonu var oraya tıklayarak videonun linkini yapıştır.
3.İmzanın Fontu Çok büyük olmuş :)

imzam güzel olmuş bişey olmaz :) video konusunda bilgilendirdigin içi Allah razı olsun :)
 
Çay-Şakird Çevrimdışı

Çay-Şakird

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Ahi Dediği an ben bitiyorum ya çok feci bi şey bugün 10 defa etmiştir dinlediğim...

Allah sana hayır versin mahvoluyorum ha içimden bi şeyler kopuyor dalıyorum böyle uzaklara bir gün inşAllah bizimde böyle bi topluluğumuz olacak
anlamak, düşünmek ve uygulamak lazım abi. en başta kendi hayatımızdan...
 
M Çevrimdışı

Musluman.

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
ABD ve Rusya’dan Nusret’e karşı ittifak 22.01.2013 KureselHaber

Suriye-de-Nusret-Cephesi-ne-ilgi-artiyor12-300x168.png


Lübnanlı bir uzman ABD ve Rusya’nın Nusret Cephesi’nin üstesinden gelmesi için Beşşar Esad’ı temsilci seçtikleri gizli bir anlaşmaya vardıklarını savundu. Uzman bu anlaşmanın geçen Aralık ayında 20’ler zirvesinde gerçekleştirildiğini belirtti.

Lübnanlı jeopolitik ve ekonomik uzman Pierre Azar 20 Aralık 2012 tarihinde Russia Today kanalında yaptığı açıklamalarda Amerika ve Rusya arasında gizli bir anlaşma söz konusu olduğuna ve bu anlaşmaya Obama’nın ilk dönem başkanlığı sona ermeden hemen önce gerçekleştirilen 20’ler zirvesinin oturum aralarında varıldığına işaret etti. Anlaşmanın özünün ise Suriye’de Nusret Cephesi’nin ortadan kaldırılması için Beşşar Esad’ın temsilci seçilmesinden ibaret olduğunu vurguladı.

Lübnanlı uzman şöyle konuştu: “İki başkan; Putin ve Obama, 2012 yılında –Obama’nın ilk dönem başkanlığı sona ermeden önce- 20’ler zirvesinin oturum aralarında bir araya geldiklerinde gizli bir ittifaka vardı. Bu anlaşma çerçevesinde Suriye’de Nusret Cephesi’ni vurmak için Beşşar Esad temsilci seçildi.’
 
S Çevrimdışı

Selim Bey

Üyeliği İptal Edildi
Banned
s.a.

Suriyede öbür İslam Ülkelerindeki tecrübeler tekrarlanmaması için öne saldırırken arkaya istihkam kurulmalı, şimdiden küffarın oraya üşüşmesi göz önüne getirilip savunma hattı oluşturulmalı, halk ile iç içe olunmalı, daha şimdiden eğitim faaliyetlerine geçilmeli, kurtarılmış bölgelerde muhkem atölyeler kurarak halka iş ve geçimini sağlanması için imkan sağlanmalı, aynı zamanda basit şeylerin (silah, tencere,..) üretimine geçilmeli, sağlık çalışmaları için dıştan müslüman doktorlar çağırılmalı, muhkem yerlerde hastanelerin kurulmalı, şeri mahkemeler kurulmalı, halka sığınaklar yapılmalı...

Süriye bütünüyle ele geçmesi şart görülmemeli, güç ne kadar ise ona göre açılmalı... Özellikle türkiye incirlikten ve filistinde yahudilerden gelecek hava saldırısına karşı halka sığınaklar kazılmalı, hava savunması ayarlanmalı... "yerin altı yerin üstünden hayırlıdır"...

Müslümanlar göğüs göğüse çarpışmaya geçmemeli... Sayılarını korumaya çalışmalı. Allah bir kişiye şehadet yazmışsa o şehid olur, göğüs vermeye gerek yok...

Bilenler eklesin.

Selamlar.
 
M Çevrimdışı

Musluman.

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
s.a.

Suriyede öbür İslam Ülkelerindeki tecrübeler tekrarlanmaması için öne saldırırken arkaya istihkam kurulmalı, şimdiden küffarın oraya üşüşmesi göz önüne getirilip savunma hattı oluşturulmalı, halk ile iç içe olunmalı, daha şimdiden eğitim faaliyetlerine geçilmeli, kurtarılmış bölgelerde muhkem atölyeler kurarak halka iş ve geçimini sağlanması için imkan sağlanmalı, aynı zamanda basit şeylerin (silah, tencere,..) üretimine geçilmeli, sağlık çalışmaları için dıştan müslüman doktorlar çağırılmalı, muhkem yerlerde hastanelerin kurulmalı, şeri mahkemeler kurulmalı, halka sığınaklar yapılmalı...

Süriye bütünüyle ele geçmesi şart görülmemeli, güç ne kadar ise ona göre açılmalı... Özellikle türkiye incirlikten ve filistinde yahudilerden gelecek hava saldırısına karşı halka sığınaklar kazılmalı, hava savunması ayarlanmalı... "yerin altı yerin üstünden hayırlıdır"...

Müslümanlar göğüs göğüse çarpışmaya geçmemeli... Sayılarını korumaya çalışmalı. Allah bir kişiye şehadet yazmışsa o şehid olur, göğüs vermeye gerek yok...

Bilenler eklesin.

Selamlar.

Çok doğru diyorsun Hocam.Tabana yayıldı mı hareket işte o zaman bşarıya ulaşır.İnşAllah Suriyedeki Kardeşlerimizden Gelen haberlerde Bu çalışmaları yaptıklarına yönünde.Fırınların Kontrolü Nusrette.Un,gıda, sebze ve meyve dağıtımı maddi destek sağlama... bunları Nusretin Yaptığını Biliyoruz.İnşAllah HAKK ve HALK ile bütünleşmiş bir hareket olarak Nusret Başarıya Ulaşacaktır...

Ve bölgede İLK olmak üzere İslam Devletini Kuracaktır...
 
İkrime Çevrimdışı

İkrime

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Suriye Direnişi/Haber:

Diyarbakırlı genç Suriye`de Şehit Oldu

Diyarbakır`ın Hani ilçesinden Suriye`ye Esed güçlerine karşı mücadele vermek için giden Mahmut Akyıldırım, çatışmada hayatını kaybetti.

DİYARBAKIR- Yaklaşık 5 ay önce Diyarbakır`ın Hani İlçesinden Suriye`nin Rekka Bölgesine, Beşar Esed güçlerine karşı mücadele etmek için giden Mahmut Akyıldırım, girdiği çatışmada hayatını kaybetti.

23 yaşında olan Mahmut Akyıldırım`ın 2 gün önce çıkan çatışmada yaşamını yitirdiği haberini alan ailesi, Mahmut Akyıldırım`ın naaşını alabilmek için sınır bölgesine gittikleri öğrenildi. (Ahmet-Akyıldırım -İLKHA )










 
İkrime Çevrimdışı

İkrime

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
BM’den Esed Rejimine Maddi Yardım

Katliamı durdurması gereken BM, tam aksine "İnsani Yardım" adı altında Esed'e maddi destek veriyor.

Türkiye gazetesi, BM’nin Esed rejimine yaptığı yardımların belgesini yayınladı.

BM'nin aldığı kararda "4 milyon Suriyeli için kullandırılacak yardım Suriye hükümetine gönderilecek, yardımın dağıtımında hükümetin kararlarına saygı duyulacak" denildi.

Esed yönetiminin yaklaşık 2 yıldan beri adeta kan gölüne çevirdiği Suriye'deki olayları izleyen Birleşmiş Milletler, aldığı kararlarla varlığını tartışma konusu yapmaya devam ediyor. Resmi kayıtlara göre bugüne kadar 6 bini çocuk olmak üzere 60 binden fazla insanın katledildiği Suriye'yle ilgili BM, İnsani Yardım Müdahalesi (HARP) gibi içeriği skandallarla dolu bir karara imza attı.

Türkiye gazetesinden Osman Sağırlı'nın haberine göre BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) tarafından hazırlanan 53 sayfalık "İnsani Yardım Müdahalesi" başlıklı raporda, Suriye'ye yardım kararının 2012'nin Eylül ayında Esed hükümetinin müracaatı ile alındığı belirtildi. Bu kararla 1 Ocak -30 Haziran tarihleri arasında kullanılmak üzere 520 milyon dolarlık bir paranın Suriye yönetimine yardım olarak gönderilmesinin kararlaştırıldığı kaydedildi.

“SURİYE HÜKÜMETİNE SAYGI GÖSTERİLECEK”

Suriye'de yaşanan olaylardan etkilenen 4 milyon kişi için kullandırılacak yardımın 14 valilik tarafından dağıtılmasının planlandığı açıklandı. BM, yardımdaki önceliğin ise olaylardan direkt olarak etkilenen bir buçuk milyon Suriyeli olduğunu karara bağladı.

Birleşmiş Milletlerin UNICEF, UNDP, UNRWA, UNHCR, WHO, WFP, FAO, UNMAS ve UNFPA gibi kurumlarının müdahil olacağı Suriye Kızılayı'nın da etkili olarak rol alacağı yardım dağıtımı için rapora konulan "4 milyon Suriyeli için kullandırılacak yardım Suriye hükümetine gönderilecek, yardımın dağıtımında hükümetin kararlarına saygı duyulacak" şeklindeki ibare ise akıllara durgunluk verecek cinsten.

ÜLKEYİ BU HALE KİM GETİRDİ?

BM, yaklaşık 2 yıldır süren ve ülkenin dört bir yanına yayılan olayların insani yardımı zorunlu kıldığını dile getirdi. 5 Kasım'da Suriye'de hükümet yetkilileriyle son derece verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini kaydeden BM, burada ortaya çıkan tabloya göre yardımın şekillendiğini belirtti. BM, hazırladığı raporda yaşanan durumu ve Suriye'ye yardımın gerekçelerini ise şu şekilde özetledi:

"Kuraklık, işsizlik ve 2 milyon kişinin evlerini terk ettiği ortaya çıkmıştır. Bu ailelerin ve onların akrabalarının desteklenmesi kaçınılmazdır. Bu süreçte çok sayıda insan işini kaybetmiş, enerji, su gibi altyapı unsurları tahrip olmuş. Ülkede fakirlik her geçen gün gittikçe büyüyor. Çok sayıda ev tahrip olduğundan barınma gibi ciddi bir problem var. Eğitim ve sağlık alanlarında ciddi şekilde eksiklik yaşanıyor. Tarım sektörü ağır darbe aldığından kıtlık söz konusu. Ekonomi çökme noktasında."

ÇOCUKLARA MORAL VERMELİYMİŞ!

Suriye'deki olayların müsebbibi konusunda net tespitleri olmayan, katliam ve yıkımları sanki Esed dışında başka bir güç yapmış gibi tavır sergileyen BM, yardımın yasal dayanağına da kılıf uydurmayı ihmal etmedi. "BM Genel Kurulu'nun 46/182 maddesi alınan karar gereği acil olarak yapılması gereken yardım" ifadelerine yer verdi. Yazılı metinde yer alan "Bu yardım devam edecek, Suriye Arap Cumhuriyeti'nin kontrolünde yapılacak. Ve kararın uygulaması da Suriye yönetimi tarafından yürütülecek" ibareleri ise bugüne kadar Arap Birliği ve BM temsilcilerinin bütün tekliflerine karşı çıkan Esed'in buna rağmen BM tarafından yardım dağıtmaya muktedir kişi olarak görülmesi tepkilere sebep oldu.

Birbirinden ilginç gerekçelerin dile getirildiği "Suriye Arap Cumhuriyeti İnsani Yardım Müdahalesi" konulu raporda gönderilen paraların nerede ne şekilde kullanılacağı da maddeler halinde sıralandı. Ancak maddeler arasında en ilginç olanı ve vahameti en iyi özetleyeni ise "6 bin çocuğun katliamından sorumlu olan Esed'e, psikolojileri bozulan çocukları rehabilite etmek üzere 22 milyon dolar bütçe ayrılması" oldu.

 
İkrime Çevrimdışı

İkrime

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Hilafet Sancağı Çevrimdışı

Hilafet Sancağı

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Suriye'de gusayr şehrindeki en büyük askeri kışlanın 20 ton patlayıcıyla yerle bir edildiği haberleri geliyor kaynak:nusret cephesi haberleri facebook (bu kadar çok patlayıcı kullanılması normal mi?)
 
Üst Ana Sayfa Alt