Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Suriye hakkında lütfen herkes katılsın!

M Çevrimdışı

Musluman.

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
kardeşler Nusret cephesinin facebook sayfası sürekli kapatılıyor.Sebebi esad yanlısı şii ve alevi domuzların sürekli şikayet etmeleri.Bu yüzden Nusret cephesinin facebook sayfasını beğenelim ne kadar çok beğenirsek kapatılma ihtimali azalıyor

Valla Benim Facem yok.Sizin Takip etmemiz bizim de işimize geliyor.Ben bu konu altında Tüm Medyadaki haberleri paylaşmaya çalışıyorum.Siz de Facebook daki paylaşımları paylaşırsanız MEmnun oluruz.Bir Havuz oluşturmaya Çalışyoruz.Paylaşım yapan arkadaşlarla Konu Yaklaşık olarak 20 gündür Açıktır Ve Allah'ın İzniyle 20 gün boyunca Suriye Hakkındaki Tüm Haberleri bulabilirsiniz.Yarın bir gün Suriye olayı Neticelenirse burada bir görüş paylaşmışsak En azından Söylemişiz Diyelim.Ve kamoyu oluşturmaya çalışıyoruz.Esadı Devirmek Ve Suriye olayını İslami Olarak Sonuçlandırmak için Destek Verelim Konuyu Genel olarak gündemde tutmaya çalışalım.

Yarın bir gün Irak da olduğu gibi Türkiye Medyası işten Elini Eteğini Çektiği zaman da bu konuyu gündemde tutalım
 
İkrime Çevrimdışı

İkrime

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Değişimradyoda güzel bir konuşma var Suriye hakkında
 
Mekselina.. Çevrimdışı

Mekselina..

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
düşündügüm tek şey safların ayrılmadıgı süre boyunca böyle karışılıklar hep olacak.ayrıca yapılan yanlışlar sadece bir cemaate maledilmez.Feraset insanlarda çok eksik doğruyu yanlıştan ayırt etme gücü neredeyse sıfır.feraset ve basiret ancak ir müslümanlda olabilir ki günümüz sözde müslümanları bu durumdan müstesnalar...
 
M Çevrimdışı

Musluman.

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
düşündügüm tek şey safların ayrılmadıgı süre boyunca böyle karışılıklar hep olacak.ayrıca yapılan yanlışlar sadece bir cemaate maledilmez.Feraset insanlarda çok eksik doğruyu yanlıştan ayırt etme gücü neredeyse sıfır.feraset ve basiret ancak ir müslümanlda olabilir ki günümüz sözde müslümanları bu durumdan müstesnalar...

Çok doğru diyorsun Kardeşim.En önemli nokta Safların Ayrılması Yoksa hep böyle bizden sandığımız insanlar bizi arkadan vuracak
 
İkrime Çevrimdışı

İkrime

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Suriye'deki savaştan kaçıp Türkiye Kürdistanına yerleşen Suriye'li Kürtleri Hain olmakla suçlayıp yardım etmeyen PKK/BDP'nin sahte Kürtseverliği ortaya çıktı...

Mustazaflara bağlı Rahmet Gıda Bankası Suriye'li Kürtlere el uzattı


MARDİN- Merkezi,Mardin`in Kızıltepe ilçesinde bulunan Rahmet Gıda Bankası ile elindeki giyim ve gıda yardımı dağıtmak isteyen Uluslararası Gözbebeği yardım Derneği Suriye`den Mardin`e sığınan yaklaşık 250 mülteci aileye giyim, battaniye ve gıda yardımında bulundu.

Merkezi İstanbul`da bulunan Gözbebekleri Derneği Mardin Şubesi gıda, giyim, yiyecek ve ev eşyasından müteşekkil 250aileye yetecek yardım paketlerini mültecilere dağıtmak üzere Kızıltepe`de hizmetlerine aralıksız devam eden Rahmet Gıda Bankası`na gönderdi.

Gözbebekleri Derneği genel merkezi tarafından gönderilen yardım malzemeleri bizzat Rahmet Gıda Bankası Genel Başkanı Mehmet Şirin öz tarafından teslim alınarak, iki gündür aralıksız mültecilere dağıtılıyor.

GözbebekleriDerneğin Genel Başkanı Mehmet Mazi "Biz muhtaçlara bilhassa Gözbebeğimiz olan kimsesiz çocuklara yardım etmeyi hedeflemiş oluyoruz. Getirmiş olduğumuz muhtelif yardımları Kızıltepe de bulunana-STK ların yardımı ile tespit edilmiş ailelere dağıtarak onları sevindirmek bizde mutlu oluyoruz" dedi.

Herkesi mültecilere yardımcı olmaya davet eden genel başkan Mehmet Mazi bundan sonra da mültecilere yönelik Yardımlarının süreceğini belirti."dedi.
(Masum Erden-İLKHA)

 
M Çevrimdışı

Musluman.

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Türk Mücahidler Halep’te KureselHaber 13-01-2013

kaffash20121210152055210-300x168.jpg


Suriye’de savaşan yüzlerce türk mücahid var

Dünya’nın çok farklı bölgelerinden yüzlerce mücahid, Suriye’de savaşıyor. Suriye’de savaşan binlerce arap olmayan mücahid var. Bunların ilk sırasında da Türkler ve Türkiye’de yaşayan kürtler var. Savaşın en yoğun yaşandığı bölge Halep. Silah sesleri 24 saat hiç susmuyor. Mücahidler nöbetleşe savaşıyorlar. Bir kısmı dinlenirken diğer kısmı savaşmaya devam ediyorlar. Bazı sokaklarda ise sadece kanas(sniper) savaş yapılıyor. Silah ve bomba sesleri arasında Mücahidlerin rahat halleri dikkat çekiyor.

 
M Çevrimdışı

Musluman.

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
VelFecr !!! 11-01-2013 Haberi

İran'dan Mursiye Suriye Çağrısı

İran dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, Mısır Cumhurbaşkanı Mursi'ye Suriye konusunda ortak çözüm önerisi getirdi.

İran dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, Muhammed Mursi ile yaptığı görüşmede Suriye’deki sorunun çözümüne yardımcı olmak ve yabancı müdahaleye engel olmak için komşu ülkelere çağrıda bulunduğu belirtildi.

Salihi, Muhammed Mursi ile yaptığı görüşmede "ümidim odur ki bölge ülkeleri toplanıp Suriye’deki sorunun çözümü için arayış içine girerek, bizim için iyilik düşünmeyen yabancıların müdahalesine engel olurlar. Sonuçta Suriye halkı ne istediğine kendi karar versin’’ dedi. Mısırlı mevkidaşı Muhammed Kamil Amro’ya "tarih şahittir ki yabancılar bu güne kadar bizim için hiç bir zaman iyilik istemediler’’ diyen Salihi İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejat'ın Mursi’yi Tahran’a davetini içeren bir mektup iletti.

"Mısır'ın öncülüğündeki dörtlü zirve çok önemlidir ve bu kapsamda çalışmaların devamı önemlidir’’ diyen Salihi Endonezya, Malezya ve Pakistan, İslamabat’taki (D8) İslam ülkeleri zirvesinde Mısır’ın başlattığı görüşmelere dahil olmayı önemsiyorlar’’ dedi.

Barışçıl bir çözüme ulaşmak ve yabancı müdahaleye engel olmak için görüşmelere, ilgili ülkelerin katılması önemlidir’’ diyen Salihi, Suriye’deki çatışmada bir buçuk yılda 60 bin insanın öldüğünü hatırlatarak’’ Mısırın öncülüğünde dörtlü zirvenin çözüme ulaşacağına eminiz’’ dedi.

Mısır Ortadoğu haber ajansı, Mısır Dışişleri Bakanı Kamil Amro’nun "başından beri çözüm Suriye halkının kendi içinde ve biz Suriye halkının daha fazla sıkıntı çekmesini istemiyoruz. İran’ın bu hususta hala rolünün olduğuna inanıyoruz’’ dediğini ifade etti.

Salihi, B.M. sözcüsü El Akhdar El İbrahimi’nin Rusya ve A.B.D. ile görüşmek için Cenevre’ye gitmeden önce kendisiyle görüşmek için Mısır'a gitmişti.
 
M Çevrimdışı

Musluman.

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Suriye Gerçekleri !!! 13-01-2013 Haberleri
1.Havaalanı Saldırılarının Arkasında ABD ve Fransa var
Filistin el-Minar internet sitesi, Suriye havaalanları ve hava savunma merkezlerine yönelik düzenlenen saldırıların perde arkasında Amerika ve Fransa hükümetlerinin bulunduğunu bildirdi.

Filistin el-Minar internet sitesi Suriye ordusundan firar eden bir subaya dayanarak, “Suriye’de havaalanları savaşı ve Suriye ordusu hava savunma merkezlerine saldırı, Amerikalı subayların direkt hidayet ve denetimi altında gerçekleştirilen bir Amerikan planıydı” dedi.

Bu planın asıl fikir sahibinin Fransızlar olduğunu, ancak planın akamete uğraması ardından Amerikalıların bu yönde ikinci bir plan devreye soktuklarını belirten Suriyeli firari subay, Amerikalılar havaalanları ve hava savunma merkezlerine saldırının direkt sorumluluğunu üstlendiler. Bu amaçla Türkiye ve Ürdün topraklarında özel silahlı kişiler eğitilerek havaalanına saldırıyı nasıl gerçekleştirmeleri gerektiğini onlara anlattıklarını söyledi.

Bu subay, mevcut savaşın kendileri açısından artık yenilgiye uğradığını ve başarılı olacaklarına dair her hangi bir umutlarının kalmadığını da belirtti.

2.Katar Suriye ye Arap güçlerinin Yerleştirilmesini İstedi

Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı, Suriye kriziyla ilgili diplomatik çabaların başarısız olması halinde Arap ülkelerin Suriye’ye güvenlik gücü göndermeyi düşünmeleri gerektiğini söyledi.

Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Hamed Bin Casim Al-i Sani “Suriye kriziyle ilgili diplomatik girişimlerin başarısız kalması halinde Arap ülkelerin güvenliği korumaları için bu ülkeye asker sevketmeyi düşünmeleri lazım” dedi.

Hamed Bin Casim ayrıca “Böyle bir girişimin anlamı askeri müdahale veya bir tarafın başka bir tarafa karşı desteklenmesi değildir. Bu güçler Suriye’de kan nehiri akmasını önliyebilirler” ifadesini kullandı.

El Cezire kanalının haberine göre, Katar Başbakanı Hamed Bin Casim Al-i Sani ayrıca “ABD’yle Rusya Suriye konusunda görüş birliği içerisinde değiller. Ahzar İbrahimi de, BM Güvenlik Konseyi tarafından karar verilmesi için ortam hazırlamaya çalışıyor. Biz de bu çabadan yanayız. Ama ne zamana kadar bekleyeceğiz? Sonsuza kadar bekleyemeyiz” şeklinde konuştu.

3.Uluslararası Camia Esad Planını Desteklemeliyiz

İran’ın Bakü Büyükelçisi Muhsin Pakayin, uluslararası camianın Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ın planını desteklemesi gerektiğini vurguladı.

Bakü’de ATV kanalına demeç veren Pakayin, Suriye’de huzursuzlukların askeri yollardan çözümlenemeyeceğini belirtti.

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ın krizden çıkış için gündeme getirdiği üç aşamalı planı anlatan Pakayin, İran yönetimi Suriye krizinin barışçıl yollardan çözümlenmesinden yana olduğunu vurguladı.

Pakayin, Esad planında gündeme gelen ateşkes ve şiddetin durdurulması, daha sonraki adımlar için iyi bir başlangıç olduğunu ifade etti.
İran’ın 6 maddelik çözüm planına da temas eden Pakayin, bu planın içeriği Esad’ın planı ile örtüştüğünü, planda krizin ancak Suriyeli tarafların müzakere etmeleri ile çözümlenmesine vurgu yapıldığını kaydetti.
 
M Çevrimdışı

Musluman.

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Abna.ir !!! Suriye Haberi

1.Haber İran'ın Suriye Büyükelçisinden Yalanlama

İran'ın Suriye büyükelçisinden hakkındaki iddiaya yalanlayarak Arap medyasına tepki gösterdi

Ehlibeyt Haber Ajansı ABNA- Suriye'de batılı devletler ile onların bölgedeki müttefiklerinin desteğindeki silahlı grupların Şam'da Rus subaylar ile Hizbullah sorumlularının bulunduğu bir konvoya düzenledikleri saldırıda İran'ın Suriye büyükelçisinin öldürüldüğüne dair iddiaları bizzat İran'ın Suriye büyükelçisi el'Meyadin televizyon kanalına katılarak yalanladı.

Suudi Arabistan'a bağlı El'Arabiye televizyon kanalı haber bülteninde İran'ın Suriye büyükelçisinin Suriye cumhurbaşkanlığı sarayına girdiklerinde düzenlenen saldırıda öldürüldüğünü iddia etmişti.

2.Haber Türkiyeli Cihatçı: Hedefimiz Suriye'de İslam Devleti kurmak
Suriye Ordusu'na karşı savaşan yabancı cihatçılar arasında yer alan bir Türkiyeli, hedeflerinin İslam Devleti kurmak olduğunu söyledi.

Ehlibeyt Haber Ajansı ABNA- Reuters haber ajansının sorularını yanıtlayan Hattab adlı bir Türk cihatçı, Suriye'deki yönetimi devirdikten sonra İslam Devleti kurmak için çalışacaklarını söyledi. Halep'teki Kerem el-Cebel bölgesinde savaşan Hattab "Suriyeli muhalifler istese de istemese de hedefimiz İslam Devleti kurmaktır. Bunun dışında bir yönetimi asla kabul etmeyeceğiz. Demokrasi ve laikliğe tamamen karşıyız" dedi.Türkiye'de şoförlük yaptığını belirten Hattab, 6 aydır Suriye'de savaştığını, daha öncesinde de 2 yıl Afganistan'da NATO güçlerine karşı silahlı mücadelenin içerisinde bulunduğunu ifade etti.Reuters muhabiri, görüntü alınmasına karşı çıkan Türkiyeli Hattab'ın Arapça bilmediğini ve Cundullah adlı bir örgüte mensup olduğunu aktardı.

 
Hilafet Sancağı Çevrimdışı

Hilafet Sancağı

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Mücahidlerin Hama şehrindeki bazı kontrol noktalarına düzenlenen operasyonlarında 50 Nusayri asker ölü, toplam 3 tank imha edildi ve bazı ganimetler alındı ve 2 mücahid şehid oldu,6 mücahid yaralı. Kaynak:Nusret cephesi facebook sayfası
 
Hilafet Sancağı Çevrimdışı

Hilafet Sancağı

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
MÜCAHİDLER TARAFINDAN KUŞATILMAKTA OLAN KUVEYRİS HAVAALANINDAKİ EN SON GELİŞMELER

-şu ana kadar 3den fazla uçak çok büyük hasarlar görerek kullanılamaz hale geldi

-5 helikopter büyük hasara uğratılırken 1tanesi tamamen havaya uçuruldu

... -son olarak havaalanına sivil bir uçak iniş yaptı uçakta çok sayıda asker ve cephane mevcut

-havaalanında 900 askerin yanısıra 6 130,4 120, 3 57 kalibre toplar bulunmaktadır

-şu ana kadar 100 asker havaalanından kaçarak rejimden ayıldılar aralarında yüksek rütbelilerde var

-askerlerin manevi ve sağlık durumları tamamen çökmüş durumda öyleki havaalanında 1 somon ekmek 100 suriye lirasına satılıyor

-askerlerin kaçması korkusundan dolayı askerler özel nöbetçilerle gözetleniyor

-havaalanı hergün islam orduları tarafından yerel yapım füzelerle dövülüyor havaalanında büyük hasarlar meydana geldi tüm havaalanında güvenlik alarmı verilmiş durumda Nusret cephesi facebook sayfası
 
M Çevrimdışı

Musluman.

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
MÜCAHİDLER TARAFINDAN KUŞATILMAKTA OLAN KUVEYRİS HAVAALANINDAKİ EN SON GELİŞMELER

-şu ana kadar 3den fazla uçak çok büyük hasarlar görerek kullanılamaz hale geldi

-5 helikopter büyük hasara uğratılırken 1tanesi tamamen havaya uçuruldu

... -son olarak havaalanına sivil bir uçak iniş yaptı uçakta çok sayıda asker ve cephane mevcut

-havaalanında 900 askerin yanısıra 6 130,4 120, 3 57 kalibre toplar bulunmaktadır

-şu ana kadar 100 asker havaalanından kaçarak rejimden ayıldılar aralarında yüksek rütbelilerde var

-askerlerin manevi ve sağlık durumları tamamen çökmüş durumda öyleki havaalanında 1 somon ekmek 100 suriye lirasına satılıyor

-askerlerin kaçması korkusundan dolayı askerler özel nöbetçilerle gözetleniyor

-havaalanı hergün islam orduları tarafından yerel yapım füzelerle dövülüyor havaalanında büyük hasarlar meydana geldi tüm havaalanında güvenlik alarmı verilmiş durumda Nusret cephesi facebook sayfası

Sonucu 4 gözle Bekliyoruz Hocam
 
M Çevrimdışı

Musluman.

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Rusya yine "Esad" dedi PressMedya Haberi 14-01-2013

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, “Esad'ın görevi bırakmasının Suriye krizinin çözülmesi için ön şart olamayacağını” iddia etti.
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ''Esad'ın görevi bırakmasının Suriye krizinin çözümü için ön şart olamayacağını'' söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, ikili temaslarda bulunmak üzere gittiği Ukrayna'da düzenlenen basın toplantısında, Suriye'deki duruma ilişkin değerlendirmede bulundu.

Lavrov, Suriye konusunda, “Esad'ın görevi bırakmasının Suriye krizinin çözülmesi için ön şart olamayacağını” iddia etti.

Bakan Lavrov, “Ortaklarımız Esad'ın görevi bırakmasını hayati bir ön koşul olarak görüyor, ancak böyle bir şart Cenevre mutabakatında yer almıyor” değerlendirmesinde bulundu.
 
Mekselina.. Çevrimdışı

Mekselina..

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
s1reutersmedianet.jpeg



Şam'a bomba: En az 36 ölüEsad güçlerinin, Şam'ın Muleyha bölgesine düzenlediği saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu 36 kişi hayatını kaybetti.












Suriye'nin başkenti Şam'da düzenlenen roketli saldırıda 14'ü çocuk 36 kişi hayatını kaybetti.
Esad askerlerinin Şam'ın Muleyha bölgesinde düzenlediği saldırıda sivilerin hedef alındığı ve 14 çocuğun da aralarında bulunduğu 36 kişinin öldüğü bildirildi.
Muhaliflerin Şam yakınındaki hava üssünü ele geçirdiğinden beri buraya hava saldırıları arttı.
 
Mekselina.. Çevrimdışı

Mekselina..

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
malibomba.JPG



Fransa'nın Mali bombardımanı VİDEOFransa'nın Mali'yi bombaladığı o anlar cep telefonuyla kaydedildi. Fransa'nın kontrolsüz bir şekilde sivil yerleşimleri bombaladığı anlaşılıyor.












Haber Merkezi / PRESS MEDYA
Fransa Mali'de sivil katliamı yapıyor.
Fransa'nın Mali'yi bombaladığı o anlar cep telefonuyla kaydedildi. Fransa'nın kontrolsüz bir şekilde sivil yerleşimleri de bombaladığı anlaşılıyor.
Bombalar görüntüleri çekenlerin çok yakınına düşüyor. Kadınlar ve çocukların korku dolu sesleri videoya yansıyor.
Fransa'nın bombardımanında şu ana kadar en az 100 sivilin hayatını kaybettiği bildirildi.




 
M Çevrimdışı

Musluman.

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
ayrıca videoları kopyalayıp yapıtşrımayı henüz ögrenemdim hakkınızı helal edin :)

Helal Olsun da 1.İki Haberi de Tam Kopyala Yapıştır yapmamışsın.Ama sen haberi gönderdiğin için İkinci defa göndermiyorum :)
2.Yazının özelliklerini ayarladağının sırada Video ekle butonu var oraya tıklayarak videonun linkini yapıştır.
3.İmzanın Fontu Çok büyük olmuş :)
 
M Çevrimdışı

Musluman.

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
'ABD, Türkiye'de militan eğitiyor' 14.01.2013 Mynet Haberi !!!

Suriye'deki askeri üsler ve sivil havaalanlarını hedef alan saldırıların arkasında ABD ve Fransa'nın bulunduğu, saldırıların da, Türkiye'de eğitilen militanlarca gerçekleştirildiği iddia ediliyor.

TAHRAN(ANKA) - İranlı PressTV tarafından yayınlanan bir haberde "ABD ve Fransa'nın, yabancıların desteğindeki militenlarca Suriye'deki askeri üsler ve sivil havaalanlarına karşı gerçekleştirilen saldırıların arkasında olduğu belirtiliyor" denildi.

Filistin El Manar sitesine dayandırılan haberde kaçak bir Suriyeli subaya atfen saldırıları Fransa'nın planladığını ve Amerikan subaylarının doğrudan gözetim altında olan militanlarca yerine getirildiği savunuldu.

Aynı subay, "Amerikan subaylarının, saldırıları gerçekleştirmek üzere Türkiye ve Ürdün'de militanları eğittiklerini" de öne sürdü.
 
Üst Ana Sayfa Alt