Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Suriye hakkında lütfen herkes katılsın!

M Çevrimdışı

Musluman.

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
İşte Esad’ın Suriye Halkına yaptıkları(03 Ocak 2013 Perşembe 02:59) KureselHaber

DİKKAT: Bazı videolarda parçalanmış ve ağır yaralanmış insan görüntüleri vardır!

Şeyh Muhammed Arifi müslümanlara sesleniyor

Esad; Şam’ın Meliha bölgesini vurdu. Çoğu kadın ve çocuk 75 kişi hayatını kaybetti.










Şebbihalar; halkı vahşice dövüyorlar


Esad’ın askerleri tarafından vurulan camiler



 
M Çevrimdışı

Musluman.

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Muhalifler helikopter ve uçak düşürdü.18:06, 03 Ocak 2013 Perşembe PressMedya

Suriye'de Esad güçlerine karşı çarpışan muhalifler bir helikopter ve uçak düşürdü. İşte o görüntüler...

Suriye'de Esad güçlerine karşı çarpışan muhalifler Taftanaz bölgesinde bir helikopter düşürdü.


Deyr Ez Zor'da da Suriye ordusuna ait bir Mig uçağı düşürüldü.

 
M Çevrimdışı

Musluman.

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Özgür Suriye Ordusu'nun İsrail ile Gizli Görüşmeleri Velfecrin!!! Haberi 01.01.2013Siyonist İsrail rejimi ile Suriye'deki özgür Suriye ordusu komutanları
arasında gizli görüşmelerin olduğu ileri sürüldü.


Londra’dan yayın yapan El Kuds El Ararabi Gazetesine göre; siyonist İsrail
rejimi ile Suriye ordusundan ayrılan komutanlar arasında Ürdün’deki bazı
kurumlar aracılığıyla gizli görüşmelerin yapıldığı, bu görüşmelerin anlaşılması
üzerine Ürdün aşiretleri cephesinin, Ürdün yönetimine uyarıda bulunduğu
belirtildi.

Ürdün’ün bütün illerinde üyeleri olan ve 100 seçkin aşiret
temsilcinin katıldığı aşiretler cephesi toplantısında, Suriye ordusundan ayrılan
muhalif subayların son zamanlarda İsrailli yetkililerle görüşmek amacıyla
Ürdün’den işgal altındaki topraklara giriş çıkışlarının kolaylaştırılmasını
kınandıkları ifade edildi.

Aşiretler Cephesi adına El Kuds El
Arabi’ye açıklamalarda bulunan Şeyh Muhammed Halef El Hadid, Suriye ordusundan
ayrılan muhalif komutanların İsrailli yetkililerle yaptığı görüşmelerin Ürdün
güvenlik güçlerinin bilgisi dahilinde gerçekleştiğini belirterek, bunun
Amerikan-Siyonist projesi kapsamında ve işgal altındaki Golan'ın sınırlarının
korunmasına yönelik olduğunu söyledi.

KUDÜS HABER
Özgür Suriye Ordusu'nun İsrail ile Gizli Görüşmeleri, 2013-01-01, 23:03:21, velfecr: Kudüs'ün aydınlık ve özgür şafağına doğru
 
M Çevrimdışı

Musluman.

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Suriye Gerçekleri .Com un Haberleri 3-3-2012

1.Suriye ordusu, İdlib’te havaalanını basmaya çalışan, Fecrul İslam adlı terör örgütün 16 elemanını, etkisiz hale getirdi. Öldürülen
Fecrul islam adlı teröristlerin arasında, grup lideri Mustafa Şerneh’in de bulunduğunu bildirdiler.

2.Suriye ordusu, İdlib Şehrinin Beneş kasabasında, El Kaidenin Nusra cephesine ait bir askeri karargahı, havaya uçurdu. Havaya uçurulan karargahın enkazında, en az 42 teröristin cesedinin çıkarıldığını duyurdular.

3.Suriye ordusu idlib şehrinde, silahlı teröristlerle yaşanan sıcak çatışmada, Silahlı teröristlerden, en az 64 kişiyi öldürdü, 22 teröristi de sağ olarak yakaladı.

4.İranlı bir milletvekili Suriye hükümetinin siyasi davranışının bu ülkede sürmekte olan krize çözüm kararlılığını sürdürdüğünü açıkladı.İranlı milletvekili Muhammed Salih Cokar yaptığı açıklama ile Suriye yönetiminin krizi çözmek için elinden geleni yaptığı açıkladı.

5.Zeynebiye de Başarılı operasyon

Suriye devlet TV kanalı ordunun Zeynebiye (sa) bölgesinde başarılı operasyon gerçekleştirdiğini duyurdu.

Haber merkezinin Suriye devlet TV kanalına dayanarak verdiği habere göre ordu birliklerinin Şam’ın Bohdeliye, Ziyabiye, Hoceyre ve Akraba bölgelerinde bir çok teröristi öldürerek, sığınaklarını imha ettiği belirtiliyor.

Teröristler bu bölgede uluslar arası Şam havaalanı yollarının güvensiz olduğunu göstermeye çalışmak hedefi ile sürekli Zeynebiye (sa) bölgesine saldırı düzenliyorlardı.

Suriye devlet TV kanalının haberine göre söz konusu operasyonda ordu birlikleri, Bohdeliye’de teröristlere ait 23 mm’lik ağır makineli tüfekle donatılan bir aracı imha ederek teröristlere ağır kayıplar verdiler.

Bu arada Suriyeli yetkililer, İdlib kenti askeri havaalanının teröristler tarafından ele geçirildiğine dair batı medyası tarafından yayınlanan haberleri tekzip ettiler.

Suriyeli yetkililer ordu birliklerinin silahlı isyancılara ağır kayıplar verdiğini, onların İdlib havaalanına saldırısının ise başarısız kaldığını duyurdu
 
M Çevrimdışı

Musluman.

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Abna.ir İran Haber Ajansı 03-03-2012 Suriye Haberleri

1.Müslüman Kardeşler'den Siyasi Çözüme Red
Suriye Müslüman Kardeşler Cemaati lideri Riyad Şakfa, Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed'in varlığını koruyacağı her türlü planı reddettiklerini söyledi.

Ehlibeyt Haber Ajansı ABNA- Radyo Sawa'nın sorularını yanıtlayan Şagfa, "Biz, Esed'in varlığını koruyacağı her türlü planı reddediyoruz. Siyasi çözüm, Esed'in ve beraberindeki suçluların gidişidir. Bunun gerçekleşmesi halinde siyasi çözümü konuşmak kolaylaşır. Esed ve beraberindekiler Suriye'den çıkmalıdır" dedi.

Ulusal Konsey'in eski başkanı ve Ulusal Koalisyon'un Burhan Galyun, Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi Ahdar İbrahimi'yi, Suriye'deki krize siyasi çözüm bulmakta başarısız olmakla suçladı.

Ulusal Konsey Başkanı George Sabra ise dün el-Arabiya televizyonuna yaptığı açıklamasında, İbrahimi'yi vakit kaybına yol açmakla suçlarken Lübnan'da yayın yapan bir radyoya yaptığı açıklamasında "İnsanlar ömürleri boyunca savaşamazlar. Suriye'de siyasi çözüm zorunludur. Siyasi sorunlar, siyasi yolla çözülür. Fakat doğru olmayan siyasi program ve çözüm girişimleri vakit kaybıdır" dedi.

Bir hafta önce Suriye ve Moskova'ya giderek Suriyeli ve Rus yetkililerle siyasi çözüm için görüşmelerde bulunan İbrahimi, tüm yetkililere sahip yeni bir hükümetin kurulması hususunda Suriye hükümetini ikna ederken muhalefetin talebi olan Cumhurbaşkanı Beşşar Esed'in istifası hususuna açıklık getirmemişti.
İbrahimi'nin gündeme getirdiği tam yetkilere sahip Suriye hükümetinin görevleri arasında, yeni anayasayı belirlemek, Suriye'yi cumhurbaşkanlığı ve parlemanto seçimlerine götürmek yer alıyordu.

2.Cihatçıların Silahı Barzani’den
Suriye’de rejime karşı iki yıla yakın bir süredir, terör ve şiddet uygulayan, katliamlar yapan cihatçı Selefi örgütlere silahların Kuzey Irak’taki Kürt Bölgesi’nden gönderildiği iddia ediliyor.

Ehlibeyt Haber Ajansı ABNA- Yaklaşık iki yıldır Suriye’de devam eden ve 60 bin kişinin yaşamına mal olan kirli savaşta kullanılan silahların, Türkiye ilişkisi ile Kuzey Irak’tan temin edildiği ortaya çıktı.
Son parti 4 milyon dolarlık

Muhaliflerin Fransa toplantısını organize eden Bernard Henry Levy tarafından finansı sağlanan silahlar için Akademi İstanbul Üniversitesi’nde görevli Prof. Dr. Ahmet Ağırakçe’nin aracı olduğu öğrenildi. Bölgeye gelen silahların ise İHH Bölge Koordinatörü Muhammet Yorgancıoğlu olarak bilinen, Avrasya feribotunun kaçırılması sanıklarından Muhammet Tokcan tarafından Suriye’ye sokulduğu iddia ediliyor.

Barzani-Levy İlişkisi

İktidara yakınlığıyla bilinen Prof. Dr. Ahmet Ağırakçe’nin silah temininde önemli rol üstlendiği, AKP Hükümeti’nin ilişkilerini bu amaçla kullandığı belirtilirken, Yahudi kökenli Fransız Siyonist Bernard Henry Levy ile de ilişkide olduğu ifade ediliyor. Son olarak 4 milyon dolarlık silah temin edildiği ancak Türkiye’ye getirilmesinde ve Suriye’ye sokulmasında sorun yaşandığı için Irak’ta Maliki’nin kontrolünde olan bölgede silahların bekletildiği bilgisi veriliyor. Irak Cumhurbaşkanlığı sekreterliğine sunulan 18 Eylül 2001 tarihli bir istihbarat raporunda, Fransa'nın başkenti Paris'te "Suriye muhalefeti toplantısına ev sahipliği yapan Bernard Henry Levi'nin daha önce Müslümanlar arasında Şii-Sünni çatışması çıkarmak için "İslamcı" görünümlü yapay örgütlerin kuruluşunda nasıl yer aldığı ortaya konuluyor.

Dönemin Irak istihbarat şefi Ali Hasan Mecidi El Tikriti tarafından hazırlanan ve Cumhurbaşkanı Sekreteri Tümgeneral Abdülhamit El Mahmut’a sunulan çok gizli ibareli belgede şu ifadelere yer veriliyor;

“Irak Cumhurbaşkanlığı sekreterliğine,
Saygı ve sevgi ile,
Bernard Henry Levy adlı Yahudi teşkilatımız tarafından gözlenmekte ve takip edilmektedir. Yukarıda adı geçen bu şahıs kendini İsrail başkanlığı için aday göstermiştir. Bu şahıs Mesud Barzani ile görüşmeler yaptı. Görüşme sırasında El Kaide terör örgütüne bağlı “Tevhid Vel Cihadın kuruluşundan bahsedildi. Bu teşkilat terör eylemlerini gerçekleştirmek üzere Irak içerisinde faaliyetlere başlayacaktır. Görüşlerinize bildiririm saygılar.”(Yurt gazetesi)

3.Peşmergeler Suriye Sınırını Tellerle Kapatıyor
Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'ne bağlı peşmergeler, bölgenin Suriye Kürdistan'ı sınırını tellerle kapatıyor.

Ehlibeyt Haber Ajansı ABNA- Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'ne bağlı peşmerge güçlerinin Suriye Kürdistan'ı sınırını tellerle örmeye başladığı öğrenildi. Dêrik kentindeki Koçera bölgesinde başlayan sınırı tamamen kapatma çalışmasına ilişkin ANF'ye konuşan bazı peşmergeler kararın Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi tarafından alındığını söyledi.
Suriye Kürdistanı'nın Dêrik kentindeki ANF muhabirinin elde ettiği bilgilere göre sınırın Koçera bölgesinin karşı tarafında peşmergeler tellerle sınır güvenliğini artırıyor. Sınırın geçişlerini engellemek için peşmerge güçlerinin yürüttüğü çalışmanın Welîd köyünden başladığı öğrenildi.

Sınırda çalışma yapan ve ismini vermek istemeyen bazı peşmergeler kendilerine "sınırdaki geçişleri engelleyin" talimatı verildiğini söyledi.

Ayrıca tellerle sınırı kapatma çalışmasının Tawûs köyünden başlayıp Dicle nehri kıyısına kadar süreceği belirtiliyor. Bölge sakinleri ise, Irak-Suriye sınırının 1968 yılından bu yana ilk kez tellerle kapatıldığına dikkat çekiyor.
 
M Çevrimdışı

Musluman.

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
4.Selefi-faşist katiller Suriye’yi tehdit ediyor

Suriye’deki çatışma çok tehlikeli bir dönemeçte. Esad yönetimini tehdit eden güç bütün bölgeyi felakete sürüklüyor. Ne Vaşington ne de çatışmanın tarafı olan diğer ülkeler çatışmalar tırmanırsa olayları kontrol edebilir. Topyekün savaş olasılığı çok yakın ve son derece kaygı verici
Onlar acımasızca insanların boğazını kesen katiller. Grotesk gaddarlıkarla suç işlerler. İşkence, kafa kesme ve diğer her tür vahşilik günlük işleridir.
Vaşington onların arkasındadır. ABD’nin bütün bölgesel savaşlarında cepheye çağrılmış, ağır silahlarla donatılmış, eğitilmiş, ceplerine para konulmuş ve çatışmaya gönderilmişlerdir. Reagan, bu ekibin ilk öncüllerini “Özgürlük Savaşçıları” olarak adlandırmıştı. Bazıları bir Beyaz Saray gezisine bile layık görülmüşlerdi.

Mart 1983’e ait bu fotoğraf Afgan Mücahit Savaşçılarını Beyaz Saray’da gösteriyor. Reagan onlara “Özgürlüğü sevenlerin ilham kaynağı” diye seslenmişti.
Nikaragua’daki kontralara da “Bu özgürlük savaşçıları bizim kardeşlerimizdir ve biz onlara yardım borçluyuz. Onlar, servetin kurucusunu ahlaki eşdeğerleridir” diye seslenmişti.

Tarih nakarat değildir, kendini korkunç bir kaygı yaratarak tekrar eder.
Amerika’nın boy gösterdiği her yerde, ölüm, kitle katliamları ve vahşet dolu saçmalıklar birbirini izler. Bazen tek tek, bazen birkaç ülke birden yıkıma uğrar. Milyonlar ölür ve korkunç suçlar işlenir.

Afganistan, Irak ve Libya Amerikan usulü özgürleşmeyi tattılar. 2011 kışından beri de Suriye sistematik bir yıkıma sürüklenmeye çalışılıyor. Çatışma yakın bir zamanda sonlanacak gibi durmuyor. Her gün onlarca, yüzlerce kişi ölüyor. En kötüsü ise henüz başlamadı.
15 Kasım’da Çin, Xinhau’nun başlığı “Aşırılıkçıların artan sayısı Suriye halkının kanını donduruyor”du, yazı şöyle devam ediyor:
Bölgede yıllarca devam eden çatışma şimdi Suriye’de. Medya sahtekarları, olan biteni gözden saklamaya çalışıyorlar. Kitle katliamını ve yıkımı özgürleşme olarak adlandırıyorlar. Boğaz kesen paralı askerler konusuna ise çok seyrek değiniyorlar.
Suriyeliler yaşamları ve vatanları için endişe ediyor. Olayların nasıl bu aşamaya gelebildiğini soruyorlar. Birçoğu bu yıkımdan, ABD’nin sorumlu olduğunu biliyor. NATO’nun başat üyeleri, onların suç ortakları bölge ülkeleri ve İsrail, Suriye’yi sistematik olarak yıkıma sürüklüyorlar.
Ülkeden ayrılma olanağına sahip çoğu Suriyeli ülkelerini terk ediyor. Büyük bir çoğunluğun kaçışı sefil mülteci kamplarında sona eriyor. Ancak zengin olanlar kendilerine güvenli bir liman bulabiliyorlar. Gerçekte evlerinde yaşamak istiyorlar, ayrılmalarının nedeni hayatta kalmak.
46 yaşındaki mühendis Mahir mülteciler adına konuşuyor:
Eğer komşu bir ülkede yaşama olanağım varsa neden burada kalayım. Ailemi kaçınılabilecek bir sondan korumak istiyorum.
Suriye’nin ikinci bir Afganistan ya da Irak olmayacağını umut ediyor. Ülkesini koruyacak bir mucize için dua ediyor.
Birçok Suriyeli, Esad giderse kimin geleceğinden kaygı duyuyor. Olası bir Selefi-faşist yönetim şu anda olup bitenlerin sürüp gitmesi anlamına gelecek.
Libya’daki öfke dolu şiddet bunun en önemli göstergesi. Belki de sıra şimdi Suriye’de. Vaşington olayların asıl sorumlusu. Suriye’de şiddet kullanarak rejim değişikliğini yıllar önce planladı.
Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdat’ın son açıklaması yüreklere biraz olsun su serpti:
Hükümet güçlü. Suriye ordusu güçlü ve Suriye halkı olup bitenlere rağmen Esad’ı hala destekliyor. Başkan Esad’ın ve politik sistemin ayakta kalmasının nedenleri bunlar.
Umarız sonunda haklı çıkar. Suriye’de her gün devam eden şiddet ülkenin geleceğinin üstüne kara bir örtü örtüyor.
İran ve diğerleri Türkiye’nin Suriye sınırına yerleştirdiği saldırı amaçlı patriot füzelerinin küresel savaş tehdidi oluşturduğu konusunda uyarılar yapıyor. Ahmedinejat önceden planlanmış bir Ankara gezisini iptal etti. Bu tehlikeli provokasyonu lanetledi.
İran genelkurmay başkanı General Hasan Firuzabadi her bir füzeyi “haritadaki kara nokta” olarak tanımlıyor. Bu noktalar olayları küresel bir çatışmaya taşıyor.

Bu gelişmenin herkes için –hatta Avrupa’nın geleceği için çok tehlikeli olduğu vurgusunu yapan Firuzabadi füzelerin ocak ayında konuşlandırılacağını ve bunu, başka saldırgan provakasyonların takip edebileceğini söyledi.

14 Aralık’ta NATO Komutanı Amiral James Stravridis, Esad’ı Suriye içindeki hedeflere skud füzesi ateşlemekle suçladı ve bu füzelerin birçoğunun Türkiye sınırına çok yakın bölgelere isabet ettiğini iddia etti.

Şam, füze saldırılarısı iddialarının yalan olduğunu açıkladı. Suriyeli yetkililer, sözkonusu raporları provokatif ve gerçek dışı olarak niteledi.
Cuma günü ABD Savunma Bakanı Leon Panetta Türkiye’deki İncirlik üssündeki Amerikan birliklerini ziyaret etti. Ziyaretinde patriot füzelerinin uçakları ve kısa menzilli füzeleri vurabileceğini söyledi. Füzelerin yerleştirilmesinin Türkiye’yi Suriye’den gelecek olası tehditlerden koruyacağını iddia etti.
Böyle bir tehdit yoktur. Bunu biliyor. Açıklamalarına kimse kanmıyor. Patriot bataryaları provokatiftir. Saldırgan amaçlarla yerleştiriliyorlar, savunma amacıyla değil. Kullanıldıkları durumda arkasından topyekün bir müdahele gelebilir.

NATO Genel Sekreter Yardımcısı General Jesper Vahr Türkiye’ye saldırmanın NATO’ya saldırmak anlamına geldiği konusunda Suriye’yi uyardı. Neredeyse açıklanmamış savaşı ilan edecekti. Belki de savaş ilanı çok yakın. Olaylar üzerlerinde titizlikle durulmayı gerektiriyor. Tatil sonrası dönem belki de en tehlikeli süreç başlayacaktır.

Michel Chossudovsky çatışmanın genişleyeceğini, Rusya ve ABD’nin karşı karşıya gelebileceğini öngörüyor.
“Şu anda yaşananlar, ABD-NATO ve İsrail’in Suriye’ye karşı çok önceden planladıkları bir ayaklanmadır.”

Fransız, İngiliz, Türk, Katar ve büyük bir olasılıkla ABD Özel Güçleri de çatışmaya dahildir. Bölgedeki ABD ve İngiliz istihbarat operasyonları uzun süreden beri devam etmektedir. Fransız istihbaratı ve MOSSAD da diğer bölgesel unsurlarla beraber çatışmanın içindedir.

Washington oyunu sert oynamaktadır. Suriye’ye karşı yürütülen adı konmamış savaş bütün ülke ya da zahmete değecek kadarı yıkıma uğramadan sona ermeyecektir.

Batılı ve bölgesel özel güçler ‘isyancıların’ saflarına dahil olmuşlardır. Onları eğitiyor ve yönlendiriyorlar. Hedefleri seçip, saldırıları koordine diyorlar.
‘İsyancılar’ NATO’yla uyum içinde hareket ediyor. Kuzey Atlantik Paktı sömürgeci bir ölüm makinesidir. Görevi kitlelerin katli, cinayet ve rejim değişikliğidir.
Vaşington tarafından cepheye sürülen ‘isyancılar’, Suriye’yi sistematik olarak tahrip ediyorlar ve yıkıma sürüklüyorlar. Belli ki akıllarında farklı hedefler de var. NATO katilleri hiç ara vermezler.

Emperyalistlerin hırs dolu amaçları için NATO en önemli araçtır. Planları küresel egemenliklerini tartışmasız hale getirmektir. Amaçlarını gerçekleştirmek için bütün gezegeni tahrip etmeyi göze alabilirler.

Taşeron, boğaz kesen katiller her gün Suriye halkına karşı vahşi suçlar işlemektedir. Patriot füzeleri ise kendi katliamlarının planlarını yapmaktadırlar.
Chossudovsky , gelmekte olan çatışmaya hazırlık için Rusya’nın Suriye’ye gelişmiş İskender füzeleri ve Rus Savunma Sistemi Pechora 2M konuşlandırdığını açıkladı.

Rusya’nın konuşlandırdığı füze sistemleri kullanılmaya hazır. Bundan sonraki süreç takip etmeye değerdir. Ocak ayındaki gelişmeler bir sonraki aşamanın habercileri olacaklardır.

ABD-Rusya ilişkileri çok tehlikeli bir dönüm noktasındadır. Suriye’de Rus vatandaşları ve Rus gazeteciler hedef haline gelmişlerdir.
Eylül’de Press Tv’den Maya Naser soğukkanlı bir cinayetle öldürülmüştür. Aynı anda Şam büro şefi sırtından vurulmuş ve yaralanmıştır. Hedef haline geldiklerinde her iki gazeteci de Şam’daki bombalama olaylarını araştırıyorlardı.
Onlar ve diğer bağımsız gazeteciler sürekli olarak ölüm tehdidi alıyorlar. Cesaretle Suriye’de kaldılar ve görevlerini yapmaya çalıştılar. Bazıları, Maya gibi cesaretlerinin karşılığında öldürüldüler. Hüseyin, cerrahi müdahele için Tahran’a götürüldü.

Suriye gazeteciler için dünyadaki en tehlikeli yerlerden biri. Görevlerini hakkıyla yapanlar çok daha büyük bir tehdit altındalar. Boğaz kesen katiller onları hedef almış durumda.

Vaşington kimin hedef alınacağına karar veriyor, İsrail ve NATO ortakları ise en sevdikleri gazetecileri seçiyorlar. Gerçekleri söyleyen gazeteciler kendinize dikkat edin.

Çatışmanın başladığı geçen yıldan bu yana Suriye’de yaklaşık 70 gazeteci öldürüldü. Birçok bağımsız gazeteci ise London Sunday Times muhabiri Marie Colvin ve New York Times makale yazarı Anthony Shadid gibi zorlu koşullara dayanamadı. Shadid’in ölüm nedeni resmi olarak astım krizi olarak açıklandı. Boğularak öldürülmüş olması daha olası.
Aleviler ve Esad destekçisi kabul edilen diğer topluluklar tehdit altında. Birçoğu cesaretle işgalcilere karşı koyuyor. SANA (Suriye-Arap Haber Ajansı) Halep’te El-Sebil mahallesi halkının direniş için silahlandığını açıkladı.

Esad’ı destekleyen büyük bir yürüyüş düzenlendi ve Suriye ordusuna her tür desteğin verileceği açıklandı. Yabancı işgalcilerin ülkeden kovulması için acil çağrı yapıldı. Suriyeliler kimin dost kimin düşman olduğunu biliyorlar. Boğazları acıyana kadar bunu haykırıyorlar.
Suriye’deki çatışma çok tehlikeli bir dönemeçte. Esad yönetimini tehdit eden güç bütün bölgeyi felakete sürüklüyor. Ne Vaşington ne de çatışmanın tarafı olan diğer ülkeler çatışmalar tırmanırsa olayları kontrol edebilir. Topyekün savaş olasılığı çok yakın ve son derece kaygı verici.
Stephen Lendman
 
M Çevrimdışı

Musluman.

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Beşşar’ın tankı böyle vuruldu Pressmedya 01-01-2013 haberi KureselHaber 03-03-2013 Haberi
Ahraru’ş Şam grubunun tankı Esad güçlerinin tankını havaya uçurdu.

Teftenaz Havaalanı’nı sıkı kuşatma altına alan ve henüz resmi açıklama gelmese de dün havaalanını tamamen ele geçirdikleri yönünde haberler yayılan İslami gruplar hava alanının içindeki bir tankı vurdu. Video görüntüsünde Ahraru’ş Şam grubuna ait olduğu belirtilen tank uzaktan ateş ederken görülüyor. Ardından Esad askerlerinin tankının yandığı ve etrafındaki askerlerin kaçıştığı dikkat çekiyor.

 
portalkal Çevrimdışı

portalkal

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
videodaki muhammed kardeşimiz için dua edelim inşaallah... :(

Türkiye Gazetesi

http://video.tg.com.tr/Resources/30801.mp4

2686d1357317783-suriye-hakkinda-lutfen-herkes-katilsin-01.04.2013m6.jpg


2687d1357317873-suriye-hakkinda-lutfen-herkes-katilsin-01.04.2013m7.jpg

2688d1357317890-suriye-hakkinda-lutfen-herkes-katilsin-01.04.2013m9.jpg


01.04.2013m6.jpg


01.04.2013m7.jpg


01.04.2013m9.jpg
 
M Çevrimdışı

Musluman.

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Esad’ın Özel Kalemi nasıl öldürüldü? 05-01-2013 Pressmedya Haberi

Esad’ın Özel Kalem Müdürü General Muhammed Hayr Osman'nın ölümündeki sır perdesi aralanamadı
Suriye lideri Beşar Esad’ın özel kalem müdürü geçen çarşamba günü öldürüldü. Ancak ölüm nedeni arkasındaki sır perdesi henüz aralanabilmiş değil.
Dünya Bülteninin haberine göre Cumhurbaşkanlığı ve Suriye Ordusu, Esad’ın özel kalem General Muhammed Hayr Osman’ın öldüğünü ve başkent Şam’ın Kadisiye beldesinde toprağa verildiğini doğruladı.

Osman’ın ölüm nedeniyle ilgili farklı kaynaklar çeşitli haberler veriyor. Muhalifler de Osman’ın ölümünü doğruladı ancak fazla bilgi vermedi. Şark el Avsat Gazetesi, Osman’ın uzaktan açılan bir ateş sonucunda yaralandığı ve Şami Hastanesi’ne kaldırıldığı orada hayatını kaybettiğini yazdı.

Suriye haber sitelerinden bazıları, ÖSO istihbarat birimleriminin, Saraya Şam Tugayı ile yardımlaşarak saldırıyı gerçekleştirdiğini yazdı.
Bu bilgi dışında her hangi bir açıklamaya ulaşılamadı.
 
M Çevrimdışı

Musluman.

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Suriye De Cuma Bilançosu 115 Kayıp 05-03-2013 Pressmedya Haberi

Suriye'de, rejime bağlı ordu birliklerinin çeşitli kentlerde muhaliflere karşı düzenlediği saldırılarda 14'ü çocuk, 4'ü kadın 115 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), askeri birliklerin hava destekli saldırılarında, başkent Şam ve banliyölerinde 70, Halep'te 19, Humus'ta 9, Deyru'z Zor'da 7, Hama'da 6, Dera'da 4 kişi olmak üzere ülke genelinde 115 kişinin öldüğünü açıkladı.

Bu arada, rejime bağlı ordunun ülke genelinde 102 bölgeye saldırı düzenlediğini aktaran Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), savaş uçaklarının 14 bölgeyi bombaladığını aktardı.

Öte yandan, muhaliflerce "Humus İşgali Kaldırsınlar Diye Özgürleri Bekliyor" sloganıyla cuma namazından sonra ülke genelinde gösteriler düzenlendiği bildirildi.
 
M Çevrimdışı

Musluman.

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Suriyeli pilot mig-23'le Türkiye'ye kaçtı 05-01-2013 Pressmedya

Halep'e bağlı Azez'i bombalama emri alan Suriyeli pilot, görevi reddedip Mig-23 savaş uçağıyla Türkiye'ye sığındı.
Suriye'de sivil halka ateş açmak istemeyen askerlerin Türkiye'ye kaçışı sürüyor. Bunun son örneği önceki akşam yaşandı. Suriye'nin Türkiye'ye yakın şehirlerinden Azez'de bombardıman emri alan bir pilot, katliamı reddedince uçağıyla birlikte Türkiye'ye kaçtı. Beşşar Esed'e bağlı ordu birliklerinden hastane ve ekmek fırınlarına 'varil bombası' atma talimatı alan Suriyeli pilot, katliam yapmak yerine Azez'i geçerek Türkiye'ye yöneldi ve havada yetkililerle temas kurdu. Türkiye'ye sığınmak istediğini belirten Suriyeli pilot için anında harekete geçildi ve TSK tarafından 'kortej' kodu verilen bir harekat planı yapıldı.

OPERASYON 35 DAKİKA SÜRDÜ
Saat 20.40'ta Türkiye'ye sığınmak istediğini bildiren Suriyeli pilot havada yetkililerle temasa geçti. Türkiye savaş uçağının Suriye tarafından düşürülmesinin ardından değiştirilen angajman kurallarının ardından sürekli sınırda devri görevi yapan iki F-4 jeti, Rus yapımı MIG-23 tipi Suriye uçağının bulunduğu bölgeye yönlendirildi. Suriye uçağını ortaya alan jetler MIG-23'ü güvenli bir şekilde Adana'daki hava üssüne indirdi. 20.40'ta başlayan 'kortej harekatı' 35 dakika sonra 21.15'te başarılı bir şekilde sonlandırılmış oldu.

Helikopterden sonra MIG de geldi
Suriye'de çatışmaların başladığı 15 Mart 2011'den bu yana, sivil halka ateş açmayı reddeden çok sayıda Suriyeli asker Türkiye'ye sığındı. Aralarında generallerin de bulunduğu askerler sığınmacılar için kurulan kamplarda kalıyor. Geçtiğimiz mart ayında da Suriyeli bir helikopter pilotu sivil halka ateş açmayı reddetmiş, bulunduğu üsse ateş açarak helikopteriyle birlikte Türkiye'ye kaçmıştı. Helikopter olayından sonra Suriye'ye ait Rus yapımı MIG savaş uçağı da Türkiye'ye inmiş oldu.(Yenişafak)
 
M Çevrimdışı

Musluman.

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Ramazan el-Buti: Suriye’nin tanık olduğu çile yakın bir süreç içinde son bulacaktır Suriye Gerçekleri.Com un haberi 05-01-2013
Şam Diyarları Ulemalar Birliği Başkanı Allame Dr Muhammed Sait Ramazan el-Buti; Dünyanın her köşesinden gelen kinci katillerin Suriye’de işledikleri tüm bu vahşet, terör, yıkım, sabotaj ve gasp eylemlerinin tüm komşularına barış ve güven dağıtan Suriye’yi yıkmak için her şeyi meşrulaştırılan ‘kin ve nefret kanunlarıyla’ işlendiğini belirtti.

Allame Buti bugün Şam’daki Büyük Emeviler Camiinde okuduğu Cuma hutbesinde; Suriye’nin tanık olduğu çilenin yakın bir süreç içinde son bulacağına işaret etti.

Suriye ve masum halkının ne din ne ahlak ne de herhangi bir değerle ilgisi olmayan terör çeteleri tarafından eşi görülmemiş bir vahşete tanık olduğunu ifade eden Allame Buti; bir gün dünyanın her yerinden katillerin toplanacaklarını ve asılsız muhtelif adlandırmalar altında vahşetlerini işlemek için Suriye’ye gönderileceklerinin daha önce inanılmaz bir şey olduğunu söyledi.

Allame Buti bu çeteler ve arkalarındaki devlet yada güçlerin bulundukları söylemlere işaret ederek, altyapıyı yok etmek, hizmet kurumlarını sabote etmek, masum insanları vahşetle öldürmek, kaçırmak, yıkmak, hırsızlık, gasp ve insanlığa sığmayan daha bir çok eylemin insan hakları, demokrasi, din, şeriat, Cihad yada benzeri hiç bir değerle kesinlikle ilgisi olmadığının altını çizdi.

Suriye’nin tanık olduğu ve her şeyin mubah kılındığı bu çirkef savaşın asıl hedefinin artık herkes tarafından bilindiğini ve idrak edildiğini kaydeden Allame Buti; din yada insani değerler arkasında saklananların yanı sıra Suriye halkının yanında olduklarını ve çıkarlarını kollama amacıyla destek yaptıklarını iddia eden tarafları önce kendileriyle sonra da toplumlarıyla dürüst olmaya davet etti.

Şam Diyarları Ulemalar Birliği Başkanı Allame Buti; Suriye’de yaşananların İslam yada hiç bir semavi dile de ilgisi olmadığını belirtirken, gerçek İslam yada insani değerlerin Beyaz Saray, Batılı ülkeler yada onların taşeronluğunu yapanların ajandalarıyla ilgisi olduğuna inananların kesinlikle mantık, akıl ve dürüstlükten uzak olduklarının altını çizdi.
 
M Çevrimdışı

Musluman.

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Pilotları İranlı, keskin nişancıları ise Sırp...05 Ocak 2013 Haber7 Haberi

Suriye'de izlenimlerini bugün Türkiye Gazetesi'nde okuyucusuyla paylaşan Osman Sağırlı, iç savaşın yaşandığı ülkede Esed'in düştüğü son durumu Suriyelilerin bilgileriyle verdi.

İşte Sağırlı'nın haberinden ilgili bölümler:

"Minnakh Askeri Havalimanı'nın yanındaki mevzilerden birindeyim. Tepemizde yine MİG'ler dolaşıyor. Suyufi Eş Şahba (Halep Kılıçları) grubunun lideri Ebu Sabit, tam tepemizdeki uçağı gösterip,"Bak bu pilot İranlı" diyor. "Uçağın içindeki pilotun İranlı olduğunu nereden biliyorsun? Buradan görünüyor mu?" diye soruyorum.

Ebu Sabit, "Bu pilot Suriyeli olsaydı coğrafyayı çok iyi bilirdi. Tepemizde daireler çizmez, anında bombayı bırakır giderdi. Ama bu kesinlikle İranlı, o yüzden hedefi onaylatmaya çalışıyor" diyor. Bu sözlerinin çok iddialı olduğunu söylüyorum. Ebu Sabit iddiasını sürdürme niyetinde; "Muhalif grupların elinde çok sayıda İranlı var. Şu anda Katar'da Esad'a karşı çarpışırken ele geçirilen muhaliflere karşılık pazarlıklar sürüyor. Hatta biz burayı ilk muhasara ettiğimizde gözlerimizle gördük; iki nakliye uçağı sürekli cephane getiriyordu. Biri Suriye'ye, diğeri Rusya'ya aitti..."
]
DİKKAT SIRP SNİPER VAR!
Halep sokaklarında geçen hafta vurulan fırınları görüntülemek derdindeyim. Amr Bin As grubuna bağlı muhaliflerin güvenlik tedbirleri arasında birkaç sokağa giriyorum. Yıkık binaların bulunduğu bir sokağa girdiğimde koşarak bize doğru gelen insanlarla karşılaşıyorum. Çatışma çıktığını söylüyorlar, geri dönmek zorunda kalıyorum. Havalimanına yakın bir bölgeye geldiğimizde ise caddeyi kesen muhalif bir grup, araç içindeki şahıslara kimlik kontrolü yapıyor. Kimi aradıklarını bilmiyorum. Ancak aradıkları şahısların o araçların içinde oradan geçecek kadar saf olmadıklarını tahmin edebiliyorum. Tek mesele "biz güçlüyüz ve burası bizim kontrolümüz altında" mesajı vermek.

Biraz daha ilerliyoruz. Binalardan bulunduğumuz caddeye doğru taciz ateşi yapılıyor. Muhalifler ateş edenlerin kim olduğu konusunda meraklanıyorlar. Küçük bir istihbarat çalışmasından sonra bölgeden ayrılmam noktasında fikir birliğine varıyorlar. Güvenliğimi sağlayan grubun lideri, "Arkadaşlarımız, binalarda Sırp keskin nişancıların olduğunu söylüyor. Seni hemen buradan çıkarmak zorundayız. Yoksa koruyamayız. Biz de kayıp veriririz. Bu riski göze alamayız!" diyor.
 
TEVHID CIHAD SEHADET Çevrimdışı

TEVHID CIHAD SEHADET

Üyeliği İptal Edildi
Banned
Ramazan el-Buti: Suriye’nin tanık olduğu çile yakın bir süreç içinde son bulacaktır Suriye Gerçekleri.Com un haberi 05-01-2013
Şam Diyarları Ulemalar Birliği Başkanı Allame Dr Muhammed Sait Ramazan el-Buti; Dünyanın her köşesinden gelen kinci katillerin Suriye’de işledikleri tüm bu vahşet, terör, yıkım, sabotaj ve gasp eylemlerinin tüm komşularına barış ve güven dağıtan Suriye’yi yıkmak için her şeyi meşrulaştırılan ‘kin ve nefret kanunlarıyla’ işlendiğini belirtti.

Allame Buti bugün Şam’daki Büyük Emeviler Camiinde okuduğu Cuma hutbesinde; Suriye’nin tanık olduğu çilenin yakın bir süreç içinde son bulacağına işaret etti.

Suriye ve masum halkının ne din ne ahlak ne de herhangi bir değerle ilgisi olmayan terör çeteleri tarafından eşi görülmemiş bir vahşete tanık olduğunu ifade eden Allame Buti; bir gün dünyanın her yerinden katillerin toplanacaklarını ve asılsız muhtelif adlandırmalar altında vahşetlerini işlemek için Suriye’ye gönderileceklerinin daha önce inanılmaz bir şey olduğunu söyledi.

Allame Buti bu çeteler ve arkalarındaki devlet yada güçlerin bulundukları söylemlere işaret ederek, altyapıyı yok etmek, hizmet kurumlarını sabote etmek, masum insanları vahşetle öldürmek, kaçırmak, yıkmak, hırsızlık, gasp ve insanlığa sığmayan daha bir çok eylemin insan hakları, demokrasi, din, şeriat, Cihad yada benzeri hiç bir değerle kesinlikle ilgisi olmadığının altını çizdi.

Suriye’nin tanık olduğu ve her şeyin mubah kılındığı bu çirkef savaşın asıl hedefinin artık herkes tarafından bilindiğini ve idrak edildiğini kaydeden Allame Buti; din yada insani değerler arkasında saklananların yanı sıra Suriye halkının yanında olduklarını ve çıkarlarını kollama amacıyla destek yaptıklarını iddia eden tarafları önce kendileriyle sonra da toplumlarıyla dürüst olmaya davet etti.

Şam Diyarları Ulemalar Birliği Başkanı Allame Buti; Suriye’de yaşananların İslam yada hiç bir semavi dile de ilgisi olmadığını belirtirken, gerçek İslam yada insani değerlerin Beyaz Saray, Batılı ülkeler yada onların taşeronluğunu yapanların ajandalarıyla ilgisi olduğuna inananların kesinlikle mantık, akıl ve dürüstlükten uzak olduklarının altını çizdi.


bu paylasimin neyin nesi anlamadim o sayfada kocaman si-a kopegi mollanin resmi var mecusi alevi si-a besar f.esadin sitesi ramazan el-butti denilen kafir besar f esadin taraftari sebbihalara mucahid diyor asil videosunu seyret pislik mecusi ramazan el-butti hatta munafik deccaldir sebbihalar kahramandir diyor ve allah besar f esadi korusun diyor f esadin ordusuna kahraman diyor resulullahin ashabiyla besar f esadin ordusu sebbbihaalar ayni mertebededir diyor uzun konusmasida var belamin bu belam
sonunuz yakindir katil besar f esad hizbullat rafizii nusayri alevi mecusi dinsiz mutaci si-alar
 
Çay-Şakird Çevrimdışı

Çay-Şakird

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
bu paylasimin neyin nesi anlamadim o sayfada kocaman si-a kopegi mollanin resmi var mecusi alevi si-a besar f.esadin sitesi ramazan el-butti denilen kafir besar f esadin taraftari sebbihalara mucahid diyor asil videosunu seyret pislik mecusi ramazan el-butti hatta munafik deccaldir sebbihalar kahramandir diyor ve allah besar f esadi korusun diyor f esadin ordusuna kahraman diyor resulullahin ashabiyla besar f esadin ordusu sebbbihaalar ayni mertebededir diyor uzun konusmasida var belamin bu belam
sonunuz yakindir katil besar f esad hizbullat rafizii nusayri alevi mecusi dinsiz mutaci si-alar

"ITIKADSIZ CIHAD EDEN EL-KAIDE TALIBAN EL-SEBAB" biz bunları tekfir etmiyoruz ve gönülden destekliyoruz, kafir miyiz?
 
Hilafet Sancağı Çevrimdışı

Hilafet Sancağı

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Nusret cephesi facebook sayfasından öğrendiğim son gelişmeler:Yaralı olan Suriye içişleri bakanı Muhammed Şaar öldü ve sessizce gömüldü,ayrıca Der'a bölgesinde bir şehadet eylemi düzenlendi 60 şebbiha cehenneme gönderildi,başka bir saldırıda iki tank imha edildi.Ek olarak başka bir operasyonda 20 esad rejimi askeri esir alınmış pek çok tanklar ve cephane ganimet alınmış.Bu operasyonu Nusret cephesi ve uveys el garni birliği düzenlemiş.
 
TEVHID CIHAD SEHADET Çevrimdışı

TEVHID CIHAD SEHADET

Üyeliği İptal Edildi
Banned
Arkadaşlar Paylaşmak ile paylaşmamak arasında kaldım ama Mynette 110 bin Hit almış.Mynet Haberi

'Cennete gitmek için onlarla ilişkiye girin'

Suudi Arabistan’da müftü Muhammed El Arifi Suriyeli muhaliflerin cinsel ihtiyaçlarını giderebilmek için Suriyeli kadınları kısa süreliğine nikahlarına geçirebileceklerini ilan etti.
suudi-muftu1.jpg

Güncelleme:02 Ocak 2013 12:55Fars Haber Ajansı'nın haberine göre, Suudi Arabistanlı bir müftü Suriye’deki muhalifler için ilginç bir fetva verdi. Şeyh Muhammed El Arifi, mücahitler diye andığı muhaliflerin Suriyeli kadınları kısa süreliğine hatta birkaç saatliğine kendi nikahlarına geçirebileceklerini ileri sürdü.

Şeyh El Arifi fetvasında, söz konusu mücahitlerle Suriyeli kadınların bu şekilde evlenmelerinin çarpışan bu milislerin cinsel ihtiyaçlarını giderebileceğini, dolaysıyla Suriye lideri Beşar Esad iktidarına karşı daha azimli savaşmalarına yardımcı olabileceğini dile getirdi.

El Arifi, söz konusu milislerle bu şekilde evlenmeyi kabul eden Suriyeli kadınlara da Cennet vaadinde bulunan bu fetvasında ayrıca, böyle bir nikahın 14 yaşın üzerindeki kız ve kadınları kapsadığını söyledi

'Cennete gitmek için onlarla ilişkiye girin' | Mynet Haber


YURUYEN SENIN RAMAZAN EL-BUTTI KAFIRIN PAYLASIMINI GORUNCE BAKAYIM TUM YAZILARINA DEDIM MAALESEF HERSEYE HEMEN INANIP PAYLASIYORSUN SABIRLI OL VEYA YALANLA ANLAMIYORUM BUNLARI NEUE PAYLASIYORSUN KOTUYSE KOTU DE

• iftira atan bunlar hem suud muftusune alin bakin bunlar yuzsuz yalanci katillerdir irz namus dusmanidir bu rafizi nusayri mecusi alevi caferi mutaci si-alar cok lanetli pis insanlar inanin bugun sok oldum facebook youtube sayfalari acmislar pislikler katliamlarinla gurur duyup videolar yazilar asiyorlar ve hatayda urfada halen bu pis melunalar destel cikan var besar f esada savasnlara karsi terorist diyorlar adamlarda utanma kalp denilen bisey yok zaten ortay cikti bakin videolar suriyedeki savsin basmimari rafizi nusayri mecusi alevi caferi mutaci si-alarbu kafirlerdir ama insaallah bunlarin sonu yakin halen turkiyede bu sahte din sahte ilahlara iman edenler cok ve suriyedeki masum insanlarin kanindan haz duymaktadirlar cunku bunlarda muta denilen pislik vardir alin bakin ne diyor bu hainlerbu yayinladigimiz videolar siteler kendilerine ayit ne iftira ne foto montaj [URL="http://www.sistani.org/index.php?p=741491&id=56&pid=3265"][url]www.sistani.org/index.php?p=741491&id=56&pid=3265[/URL][/URL] fakat bu hainler foto montajida sahte haberide iyibilirler bugun cikti bir kadina tecavuz etmis ozgur suriye ordusu diye ve suud seyhinde sozde ozfur suriye ordusuyla beranber olan kadinlar cennete girer dedigi ni soyledir asli astari yok alin yalanlama
kanallarindan ortaya ciktiki kendi fahiselerinden birisni prove yaparken ezbere konusturuyorlar anlaycaginiz suriyedeki bebeklerin katili kadinlara tecavuz eden yaslilari oldutren ve masum insanlari katleden bu rafizi nusayri mecusi alevi caferi mutaci si-alar cetesidir allah c.c bunlari kahr etsin ve lanet etsin dinsiz imansiz kafirler sizin hem dunyaniz hem ahiretiniz cetin olacak allahin haram dedigeeine helal diyen zindik domuzlar evet kinliyim bugzum sonsiuz 10binlerce video var suriye hakkinda dakk basi youtubda yukleniyor goruyoruz uzuluyoruz sonunuz yakin hainler iste bu dinsizlerden bir kanal nasil balonlari patladi orayada astim bu lanet pislikler gorsun diye iftiraci domuzlar bu hainleriun ipligini pazra cikardim ama helan saldirmakta kufretmekteler pislikler www.facebook.com/photo.php?fbid=475067062555347&set=a.204108769651179.55160.199114310150625&type=1&theater



buda videolari allah c.c belanizi versin ne oldu yalancinin mumu yatsiyi gecmedi rezil oldular `Cennete gitmek iin SO militanlarnn cinsel isteklerini giderin` -GNCEL-Gazeteport.com bunlarda yuz olsa teslim olurlar allah c.c iman ederler sapik din olan rafizi nusayri mecusi alevi caferi mutaci si-aya degil tevhide kur-ana allah iman ederler iftiranizla gayzinizla kininizle yalaninizla geberin pislikler www.gazeteport.com.tr/haber/123330/muftuden-kadinlara-sok-fetva#ixzz2GpCAuzFw
 
M Çevrimdışı

Musluman.

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
E Çevrimdışı

enes bin malik

Guest
TAIFATULMANSURA, eleştirmeden önce bu kardeşin daha önceki mesajlarına baksaydın keşke. Farklı kaynaklardan karşı tarafın da medya ile toplumu nasıl yönlendirdiğini göstermek istiyor.
Konunun ilk mesajına bile maksanız arkadaşın amacını anlayabilirdiniz.Konunun başlığı ve daha önce yapılan yorumları okumadan bir mesaja bakarak yorum yapmayın.
 
Üst Ana Sayfa Alt