Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Makale SINAV SALONU

M Çevrimdışı

muhsin_ensar06

Üye
İslam-TR Üyesi
Bismillah..
Hayat bir sınav,dünyaysa geniş bir sınav salonu...

Bu sınavda da bizlerin yaptığı öss kpss oks gibi sınavlarda olduğu gibi yasak ve serbest şeyler var.

Bizlerin yaptığında kopya çekmek yasak cep telefonu yasak dışarı çıkmak yasak,su serbest tuvalet serbest şeker serbest.

Hayat sınavında ise elin parmaklarını geçmeyecek yasak, milyarlarca serbest şey varken nedense insanlar yasak ve zararlı olan bir avuç şeye yarışarak koşuyorlar.

Tabi Hayat imtihanı çok daha farklı.
Kopya çekmek imkansız çünkü herkesin başında nöbetçiler var.
Herkesin soruları farklı ama aynı, Herkesin süresi farklı ama aynı yani adil-Nasıl yani dersen puanlamayla alakalı.

Bu sınavda sıramızın üzerinde sorularımızı nasıl çözeceğimize dair yardımcı kaynaklar var Allahın kitapları ve peygamberlerinin çözüm örnekleri.

Sınavda etrafımıza bakarız;
Bazıları sınavın gerçekliğine inanmaz soruları çözemezler bunlar kafirlerdir.
Bazılarının önünde yardımcı kaynakla yoktur hiç olmamıştır bunlar salondaki davranışlarına göre değerlendirilirler.(Akıllı olmalıdırlar)
Bazıları sınav yasaklarına uymaz bunlar günahkarlar fasıklardır.
Bazıları soruları çözmediği halde çözermiş gibi görünürler bunlar ikiyüzlüler yani münafıklardır.
Bazıları sınavı süreleri dolmadan salonu terk ederler bunlar intihar edenlerdir.
Bazıları sınav düzenini bozmaya çalışırlar bunlar bozgunculardır.
Bazıları soruları önlerindeki kaynaklardan yararlanmadan çözemeye çalışır yani sallarlar bunlar cahillerdir.
Bazıları her şeyi bildikleri halde çözmezler sınavı boykot ederler(gerçeği bile bile inkar ederler) bunlarda zalimlerdir.
Bazıları ise kaynaklardan dersini alır soruları huşu ve konsantrasyon içinde çözerler bunlarsa müminlerdir.

Herkes sırası geldiğinde ölüm kapısından geçerek bekleme salonu olan kabre girer. Orada şunu yanlış yaptım,vaktimi boşa harcadım,inanmadım demek hiç bir şey ifade etmez.Geri dönüş yoktur.

Sonuçların açıklanıp herkese ne yapıp ettiği bildirildiği GÜN şike yapılmaz kimseye haksızlık edilmez.
Herkese karşılığı tam olarak ödenir...
 
F Çevrimdışı

fe eyne tezhebun

Üye
İslam-TR Üyesi
islam bir ev tevhit temel evin kendisi islam evin içindeki kurallar şeriat anahtar kelimeyi tevhit içindeki eşyalar ibadetlerimiz evde bizi yöneten kişide Rabbimiz de diye biliriz.

elinize sağlık inşallah o sınavdan geçe biliriz.evt hayt bir sınıf o sınıfta gec bilmek var kal bilmek var ama eninde sonunda karne alıyoruz ve o karneyide güzel yapa bilmek için o sınıfta ki kuralları hakkıyla yerine getirip imtihanları sınavları geçe bilmek.
 
M Çevrimdışı

muhsin_ensar06

Üye
İslam-TR Üyesi
Bir ahiret sahnesi var ya kuranda..

Kitabı solundan alanın..
"Keşke ölüm herşeyi bitirmiş olsaydı" nidası..

Kitabı sağından alan Karne almış çocuk gibi..
"Alın okuyun kitabımı"


 
F Çevrimdışı

fe eyne tezhebun

Üye
İslam-TR Üyesi
Kur'an'dan Mezun Olmak!

Mezuniyet bir eğitim sürecinin sonucunda olur mutlaka… Başladıkları eğitimi tamamlayamayanlar mezun olmazlar,olamazlar. “İkra” ile başlamıştı Kur’an mektebi..Ardından, adına “Kalem” dediği sureyi öğretmişti talebelerine. Yan yana getirdiğinizde “oku,yaz” emriyle karşı karşıya geldi, Kur’an mektebinin talebesi!..Kur’an’ın okumaya yüklediği mana ise, adamı adam edecek nitelikteydi.

a.Okumak
b. Okuduğunu anlamak
c. Gereğini yerine getirmek…”İkra” ile kast ettiği mana buydu Kur’an’ın!.. Her okulun öğrencilerinin birer ismi vardı mutlaka…
Kur’an talebelerinin ismini de yine Kur’an’dan öğreniyoruz ;Muvahhid!.
Muvahhid olmayan Kur’an mektebine yazılamıyordu,Kur’an mektebine öğrenci olmanın ilk şartı Muvahhid olmaktı. Muvvahid olmanın elbet tanımı vardı! Muvvahidi şöyle tanımlıyordu kısaca;
“Tüm sahte ilahlara red,ALLAH’ın ilahlığına evet”.

İlah kavramına sık sık dikkat çekerek, benliklere yerleştirmek istiyordu. Çünkü Kimlik gerekiyordu öğrenciye,kişilik gerekiyordu! Bulanıklığa yer yoktu,netlik safi’lik önemliydi. Bunun için önce ilah’ın ne olduğunu öğretiyordu talebelerine!. İlah;
- En çok sevdiğindir
-En çok korktuğundur
- İnsanları idare etmek için kanun koyandır
-İlah egemenliktir,muvahhid ise egemenliği kayıtsız ve şartsız ALLAH’a has kılandır.

Kur’an’dan mezun olmak;

Önce “La” demektir her çağın ve bu çağın putlarına. Kur’an’dan mezun olmak, küfrü, renkli kıyafetleri içinde bile tanımaktır her çeşidiyle!.Şirkten uzak kalmaktır her yönüyle!.
Hakimiyeti ALLAH’a has kılmaktır tümüyle!. Tek dişi kalmış canavarın dişlisine kıyam etmektir, takılmamaktır modern putun görünen yüzüne.

Kur’an’dan mezun olmak!

Yalpalamadan dik durmaktır çağın modern putlarına.
Erdemi yüklenmektir, O’nun ahlakıyla ahlaklanmaktır!. Fazilet ile dolmaktır. Meydan okumaktır çağın kokuşmuşluğuna İbrahim’ce… Yusuf’ca direnmektir tüm tekliflere!. El uzatmamaktır kendinin olmayan hiçbir şeye, karnına taş bağlasa da açlıktan,faiz bulaştırmamaktır kazancına, aldatmamaktır kimseyi ve her şeyden evvel kendini!

Kur’an’dan mezun olmak!

Secdelerin hakkını vererek yükselmektir miraca!. Ve bir muştu olmaktır, Umut olmaktır yer yüzünün mazlumlarına! yağmur olup yağmaktır çoraklaşmış gönüllere.
Vahye susamışlara Hacer’ce cehd etmektir, zem zem olmaktır,zem zem bulmaktır İsmail’lere!.

Kur’an’dan mezun olmak;
Kıyam etmektir,kalkmaktır ayağa,cihad yükünü omuzlamaktır her yönüyle.Nefes kesen hayat koşusunu tamam etmektir yiğitçe,mertçe!. Ve koşu yorgunluğunu şehadet şerbeti ile gidermektir kana kana!

Kur’an’dan mezun olmak
Bela olmaktır zülmün,küfrün,şirkin başına..Direnmektir İbrahim’ce çağın nemrutlarına!..
Savaşmak,çarpışmak ölümüne. Şehadet diplomasını alarak eline, diploma töreni şehadet günü, yürümektir en büyük dosta, mezuniyet gecesinde!..

Kur’an’dan Mezun olmak!
Talut’ca içmektir nefsin ırmağından! Binmektir Nuh’ ile kurtuluş gemisine!.Aldanmamaktır Dünyanın sahtekar ne Karun ve ne de samirisine!


Kur’an’dan mezun olmak!
Nefsin Tih çölünde kavrulmamaktır, beni Yahudice!. Varmaktır şehrin kapılarına Musa’ca.Sen savaş diyerek sorumluluktan kaçmadan, Fatih olmaktır arzı Dünya’ya. Önce yürekleri feth etmektir ustaca. Dikmektir tevhid bayrağını yüreklerin gönlerine, sonra hakkın hakimiyeti için çarpışmaktır yiğitçe, Musab’ca, zenginliğin fakir çocuğu gibi. Dücane’ce zor zamanların yiğit savaşçısı gibi. Nasibe’ce, sevda uğruna,evlattan,eşden,yardan ve serden geçen gerçek sevdalı gibi. Sümeyye’ce çağın ebu cehillerinin düzenlerine meydan okuyan,eğilmeyen islam’ın ilk şehid gelini gibi!.

Ve sonuç olarak;

Her okulun mezuniyet günü vardır,Kur’an talebesinin mezuniyet günü ise, şehadet diplomasıyla, sevdaya yelken açmaktır,kavuşmaktır, O’nsuzluğa gözünü açtığı baş öğretmene!. O’nsuzluğa savrulmuş yılların engelinden kurtulmak kavuşmaktır sevgiliye,en sevgiliye.Ve kutlamaktır mezuniyetini cennet hurileriyle. Yani Ölümsüzlüğe, ölüm ile yelken açmaktır … Ve selam olsun Kur’an talebelerine, Selam olsun ölümsüzlüğe yelken açanlara..

birde kuranda mezun ola bilmek var...
 
Üst Ana Sayfa Alt