Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Soru "Selefi Cihad" Kavramı Ne Kadar Doğrudur?

Kuteybe Çevrimdışı

Kuteybe

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Selamun aleykum kardeşler. Bismillah.
Bazı sitelerde ve haberlerde, son zamanlarda 'selefi cihad' kavramına sıklıkla vurgu yapıldığını görüyorum. Cihadın mezheplere göre bölünmesi ne kadar doğru. Bazıları selefilik bir mezhep değildir diyebilir. Ama vakıa öyle görünmüyor. Cihadın, hanefisi, şafisi, selefisi, halefi olur mu? Bunlar müslümanları kamplara ayırmanın bir yolu değil mi? Bir zamanlar mezhepleri dahi ayrım olarak telakki edenler neden bu oyuna düşüyor.

BANa sorarsanız, bu bazı haber sitelerinin batılı medyadan aldıkları haberleri aynen çevirmelerinden kaynaklanıyor. onların nefislerine de bu hoş geliyor olmalı. Ama batılı düşman kavramlarını bile bölme amacı ile seçiyor.

Şimdi islami hassasiyeti olan sitelerde mücahid yerine cihadist gibi kelimeler görüyorum. neden batılaların kavramlarını kullanıyoruz.

Vesselam.
 
Mukim Çevrimdışı

Mukim

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Eyvallah kardeşim güzel noktaya değindin. Talibanın büyük bir kısmı Maturudi/Hanefi mezhebinden bunların yaptığı cihad 'selefi cihad' veya sahih cihad değil mi? Selefi cihad kavramını efdal cihad anlamında mı yoksa meşru cihad anlamında mı kullanıyor kullananlar?
 
Hak Sever Çevrimdışı

Hak Sever

Üye
İslam-TR Üyesi
Bu tanimi din adamlari ilim adamlarida kullaniyor ancak ben bu şekildeki tanimlamalardan hoşlanmiyorum, Selefi ekol müslümanlarin çok az bir cüzünü olusturmakta ve bizler cihadi belli bir ekolun yada gurubun cihadindan öte ümmetin cihadi yapmak için gayret göstermeliyiz.
Bu tanimlamayi fasik medyanin ve hatta düşmanlarimizin bile kullandigini rahatlikla görebiliriz.
Cihadi ne zaman Ümmetin cihadi seviyesine getirebilirsek işte o zaman köklü zafer kazanmiş olacagiz bi iznillah..
 

Benzer konular

Üst Ana Sayfa Alt