Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

ÖSO’dan IŞİD’e 48 saat süre!

Ö Çevrimdışı

Ömer Hattab

Üyeliği İptal Edildi
Banned
ÖSO’ya bağlı direnişçi grupların liderleri Humus’ta bulunan Irak Şam İslam Devleti savaşçılarına bölgeyi terk etmeleri konusunda uyarıda bulundu.
48 saat sonra bölgeyi terketmedikleri taktirde hiç kimseye acınılmayacağını ve gerekeni yapacaklarını kaydeden direnişçilerin liderlerinin, bir video kaydında diğer ÖSO komutanlarından imza topladığı görülüyor.
Ellerinde bulunan bölgeleri tek tek kaybederek güçsüz duruma düşen Özgür Ordu direnişçilerinin silahlarını Esed birliklerinden İslamcılara çevirmesi bazı çevrelerce sert tepkiyle karşılandı.
Öte yandan dünyaca ünlü İndependent gazetesi yazarı Robert Fisk, ÖSO’nun Esed rejimiyle gizlice görüşme yaparak ateşkes anlaşması imzaladığı ve IŞİD birliklerine karşı topyekün saldırı yapacağı iddiasında bulundu.


IŞİD’den PYD’ye büyük saldırılar!
Irak ve Şam’daki İslam Devleti örgütü savaşçıları Halep’in Afrin ve İdlib’in Atmeh bölgelerinde PKK destekli PYD teröristlerine geniş çaplı saldırılar düzenledi.
IŞİD haber kaynakları, saldırılarda toplam 254 PYD teröristini öldürüldüklerini ve çatışma bölgelerini ele geçirdiklerini açıkladı.
Takvahaber

Bu öso çok kaşınmaya başladı!
 
Hilafet Sancağı Çevrimdışı

Hilafet Sancağı

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Öso'nun içindeki birliklerin bazıları böyle yapıyor.İçlerinden samimi müslümanlarda var ama çeşitli nedenlerle halen daha öso gibi islami olmayan ordularda bulunuyorlar.Allah bu kardeşlerimize doğruyu göstersin ve biran önce öso'dan ayrılsınlar.Artık saflar netleşiyor.Öso İslami özelliğini yitiriyor.Ve medyada sürekli savaşı Işid çıkarıyormuş gibi anlatıyorlar.Oysaki Işid sözcüsü ebu muhammed el adnani daha yeni açıklama yaptı onların yaptıklarına sabrediyoruz diye.Ama onlar Işid'in üstüne geliyorlar.Işid'e öyle bir karalama kampanyası başlatmışlar ki aklınız hayaliniz durur.Bir sitede Işid'i karalamak için bu haberin tam tersini iddia eden ve bunu haber yapan bile gördüm.Medyadan gelen her habere iyice araştırmadan inanmayın.Sağlam kaynaklardan gelirse inanın.İslami haber sitelerimiz var çok şükür.
 
S Çevrimdışı

samudra ambrozzi

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
HABERİN ORJİNALİ BU

Suriyeli 5 Direniş Grubundan IŞİD’e Çağrı


Suriye'de 5 büyük direniş grubu Azez'de yaşananlarla ilgili olarak bir bildiri yayımlayarak IŞİD’e çağrıda bulundu.


Timeturk’te Nevzat Çiçek’in yaptığı habere göre Ahraruş Şam İslami Hareketi Emiri Ebu Abdullah Hamawi, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) olarak bilinen gruba twitter hesabından bir çağrı yaparak Ahraruş Şam ve IŞİD şer’i heyetlerinin katılabileceği açıkoturumda IŞİD’in yaptıklarının şer’i boyutlarını tartışmaya ve hakikatleri su yüzeyine çıkarmaya davet etmişti.Kısaca Devle olarak de bilinen IŞİD’in uygulamaları karşısında Suriye direnişinin en büyük 5 grubu ortak bir bildiri yayımladı.

İşte o bildiri:28.11.1434 (Hicri)
02.10.2013 (Miladi)

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM
ORTAK BİLDİRİ

AZEZ’DEKİ MÜSLÜMANLARIN KANININ AKMASINI DURDURMAK İÇİN ÇAĞRI

Allah'a hamdu senalar olsun!Allah Teâla yüce kitabında şöyle buyuruyor:
"Yardımlaşmayı teşvik etmek, iyilik yapmak yahut insanların arasını düzeltmeyi amaçlamak dışında onların kendi aralarında yaptıkları gizli toplantılarda hiçbir hayır yoktur. Kim Allah’ın rızasını gözeterek bu tür hayır amaçlı şeyler yaparsa Allah onlara büyük mükâfat verecektir." Nisa Suresi, 114. Ayet

Rasulullah (s.a.v.) dedi ki: “Namaz kılanlar birbirlerine sataşmaları sureti ile şeytana ibadet ederler.”
Bu bildiriyi hazırlayıp imzalayan mucahid gruplar olarak her iki Müslüman grubun (Irak Şam İslam Devleti ve Asifetuş Şimal) arasında son günlerde Azez bölgesinde meydana gelen çatışmaları üzüntü ve esefle takip ettik. Bu yaşanan olaylar üzerine aşağıda isimleri bulunan grupların sorumluları olarak deriz ki:

1. Her iki grubun bir an önce ateşkes yapmalarını talep ediyoruz.

2. Irak - Şam İslam Devleti grubundaki kardeşlerden birliklerini ve güçlerini ana merkezlerine acil olarak geri çekmelerini ve Müslümanları mürted ilan edip tekfir etmelerinden vazgeçmelerini talep ediyoruz.

3. Irak Şam İslam Devleti grubunun resmi sözcüsü Ebu Muhammed el Adnani'nin yaptığı son konuşmaya binaen, 48 saat içerisinde her iki grubun da (Irak Şam İslam Devleti ve Asifetuş Şimal) şer’i heyetinin katılacağı Halep'te hâlihazırda faaliyette bulunan İslami ekipler tarafından oluşturulmuş olan ve haklının hakkını iade etmeye çabalayan şer’i mahkemeye aralarındaki davanın çözümü için acil olarak başvurmalarını talep ediyoruz. Allah-u Teala'dan temennimiz Müslüman kanının akıtılmaması ve sözümüz ortak tek bir düşman üzerine birleştirmesini, salih amel ve salih niyette bizleri ortak bir kelimede birleştirmesini niyaz ederiz...
5-direnis-grubu-suriye.jpg


Bildiriyi Hazırlayan ve İmzalayan Gruplar ve Grupların Sorumluları:

1- Ahraruş Şam İslami Hareketi - Ebu Abdullah Hamawi
2- Sukuruş Şam Tugayları -Ahmed İsa Şeyh
3- Liva Tevhid - Abdulkadir Salih
4- Furkan Tugayları - Ahmed Emced El Hatib
5- Humus Liva Hak Tugayı - Cevad Eş Şami
6- İslam Ordusu (Ceyş İslam) - Muhammed Zehran bin Abdullah

arapca-5-direnis-grubu--cagri.jpg
 
V Çevrimdışı

vesadece

Üye
İslam-TR Üyesi
konunun başında savaş ilanı gibi verilmiş haber ama mesele şer-i mahkemeye davetten ibaret. Orjinal açıklamaya bakınca bildirinin, ebu muhammed el-Adnani'nin açıklaması üzerine olması şu demek; bence Kuzey Fırtınasıyla ilgili delilleri görmek istiyor Ahrar gibi gruplar. Bu bildiri İŞİD'e karşı değil de kuzey fırtınasının pisliklerini ispatlamaya yönelik bir çağrı gibi geldi bana... Allahualem
 
Üst Ana Sayfa Alt