Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Haber Org.teoman Koman'ın Namazı Kılınır Mı Tartışması?

  • Konbuyu başlatan Ebu & Dücane
  • Başlangıç tarihi
E Çevrimdışı

Ebu & Dücane

Guest
Kışlada, Ezan-ı ve namaz kılmayı yasaklayan, JİTEM'le infazların emir vericisi olan, 'camileri bombalarız' diyen 28 Şubatçı Teoman Koman'ın bugün kılınacak 'cenaze namazı' tartışma konusu oldu.


16 Aralık 2013 Pazartesi - 13:00


Jandarma Genel Komutanlığı görevi sırasında, Kışlada Ezanı ve Namaz kılmayı yasaklayan, yolsuzluk ve rüşvetle sıkça gündeme gelen, JİTEM'i kurup infazların emrini veren ve önceki gün ölen 28 Şubatın sanıklarından Emekli Orgeneral Teoman Koman'ın "cenaze namazı" tartışma konusu oldu. Diyanet İşleri Başkanlığının nasıl bir tavır sergileyeceği merak konusu olurken, İslam Âlimleri tarafından cenaze namazı "kabul" edilemez olarak değerlendirildi.


EZANI VE NAMAZI YASAKLAMIŞTI


28 Şubat 1997 darbesi sırasında Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Teoman Koman'ın imzasını taşıyan 15 Şubat 1996 tarihli genelge ile kışlalardaki mescitlerde ezan okunması yasaklanmıştı. Ayrıca Koman, TSK'da görev yapan 'sivil' ve 'rütbeli' personele 'namaz' kılmayı yasaklattığı haberleriyle gündeme gelmişti.


JİTEM'İ KURANLARDAN


Koman'ın adı Güneydoğu'da faaliyet gösteren ve gözaltında tuttuğu kişilere çeşitli yöntemlerle işkence uyguladığı ve yargısız infazlar yaptığı iddia edilen JİTEM davasında da anılmıştı. Teoman Koman, emekliliği döneminde İnterbank'ta yönetim kurulu başkan yardımcısı olarak görev almıştı. Banka hakkında açılan davada yurtdışına kaçırıldığı iddian edilen 1 milyar dolar ile ilişkisi olduğu öne sürülmüştü. 28 Şubat Davası sanığı olan Teoman Koman'ın sağlık durumu nedeniyle tahliyesine karar verilmişti.


CENAZE NAMAZI TARTIŞMALI


İslam düşmanlığıyla nam yapan ve önceki gün ölen Emekli Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Teoman Koman için bugün öğlen Selimiye Camii'nde tören yapılacak. Tomanın, Cenaze töreni ve kılınması planlanan cenaze namazı, İslami kesimler tarafından tartışma konusu edildi.
Timetürk
 
A Çevrimdışı

asbeng

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
bu adamın cenazsini kılmayı tartışan islami kesimmi varmış varsa acaba onlara islami kesimmi denirmiş
 
S Çevrimdışı

seyfuAllah

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
soylenecek sozler bu adamIn namazIna gitmek haramdIr neden? cunku tovbe 84 "Ve onlardan biri ölürse asla namazini kilma ve kabirinin basina gidip durma. Çünkü onlar Allah'i ve Resulünü tanimadilar. Ve fasik olarak can verdiler."
gidenlere verilecek mesaj ise, munafik suresi 6 "Onlara magfiret dilesen de, dilemesen de onlar için birdir. Allah onlari bagislamayacaktir. Çünkü Allah, yoldan çikmis bir toplumu yola iletmez."

AllahIn naleti zalimlerin ustunde olsun Naletullahi aley zalimin
 
Üst Ana Sayfa Alt