Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Nusret Cephesi’nden büyük operasyon

K Çevrimdışı

Küresel Haber

Üyeliği İptal Edildi
Banned
Nusret Cephesi’nin yayın organı Beyaz Minare tarafından yayınlanan yeni bir videoda genelkurmay başkanlığı binası operasyonunun detaylarına yer verildi. Videoda operasyonu düzenleyenlerin nasıl zorlu bir eğitimden geçtiği dikkat çekiyor.

Küresel Haber / Haber Merkezi

Nusret Cephesi dün, 26 Eylül 2012 tarihinde Şam’ın ortasındaki Genelkurmay Başkanlığı’na düzenlenen saldırının detaylarına yer verilen bir video yayınladı. Yarım saatlik video görüntüsünde operasyonu düzenleyen mücahitlerin operasyon öncesi eğitim süreçlerine ve vasiyetlerine yer veriliyor. Video aynı şekilde genelkurmay binasını basıp onlarca subay ve askeri öldürdükleri sırada yaptıkları telefon görüşmelerini de kapsıyor.

Nusret Cephesi’nin havaya uçurduğu Şam’ın ortasındaki Genelkurmay binası, Suriye rejiminin en önemli dayanak noktalarından ve karargahlarından biri sayılmakta idi. Suriye’nin çeşitli bölgelerindeki askeri operasyonların planlanlaması ve idaresi buradan gerçekleştiriliyordu. Bina, savunma bakanlığı ve önemli daha başka merkezlerin yakınında; güvenli, korunaklı bir mekanda bulunuyordu. Operasyonda, Emeviler Meydanı’nda bulunan bina yıkıldı, tüm içeriği yandı. Aralarında üst düzeyli subaylar da olmak üzere yüzlerce subay ve asker öldürüldü.

 
K Çevrimdışı

Kutbe

Üye
İslam-TR Üyesi
Allah razı olsun, Şeriat'ı için çarpışanların yardımcısı olsun.
 
Üst Ana Sayfa Alt