Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Nusret Cephesi Filistin Yolunda

F Çevrimdışı

furkan

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Nusret Cephesi’nden İsrail’e Büyük Şok!






Aralarında El Kaide’nin Suriye kolu Nusret Cephesi’nin de bulunduğu Suriyeli mucahid gruplar, İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri sınırında bulunan Kuneytire kapısında ele geçirmeyi başardı.



Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne göre, Kuneytire kapısı mucahidlerin eline geçerken, sınır kapısı yakınlarındaki bölgede mucahidler ve Suriye ordusu arasında çatışmalar da sürüyor.

Suriye’de rejime karşı savaşan ve Batı’nın desteklediği Hür Suriye Ordusu son bir yıl içerisinde sahada büyük güç kaybetti.

El Kaide’nin Suriye kolu olan Nusra Cephesi sahadaki rejim karşıtı ana unsur haline gelirken, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) uzun süredir mucahid gruplara karşı savaşıyor.

Irak’ta da ilerleyen ve burada Irak ordusundan ele geçirdiği ağır silahları Suriye’ye taşıyan IŞİD, Deyr Ez Zor ve Rakka kentlerini kontrol ediyor.

191 bin kişi öldü

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu, Suriye’de üç yıldan uzun süredir devam eden iç savaşın 191 binden fazla kişinin ölümüne neden olduğunu ve bu sayının kaydı yapılamayan gerçek sayının altında olduğunu duyurdu.

BM İnsan Hakları Yüksek Komisyonu Direktörü Navi Pillay, Suriye rejimi ve ülkede faaliyet gösteren dört farklı insan hakları grubunun verilerinin temel alındığı inceleme sonucuna göre, iç savaştaki ölümlerin son bir yıl içerisinde, ilk iki yıl yaşanan ölümleri ikiye katladığını söyledi.

Pillay uluslararası toplumun harekete geçmeden yalnızca izlemesinin mevcut tabloyu ortaya çıkardığını belirtti ve “Yaşanan uluslararası felç, katilleri, yok edicileri ve işkencecileri cesaretlendirdi” ifadelerini kullandı. BM temsilcisi, iç savaşta 191 binden fazla insanın öldüğünü ve bu sayının ülkedeki kaos nedeniyle takibi tam olarak yapılamayan gerçek rakamın altında olduğunu kaydetti.

Rapora göre, en fazla kayıp başkent Şam’da gerçekleşti ve çatışmalarda yaklaşık 40 bin kişi öldürüldü.

İncanews
 
hebbit kerrih Çevrimdışı

hebbit kerrih

İyi Bilinen Üye
Site Emektarı
وَأُخْرَى تُحِبُّونَهَا نَصْرٌ مِّنَ اللَّهِ وَفَتْحٌ قَرِيبٌ وَبَشِّرِ الْمُؤْمِنِينَ

ve uhrâ tuhıbbûnehâ, nasrun minallâhi ve fethun karîb, ve beşşiril mû’minîn
seveceğiniz bir şey daha var ve o da Allah'tan bir zafer ve yakın bir fetihtir; müminleri müjdele!

saff /13


Allahu ekber!
 
EBU HANİFE Çevrimdışı

EBU HANİFE

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
:):harika:
kayseri-de-ladin-e-cenaze-namazi-2705798_2117_o.jpg
 
E Çevrimdışı

ENSARİ

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Bu zaferlere sevinmemek mümkünmü küffarın özellikleden zalimin ezildiği belde..böyle haberleri döt gözle bekliyoruz..
 
H Çevrimdışı

Habbab89

Üye
İslam-TR Üyesi
Rüya dahi olsa , Bazı rüyalar vardır Rahmanidir

Üzüldün mü yoksa

SuphanALLAH. Akhi o ne biçim soru öle. Bu habere anca munafıklar ve kafirler üzülür. Tabiki çok sevindim. Uzun süre İşidin ilerleyişlerini duyuyorduk. Nusretden ciddi ilerleyişler duymuyorduk. İşide de sevineyimmi üzüleyimmi bilmiyordum. Sevinmeye korkuyordum çünki sıra mücahidlere gelecek diye düşünüyordum. Üzülmeye korkuyordum çünki kalbimde nifak ola bileceyinden korkuyordum. Ne hiss geçireyim bilemiyordum. Uzun süre ilk defa gönülden rahatlıkla sevindim.

Rüya gibi derken o an sevincden doğru termin bulamadım qaliba;) Hani güzel rüya olur ya insanın içi huzurla dolur rüyada. Aynen onun gibi bi şey oldu ama gerçekde yani.
 
H Çevrimdışı

Habbab89

Üye
İslam-TR Üyesi
Twiter da golan kapisini n nusretin eline gectigi , golandan israil askerlerinin oldugu yerlere havan topu saldirilari yapildigi haberleri var.

Resmi twitmi bu? Yani Nusanın hesabımı?

Bence şimdi mücahidlerin daha titiz davranmaları lazım. Özelliklede Suriyede işi bitirmeden İsraile yönelmemeleri lazım diye düşünüyorum. Çünki gereksiz tepkiyi üzerlerine çeke bilirler. İsraile göz dağı vermek çok iyi olur böle sınıra yaklaşarak. Ama henüz onları vurmak nasıl olur bilmiyorum. Amerika işe karışır diye korkuyorum.

Filistin eziliyor doğru. Ama Hamas karşı koyuyor elhamdulillah. Yani bence Nusra şimdilik Suriyeye odaklanmalı.

ALLAH en doğrusunu bilir.
 
ENSAR Çevrimdışı

ENSAR

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Vallahi ,Allahın ASLANLARI ,KUDÜS e çok yaklaştı ,Alllahım mücahidlerin atışlarını isabetli kıl ,onlara yardım et...
 
F Çevrimdışı

furkan

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
SONDAKİKA: Israil Savas Ucaklari Nusret Cepesi'nin Qneytra'daki Mevzilerini Bombaliyor.
 
feto Çevrimdışı

feto

Üye
İslam-TR Üyesi
sevincin aslında en güzel ifadesi bu,kardeşimiz öyle sevinmiştirki gerçek olduğuna inanamıyor sanki rüyadayım diyor..
 
H Çevrimdışı

Habbab89

Üye
İslam-TR Üyesi
SONDAKİKA: Israil Savas Ucaklari Nusret Cepesi'nin Qneytra'daki Mevzilerini Bombaliyor.

ALLAH yardımçıları olsun. İnseALLAH Cevlani hikmetli kararlar verir. Bu an çok önemli gibi geliyor bana. ALLAH (s.v.t), Ebu Bekre savaşmayı kalbine doğru şekilde ilham etdiyi gibi Cevlaniyede kararlarında ilham etsin. İlerleyişlerini yavaşatacak kararlar almakdan onu korusun, kafirlere onun ve diğer mücahidlerin eli ile korku versin. Amin, Amin, Amin.
 
Üst Ana Sayfa Alt