Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Nusret Cephesi 43 Bm Askerini Esir Aldı

dogeradem Çevrimdışı

dogeradem

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Vallahi alttan alma bir mesaj olabilir diye okumadan korkmustum
Allah ayaklarinizi sabit kilsin
Köpeklere karsi ofkemizi artisin
 
farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Bwh9tFjCcAAS1C8.png
 
dogeradem Çevrimdışı

dogeradem

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Nusret Cephesi Suriye'deki BM askerlerini serbest bıraktı (Video)
ıslah haber
Al Jazeera kaynaklarına göre, Golan Tepeleri'nde iki hafta önce Nusra Cephesi üyeleri tarafından kaçırılan Fijili askerler serbest bırakıldı.
 
Al-Alameyn Çevrimdışı

Al-Alameyn

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Esselamü aleyküm ve rahmetullahi ve berekatühü,

Nusret Cephesi’nin, BM Ateşkes Gözlem Misyonu (UNDOF) askerlerini herhangi bir şarta bağlı tutmadan salıvermesi olumlu bir gelişme.. Olması gereken de zaten buydu.. Bu nazardan bakıldığında, sebepten ziyade sonuç kısmı dikkate alınırsa esirlerin salıverilmesi doğru bir harekettir..

Nusret Cephesi’nin önceki beyanatlarında, esir aldığı Fiji’li askerleri şeriata göre yargılayacağını beyan etmişti.. BM Barış Gücü askerlerinin Golan’da konuşlandırılması Suriye ve İsrail arasındaki ikili ateşkes anlaşmasının bir neticesiydi.. Aynı zamanda UNDOF,Golan’da 40 yıldır ateşkes anlaşmasının devamı için devriye görevini yerine getiriyordu.. UNDOF’un buradaki görevinin, “Eğer onlar barışa yanaşırlarsa sen de ona yanaş ve Allah'a tevekkül et. Çünkü o hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir” [Enfal:61] ayetinin kapsamında değerlendirilmesinin sıhhatli olacağı fikrindeyim.. UNDOF askerlerinin burada konuşlandırılması müslüman ve müslüman olmayan iki taraf arasındaki bir anlaşmanın ürünüydü ve buna sonradan gelen diğer İslami grupların da riayet etmesi gerekirdi.. Çünkü Allah c.c.’nin “Ey iman edenler! Akitlerinizi yerine getirin...” [Maide:1] emri sözleşmelere riayet edilmesini gerektirmektedir.. Bu bağlamdan bakıldığında, herşeyden önce Nusra’nın bu askerleri esir almasının bir hata olarak değerlendirilmeli.. Zaten sonuç olarak bakıldığında da, bu bilfiil hareket Nusra için herhangi yegane bir netice doğurmamıştır..

Öte yandan alınan esirlere şeriata göre muamele yapılacağı beyan edilmişti.. Fakat bu askerler şer’i açıdan herhangi bir suç işlemediklerinden dolayı şeriat şartları uygulanamaz.. Çünkü, Allah c.c. “Ancak Allah'a ortak koşanlardan, kendileriyle antlaşma yapmış olduğunuz, sonra da antlaşmalarında size karşı hiçbir eksiklik yapmamış ve sizin aleyhinize hiç kimseye yardım etmemiş olanlar, bu hükmün dışındadır. Onların antlaşmalarını, süreleri bitinceye kadar tamamlayın. Şüphesiz Allah, kendine karşı gelmekten sakınanları sever.” [Tevbe:4] buyurmaktadır.. Bu çerçeveden bakıldığında, esir tutulan askerlerin BM’nin Suriye’deki iç savaşın durdurulmasında başarısız olduğundan dolayı bir misillime olduğu beyanatı da kanaatimizce yanlıştır..

Nusra’nın liderlik kadrosunun önce şer’i kurallara göre esirlerin yargılanacağını duyurması, BM’den isteklerde bulunması, ve 40 yıl önce imzalanan bir anlaşmayı bozmaya yeltenmesi türündeki çelişkili beyanatları da, liderlik kadrosunun uluslararası ve diplomasi kural, yükümlülük ve işlevlerin konusunda da yeterince bilgi ve tecrübeye sahip olmadıdıklarını göstermektedir.. Netice olarak değerlendirildiğinde, bu zaaflar Nusra’nın aleyhine oluşan bir tutumun sebebiyet vermiştir.. Bu gerekli miydi?

Allah c.c. bizleri ve tüm mücahidleri O’nun yolundan giden ve sıratı müstakimden ayrılmayanlardan eylesin..
 
farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Embedded media from this media site is no longer available

Syria - Full Video of Al-Nusra showing the 43 UN Fijian Hostages

here The expected Jabhat an-Nusra statement on the UNDOF troops,
Sami al-Aridi, Al-Nusra religious leader, today announced the imminent release of 43 UN peacekeepers.
According Sami al-Aridi, the release of 43 peacekeepers was decided after consulting the Shaykh jihadist Abu Muhammad al-Maqdisi.
published on september 10 2014
*One Hostage speack in English @13:30*
 
F Çevrimdışı

furkan

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
NUSRET CEPHESİ "BM" ASKERLERİNİ NEDEN SERBEST

Çeviri: @mekarimulakhlaq





Nusret Cephesi Kunaytira bölgesini fethetmeye giderken yollarının üzerinde bulunan BM’nin hastanesinden geçme ihtiyacı duydular, o an Nusret Cephesinin doktorlarından biri gidip BM askerlerine geçmeleri için izin vermelerini istedi ve eğer izin verirlerse onlara hiç kimse dokunmayacağına dair söz Verdi, askerler izin verdiler ve Kunaytira fethedilidi. Ama daha sonra Nusret Cephesinin askerleri BM askerlerini esir aldılar.

O doktor bu olayı duyunca Nusret Cephesinin şer’i kadılarından olan “Sami El’Ureydi”ye haber Verdi, kendisi o askerlere güven verme sözü verdiğini açıkladı. Sami El’Ureydi, içlerinde şeyh “Ebu Muhammed El’Makdisi” olmakla birlikte birçok ilim ehline danıştı ve fetva istedi. Buna göre fetva Verildi, "doktorun yaptığını uygulamak ve verdiği sozü yerine getirmek zorunda oldukları söylendi".

Nusret Cephesi, o askerlerin elinde kalmasını çok temenni ediyordu, ki o esirleri, kendisine yapılan muhasarayı açmak için ve BM tarafından kendilerine yapılan saldırılara bir son verdirmek için ve rejimin elinde bulunan esir kadıları ve erkekleri onlar karşılığında serbest bıraktırmak için kullanmayı düşünüyordu ve bazı muhasara altında olan iç bölgelere yiyecek içecek sokmayı temenni ediyorlardı.

Ama şer’i kadı durumu emir Ebu Muhamme El’Cevlani”ye aktardığında ve onları serbest bırakmanın zorunlu olduğunu söylediğinde, emir Cevlani, “işittik ve itaat ettik” dedi ve askerler serbest bırakıldı.
 
Sayfullah at-Turki Çevrimdışı

Sayfullah at-Turki

حَسْبُنَا ٱللَّهُ وَنِعْمَ ٱلْوَكِيل
İslam-TR Üyesi
Allahın yardımınından mahrum kalmamak, başarılı bir cihadın devamı için Allahın koyduğu sınırları aşmamak lazım, her ne kadar esirleri kurtaramasakta Nusret Cephesi şeriata bağlı kaldığı sürece Allahın yardımı üzerinden eksik kalmaz inşaAllah.
 
Al-Alameyn Çevrimdışı

Al-Alameyn

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Allahın yardımınından mahrum kalmamak, başarılı bir cihadın devamı için Allahın koyduğu sınırları aşmamak lazım, her ne kadar esirleri kurtaramasakta Nusret Cephesi şeriata bağlı kaldığı sürece Allahın yardımı üzerinden eksik kalmaz inşaAllah.

Burada çok önemli bir noktanın altını çizdin akhim.. Dediğin gibi “başarılı bir cihadın devamı için Allahın koyduğu sınırları aşmamak lazım.” Allah c.c. yolunda cihadın devamı ancak O’nun koyduğu katti kurallara uymak ve bütün yükümlülükleri yerine getirmekle olur ki, bizlere de düşen bunları önce kendimizin uygulaması ve sonra ümmetin bütün bireylerine hatırlatmaktan ibaret olmalıdır..
 
Üst Ana Sayfa Alt