Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Mahkumlar Serbest

ا Çevrimdışı

التوحيد

Üyeliği İptal Edildi
Banned
Libya'da çoğu El Kaide üyesi on binlerce mahkum serbest bırakıldı.



Dünya basınına az önce düşen haberlere göre Libya'nın başkenti Trablus'un özelliklke El Kaide üyelerinin ve İslamcıların tutulduğu ve 1996 yılında 1200 El Kaide üyesinin Kaddafi tarafından katledilmesiyle bilinen Ebu Salim cezaevi tamamen boşaltıldı.
Üyeleri genellikle Afgan-Rus savaşında Ruslara karşı savaşan ve ABD işgalinde de Taliban'ın yanında direnen Küresel Cihadcılardan oluşan El Cemaatul Mukatele (CihadCemaati) üyelerinin çoğunlukta olduğu Ebu Salim cezaevinden tam 40 bin diğer bir cezaevinde ise 25 bin mahkum serbest bırakıldı.

Batılı Gözlemciler Endişeli

Batılı gözlemciler İsyan sürecinde bir çok makale ve haber ile radikal İslamcıların Libya cezaevlerinden salıverilmesinin Libya'nın geleceğini İslamcı tehtidi altına sokacağını ve Cezayir gibi bölge ülkelerini de istikrarsızlaştıracağını belirtmişlerdi. Libya'lı isyancılar arasında İslamcı güçlerin oldukça etkin olduğu geçen ay öldürülen isyancı general Yunus'un da İslamcılar tarafından öldürüldüğü iddiaları kamuoyunda yer almıştı.
 
Üst Ana Sayfa Alt