Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Kesilince Gülen Kurban

zamane genci Çevrimdışı

zamane genci

Üye
İslam-TR Üyesi
Vahşi adam bıçağı saplayarak hayvan mı kesilir. Zavallı hayvanı çırpınarak can verdirtti. Acısından dişlerini sıkıyor hayvancağız!
 
Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Kardeş benim sülalem kasap bıçak önceden iyice bilenir boğaza sürülerek kesilir. saplanMAZ.
Doğrudur.

Bıçağı (daha hayvan ölmeden) iliğe saplayarak hayvanı bir nevi felç etmiş! Bu da akması gereken kanın daha azın akmasına sebeb oluyor.
 
farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Geçen yıl modern kesim yeri denen bir tesiste bundan çok daha fecisine şahit oldum. Modern tesislerde kurban kesmeyi düşünenlere tavsiyem, kurbanları kesilmeden önce kesimi nasıl yaptıklarını mutlaka görsünler. Zira amaç kurban kesmek ise bu bir ibadettir. Ve uygun metodla kesilmesi de kurban kesmek isteyenin sorumluluğundadır.

Geçen sene gördüğüm kesim, ( ben müsaade etmedim de kasap bulup yatırarak kestirdik.Elhmd) bırakın kurban olarak , kurban haricinde bir gün kesildiğinde gördüğümde etinden yemek istemeyeceğim şekilde bir kesim idi.
Ne yapalım şartlar müsait değil demek bir cevap değil.
 
Üst Ana Sayfa Alt