Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Israil Ve Abd Oyun Mu Oynuyor?

MeNaR Çevrimdışı

MeNaR

Üye
İslam-TR Üyesi
Eski MİT müsteşarı Mahir Kaynak, halen devam eden İsrail ve Hamas arasındaki savaşla ilgili çok ilginç bulundu. işte ayrıntılar
Kaynak'a göre İsrail ve Hamas arasındaki bu savaş bir senaryo. Tıpkı İsrail-Arap savaşı gibi. İsrai ve Hamas bu savaşta ABD'nin piyonu. Asıl amaç, Irak'ın işgali ile bölgeye yerleşen ABD'nin çıkmadan önce Ortadoğu temizlik yapmak istemesi ve bölgeyi yeniden dizayn etme çabası
Peki bu oyunda ABD'nin Türkiye'ye biçtiği rol ne

Siz İsrail ile Hamas arasındaki savaşta tarafların piyon olduğunu, her iki tarafında birşey elde edemeyeceğini savaşın asıl nedeninin başka olduğunu söylüyorsunuz? O zaman bu savaş kimin savaşı ve asıl amacı ne?



Bu savaş İsrail'in savaşı değil. Zaten İsrail'in bu savaştan elde edebileceği de çok fazla birşey yok. Hamas'ın da bu savaştan bir kazancı olmayacak. Bu savaş tam bir senaryo.



1973 yılında İsrail-Arap savaşı olmuştu. O savaş dünya petrol fiyatlarının artması için gerekliydi. Yani ABD'nin o dönemde Avrupa'ya yönelik bir operasyonuydu.



Siz bir olayı değerlendirmeden önce sonuçlarının kime yarayacağınının iyi analiz edilmesi gerektiğini söylüyorsunuz hep. Bu savaşı da bu açıdan ele aldığımızda sonuçları neler olacak ve kimin işine yarayacak?



Burada büyük güç kendi projesini gerçekleştirmek için İsrail ve Hamas'ı kullanmaktadır.



Olayı sonuçları açısında ele aldığımızda;



İran, bölgede İslam dünyasının hamisidir. Dolayısıyla İran'ın bölgedeki etkinliği zayıflatılmalı ve hatta yok edilmelidir. İran, şu anda İsrail'in en büyük düşmanı ama hiçbir şey yapmıyor ve olaylara seyirci kalıyor. Eğer çatışmanın tarafı haline gelirse Büyük Güç amacına ulaşmış olacaktır. Eğer İran, bu savaşta tepki vermezse bu sefer iktidardakiler kendi ülkesinde sorun yaşar.



Mısır için durum nedir?



Filistinliler Mısır’da büyük eziyet çekerken Mısır, sınırları kapatıyor. ABD, Mübarek’tan fazla memnun değil. Mısır’da bir değişim istiyor. Onun içinde seçimlerde kullanılacak bir materyale ihtiyaç var. Gazze'deki çatışmalar, İran ve Mısır'daki iktidarların sonu olabilir...



Suriye için durum nedir?



Ben Ortadoğu’da Suriye ya da Mısır gibi aktörlerin olduğundan bahsetmiyorum. Böyle bir aktör yok. Dünyada büyük güçler var. Sarkozy sürekli Suriye ile temasta ve geçmişten beri Suriye’yi Fransa kendi toprakları olarak telakki ediyor. Suriye’nin Avrupa ile ilişkileri çok sıkı. Amerika Suriye’de bu hükümeti devirip burada Sünni bir hükümet kurmak istiyor. Suriye’nin yüzde 80’ni Sünni. Ama iktidarda başka bir mezhep var.



Bu operasyon çok anlamsız bir savaştan ibaret değil. Lütfen bu savaşı siyasi sonuçları ile değerlendirin. Bu savaşı Hamas-İsrail savaşı olarak değerlendirirseniz bunu kabul etmem.



Bu savaştaki asıl neden ABD Irak'tan çekilmesi sonrası bölgenin nasıl şekil alacağının dizayn edilmesi olayıdır.



ABD Irak’tan çekilince bölgede kontrolü kim sağlayacak? İran’ın bertaraf edilmesi ve yerine Türkiye’yi ikame edilmesi lazım. Türkiye’nin herkesten fazla elini taşın altına koymasına bir de bu gözle bakın. Rusya bile sakin sakin oturuyor. Türkiye bölgeyi karış karış geziyor. Arap dünyasının koruyuculuğuna soyunur. İran sesini çıkaramıyor. Türkiye çıkarıyor. ABD bölgeye Türkiye’yi hazırlıyor.
 
cihad95 Çevrimdışı

cihad95

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Zaten bu baştan beri belliydi.amerika her zaman oyun oynadı.2.Dünya Savaşında olsun,Arap-israil savaşındada olsun hepsin amerikanın parmağı vardı.İnsanoğlu menfaatleri için birsürü cana kıyabiliyor.
 
Pulcet Çevrimdışı

Pulcet

Forumun Bekçisi
Site Emektarı
abi ne zaman bizi biz yönetecez çok merak ediyorummya şu abd osmanlıya bile el atmış ya....insan bunları okudukça şok oluyor...pes ediyor...yazık ya..ben bu hükemetin çıkışlarınıda zaten gerçek olarak görmüyorum.şovcular bunlar...israil kimseye maşalık yapmaz .tek hedefleri dünyayı yönetmek olan yahudilerin abd ye hizmet edeceğini hiç sanmam tam tersi bence....
 
M Çevrimdışı

Mucahid_19

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Bir kefere birşey söylüyor saf müslümanlar onu yutuyor.Ne diyelim size afiyet olsun.
 
vestanbul Çevrimdışı

vestanbul

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
şimdi bana kızacaklar olabilir ama şunu hep söylerim. Bu meselenin kökü o kadar da yeni değil. belki 70-80 yıllık bir proje bu. Maksat, tevhidden, cihaddan arınmış bir İslâmı, Ortadoğu halklarına kabul ettirmek. Bu o kadar kolay bişey değil tabii ki, o yüzden 70-80 yıldır çalışıyor adamlar. Hatta bazı hocaefendiler, yumuşak, kendi halinde yaşayan, "otoriteye ses çıkarmayan" müslüman yetiştirmiyorlar mı? Hem de kaç yıldır?
 
ruveyda Çevrimdışı

ruveyda

İyi Bilinen Üye
Site Emektarı
elbette israil ve amerika bir oyun içerisinde ama mahir kaynağın bu fikirleri bile bir oyun dahilinde olabilir.......mahir kaynak kimdir necidir kimin tarafındadır fikri nedir zikri nedir kendiside bir piyonmu acaba ?bunlarıda düşünmek lazım.............islami hassasiyeti nedir güvenilirmidir? bunları her müslüman sorgulamalı ondan sonra yazılanlara ve çizilenlere inanmalıdır.
 
toprak56 Çevrimdışı

toprak56

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Ey iman edenler! Eğer fasıkın biri size bir haber getirirsen onun doğruluğunu araştırın. Yoksa bilmeden bir topluluğa sataşırsınız da sonra yaptığınızdan pişman olursunuz. ( Hucurât / 6 )

MAHIR KAYNAK Kimdir nedir?
Yaşadığımız beldedeki insanlar üç konu hakkında her zaman alim kesilmişlerdir.
1- İslami konular
2- Siyasi konular
3- Futbol
İsrailin, müslüman Filistinli kardeşlerimize yaptığı zülmü duymayan bilmeyen kalmamıştır.
Filistinli kardeşlerimizin eline geçen yardımlar ve ellerindeki mevcut silahlarda bellidir. Dört bir yanı münafıklarla çevrilmiş hiç bir yerden de yardım alamadıklarınıda biliyoruz. Bu şartlar altında savaşan kardeşlerimiz İsrail topraklarında nasıl bir başarı elde edebilirlerki? Bazı kardeşlerimiz bunu görmüyor sanırım ve sürekli Filistindeki mücadele hakkında ileri geri konuşuyorlar.
Konuyu değiştireyim. Bir zamanlar Afganistandaki mücahid kardeşlerimiz için Amerikan ajanı diyen zihniyet, Filistindeki Kardeşlerimiz içinde "Bu savaş tam bir senaryo." diyebiliyor. Kardeşlerim, Müslüman kişi Akıllıdır. Aslı astarı olmayan haberlere kanmamalıdır.
Selamun Aleykum.
 
M Çevrimdışı

MUSTAFA2269

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
BUNLAR İKİSİ BİR BİRLİKTELİKLE İSLAM DEVLETİNİ YIKMAK İÇİN ÇABA GÖSTERİYORLAR.AMA NAFİLE Kİ HİÇ BİR ŞEY YAPAMAYACAKLAR
 
kskaya Çevrimdışı

kskaya

Üye
İslam-TR Üyesi
mahir kaynak abd bölgeden cekildikten sonra bu boşluğu kim dolduracağa kafa yormuş hamasında piyon olduğunu türkiyeninde liderliğe oynadığına dair izlenimler aktarmış.

1) abd meydanı boş bırakmaz

2) türkiye türbünlere oynuyor israille ikili ilişkileri gizli ve cok sıkı halde devam ediyor

3)kontrolü kim sağlayacak düşüncesi sacma belli değilmi kimin sagladığı bu zengin petrol bölgesini israile türkiyeye verecek değil bu ülkeler uzaktan kumanda pozisyonunda

4)rumlar israille akdenizde cirit atıyor sonda yapılırsa her secenek ortada diyenlerin bizi nasıl uyuttuklarına kafa yorsun mahir denen gündem saptırıcı perde arkasındaki ilişkiler hakkında araştırma yapsın
 
N Çevrimdışı

nacikocak

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
israillilerin derdi kıyametin yaklaşması ve kendilerine vadedilen topraklara sahip olmak
 

Benzer konular

Üst Ana Sayfa Alt