Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Soru İslam'da Köpeklerin Hükmü Nedir?

haticebeyaz Çevrimdışı

haticebeyaz

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Istanbulun fakir mahallelerinden birinde yasarken sokaklarda bircok kopek gorurdum. Evimizde kopek olmasada, bazi musluman kardeslerimiz gibi kopekleri asla murdar olarak gormedik.

Bir zamandir malezyada yasamaktayim. Malezyali muslumanlar kopeklerin yanina yaklasmaktan sakiniyor veya kuala lumpurun sokaklarinda kopekleri gordukleri zaman sanki hayalet gormus gibi oluyorlar. Kuala lumpur havaalanina ne zaman insem veya ayrilsam, malezyali kardeslerim hakkinda dusundugum ilk ve son sey bu oluyor.

Kardeslerime sormak istiyorum. Malezyali muslumanlar neden kopekleri mundar olarak goruyor? Bu dini veya kulturel nedenlerden dolayimi yoksa her ikisimi? Kopeklere karsi bir seyim yok ama malezyali muslumanlarin kopekleri neden sevmediklerini anlamis degilim.

Bazi kardeslerim islamda kopeklerin hukmunu aydinlatabilirmi?
 
haticebeyaz Çevrimdışı

haticebeyaz

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Bahsettiginiz konulari okudum Allah razi olsun sizden.

Kor ve diger engelli insanlara yardimci olan rehber kopekleri var. Bunlar suru av veya tarladaki urunu koruyan kopekler kategorisine girermi? Bazen havalimanlarindada kopek goruyorum. Kor veya engelli birisi kopegini evde bulundurmak zorunda.

Bu durumlarda kopek beslemek ve barindirmak caiz olurmu?
 
haticebeyaz Çevrimdışı

haticebeyaz

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Tesekkur ederim, Allah razi olsun insallah sonra orayada yazacagim.

Bir kac hafta once istanbuldan malezyaya ucarken K9 kopeklerinin uçağa taşınan bagajları didik didik aradiklarini gordum. Insanlara boyle cok faydasi olan bu hayvanlari gordukce, malezyali muslumanlarin onlara karsi neden antipati duyduklarini hala anlamis degilim.

Internette dolasirken asagidaki resim cok ilgimi cekti. Simdi gulermisin aglarmisin. Eger insanlara faydasi olmasina ragmen canli kopekler haramsa, robot kopeklerde helal olur herhalde...:) :) :)


 
Üst Ana Sayfa Alt