Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

İngiltere: Biyometrik kimlik kartlarına karşı direniş başlamıştır...

KavlulFasl Çevrimdışı

KavlulFasl

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Bismillahirrahmanirrahim

PROJEYE DAVET

DÜNYA TAĞUTLARININ ALDIĞI KARAR İLE ''MİKRO ÇİPLİ KİMLİK KARTLARI'' ÇOK YAKINDA SÖZDE MÜSLÜMAN ÜLKELEREDE TAHAKKÜM İLE HALKLARINA DAYATILACAKTIR...

(Mikro Çipli Kimlik Kartlarına Karşı Eylem Planına Davet)

DUYARLI MÜSLÜMANLARI BU ''ZORBALIK ZİNCİRLERİNİN HALKALARINI KIRMAK'' İÇİN PROJE ÜRETMEYE DAVET EDİYORUM...

Müslüman kardeşlerimin bu ''DAYATMACI POLİTİKA'' karşısında ''DİRENİŞ BAŞLATMAK'' için Hareketli bir Eylem Projesi Bekliyorum...

Rahman Müslümanları Tağutların Zulmünden Korusun ! (Allahumme Amin)




VİDEO ''ZEİDGEST'' ZAMANIN RUHU


[gvideo]-3127984250073808259&ei[/gvideo]



idcard-uk.jpg


Önümüzdeki Günlerde Avrupa Birliğine dahil olmak için Onurunu ve Şerefini ve Dinini satan Ülkeler arasında Türkiye'de bu Kriterlere Uygun olarak gördüğü ''Mikro Çip'' tipi Kimlik uygulamasına başlayacaktır..

Bu ''Biyometrik'' Kimlik kartları Terörüst olarak Görülen Müslümanların Emperyalizmin Kan ve Kemiklere kadar bütün Değerleri Öğütücü Dişlilileri arasında ezeceği Müslüman Kitleleri Kontrol altında tutmak için başlatılan bir Uygulama olacaktır...

Dünya Üzerinde Emperyalizm ve Kapitalizm ile Silahlı Mücadeleye gidecek olan tek ve HAK DİN olma Özelliğini taşıyan ''İSLAM'' Dinine Mensup Müslümanları Kontrol altına almak için Dünya TAĞUTLARI bu uygulamayı başlatacaklardır...

parmakizi5.jpg


no2id-londra-davidmerry.jpg


25 Kasım 2008, Salı günü Britanya devleti biyometrik kimlik kartlarını, ilk olarak göçmenleri zorunlu kılarak dolaşıma soktu. Bu tarihten itibaren yabancı eşler ve Avrupa Kalesinden olmayan herkes öğrenci vizesi başvuru veya yenilemesi yaptırmak için başvurdğunda bir Birleşik Krallık Sınır Şube Merkezine uğrayarakparmak izi vererek polis sorgusundan geçecek.

Daha sonra isimleri, fotoğrafları, ulusal kimlikleri ve göçmenlik durumlarının ve biyometrik bir çipte depolanan parmak izi ve dijital fotoğraflarının bulunduğu kimlik kartlarını alacaklar.

Tüm bilgiler Birleşik Krallık Kimlik Hizmetleri veritabanında toplanacak. Önümüzdeki üç sene içinde AB dışından gelen diğer gruplar da aynı uygulamaya tabi tutulacak. Kartların maliyetinin 30 Pound olacağı ve tarihi geçmiş bilgileri güncellemeyenlere 1000 Pound ceza kesileceği açıklandı. NO2ID, ABD'de yabancılara yönelik vize şartları zorlaştırıldığında %15'lik bir düşüş yaşandığını, bu uygulamayla birlikte aynı düşüşün Britanya üniversitelerinde görüleceğini duyurdu.

Kartların dolaşıma çıkmasının ardından sınır muhafızlarının, kartları içlerinde bulunan biyometrik çipler sayesinde uzaktan okunabildiği ortaya çıktı. Kartların ve veritabanının insanları baskı ve kontrol altında tutmak için kötüye kullanılma ihtimalini halka duyurmak için direniş eylemleri örgütleniyor.

Pazartesi akşamı Leeds'de, NO2ID (Kimliğe Hayır) eylemcileri uygulamaya yönelik direnişlerini göstermek için kart maketini yaktılar. Bunu Salı günü Liverpool'da, Samba grubuyla bildiri dağıtma eylemi izledi. Yine salı sabahı, Newcastle'da en işlek anayollardan birinde, yolcuları dolaşıma giren kart hakkında uyaran, No Borders imzalı bir pankart asıldı. Aynı gün Londra, Croydon'da Sınırlar ve Göçmenlik Şubesinin genel merkezi Lunar House, No Borders ve NO2ID tarafından örgütlenen protesto eylemiyle abluka altına alındı. Birmingham'da Solihull'da bulunan Birleşik Krallık Sınır Şubesi'ni kuşatma eylemi orantısız derecede kalabalık bir polis engeliyle karşılaştı. Cardiff'de de 60 kişinin katıldığı bir kuşatma eylemi vardı.

Manchester'da No Borders ve Merseyside eylemcileri bir araya gelerek Liverpool'da Reliance House önünde yeni biyometrik kimlik kartlarını protesto etti.

no2id-londra-2.jpg


nooneisillegal-manchester.jpg


freedomofmovement-birmingham.jpgmid.jpg



 
KavlulFasl Çevrimdışı

KavlulFasl

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
(Mikro Çipli TC Kimlik Kartı) PROJENİN TÜKİYE AYAĞI İLE İLGİLİ DÜZENLEMELER.

T.C. Kimlik Kartı Güvenlik Unsurları

Elektronik Güvenlik Unsurları

  1. Kart sahibini karta karşı doğrulamak için PIN
  2. Kart yönetim sistemini karta karşı doğrulamak için PUK
  3. Kimlik doğrulama işlemlerinde bütünlük ve güvenlik amacıyla açık anahtar altyapısı kullanımı:
    • Asimetrik kimlik doğrulama anahtar çifti ve ilişkili sertifikalar
    • Simetrik Kart Doğrulama Anahtarı
  4. Kart sahibinin kimliğini harici bir uygulamaya karşı korumak için Kart sahibinin tek belirleyicisi (KSTB)
  5. Kart sahibini karta karşı doğrulamak için biyometrik verinin kullanılması (İki adet parmak izi ve iki adet damar izi)
  6. Sayısal imza için asimetrik anahtar çifti ve ilişkili sertifika
Görsel Güvenlik Unsurları

Görsel güvenlik unsurları, kartın ön ve arka yüzünde yer alır ve kartın görsel olarak doğrulanmasını sağlar. Bu unsurlar, ayrıca kişinin kimliğini tarif eden basılı bilgilerdir.

gorser-unsur.jpg



ÜSTTE GÖRÜNEN (BİYOMETRİK ÇİPLİ TC KİMLİK KARTI) VERSİYONUDUR.
 
KavlulFasl Çevrimdışı

KavlulFasl

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
ASRIMIZIN TAĞUTLARININ KÖLELERİNİ KONTROL ALTINA ALMASINDA KULLANILAN ARAÇLARDAN EN EHEMMİYETLİSİ...

Kart Erişim Cihazı (KEC)

kart_erisim_cihazi.jpg


Kart Erişim Cihazı (KEC), internet üzerinde elektronik hizmet veren kurumların uygulamalarında , elektronik kimlik doğrulama gerçekleştirilmesi amacıyla tasarlanan Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi'nin uç birim cihazlarından biridir.
Kullanım yerleri ve şekilleri farklı olmak suretiyle 7 adet KEC tasarlanmıştır. Bunlar sırasıyla Kurumsal, Bireysel, Gezgin, Acil Hizmet, Kiosk, Turnike ve Kart Yayın KEC'dir.
En yaygın olarak eczane, hastane gibi kurumlar ile birlikte benzer kamu uygulamalarında Kurumsal tipteki cihaz kullanılması planlanmaktadır.

EKDS'nin amacı; hizmet alan ve hizmete katılan arasında yürütülen işlemlerin güvenliğini temin etmektir. Kullanıcıların Internet üzerinden erişerek kullandığı hizmetlerde ve yaptıkları işlemlerde elektronik yolla güvenliğin sağlanması KEC cihazı ile gerçekleştirilir. KEC bu amaçla kendisine hizmet alan, hizmete katılan için takılan elektronik kimlik kartları ile imza kartını okur ve kartların içinde yer alan bilgileri doğrular.


Buradaki "güvenliğin temini" ifadesinden aşağıdaki hususlar kastedilmektedir:
  1. Web uygulaması ile yürütülen işlemlerde ilgili hizmet alan ve hizmete katılan kimliğinden emin olunması.
  2. Web uygulamasına kullanıcılardan gönderilen verilerin gerçekten sahiplerine ait olduğunun güvence altına alınması.
  3. Yapılan işlemlerde kurumların elektronik sayısal imza uygulamaları için platform desteği sağlanması (Ne yapıldığı, ne zaman yapıldığı kayıtları, bunların inkarını önleyecek sayısal imzalama vb.önlemler)
  4. Kullanıcıların web uygulamasıyla iletişiminin güvenli hale getirilmesi ve bu kapsamda internet üzerinde gönderilen verilerin gizliliğinin, bütünlüğünün ve tarafların kimlik doğruluğunun sağlanmasıdır.
KEC, uygulamaların çeşitliliği ile bağlantılı olarak yerel alan ağ (LAN) yapısında yer alan "thin client" bilgisayarları ile ethernet bağlantısı üzerinden SSL kurarak ; bağımsız ortamlarda kişisel bilgisayarlardaki otomasyon sistemine entegre olan uygulamacıkla (applet) , usb veya ethernet arabirimi üzerinden haberleşip doğrulama görevlerini yerine getirir.

Cihazın üzerinde hizmet alan ve hizmete katılanın kimlik doğrulama işleminde kullanacağı elektronik kimlik kartları için 2 adet , hizmet verenin yapılan işleme elektronik imzasını atmak üzere kullanacağı elektronik imza kartı için bir adet olmak üzere toplam 3 adet kart yuvası bulunmaktadır.
KEC cihazında hizmet alanın kimlik doğrulamasının güvenirliliğini arttırmak için parola uygulaması kullanılmaktadır. Bunun yanısıra bir çok biyometrik yöntemler de kullanılmakta olup ; hizmet alanın parmak izini ve / veya damar izini okumak amacıyla, cihazın üzerinde parmak izi sensörü ve cihaza dışarıdan takılan damarizi sensörü bulunmaktadır.

Kendi güvenliğini sağlamak üzere , cihazın içinde kendisine ait sertifikaların yer aldığı GEM (güvenlik erişim modulü) bulunmaktadır.

Kullanım kolaylığı sağlamak amacıyla hizmet alanın işlemleri için kullanılan KECHUB - KEC Hareketli Uçbirim cihazıyla entegre çalışabilir.

Büyük işletmelerin ihtiyacını sağlamak üzere bir çok KEC'in birarada master-slave konfigürasyonunda , şebeke yapısı içinde de çalışabilme yeteneği bulunmaktadır.

KEC ticari çalışma sıcaklığı aralığında çalışan taşınabilir ofis tipi bir cihaz olup ticari EMI/EMC, CE , CC gereklerine uygundur.


ÖzellikAçıklama

Güvenlik SeviyeleriPolitika ile belirlenebilen 4 güvenlik seviyesi (Kart(1),
Kart(2), PIN, PIN+Biyometrik)
UygulamalarDeğişik güvenlik seviyeleri için kimlik doğrulama
Her güvenlik seviyesi için yerel ve genel kimlik doğrulama
XML tabanlı imza kartı kullanarak doküman imzalama
Değişik kimlik doğrulama politikalarına uyumluluk (vekil kullanımı, kimlik doğrulama şartı, jenerik politika, biyometrik kimlik doğrulamanın geçmemesi durumunda hizmete katılanın onayının alınması vs.)
Değişik güvenlik seviyelerine göre parmak izi onaylamaDil desteğiTürkçe, İngilizce (Değişiklik dillere genişletilebilir)Erişim GüvenliğiCihaz ayarları için kullanıcı şifresi, kimlik doğrulama işlemleri için AKIS işletim sistemine sahip Elektronik Kimlik KartlarıAlgoritmalar2048 bit RSA, SHA 256Kullanıcı Arabirimi3.5" 240x320 256K renk TFT-LCD Ekran, 20 Tuşlu Tuş Takımı Kart Yuvaları3 adet IEC/ISO 7816 uyumlu akıllı kart yuvası: Hizmet Veren Elektronik İmza Kartı Yuvası, Hizmet Veren Elektronik Kimlik Kartı Yuvası, Hizmet Alanı Elektronik Kimlik Kartı Yuvası, 1 adet IEC/ ISO 7816 uyumlu GEM yuvasıBiyometrik SensörlerParmak İzi Sensörü, Damar İzi Sensörü İkaz MekanizmalarıSesli, görüntülü ve ışıklı İkazBilgisayar arabirimi1 adet USB 2.0 "Full Speed" host arayüzü (hareketli uç birimi cihazı veya parmak damar İzi cihazı için bağlantı)
1 adet USB 2.0 "Full Speed" slave arayüzü
1 adet 10/100Mbit/s Ethernet Arayüzü
1 adet VGA monitor ArayüzüGüç sarfiyatı<5WBoyutlar12cm / 21cm / 6,5 cm (G/B/Y)Ağırlık472 gr.Çalışma sıcaklığı0ºC ... +45ºCDepolama sıcaklığı-20ºC ... +65ºCBağıl nem+40ºC'de %90Desteklenen StandartlarIEC/ISO 15408 (Common Criteria) Ortak Kriteri- EAL4
EN 55022 EMI/EMC CE
 
KavlulFasl Çevrimdışı

KavlulFasl

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Pilot Uygulama Kart Dağıtımı

T.C. Kimlik Kartı Alma Süreci

İlk aşamada, ilgili tarafların kararıyla belirnen Bolu Merkez'de 10.000 vatandaşa T.C. Kimlik Kartı verilmesini kapsayan bir pilot uygulama 01.Eylül.2008 tarihinde başlamıştır.

İlk aşamada pilot uygulama belirlenen ilçe'de kimlik kartının verilmesine yönelik uygulama vatandaşın hızlı bir şekilde yeni T.C. Kimlik Kartını alması amaçlandığından,vatandaşlarımız randevu verilmek süretiyle Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüklerine davet edilecektir.

İkinci aşamada ise uygulama tüm Bolu İl'ini kapsayacak şekilde 01.01.2009 tarihinde başlayacaktır.
İkinci aşamada T.C. Kimlik Kartının Temini (Tüm Bolu);

İkinci aşamanın başlaması ile mevcut T.C. Nüfus Cüzdanı veya ehliyet,pasoport kimliği kanıtlayan resmi belge ile 2(İki) adet vesikalık fotoğrafın ibrazı ile kişinin bağlı olduğu Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüklerinden temin edebileceklerdir.

T.C. Kimlik Kartının hayata geçirilmesi öncelikle sağlık ve sosyal güvenlik alanında olacaktır.Pilot uygulama kapsamında vatandaşlara verilen T.C. Kimlik Kartlarının sağlık alanında kullanılabilmesi için TÜBİTAK Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü (UEKAE) ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından belirlenen sağlık tesislerine EKDS kurulmuştur.
T.C. Kimlik Kartı İle İşlem Yapılacak Yerler:

  1. Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi (Beyin Cerrahi, İntaniye, Cildiye ve Üroloji Poliklinikleri)
  2. 12 Kasım Kalıcı Konutlar Aile Hekimliği,
  3. Tevfik Atay Aile Hekimliği,
  4. Bolu Merkez tüm eczanelerde kullanılabilecektir...
 
KavlulFasl Çevrimdışı

KavlulFasl

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
T.C. Kimlik Kartı Kimlik Çıkartma Süreci

Mevcut Kimliğin İspatı

T.C. Kimlik Kartını ilk defa almak için başvuran kişinin halen mevcut kimliğinin ispat edilmesi gerekmektedir. Bu amaçla, kişinin kimlik ispatında ''T.C. Nüfus Cüzdanı'' veya yasal olarak geçerli sureti ya da eşdeğeri olarak kabul edilen yasal bir başka kimlik (pasaport,ehliyet) kullanılacaktır. Başvuranın kimlik ispatı için sunduğu kimlik belgelerinin geçerliliği öncelikle gözle muayene edilerek kontrol edilecektir. Sunulan belgenin içeriği, kimlik yönetim uygulamaları tarafından elektronik olarak MERNIS üzerinden kontrol edilecektir.

Başvuru Belgelerinin Saklanması

T.C. Kimlik Kartını ilk defa almak için başvuran kişinin kimlik ispatı için sunduğu kimlik belgelerinin kopyaları elektronik olarak alınarak kimlik yönetim sistemi uygulamasında merkezi olarak saklanır.

Vesikalık Fotoğrafın Taranması

T.C. Kimlik Kartını ilk defa almak için başvuran kişiden vesikalık fotoğrafı talep edilir. Bu fotoğraf tarayıcıdan geçirilerek belirlenen büyüklükte ve kalitede elektronik olarak saklanır ve kartın önyüzüne basılmak amacı ile kullanılır.

Biyometrik Veri (Parmak izi) Alınması

T.C. Kimlik Kartını ilk defa almak için başvuran kişinin biyometrik verisi (parmak izi ve parmak damar resmi) alınarak, kartın içerisinde yer alacak şekilde şablon parmak izi ve damar izi üretilir. Üretilen şablonlar yonga üzerine güvenli bir şekilde yazılacaktır, merkezi bir yerde saklanmaz.

T.C. Kimlik Bilgilerinin İmzalanması

T.C. Kimlik Kartı verilerini kaydeden kurum tarafından inkar edilmesini önlemek için T.C. Kimlik Kartlarında saklanan nüfus,kimlik verilerini kaydeden kurum yetkilis tarafından yasal elektronik sayısal imza kartı ile imzalanır.

T.C. Kimlik Kartının Kişiselleştirilmesi

T.C. Kimlik Kartı sahibinin nüfus bilgileri ve fotoğrafı kartın yüzeyine basılır. Bu bilgilerin tamamı ile kişinin biyometrik verileri yongaya güvenli bir şekilde yazılır. Böylelikle T.C.Kimlik Kartı kişiselleştirilmiş olur.

T.C. Kimlik Kartının Başvuran Kişiye Teslim Edilmesi

T.C. Kimlik Kartını almak için başvuran kişinin adına düzenlenen T.C. Kimlik Kartı kurum yetkilisi tarafından Kimlik Kartı Talep Formu'nun başvuran kişi tarafından imzalanması sonucunda şifre zarfı ile birlikte teslim edilir.
 
KavlulFasl Çevrimdışı

KavlulFasl

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
T.C. Kimlik Kartının Elektronik İçeriği

T.C. Kimlik Kartı > Elektronik İçerik

T.C. Kimlik Kartı üzerinde, elektronik kimlik doğrulama işlemini destekleyici veri yapıları mevcuttur. Bu yapılar kart üzerinde yer alan yonga üzerinde saklanacaktır. Bunlar aşağıda belirtilmiştir:

  1. Kart sahibine ait bir takım nüfüs bilgileri
    • Kart önyüzünde ve arkayüzünde basılı bulunan nüfus bilgileri
      • Adı, Soyadı
      • T.C Kimlik No
      • Kart Seri Numarası
      • Anne Adı, Baba Adı
      • Kan grubu, vb.
    • Diğer
      • Nüfusa kayıtlı olduğu;il,ilçe,mahalle/köy,
      • Cilt numarası, Aile sıra numarası, vb.
      • Cüzdanın Veriliş Yeri, Veriliş Nedeni, Kayıt Numarası Renkli sayısal fotoğraf bilgisi,
  2. Renkli sayısal fotoğraf bilgisi,
  3. Biyometrik veriler (Sağ ve sol el için belirlenen parmakların parmak izi şablon verisi ve sağ/sol el için belirlenen bir parmağın damar izi şablon verisi)
  4. Güvenli kimlik doğrulama için gerekli kriptografik veriler (anahtarlar, sertifikalar, PIN, PUK bilgileri, vb.)
T.C. Kimlik Kartı Görsel Unsurları

t_yeni_nesil_kimlik_karti_on_yuzu.jpg
t_yeni_nesil_kimlik_karti_arka_yuzu.jpg


Nüfus cüzdanı yerine geçecek T.C. Kimlik Kartı, geleneksel nüfus cüzdanlarından farklı olarak, standart akıllı kart boyutlarındadır. "Kadın ve Erkek" için ortak olarak tasarlanacaktır ve tek tip kart türü olacaktır.,

Kartın önyüzü olarak adlandırılan tarafta yonga, kart sahibine ait fotoğraf ve nüfus bilgileri (T.C. Kimlik Numarası, adı, soyadı, doğum yeri v.b.) ve güvenlik unsurlarını destekleyici bilgiler bulunmaktadır.

Bu yüzün arkası ise kartın arkayüzü olarak adlandırılmıştır. Kartın arkayüzünde anne adı, baba adı, kan grubu, vb. gibi bilgiler ile birlikte "makine okunabilir bölge" olarak makine tarafında okunan bilgiler ve güvenlik unsurlarını destekleyici bilgiler yer almaktadır.
 
KavlulFasl Çevrimdışı

KavlulFasl

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
T.C. Kimlik Kartı Özellikleri

T.C. Kimlik Kartı birçok özelliği beraberinde getirecektir. Bunlar;
  1. T.C. Kimlik Kartı, taklit edilemez olmakla beraber, tahrip ya da tahrif edildiğinde tespit edilmesine imkan veren görsel ve mantıksal güvenlik özelliklerine sahiptir.
  2. T.C Kimlik Kartı, en az 10 yıl dayanıklılığa sahip malzemeden üretilmiş olan kart gövdesine sahiptir.
  3. T.C. Kimlik Kartı, vatandaşın rahatlıkla taşımasına ve kullanmasına olanak verecek şekilde, kimlik kartları için belirlenen uluslarası standartlara uygun olacak şekilde, standart bir akıllı kart boyutlarındadır.
  4. T.C. Kimlik Kartı, vatandaşa ait nüfus ve fotoğraf bilgilerinin kartın üzerindeki yonga üzerine güvenli bir şekilde kaydedilmesine imkan verir ve bu bilgilerin yetkisiz kişiler tarafından erişilmesini ve değiştirilmesini olanaksız hale getirir.
  5. T.C. Kimlik Kartı, vatandaşa ait nüfus ve fotoğraf bilgilerinin önyüzünde ve arkayüzünde bulundurması ile kolay, hızlı ve güvenli görsel kullanım sağlamaktadır.
  6. T.C. Kimlik Kartı, kamu kurum ve kuruluşlarında uzaktan (elektronik) sağlanan hizmetlerin kullanımı sırasında, vatandaşlar için kişisel kimlik doğrulama amacıyla kullanılacaktır.
  7. T.C. Kimlik Kartı, standart bir akıllı kartın sunduğu bütün güvenlik özelliklerini desteklemektedir. Kart içerisinde yer alacak elektronik veriler PIN ve PUK korumalı olarak saklanacaktır.
  8. T.C. Kimlik Kartı, sahibinin doğrulanmasını Parmak vektörü veya PIN yardımıyla gerçekleştirir.
  9. T.C. Kimlik Kartı önyüzünde ve arkayüzünde yer alan bölgeler ve bölgeler içerisindeki bilgiler, Avrupa Birliği tarafından belirlenen DS/CEN/TS 15480-1 standardına uygun olarak geliştirilmiştir.
  10. T.C. Kimlik Kartı, fiziksel özellikleri olarak ISO/IEC 7810 ve ISO/IEC 7816'yı desteklemektedir.
  11. T.C. Kimlik Kartı, dayanıklılık ve diğer test yöntemleri ve kriterleri olarak DS/CEN/TS 15480-1'i ve ISO/IEC 10373-1'i desteklemektedir.
  12. T.C. Kimlik Kartı, ilk olarak sağlık ve sosyal güvenlik kurumu uygulamalarında kullanılmaktadır. Vatandaşların, provizyon işlemleri sırasında nüfus cüzdanları yerine T.C. Kimlik Kartlarını kullanması suretiyle, muayene kayıtları açılacaktır. Muayene sonucunda elektronik olarak girilen reçetelerin, yine T.C. Kimlik Kartı kullanılarak eczanelerden temin edilmesi sağlanacaktır.
 
Benzer konular Forum Tarih
Esra87 Güncel Haberler 5 2K

Benzer konular

Üst Ana Sayfa Alt