Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Haber Halep'te Son Durum

F Çevrimdışı

furkan

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Dikkatlerin Kobani'ye çevrilmesiyle unutulan Halep, Hizbullah destekli Esed güçleri tarafından ağır bombardımanlara maruz bırakılıyor.

Varil bombalarıyla vurulan ve muhalifler arası çekişmeden ötürü zayıf düşen Halep direnişinin İran destekli basın tarafından bildirildiği gibi düşmek üzere olmadığı ifade ediliyor.

Hatırlanacağı gibi geçtiğimiz haftalarda Halep'in Rejimin kontrolüne geçmek üzere olduğu haberleri çıkmış ve bununla siyasi bazı avantajlar hesaplanmıştı.

Halep'ten aktarılan son durum raporuna göre Suriyeli direnişçiler, Nubl ve Zahra'ya yönelik ağır saldırılar başlattı.

Söz konusu operasyonları yürüten direnişçilerin amacının bu iki kasabayı ele geçirmekten öte sınır bölgesi Azez'e giden yolun kontrolünü sağlamak olduğu düşünülüyor.

Nubl ve Zahra operasyonlarından elde edilecek diğer bir askeri avantajın ise bu bölgeye asker kaydıracak rejimi sıkıntılı bölgelerde zayıflatmak olabileceği üzerinde duruluyor.

halep-son-durum.jpg
 
R Çevrimdışı

Rebi3

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Esad ordusu ve şii çetelerce kuşatılmaya çalışılan Halep ten gelen mektup:
0hzi3ra.jpg

EY Müslüman Alemi!

Ey ummeti Muhammed!

İranlı Şii, Afgan, Rus ve bir çok ülkeden destekli Nusayri Esed askeri, Halep'i kuşattı kuşatacak ve dünyanın gözü önünde çocuklarımızı kadınlarımızı yaşlı genç demeden katlediyorlar, camilerimizi yıkıyorlar siz daha ne zamana kadar susacaksınız.

Banyas kadınlarına sorun, Morek çocuklarına sorun, Humus ve Hovle halkına bir sorun, bu gün insanların ihanetlerinden dolayı Halep satılmıştır.

Sadık ve fedakar mücahitlerimizin bu güne kader, canlarını siper ettiklerini ve artık savunacak kurşunlarının kalmadığını bildiririz.

Sizden bir mermi, bir kurşun istiyoruz nerdesiniz ey Kardeşler!

Allah korusun Halep düşerse kadınların namusundan, çocukların ve yaşlılardan durumundan dolayı, Allah'ın huzurunda siz sorumlusunuzdur.

Hala anlamadınız mı?

Bu bir hak ile batıl savaşıdır, iman ile küfrün savaşıdır.

Uyan ey ümmet uyan

Ansar Al-Din cehpesi sözcüsü
 

Benzer konular

Üst Ana Sayfa Alt