Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Haber Gazze

farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Bs8FGKPIMAA-oIw.jpg
 
hebbit kerrih Çevrimdışı

hebbit kerrih

İyi Bilinen Üye
Site Emektarı
Allah azze dayan gazze.. bizi de affet. :(
 
A Çevrimdışı

abdul muntakim

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Lailahe illallah deyip sözünde sadakat gösteren gazze. Tevekkülün, adanmışlığın diyarı gazze. Allah'ın rızasının ve cennetin bedeli olduğunu bilip o bedeli canları ile ödeyen gazze. Allah subhanehu ve teala sizlerden razı olsun ve bizlerden bu gafleti kaldırsın, kalplerimizdeki vehni de söküp alsın. Alsın ki cihadla yeniden izzet kazanalım.
 
Ummu Aişe Çevrimdışı

Ummu Aişe

لا اله الا الله
Site Emektarı
"Gazze için ne yapabilirim?"in cevabı ile

"Diğer tüm benzer zulümler için ne yapabilirim?"in cevabı aynı:

Tevhid... Tebliğ... Birlik için çaba...

Buna "Cahile tebliğ nasıl yapılır?" öğrenmek de dahil, "Kardeşlik bağı nasıl korunur, güçlendirilir; birlikte hareket etmek nasıl bir şeydir?" öğrenmek de dahil.

Bu şekilde tekil tekil anca üzülürüz. Veya kimileri tekil tekil sözlerini yerine getirir, kendini kurtarır; ama dava için etkisiz kalır, biz kalanlar yine üzülürüz.

Birlik diyorum, tebliğ diyorum, ve bunlar için ne gerekiyorsa çalışmak diyorum... Yıllar boyu "Hede höde höd höd" şeklinde tebliğ(!) yerine, "bak kardeşim, şu ayete göre..." diyerek hikmetli, sabırlı, güzel tebliğ yapsa idik cahil cahilliğinde bu kadar ısrarlı olmaz, haliyle sayımız da bu kadar az olmaz, haliyle toplaşıp bir şeyler yapabilirdik.

Yıllar boyu davetim bunadır. Cehaletle savaşmayı ve kardeşlik bilincini geliştirmediğimiz sürece anca geriden bakar bakar ağlarız. Veya kimileri tekil olarak arzu ettiğini yapar. Veya hep dediğim gibi "bir müsibet bin nasihatten hayırlıdır" hesabı, bizlerin de başına gelince anlamayan kalmaz.


Durumun özeti bence bu kadar...
 
Üst Ana Sayfa Alt