Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

En Yakınların Bile Olsa...

Öğrenen Müslüman Çevrimdışı

Öğrenen Müslüman

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Selamun Aleykum ve Rahmetullahi ve Berekatuh

Bugün gördüğüm bir eski röportaj idi. Ben de paylaşmak istedim. Aslında mücahidlerin cihaddan önceki yaşantıları da durumları da bizden farklı değil. Onların bizden farklı olmalarının sebebi gerçekleri görüp Kur'an ve Sünnet'e sımsıkı sarılmaları, uygulamaları ve bu yolda asla vazgeçmemeleri...

Şimdi Şeyh Usame bin Ladin'in annesi ile kendisinin arasındaki farkı görüceksiniz inşeAllah.

Eski Başkan Barack Obama döneminde Pakistan'da yaşadığı eve 2011 yılında düzenlenen operasyonla öldürülen El Kaide'nin eski lideri Usame Bin Ladin'in annesi, İngiliz The Guardian gazetesine kapsamlı bir röportaj verdi.

2011 yılından bu yana ilk kez basına oğluyla ilgili demeç veren Bin Ladin'in annesi Alia Ghanem, Martin Chulov'un imzasını taşıyan röportajda, Usame Bin Ladin için "çekingen ve iyi bir çocuktu ancak üniversitede beyni yıkandı" ifadesini kullandı.

Ghanem, gazeteye, ailenin yaşadığı Suudi Arabistan'ın Cidde kentindeki evinde konuştu. Anne, oğlu Bin Ladin için, "Üniversitede tanıştığı insanlar onu değiştirdi. O kişilerden biri Suudi Arabistan'dan daha sonra sınırdışı edilen ve Usame'nin ruhani danışmanı olan Müslüman Kardeşler üyesi Abdullah Azzam'dı. 20'li yaşlarında beynini yıkayan insanlarla tanışana kadar iyi bir çocuktu. Bir nevi tarikat diyebilirsiniz. Savundukları dava için para alırlardı. Onlardan hep uzak durması gerektiğini söylerdim" dedi.


Belki sizin de başınıza en yakınlarınızdan bu halin ne, ne yapıyorsun, biraz fazlaya kaçmıyor musun gibi sözler siz de işitiyorsunuz. Şeyh de işitiyordu. Şimdi kardeşleri bu konuda nasıl buna bakalım.

The Guardian'ın yaptığı röportaj sırasında odada Usame Bin Ladin'in üvey erkek kardeşleri Hasan ve Ahmed de vardı. İki kardeş, 11 Eylül saldırılarında Usame Bin Ladin'in parmağının olduğunu öğrendikleri zaman yaşadıkları şoku "Çok garip bir duyguydu. 48 saat içerisinde başından bu yana bu işi yapanın Usame olduğunu biliyorduk. En küçüğümüzden en büyüğümüze ondan utanç duyduk. Hepimizi korkunç sonuçların beklediğini biliyorduk" sözleriyle anlattılar.

11 eylül cihadıyla Usame ve diğer mücahidler gurur duyarken, akrabalık bağıyla en yakınları Şeyh Usame b. Ladin'den utanç duyuyorlardı ve kendi başlarına gelmesinden endişelendikleri sorunları düşünüyorlardı.
Bazen bir şey yapmak istediğimizde acaba ailemin tepkisi ne olur diye düşünüyoruz. Ailemiz bir şey der diye vazgeçiyoruz belki de. Eğer Usame annem benim bunu yapmamı istemiyor diyip cihada gitmeseydi şuan acaba Şeyh Usame b. Ladin'den bu kadar bahseder miydik? Ya da kardeşlerim benden utanıyorlar diyip 11 eylül cihadını gerçekleştirmeseydi Amerika şuan hala borç içerisinde olur muydu? Zamanında kafir Bush'un suratını öyle görebilir miydik?
Allahu alem.
Siz davanızda ne kadar sabit kalırsanız Allah Subhanehu ve Teala size kat kat yardımını arttıracak inşeAllah.

Fark ettiyseniz annesi Usame' nin çekingenliğinden bahsediyor ancak ne zaman cihada başladı ve cihad üzere sabit kaldı bu utangaçlığı Şeyh'te göremiyoruz. Aksine cesurca dimdik duran ve Amerika'da ve Avrupa'da ismi anılınca kafirlerin kalplerine korku salan bir isim oldu Usame. Hatta bazı platformlar bu ismi yasaklı listesine aldılar ve forumlarda bu ismin kullanımını bile yasakladılar.

Allah yolunda Allah rızası için ne yapıyorsanız hem ahirette hem de dünyada karşılığı var akhiler. Şunu bilin ki Usame de Abdullah Azzam da Zevahiri de Şamil de aklımıza gelen gelmeyen her mücahid aslında bizden çok da uzak yaşamlar sürmüyor çok da farklı sorunlarla karşılaşmıyordu. Onların da yakın çevresi kendilerince haklı sebebler ile cihada katılmalarını engellemeye çalışıyorlardı. Onların farkı ne olursa olsun bir şekilde harekete geçmek idi... Hatta kimisinin durumu bizden daha fenaydı...
Bir diğer örnek de Şeyh'in yeğeninden...

Bin Ladin'in yeğeni Trump'ı övdü: Başka bir 11 Eylül olmasını yalnızca Trump önleyebilir​

ABD'de 11 Eylül saldırılarının arkasındaki isim olan El Kaide'nin eski lideri Usame Bin Ladin'in yeğeni başkanlık seçimleri öncesi Donald Trump'ı övdü. Nur bin Ladin, "Başka bir 11 Eylül olmasını yalnızca Trump önleyebilir" dedi.​


Şeyh Usame b. Ladin

indir (12).jpeg


Annesi

indir (13).jpeg


Yeğeni (Tesettürsüz)


Yaptığımız hatalara tevbe edip harekete geçelim.

Röportajların ve haberlerin kaynakları
Annesiyle olan röportajı: Bin Ladin'in Annesi İlk Kez Konuştu
Yeğeniyle olan röportajı: Bin Ladin'in yeğeni Trump'ı övdü: Başka bir 11 Eylül olmasını yalnızca Trump önleyebilir

Yazıdaki röportajlar kısmı ve kendi düşüncelerimi yazdığım kısımlarda yazım hatalarım, kendi bilgi eksikliğim, kaynak eksikliğimi belirtip düzeltebilirsiniz, fikirlerinizi belirtebilirsiniz.

Fotoğraflar hakkında not;
Fotoğrafları atmamın sebebi hem dış görünüşleri olarak hem de düşünceleri olarak da kan bağının öneminin ne derece olduğunu göstermek amacıyla paylaştım ancak tesettürsüz olanı spoiler olarak bile bulundurmamak daha doğru. Allahu alem. Bu yüzden yeğeninin fotoğrafını kaldırdım.


Yazıyı ayetlerle bitirmek istiyorum;

وَكَاَيِّنْ مِنْ نَبِيٍّ قَاتَلَۙ مَعَهُ رِبِّيُّونَ كَث۪يرٌۚ فَمَا وَهَنُوا لِمَٓا اَصَابَهُمْ ف۪ي سَب۪يلِ اللّٰهِ وَمَا ضَعُفُوا وَمَا اسْتَكَانُواۜ وَاللّٰهُ يُحِبُّ الصَّابِر۪ينَ
Nice nebiyle beraber birçok rabbani (âlim ve mücahid) savaştı. Allah yolunda başlarına gelen sıkıntılar nedeniyle gevşekliğe düşmediler, zayıflamadılar ve (düşman karşısında) alçalmadılar. Allah, sabredenleri sever.

وَمَا كَانَ قَوْلَهُمْ اِلَّٓا اَنْ قَالُوا رَبَّنَا اغْفِرْ لَنَا ذُنُوبَنَا وَاِسْرَافَنَا ف۪ٓي اَمْرِنَا وَثَبِّتْ اَقْدَامَنَا وَانْصُرْنَا عَلَى الْقَوْمِ الْكَافِر۪ينَ
(Başlarına gelen sıkıntılarda) sadece şöyle söylemekle yetindiler: “Rabbimiz! Günahlarımızı ve işlerimizde var olan aşırılıklarımızı bağışla! Ayaklarımızı sabit kıl! Kâfirler topluluğuna karşı bize yardımcı ol.”
فَاٰتٰيهُمُ اللّٰهُ ثَوَابَ الدُّنْيَا وَحُسْنَ ثَوَابِ الْاٰخِرَةِۜ وَاللّٰهُ يُحِبُّ الْمُحْسِن۪ينَ۟
(Dualarına karşılık) Allah, onlara dünya sevabını ve ahiret sevabının en güzelini verdi. Allah, muhsinleri/kulluğunu en güzel şekilde yapmaya çalışanları sever.

(3/Âl-i İmran Suresi, 146-148)

وَوَصَّيْنَا الْاِنْسَانَ بِوَالِدَيْهِ حُسْنًاۜ وَاِنْ جَاهَدَاكَ لِتُشْرِكَ ب۪ي مَا لَيْسَ لَكَ بِه۪ عِلْمٌ فَلَا تُطِعْهُمَاۜ اِلَيَّ مَرْجِعُكُمْ فَاُنَبِّئُكُمْ بِمَا كُنْتُمْ تَعْمَلُونَ
İnsana, anne babasına karşı güzellikle muamele etmesini tavsiye ettik. Şayet bilgin olmayan bir şeyi bana ortak koşman için seni zorlarlarsa, onlara itaat etme. Dönüşünüz banadır ve size yaptıklarınızı haber vereceğim.
(29/Ankebût, 8)
 
Son düzenleme:
Muqarrab Çevrimdışı

Muqarrab

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Dedi ki: “Beni saptırmana karşılık, ben de onları (saptırmak) için senin dosdoğru yolunun üzerine oturacağım.” (7/A'râf, 16)
 
Müstezafin Çevrimdışı

Müstezafin

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِ
İslam-TR Üyesi
Allah Azze ve Celle şehadetini kabul etsin .
 
Üst Ana Sayfa Alt