Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

El Suri'nin serbest bırakıldığı iddia edildi

K Çevrimdışı

kaynak

Üyeliği İptal Edildi
Banned
suri2.jpg




Küresel Cihad düşüncesinin oluşmasında oldukça kritik bir rol oynayan stratejistlerden Ebu Musab El Suri'nin serbest bırakıldığı iddia edildi. Sooryoon.net sitesine, Halep'teki güvenilir kaynakların aktırdığı belirtilen bilgiye göre Suriye rejimi, Ebu Musab El Suri 'Mustafa bin Abd al-Qadir Sitt Maryam Nasar' ile birlikte yardımcısı Ebu Halid'i de bir kaç gün önce serbest bıraktı.
Suri, 2005 yılının Ekim ayında Pakistan'ın Kuetta şehrinde, Pakistan istihbarat servisi ISI tarafından yakalanmış ve Pakistan Suri'yi Suriye rejimine teslim etmişti.
Ebu Musab el Suri kimdir?
Küresel Cihad düşüncesinin oluşmasında oldukça kritik bir rol oynayan stratejistlerden biri de Ebu Mus'ab El Suri'dir. Asıl adı Mustafa bin Abdulkadir Sit Meryem Nasardır. Halep'te doğan Suri Halep Üniversitesi Mekanik Mühendislik bölümü mezunudur. 1980 yılında İhvanı Müslimin hareketine katılmış, 1982 Hama isyanında rol almıştır. Hama katliamı esnasında kurtulmayı başaran Suri İspanya'ya iltica etmiş burada İspanyol bir bayanla evlenmiştir. 1987 yılında Afgan Rus harbine katılan Suri 2001 yılında da El Kaide saflarında ABD'ye karşı savaşmıştır.Suri'nin 11 Eylül saldırılarında etkin rol aldığı düşünülmektedir. 1997 yılında bir çok Avrupa ülkesini gezen Suri bir dönem İslami Çatışmalar Araştırmaları Birimi isimli bir kurum açıp yönetmiştir.
Hakkında Avrupa ve Amerika'da onlarca yüksek lisans ve doktora tezi yazılan, binlerce makale ve onlarca kitaba konu olan bu kişi Küresel Cihad'ın Mimarı olarak tanımlanmaktadır. 20 yıllık siyasi ve askeri tecrübelerini 1700 sayfalık El Mukaveme (Küresel Cihad Cepheleri Direnişi) isimli kitabında yayınlayan Ebu Mus'ab El Suri ABD ve Rusya'ya karşı yıllarca savaşmış ve hareket üzerinde ciddi etki bırakmıştır. Ebu Mus'ab El Suri'nin kitabı El Mukavame Amerikan askeri kolejlerinde okutulan baş yapıtlardan biridir. Yayınlandıktan kısa süre sonra bizzat CIA tarafından kısa sürede İngilizceye çevrilen eser Batı ittifakı tarafından Küresel Cihad Düşüncesini ve Dünya görüşlerini anlamada en önemli kaynak olarak kullanılmaktadır.

pressmedya
 
Ebu Yaser Çevrimdışı

Ebu Yaser

Üye
İslam-TR Üyesi
Şu an şehid midir İnşaAllah ve şehid değilse şu an nerededir ?
 

Benzer konular

Üst Ana Sayfa Alt