Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Cübbeli Ahmed Hoca - Zayıf Hadis Mi Karıştırma

K Çevrimdışı

kelime-i şehadet

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
"Bu hadis zayıfmış, bu hadis sahihmiş hiç sizi alakadar etmez. siz neye bakcaksınız hocalar size ne anlattı ona bakcaksınız." Senin uyduruk, uçarık-kaçarık lafların peygamberin olma ihtimali bulunan bir sözden daha değerli yani?

"peygamber onunla diğer peygamberlere iftihar etmiş, mana aleminde..." Mana alemi de ne ola ki? ben böyle birşey bilmiyorum. Peygamber bu konuda bir söz söylemiş mi? ben falanca alemde falanca kişiyle iftihar ettim diye?

"bu hadis zayıf, bu hadis uydurma haşa!" ne haşası?! her söze peygamber hadisi diye atlayamazsın. peygamberin sözleri vahiydir. ancak her hadis diye getirilen şey peygamberin ağzından çıkmıştır diye bir garanti yoktur, peygamber sözü hak ancak nakli zandır! bu yüzden "senden ne duyduysam inanacağım deyip" her uydurmayı yutturamazsınız! peygamberin ağzından çıktığını bizzat duysam onunla ilk amel edecek olanlardan olurum inşaAllah ancak zanni sözlere ancak Kur'an'a arz edip onayladıktan sonra itibar ederim. bu hadisleri inkar değil uydurmaları inkar etmektir. sen kaynakla buhariyle değil kurana uygun sözlerle gel. Kur'an'a muhalif olduktan sonra buhari, müslim olması birşey ifade etmiyor zira buhari ve müslim Kur'an değil, vahiy değildir.
 
Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
koyun.jpg



Saf insanları kendine körü körüne bağlamak için yüzlerce Rasulullahın ağzından iftira atarak hadis peydahlayanlar, yığınların kendilerinden kopmamaları için kendilerini peygamber seviyelerinde bile (hatta üstün) göstermekten çekinmemişlerdir. İşte bunların meşhurlarından

İBNİ ARABİ'NİN RASULULLAH'I (s.a.v.) SOLLAMA ZIRVASI

İbn Arabî, Füsûs'unda açıkça şöyle demektedir:

"Velilik peygamberlikten (nübüvvetten) daha büyüktür, hattâ risâletten de daha kâmil (bir makam)dır".

İşte onun sözü:

Nübüvvet makamı bir berzahtadır ki
Rasulun az üstünde, velînin altında...

Ve onun ashabından (onun görüşünü benimseyenlerden) bâzısı bunu te'vîle kalkışarak;
"bu peygamberin veliliği nübüvvetinden üstün demektir", veya;
"aynı bunun gibi Rasulun veliliği de resûllüğünden üstün demektir" derler.

Veya, onun veliliğini Allah ile beraber olduğu hâl, resûllüğünü ise, yaratıklarla beraber olduğu hâl şeklinde anlatır ki, bu apaçık cehaletten başka bir şey değildir.
Çünkü, Rasûlullah mahlûkat ile konuşurken, risâleti onlara tebliğ ederken velilikten kopmuş değildir. Aksine o bu halde iken de, diğer hallerinde de Allah'ın velîsidir. Çünkü o, Allah'ın dostudur ve hiçbir halinde Allah'ın düşmanı değildir. Risâleti tebliğ ederkenki hâli, namaz kılarkenki, Allah'a duâ ederken O'na seslenirkenki hâlinden aşağı değildir.
Peki ya o ta'zîmkârın şu sözü hakkında bizim zoraki te'vîlci ne diyecek?

O diyor ki:
Nebi Sallallahu Aleyhi ve Sellem, gümüşten bir kerpiçtir, kendisi ise altından ve gümüşten iki kerpiç. Ve Muhammed Sallallahu Aleyhi ve Sellem'in kerpicinin zahirî ilim; kendi iki kerpicinin altın olanının bâtınî ilim, gümüş olanının ise zahirî ilim olduğunu, bu ilimleri aracısız aldığını iddia ediyor
https://www.islam-tr.org/tevhid/13353-ibni-arabinin-rasulullahi-sollama-zirvasi.html


Cübbelinin kendi ağzından duyulan ve pekçok tasavvuf kitaplarında geçen (hatta Said Nursi de risalelerinde) geçen bir uydurma hadis daha :


"ÜMMETİMİN ALİMLERİ BENİ İSRAİL’İN PEYGAMBERLERİ GİBİDİR"


RASULULLAH'I KURUTAN SÖZLER
- UYDURMA HADİSLER -

https://www.islam-tr.org/tevhid/12029-rasulullahi-kurutan-sozler-uydurma-hadisler-kitap.html



Cübbeli bayraklı Ahmed'den Kendinden beklenen İlmi (!) açıklaması , hadis usulunu reddeden ve yerine hadisleri keşifle sahihleyenler için normal karşılanmalıdır.
 
senben Çevrimdışı

senben

Üyeliği İptal Edildi
Banned
bu adam tamm bir geri zekalı kusura bakmayın dayanamadım artık bütn konuşmaları abusuk subuk acıyorum bunların hallerine aslında dogruyu isterseniz biyandanda bir tevhid olsaydı bunlarda ne güzel olurdu ginişleri falan bazı amelleri inanın güzell ama gelin görünki şirk ve çirkef içindeki görüşleri herşeyi kurutuyor mahfediyor rabbim islah etsin
 
H Çevrimdışı

hakyolcusu

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Ebu Hureyre (r.a)'tan rivayet edildiğine göre, Resulullah (s.a.v.) şöyle buyurmaktadır:
“Ümmetimin sonunda bazı insanlar ortaya çıkacak ki, onlar size; sizin ve atalarınızın işitmediği şeyleri rivayet edecekler. Onlardan sakının.” (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 2/321, 349.)
Ebu Hureyre (r.a)'tan rivayet edildiğine göre, Resulullah (s.a.v.) şöyle buyurmaktadır:
“Âhir zamanda deccaller ile yalancılar ortaya çıkacak. Onlar size; sizin ve atalarınızın işitmediği hadisleri getirecekler. Onlardan sakının. Yoksa sizi, sapıtırlar ve fitneye düşürürler”sahih-i müslim

Açıklama:

Burada, ahir zamanda deccal ve yalancı kimselerin çıkıp o zamanda yaşayan müslümanlara, daha önce hiç duyulmamış hadisler nakledeceklerini, dolayısıyla onların uydurma hadislerine aldanılmaması, onlardan sakınılması gerektiği ve en önemlisi, getirilen hadislerin kaynaklarının araştırılması gerektiği belirtilmektedir.

 
M Çevrimdışı

mehmetakif69

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Dikkat edilecek olursa, körü körüne taklit edilmesini istiyor hoca efendi. Bu tıpkı katolik papazlarının daha önce önce yaptığı saçmalıklara benziyor. Onlarda halkı kiliseye teslim olmaya akıllarının ve hatta kendi okuduklarının kilisenin söylediklerine ters düşmesi durumunda okuduğu her ne olursa olsun batıl olduğuna dair fetva veriyorlardı.

Zayıf hadis dediği şey aslında uydurmaları kabul ettirmekten başka birşey değil. Cübbelinin kitapları uydurma rivayetlerle dolu. Mesela, Dünyalık işlerde başınız sıkışırsa şaşırırsanız kabir ehlinden yardım isteyiniz uyduruğu.

Hangi aklı selim bir müslüman bu uydurmayı kabul edebilir?

Kur'an-ı Kerimde, "Allah'ı bırakıp da kıyamet gününe kadar cevab veremeyecek şeylere dua edenden daha sapık kimdir. Halbuki bunlar, onların dualarından habersizdirler", buyurulurken ölülere dua et diyenden daha sapık kim vardır!!!

Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem buyurduki, İstiane edeceksen Allah'a istiane et. İstimdat edeceksen Allah'tan istimdat et.
 
P Çevrimdışı

PhiloSophiaLoren

Guest
:))

Dinle pek alakası olmayan bir komşumuz var, geçtiğimiz Ramazan bir kaç defa izlemiş tv de Cübbeliyi.. şunu şunu söyledi ama ben pek anlamadım bir yamukluk sanki diyordu.)) Yani o dahi bir yamukluk sezdiğini çakmıştı.

Cübbeliyi hiç anlayamıyorum ve ona inanan kesmi hiç mi hiç anlayamıyorum.
 
R Çevrimdışı

radikal68

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
cübbeliden zırvalar bi insan ancak bu kadar saçmalayabilir rabbim muvahhid kullarına sabıryağdır
 
Üst Ana Sayfa Alt