Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Makale CAHİLİYE DÖNEMİMDEKİ İSLAM NE KADAR AĞIRMIŞ!!!

B Çevrimdışı

bahadır42

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Selam aleyküm kardeşlerim sizlere hayatımın cahiliye dönemimden bir anımı anlatmak istedim çünkü o dönemimdeki islam dinim ne kadar ağırmış ne kadar zormuş . ALLAH rızası için gönül koymayın amacım bir başkasının cahilliğinden bahsetmek değil kendi cahilliğimi yazmak. ve anlattıklarım gerçek yaşadığım için ve şükürler olsun şuan bu cahilliğime ne kadar kızdığımı ve şükürler olsunki rabbime erken uyandığım için.
Bundan 3 sene önce idi iş seyahati için adanaya gidecektim Konya terminalde cevşen,nazar boncuğu,tespih yüzük satan cübbeli,sarıklı bir zat vardı otobüsün hareketine daha vardı yanına gittim selam laştık onu seyrediyorum bazıları ile dini konuda konuşuyor dedim bide ben konuşuyum aklımdaki soruları soruyum belliki bir din büyüğü belliki bir tarikat şeyh,, ve tanıştık bir iki soru sordum gayet memnundum cevaplardan laf lafı açtı 2 saat ben ayakta o oturuyor sordukca soruyorum bilmediklerimi ögreniyorum dedim bende sizin gibi olmak isterim ve bana bir kagıt verdi bu dedi silsile bunu fotokoopi ile çogalt ve bana rabıta yap rabıta? dediki beni düşünerek dua et tamam dedim peki dedim siz hangi tarikat bizdedi nakşiyiz hz ebubekr den gelmeyiz bütün tarikatların en üstünü her yol bize çıkar (sevindim çünkü kafayı sağlam yere attım) ve dedi şuan bir kitap yazıyorum daha dogrusu yazdırıyorlar kim dedim ben kalemi elime alırım kalem yazar bu kitabı çıkarınca tamamen şeyh olcam ozaman sana (bana)müridlik verebilirim dedi. oo seviniyom içim içime sıgmıyor tamam diyorum cennet yolu göründü:yale ve hayallerle yanından ayrıldım bir pazar akşamı maddi sıkıntıdan dolayı ALLAH a isyan ettim (tövbe tövbe tövbe) ve kırdım döktüm indirdim evde ne varsa sonra dedim şu şeyhimin yanına gidimde bana bir dua etsin bu nebiçim kadermiş dedim(AFFET ALLAHIM) ve salı günü yanına gittim bana baktı dediki;
-oo senin ruhun rahatlamış sıkıntıların gitmiş!!(içimden dedimki iyide ben ALLAH a isyan ettim bunasıl iş) neyse dedim adam kocaman şeyh bir bildigi vardır:kafaçakma ve dedimki bana dua edermisiniz çok zordayım tabi dedi bak dedi sana bir olay anlatayım dua için dedi:Birgün musanın kavminde kıtlık olmuş halk perişan yağmur yağmıyor.halkı demişki musaya ya musa rabbinden istede yağmur versin madem seni seviyor.musa peygamber bir tepeye çıkmış(tövbe tövbe tövbe)Allahım halk isyanda neden yağmur yağmuyor benim dua etmemi istediler.ALLAH cc demişki(binkere tövbe)ya musa kavminde annında leke olan bir adam var o dua ederse kabul ederim.o adamı bulmuşlar adam tepeye cıkmış( HAŞA ALLAHIM ŞUAN YAZARKEN BİLE KENDİME KIZIYORUM NEKADAR KÖR VE CAHİLMİŞİM)ALLAH beni istemişsin işte geldim bu kadar insan aç sefil yağmur niye vermiyon versene hadi ben gidiyom sonra yarım saat sonra yağmur yağmış hz musa tepeye çıkmış ALLAH ım neden böyle oldu(tövbe tövbe tövbe) ya musa ben ve meleklerim o adamın duasına çok güleriz ondan dolayı onun dua etmesini istedik demiş... bunu aynen böyle anlattı ve gülmeye başladı bende güldüm ee karşımdaki koskocamann şeyh o anlattıysa dogrudur!!! ve ben yine ruhum islam bilgileri iile doymuş huzurlu sanarak kendimi yanından ayrıldım günler ilerlerken bir arkadaşla tanıştım tabi bundan önce yakın cevreme diyomki ben artık fani işlerle ugraşmıyom benim hocam var ben nakşi müridi olcam bakarsın ilerde şeyh bile olurum:kafaçakma düşüncelerindeyim.ve arkadaşla muhabbet ederken dinden açıldı dedim benim şeyh im var tanıştırayımmı seni dedim güldü yok dedi istemem yahu dedim dua eder bize ya dedi boşver ben dedim hz ömerin evi var oraya gitcem dua etmeye dedim onun ailesi orda yaşamış onların hürmetine dua etcem arkadaş dediki ne işine yarayacak bi işe yaramazki dedi(içimden kızıyorum delleniyorum adam şeyhi boşver diyor bidee kocaman hz ömerin ailesi için ne işe yarayacak diyorr)dedim şeyhin anlattığı musa olayını bana sadece şu soruyu sordu
HZ musa kim? peygamber peki dedi paygamberin duası dururken böyle bir duayı kabul edermi? ve dedi ALLAH ın ve meleklerin gülmeye ihtiyacı varmı? vebiraz anlattı ben duraksadım:kafaçakma ya dedim dogru diyon ben nekadar duygusal yanaşmışım ALLAH ki KURANI KERİMDE yaklaşık içinde AKIL kelimesi geçen 369 ayeti var örnek(AKLINIZI KULLANMIYORSUNUZ) Ben dedim olaya hep duygusal yanaşmışım nede olsa karşımdaki şeyh o nederse dogru benden daha iyi biliyor konuda islam ve o günden sonra cahilliğimi, KURAN VE SAHİH hadislerle kendi aklımı kullanarak yıkmaya başladım. ve devam da ediyorum. amaçok zor oldu çünkü yılların kalıplaşmış bidadları benamlarını bir çırpıda silmek kabul etmemek çok zor oldu ALLAH ım dedim yaşasam nasıl yaşıyacam ÖLSEM huzuruna ne ile gelecem en az iki hafta kendime gelemedim çünkü ne yapacağımı bilmiyordum öyle bidadlarla öyle safsatalarla dolmuşumki beynimde bu bidadlar,bu şirkler öyle kalıplaşmışki ama şükürler olsun RABBIME kalbime izin verdi.artık kuran ve sünnete göre dogruyu yanlışı aklımı kullanarak ayırt etmeye çalışıyorum çabalıyorum ve şuanki durumumdan bir örnek:
Geçenlerde bir nakşi müridi ile tanıştım benden 40 yaş büyük konu dinden açıldı dediki nakşiler bir milyon civarında ve içlerinden bir kaçı (haşa)ALLAH gibi devamlı zikr ederler dua ederler ölü gibiler yani onlara insan diyemessin. ben dedimki bu dediğine katılmıyorum sana soruyorum Peygamberim,hz ebubekr,hz ömer,hz ali,ve hanefi hazretleri bunlar insanlar içinde ölü gibi yaşamadılarki.haşa nedemek ALLAH gibi sen dedim ALLAH ın sıfatlarını bir insana nasıl benzetirsin bu dedim büyük şirktirr ve şuan bu sohbetimizi dinleyen melekler vardır yanlız değiliz ve dedim beni günaha sokma sende o günaha girme peygamberim bile beni sorarlarsa kureyş kabilesinden kuru et yiyen kadının çoçugu dersiniz diyor (kardeşlerim hatam olmasın bu hadiseyi seyit kutup un eserinde okumuştum) o bile kendini ilahlaştırmamızı istemiyor sen bir insana nasıl bunu yakıştırırsın dedim mekanından ayrıldım(eskiden olsa benden 40 yaş büyük yaşlı bilir der kabul ederdim ama ona verilen akıl ve kitap banada verildi onun ayrıcalığı nedir o da benim gibi nefes alıyor yaşıyor farkımız ne? üstünlüğümüz ne demekki üstünlük takva ehlinde olmasının sebebi ALLAHa takvada ne kadar yakınsak odur üstünlük) öyle insanın mekanında durulmaz dedim .bir süleymancı bayan hanımıma demişki: süleymancı olmassanız cennete giremessiniz çünkü süleyman hazretleri süleymancıları elinden tutup cennete sokacakmış. dedimki hayırdır cenneti parsellemişlermi desene bize yer kalmadı!!! şuan şükürler olsun rabbime akıl ve idrak yoluma izin verdi.bir ticaret haneye gidince nazar boncuğu görünce çekinmeden ticaret hanenin sahibine diyorum kardeşim şu boncuğu at bunlar bidattır bunların en ufak yararı olmaz diyebiliyorum mesela gecen benim kayınvalide çoçuguma nazar boncuğu takmış bir gördüm hemen aldım attım hanım dedi ayıp olur o görmesken çıkaralım dedi kusura bakma hanım dedim peygamberimin sünnetinde yer etmeyen bir şeyi anaya babaya ayıp olcakmış diye terkedersem bana ayıp olur .geçen arkadaşla arabada geliyoruz tuttu kaza yapmadım ALLAH'a şükürler olsun dedi kulanı çekti şeytan kulana kurşun dedi bende yuhhh dedim yahu hem allaha şükr ediyorsun hemde şeytan kulana kurşun diyorsun kaderi yazan şeytanmı ALLAH mı dedim şeytan kulana kurşun ne demek dedim heya haklısın dedi :)cahillik etme şuan ve rabbim izin verdiği sürece cahilliğimi yenmek için savaşıyorum ve inanın huzurluyum çünkü cahiliye dönemimdeki islam bayaa ağırdı!!!ama ögrendikce ve şu hayatımdaki bidadları yok ettikce yahu islam huzurmuş.
ALLAH'ı ma emanet olun
o şeyh nemi oldu enson dün akşam gördüm birileri soru soruyordu oda anlatıyordu:muhaha tabi o günden sonra hiç gitmedim yanına
 
D Çevrimdışı

derveze

Üye
İslam-TR Üyesi
.bir süleymancı bayan hanımıma demişki: süleymancı olmassanız cennete giremessiniz çünkü süleyman hazretleri süleymancıları elinden tutup cennete sokacakmış.

rahmetli şehid muhammed atta ( mehmet ) e da birisi bir sufi camide oynen bu lafı demiş. bizim müritlerimiz ahirette şeyhin eteğine tutunacak o da onları cennete uçuracak.
mehmet de demiş ki :
valla kardes biz hadislerden biliyoruz ki o gün herkes çıplak olacak . Eh o zamanda siz seyhin ( affen ) bir yerine tutarsınız o da uçurur sizi . o böyle deyince sofi ramazan itikafını bırakmıs camıyı terketmiş :)
 

Benzer konular

Üst Ana Sayfa Alt