Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

'Bin ladin çok nazik biriydi'

S Çevrimdışı

Seyfurrahman

Üye
İslam-TR Üyesi
111116063604_zawahiri-index_304x171_assahab_nocredit.jpg


El Kaide örgütü'nün yeni lideri Eyman el Zevahiri, Usame Bin Ladin'i 'hassas ve nazik bir insandı' niye tanımladı.

Bin Ladin'in geçen Mayıs ayında Pakistan'da öldürülmesinden sonra El Kaide liderliğini üstlenen Zevahiri, yayımladığı bir videoda örgütün eski liderinin duyarlı biri olduğunu belirtti.
Zevahiri, İslamcı internet sitelerinde yayımlanan "İmamla geçen günler: Birinci Bölüm" başlıklı 30 dakikalık videoyu Bin Ladin'in "insani yanını" vurgulamak için çektiğini söylüyor.
Videoda, yeşil bir perdenin önünde görülen Zevahiri, "İnsanlar Bin Ladin'in hayat çok zorken bile, hassas, nazik ve düşünceli biri olduğunu bilmez. Biz hiç onun gibi birini görmedik" diyor.
Bin Ladin'le 1980'li yılların ortalarında, her ikisi de Afganistan'ı işgal eden Sovyet güçleriyle savaşırken tanışan Zevahiri, Bin Ladin'le geçen zamanını bir "onur" diye tanımlıyor.
Zevahiri, Bin Ladin'in çocuklarına çok düşkün olduğunu, sürekli hareket halinde olmalarına karşın eğitimlerine büyük önem verdiğini kaydediyor.
Zevahiri, "Yakınındaki herkes, çocuklarının iyi ve asil bir eğitim aldığını görmüştür" diyor.
Zevahiri ayrıca, Bin Ladin'in çocuklarına Kuran öğretmesi için tuttuğu hocanın, çocukları bir sopayla dövmekle tehdit ettiğini aktarıyor.
Bin Ladin'in eski sağ kolu ayrıca, eski El Kaide liderinin yaklaşık 3 bin kişinin öldüğü 11 Eylül saldırılarını düzenleyenlerin unutulmamasını istediğini belirtiyor.
Zevahiri, "Şeyh, çağımızın putu Amerika'ya saldıran 19 kardeşimizi iyilik ve minnettarlıkla hatırlardı. Bu kardeşlerimizi büyük bir vefayla anardı" diyor.

BBC
 
E Çevrimdışı

ENSARİ

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Şeyh Usama Bin ladin zaten yüksek eğitim görmüş cahil bir insan değildi,beşeri ilişkileri İslamla bağdaştırdı o zenginliğinin verdiği lüx yaşamıda itip, dağları tercih etti...gerçek bekayı satın aldı inş..
 
Üst Ana Sayfa Alt