Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Aynasi Iştir Kişinin Lafa Bakilmaz!!!

Murf Çevrimdışı

Murf

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Erdoğan, "Benim için Davos bitmiştir. Sesiniz yüksek çıkıyor, çünkü suçlusunuz. Siz insan öldürmeyi çok iyi bilirsiniz" dedi.

Başbakan Erdoğan, İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu toplantıları çerçevesinde "Gazze Orta Doğu'da Barış Modeli" konulu oturumda "İsrail" sözde Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in eleştirilerini yanıtlarken panel yöneticisinin sürenin bittiğini gerekçe göstererek konuşmasını kesmesi üzerine bundan sonra Davos toplantılarına katılmayacağını açıklayarak salondan ayrıldı.

Panele Başbakan Tayyip Erdoğan, "İsrail" sözde Cumhurbaşkanı Şimon Peres, BM. Genel Sekreteri Ban Ki - Moon ve Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa'da katılıyor. Panelde İsrail Filistin arasındaki anlaşmazlık masaya yatırıldı.

Erdoğan'ın sinirli bir şekilde toplantıyı terkinin ardından Erdoğan sevdalıları "helal sana başbakan, Peres'in ağzının payını verdin"! diyeceklerdir." Kimileri Tayyib'i Davos Fatihi ilan edecektir. Aynen Avrupa Birliği ile müzakerelerin başladığında Avrupa Fatihi ilan edilmesi gibi. Fakat İslami fikir ile bezenmiş, kendisinde sahih bir idrak sahibi olan kişiler ise Müslümanların başlarında böyle bir yöneticileri olduğu için bir kez daha üzülmüş ve kendisine lanet okumuşlardır. Neden diye sorulacak olursa?

Tayyip Erdoğan Davos'ta sinirlenmiştir, fakat sinirlenmesinin sebebi yanında Filistin'de vahşice katledilen Müslümanların sorumlusu yahudi pisliği Peres'in (Lanetullahi aleyh) oturması ve pişkin pişkin yaptığı katliamların savunmasını yapması değildir. Bilakis öfkesinin sebebi; Peres'in kendisine yüksek sesle konuşması ve Peres'e daha fazla süre verilip, kendisine verilmemesi meselesidir. Zaten mesele bir telefon bağlantısıyla tatlıya bağlanmıştır. Yani anlaşılan Erdoğan şahsi bir gurur sebebiyle sinirlenmiştir.

Zaten Erdoğan hakikaten samimi olsaydı yapılan bunca katliamların üstüne Davos'a gidip Peres'in yanında oturmaya tenezzül dahi etmezdi. Ve madem Erdoğan Gazze'de olanlardan çok üzgün neden hala İsrail'le ilişkileri hala en üst düzeyde devam ediyor. Bir yandan Gazze'de olanlara timsah gözyaşları döküyor, İsrail'e gönülden destek veren BM'in İsrail'i uluslararası topluluktan dışlamasını istiyor. Bir yandan da, kendisine İsrail'le ilişkilerini kes diyenlere; "bekara karı boşamak kolaydır. Hesabı iyi yapın" diyor.

-Gazze'de Müslüman kardeşlerimiz paramparça hale getirilip katledilirken Erdoğan neredeydi?

-Kadınlar, çocuklar feryat figan ederek "Müslümanlar nerede" diye bağırırken Erdoğan kardeşlerimizin yardımına koştu mu?

-Ordularını seferber edip Filistin halkını kurtarmak için cephe açtı mı?

-Kabe'nin taş taş yıkılması bir Müslüman'ın katledilmesinden daha ehvenken Erdoğan ve Müslümanların başındaki tüm liderler aval aval seyretmekten başka ne yaptı?

-Venezüella'nın gayrimüslim Devlet Başkanı Chavez bile İsrail büyük elçilerini ülkesinden kovma cesaretini gösterdi. Dizinin dibindeki Irak'ı Amerika işgal edip oradaki  kardeşlerimizi katlederken ki (hala devam etmektedir) "en büyük müttefikimiz Amerika" "Amerikan askerlerinin sağ-salim evlerine dönebilmeleri için dua ediyorum" diyen kimdi?

-Bütün bunların ve burada daha sayamadığımız nice cürümlerin üstüne Erdoğan'ın Davos'ta yaptığı konuşmaların ve sunduğu hiç te İslami olmayan çözümlerin sonunda güya duygusal sözler sarf edip şahsi sebeple sinirlenmesini nasıl samimiyet olarak ifade edebiliriz?

-Ona Davos Fatih'i demek tarihimizin nice imanlarıyla ve kılıçlarıyla kalplerinde ALLAH korkusu dışında hiçbir korkuyu taşımayarak gittikleri yerleri İslam toprağı haline getiren Fatihlerimize  hakaret değil de nedir?

Bazıları da Davos'ta olanları Peres'e Osmanlı tokadı olarak nitelendirmiş. Şunu açıkça ifade edelim ki; Osmanlı Müslümanların başına gelen hiçbir musibeti kıytırık sözlerle geçiştirmedi. Hele hele kafirin katline asla yardımcı olmadı. Osmanlı yıkılışının son dönemlerinde bile her karış toprağındaki Müslüman'a kanının son damlasına kadar sahip çıktı. Nitekim Gazze'ye 1917'de İngilizler savaş açtılar. Ve bunun üzerine halife çarçabuk Gazze'ye yüzlerce Müslüman askerini yolladı. İngilizleri üç kez geri püskürtmüş olmalarına rağmen başlarındaki hain komutanlarının sebebiyle dördüncü kez savaşı kaybettiler. Savaşın sonucu ne olursa olsun Osmanlı halifesi mü'minlerin yardımına ordularını yolladı. Kafirin zulmüne içerisinde olduğu hastalıklı durumda dahi kılıçla karşılık verdi. İşte Osmanlının tokadı buydu. Osmanlının tokadı kılıcıydı. Ve en önemlisi Osmanlı bunu ALLAH'ın emri olduğu için yapıyordu.





Kısacası Erdoğan ne söylerse söylesin işgalci yahudi 'İsrail'le ilişkilerini kesmediği ve Filistin'e cephe açmadığı müddetçe asla samimiyetine inandıramayacaktır. İnşaAllah bizler başımızdaki yöneticilerin hainliğine kıyamet günü şahitçi olacağız.

"ALLAH'ın düşmanlarının bir araya getirilip-toplanacakları gün işte onlar, ateşe bölükler halinde dağıtılırlar. Sonunda oraya geldikleri zaman, işitme, görme (duyuları) ve derileri kendi aleyhlerine şahitlik edecektir. Kendi derilerine dediler ki: "Niye aleyhimizde şahitlik ettiniz?" Dediler ki: "Her şeye nutku verip-konuşturan ALLAH, bizi konuşturdu. Sizi ilk defa O yarattı ve O'na döndürülüyorsunuz. Siz, işitme, görme (duyularınız) ve derileriniz aleyhinize şahitlik eder diye sakınmıyordunuz. Aksine, yaptıklarınızın birçoğunu ALLAH'ın bilmeyeceğini sanıyordunuz." (Fussilet 19-22)

Ve bütün Müslüman kardeşlerimizden de meseleye İslami bakış açısıyla bakmalarını talep ediyoruz.

"Ey iman edenler, ALLAH'tan korkun. Herkes yarın için neyi takdim ettiğine baksın. ALLAH'tan korkun. Hiç şüphesiz ALLAH, yaptıklarınızdan haberdardır. Kendileri ALLAH'ı unutmuş, böylece O da onlara kendi nefislerini unutturmuş olanlar gibi olmayın. İşte onlar, fasık olanların ta kendileridir." (Haşr 18-19)

Saliha Aydın
(ALINTI)
 
D Çevrimdışı

dide-i sude

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
S.A. Arkadaşım.gönderdiğin alıntı yazı için Alah razı olsun fakat sizce de bu yazıda yanlışlar yok mu? Tamam bazı konularda katılıyorum belki daha fazla şey yapılabilirdi. Ama uzaktan konuşmak da çok kolay oluyor. Benim diplomasi hakkında fazla bir bilgim yok elh. Siyaset yapmış bir insan da değilim. O yüzden bu konularda bilmeyen insanın fazla yüksekten konuşmamasını savunuyorum. Uluslararası ilişkiler nasıldır, ne gibi ince noktalar vardır bilemiyoruz. Ben şuna bütün kalbimle inanıyorum Erdoğan da bizim gibi bir müslümandır ve bizim ne kadar içimiz yanıyorsa, elimizden geleni yapmaya çalışıyorsak o da imkanlar el verdiği ölçüde elinden geleni yapmaya çalışıyordur. Görünen o ki bizlerden çok daha fazla şey yaptığı da açık. Nitekim İsrail saldırısı başlar başlamaz ilk harekete geçen bizim başbakanımızdır.Saldırı boyunca en fazla tepkiyi veren, Filistin'e sahip çıkan yine bizim başbakanımızdır.Zaten lanet olasıca Peres'in Davostaki tepkisi de bu yüzdendi. Arap liderleriyle dahi anlaştık siz neden bu kadar sorun çıkarıp, gürültü yapıyorsunuz diyordu kısaca. Tabi bunlar olayın sadece bize yansıyan kısımları. Ben Erdoğan'ın perde arkasında çok daha fazla yardım elini uzattığına inananıyorum Filistin'e. Ha şunu da unutmayalım bence şu anda iktidarda başka bir hükümet olsaydı Türkiye Filistin'e bu kadar sahip çıkabilir, bu kadar yardım gönderebilir, bu kadar miting yapıp tepki gösterebilir miydi? Bu tepkiler bastırılır, miting yapanlar gözaltına alınır, fişlenir, toplanan yardımlar da gaspedilirdi. Şimdi beni burda koyu bir Akpartili, Erdoğancı zannedebilirsiniz. Ama inanın hiç bir alakası yok. Geçen seçimlerde oyumu bile kullanamadım. (Zaten ilk defa oy kullanacaktım o da olmadı) Fakat şu anda başbakanımla gerçekten gurur duyuyorum. Bu zamana kadar hangi başbakan çıkıp ta yenilmez addedilen İsrail'e böyle tepki verebilmiş, bir İsrail cumhurbaşkanını azarlamış ve bir İsrail cumhurbaşkanı dönüp te hangi başbakandan özür dilemiş? Eleştirirken de biraz gerçekçi olmak lazım. Ayrıca gösterdiği tepkinin kişisel olduğunu ve bu yüzden insanların ona lanet okuması gerektiğini savunmuş yazan şahsiyet. Bence bu çok dar bakış açısıyla yapılmış bir eleştiri. Bu tepkinin kişisel olmadığı gayet açık. Hiç bişey olmasa bile ben müslüman kardeşime neden lanet okuyayım ki? Ya arkadaşlar Gazzeliler keşke sizin başbakanınız bizim başbakanımız olsaydı diyorlar. Biz neden kendi başbakanımızın kıymetini bu kadar bilmiyoruz anlamıyorum gerçekten. Dünya alkışlarken biz neden yuhalıyoruz?
BEN BAŞBAKANIMLA HİÇ BU KADAR GURUR DUYMAMIŞTIM. ALLAH RAZI OLSUN DİYORUM ve şunu bir kere de ben söylemek istiyorum: DÜNYA BAŞBAKAN GÖRSÜN!
 
Murf Çevrimdışı

Murf

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
as kardesim, Rabbim cumlemizden razi olsun insaAllah..
Israil saldirisi basladiginda, ilk "harekete" gecen Erdogan idi diyorsunuz.
Harekete gecti derken kiytirik kinamalarinimi kastediyorsunuz?
Yine Filistine sahip cikti diyorsunuz. Nasil cikti?
Filistine yiyecek, icecek, ilac, .. gondererekmi?
Ilginc .. Hem lanetli yahudilerin ucaklarini Konyada egitimine imkan sagliyor, bi nevi yukardan bombalanmasina izin veriyor, hemde assagidan yardim ediyor..
Bu ne perhiz bu ne lahana tursusu!
Bu mitinglere, bu yardimlara izin verilmese muslumanlar nasil desarj olacak?
Izin verilmemis olsaydi, muslumanlar baska cozumler aramiyacaklarmiydi? Bu arayis hadi birde koklu bir cozume yoneltseydi muslumanlara? N'olacakti?
Iste, Gazzedeki kardeslerimize baska care aramamalari icin engel bu.
Insanlar mitinglere giderek, maddi yardim ederek, Gazzedeki kardeslerimize yardim ettiklerini saniyorlar ..
Oysa Gazzedekiler bizden yiyecek, icecek,... istemiyorlar!
Onlar bizden birlesmemizi, boylecede koklu bir cozumu elde etmemizi istiyorlar.
Ha, ayrica Erdoganan tavri moderatore idi, Peres'e degil.
Dunya basbakanmi gorsun?:)
-Venezüella'nın gayrimüslim Devlet Başkanı Chavez bile İsrail büyük elçilerini ülkesinden kovma cesaretini gösterdi. Dizinin dibindeki Irak'ı Amerika işgal edip oradaki kardeşlerimizi katlederken ki (hala devam etmektedir) "en büyük müttefikimiz Amerika" "Amerikan askerlerinin sağ-salim evlerine dönebilmeleri için dua ediyorum" diyen kimdi?

Laf degilde icraat olsa, bende gurur duyardim..
 
D Çevrimdışı

dide-i sude

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Kardeş bazı konularda size katıldığımı, yanlışlar olduğunu söylemiştim. Ama takdir edilmesi gereken yerde de takdiri belirtmek gerekir bence..
Devamlı muhalif bir tavır içerisinde olmanın çok doğru olduğunu düşünmüyorum. Eleştirilerinizde Erdoğan'dan bahsederken; sanki münafıktan bahsedermiş gibi bir haliniz var. Ben şunu tekrar söylüyorum onun da yüreğinin en az bizim kadar yandığına ve elinden geleni yapmaya çalıştığına inanıyorum. Belki abarttığımı düşünebilirsiniz ama Erdoğan bir nimettir bence. Nimetin kıymeti bilinmezse elimizden alınır. Bazı şeylerin değeri elinden alınınca daha iyi anlaşılır. Ayrıca yapılan mitinglerin, gönderilen tırlar dolusu yardımın da yararsız olduğunu düşünmüyorum. Elbette hepimiz konunun kökten çözülmesini, yapılanların daha fazlasını istiyoruz. Ama dediğim gibi diplomasi, siyaset uluslararası politikalar hakkında fazla bir bilgimiz yok -en azından kendi adıma söylemek gerekirse yok- Bilmeden de yüksekten sallamamak gerekir. Hem hiçbişeyden olmasa bile bu tepkiden dolayı tebriği hakediyor başbakan. Bu tepki hem moderatöre hem Peres'edir. Zaten moderatör de bir Yahudidir. Burada gösterdiği tepki hem Türk halkına yapılan saygısızlıktan hem de Gazze'de yapılan katliamdan ötürüdür. Erdoğan orada müslümanların başını yukarı kaldırmıştır. İçiniz yanıyor, içimiz yanıyor farkındayım... Ama bu iç yangısından ızdıraptan dolayı kendi kardeşimizi tekfir etmememiz gerektiği kanaatindeyim. Allah kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsun. Bizleri de kardeşlerimize olan yardımına vesile kılsın inş.
 
asiLDuA Çevrimdışı

asiLDuA

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
BEN BAŞBAKANIMLA HİÇ BU KADAR GURUR DUYMAMIŞTIM. ALLAH RAZI OLSUN DİYORUM ve şunu bir kere de ben söylemek istiyorum: DÜNYA BAŞBAKAN GÖRSÜN!

Olsa olsa bu adam benim papucuma bile baş BA-KA nlık yapamaz :pp neyse işin latife kısmını geçeyim.

Sayın di-de,İsraile Erdoğandan daha sert ve fazla tepkiyi BM yetkilileride vermiştir.Fakat Erdoğanı neden bu kadar samimi buluyorsunuz ? Türkiyedeki musevilere ZARAR veren Karşısında beni bulur diyen bir adama...İsrail üslerine TR de izin veren bir adama.

Tr de füze yokmu ? ! iranda füze yokmu ?! israil bir istanbul kadar ülke...? nerede bu füzeler ? hani samimiydiler ?..

Mücahidler başımızı yukarı kaldırıyor demiyorsunuzda,Tağutun bakanı çıkıp bir hööt dedimi başınız kalkıyor.Bu nasıl baş ise..ya başta sorun var yada kalpte..
 
D Çevrimdışı

dide-i sude

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Sizce ne yapılmalı peki sayın asil dua? Şöyle mi demeli: " Sevgili vatandaşlarım buyurun tüm yahudiler sizindir! Öldürün Arkanızdayım!Türkiye'de Yahudi kalmasın!" Böyle mi söylemeli? Bunu hangi olaydan ötürü söylediğine da bakılmalı. İsrail üslerine izin vermesine, Konya'da İsrail uçaklarının eğitilmesine ben de sizinle beraber kızarım. Ama tebrik edilecek yerde de ederim. Uzaktan konuşmak çok kolay oluyor böyle. Füzeler ne güne duruyor falan demek.. Ama bir savaş başlasa ilk önce savaş diye bağıranlar şikayet etmeye başlarlar. Tarih boyunca böyle olmuştur bu. İsrail bir İstanbul kadar ülke ama sanayi ticaret hepsi onların ellerinde dönüyor.Dikkat ederseniz genelde tercih edilen bütün büyük markalar onların. Kendi savaş malzemelerimizi bile onların ellerine veriyoruz modernizasyonunu yapmaları için. Tabi ki bu da eleştirilecek bir konudur. Bir de söylenenler arsında şöyle bir şey de var. Savaş malzemelerini füzeleri v.s. onlar ürettikleri için ellerinde hepsinin kodu var doğal olarak ve bir savaş sırasında hepsini bloke edebilecekleri de söyleniyor. Bu hiç de yabana atılabilecek bir düşünce değil. her yerde, her birimde adamları var. Baştan beri söylediğim şey şudur dışarıdan ve de bilgi sahibi olmadan aklımıza estiğince konuşuyoruz ama perde arkasında neler var, neler dönüyor bilmiyoruz.
Tağutun bakanı diye tekfir ediyoruz. Hepimiz isteriz bir İslam devleti olsun, tağutun kurallarıyla yönetilmeyelim. Ama çabaya gelince ne yapıyoruz. Kendimiz de bu tağut devletine vergi vermiyor muyuz? Okullarına gidip diplomasını almıyor muyuz? Ordusunda asker olmuyor muyuz?
Başım ve kalbime gelince: Başım elhamdülillah sağlam. Ama kalbim hakkında kesin bişey söyleyemem. Çünkü kalp döner halden hale girer. Kalbimin tertemiz sapasağlam olduğunu iddia edemem. Rabbim kalbimizi iman ve doğru yol üzere sabit kılsın. Rabbim hidayete erdirdikten sonra saptırmasın.
 
Murf Çevrimdışı

Murf

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Savas basladiginda ilk savas diye bagiranlar sikayet etmeye baslar diyerek sahabeye, islam devletinde Allah icin savasanlara ve simdiki mucahitlere iftira atiyorsunuz. Nedenini aciklamama gerek yok herhalde, onlarin savas’a nasil bir psykoloji ile gittigini benden iyi biliyorsunuzdur.

Erdoganin bu “sert” cikisi, Erdogani gozumuzde buyutmemize sebep oldu.
Oyse Peres’in tavri, suclu olmasina ragmen Erdogandan daha sert idi. Onun azarlayan asagilayan, karsisinda bir basbakan yokda bir hayvan varmiscasina el hareketleri ile yapmis oldugu, bir efendinin kolesine yapabilecegi hareketleri yaparak konusmasi, birakin bir basbakani siradan bir insanin bile zivanadan cikmasina yeter!
Buna karsilikda Erdogan, “Siz oldurmeyi cok iyi biliyorsunuz!” diyerek mudafa etti.
Iste “agir sozu”, iste “osmanli tokadi” (!)
Ardindanda tevrattan “oldurmeyeceksin” emrini hatirlatti Israillilere.
Komedi filmi gibi, hem her turlu iliskilere devam ediyor, suyunu dahi Turkiye’den almalarina izin veriyor, oldurmeye goturen ucaklari egitiyor, yetistiriyor ve sonrada katletmeye dogru yol almalarina goz yumuyor. Ve sonrada "oldurmeyeceksiniz" diye hatirlatmada bulunuyor.

Kardesim, bu sacmaligi idrak etmiyormusun? Neyini tebrik edecem ben bunun? Sozleri ile ameli nekadar celiskili oldugunu gormuyormusun?
Icraatlerine bakin iste! Bunlar bizden olsaydilar ordulari zincire vururlarmiydi?
“bakkal dukkani yonetmiyoruz” bahaneleri ile kurtulamaz. Bunlarin hesabini verecektir!

“yahudiler sizindir! Öldürün Arkanızdayım!Türkiye'de Yahudi kalmasın!" demesine gerek yok.
Devletin basina gectiginde Allah’in indirdikleri ile hukmedilmesinin gerektigini biliyorsunuz (asil cozum).
Allahu Teala kimseye kaldiramayacagi yuku yuklemediginide biliyorsunuz.
Daha ne diyebilirimki? Yol belli yordam belli.

Ha birda, bu tagut devletinde vergi vermemek icin, onlarin okullarina gidip diplomami almamak icin vede ordularinda asker olmamak icin burda size “dogruyu emredip, kotulukten men etmeye” calisiyorum. Cabamizi Allah bilir, herkes donsun kendine baksin. Zira biz Ayse, Fatma, … icin sorgulanmiyacaz, biz kendi yaptiklarimizdan oturu sorgulanacaz.
 

Benzer konular

Üst Ana Sayfa Alt