Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Çözüldü Araştırma Niyetiyle Büyü Öğrenmek Küfre Sokar mı?

kâtib Çevrimdışı

kâtib

لَا إِلَٰهَ إِلَّا ٱللَّٰهُ
İslam-TR Üyesi
Esselamu aleykum ve rahmetullahi ve berakatuh.

Benim (özellikle benzeri şeyleri tanıyıp uzak durabilmem için öğrenme niyetiyle) büyü yapımını (mantığını), çeşitlerini vs. araştırdığım oldu. Ama ayrıntılı şekilde -yani adımları, hangi yollar izlenmeli gibi değil-. Yapmak veya uğraşmak niyetiyle de değil, bu yüzden yine de küfre mi düştüm?

Ve başka birisi tamamen ayrıntısıyla sırf merakından veya bu tür şeyleri tanıyıp uzak durma amacıyla öğrenirse küfre girmiş olur mu? Allah razı olsun.

****

Lütfen en kısa sürede cevap verin. Benim bunu araştırma sebebim tedavi için bilinçaltıyla ilgili bir yöntem kullanıyordum sonra büyüyle bağlantılı olabileceğini düşündüm ve o yüzden araştırdım (bana yetecek kadarıyla ve adım adım nasıl yapıldığını araştırmadım). Bağlantılı olabileceğini öğrendikten sonra bırakıp tövbe ettim, büyüler hakkında araştırma yapmasaydım küfr içinde kalacaktım böyle olmaması için yaptım.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Âleykum selam we rahmetullahi we berâkatuh kardeşim

Büyü büyüdür! Araştırma niyetiyle de olsa büyü öğreniliyor ve nasıl yapılıyor diye adım adım takib edilerek büyü yapılıyor, inceleniyorse, araştırılma niyetiyle de olsa küfürdür.
Fakat bahsettiğiniz şekilde büyünün mantığını ve çeşitlerini öğrenmekle sınırlı olarak araştırmanın küfür olmadığına inanıyorum.
 
Üst Ana Sayfa Alt