Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

ABD Irak’a yeniden asker gönderiyor

K Çevrimdışı

Küresel Haber

Üyeliği İptal Edildi
Banned
Geçtiğimiz yılın sonunda güçlerinin büyük kısmını Irak’tan çeken Amerika, ülkeye yeniden asker göndermeye başladı. Gönderilenler arasında tercüman ve doktorlar da bulunuyor.

Küresel Haber / Defne Bayrak
Bilgili olduğuna işaret edilen bazı kaynaklar Amerikan işgal güçlerinden 4000 askerin geçtiğimiz birkaç gün içinde Irak’a vardığını ve bu grubun, 16 bin askerden oluşan bir grubun öncüsü olduğunu açıkladı.

Irak Müslüman Alimler Heyeti’nin resmi sitesinde çıkan habere göre kaynaklar 200 kişiden oluşan son postanın ülkeye dün ulaştığını ve aralarında doktorlarla Arapça ve Farsça tercümanlar da bulunduğuna işaret etti. Ayrıca bu kuvvetlerin Bağdat’ın merkezindeki Müsenna havaalanına yerleştiklerini ve 16 bin asker sayısı tamamlanana kadar gelmeye devam edeceklerini söyledi.

Öte yandan bazı haberlere göre paraşütle atlayış yapıp operasyonlar düzenleyen özel operasyon kuvvetlerini taşıyan ve alçak uçuş yapan bir dizi C-130 Hercules tarzı Amerikan askeri kargo uçağı Irak’ın batısında Anbar Eyaleti’nde ve Diyala eyaletinin başkenti Bakuba şehri yakınındaki Ware House üssüne iniş yaparken görüldü.

Amerika’da hala yayımlanmakta olan en eski haftalık dergi olan The Nation Dergisi’nin çeşitli kaynaklardan aktardığı habere göre ise Pentagon’dan ismini vermek istemeyen askeri bir yetkili, Amerikan özel kuvvetlerinden bir grubun son dönemde ‘terörle mücadele’ için Irak’a döndüğünü itiraf etti.
 
K Çevrimdışı

Kutbe

Üye
İslam-TR Üyesi
Şiiler ezeli ve ebedi müttefiklerini tekrar yardıma çağırmışlar, anlaşılan o ki Mücahidler oldukça güçlü bir konuma gelmişler. Allah'ın laneti hem Şii kafirlerinin hem de onların ağababası olan ehli kitap kafirlerinin üzerine olsun.
 
Üst Ana Sayfa Alt