Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Işte Fırsat! Dr.iyad Kunaybi

Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Ürdün’de yaşayan İslam alimi İyad Kunaybi, Yeni Zelanda cami saldırısı hakkında İngilizce nasihat videosu yayınladı. Camiye yapılan saldırı sonrası birçok Hristiyan’ın İslam’ı araştırmaya başladığına değinen Kunaybi, bunun biz Müslümanlar için bir davet fırsatı olarak görülmesi gerektiğini söyledi.

Genç Muvahhide olarak bu önemli konuşmayı sizler için Türkçe’ye çevirdik:

– – –

Esselamu Aleykum,

Barış sizinle olsun.

Bu, Batı’daki Müslüman kardeşlerime Yeni Zelanda’daki iki mescid olaylarından sonra onlarla ayakta duran ve onları teselli eden gayrimüslimlere bir mesajdır:

Peygamberimiz aleyhisselatu vesselam buyurdu: “İnsanlara teşekkür etmeyen, Allah’a şükretmez.”

Geçtiğimiz günlerde gayrimüslimler tarafından yapılan birçok asil ve kibar davranışa şahit olduk. Bazıları mescitlerin kapılarında durdu, müslümanları korudu, bazıları ezan için ayağa kalktı, bazıları Müslümanlar için destek pankartları taşıdı ve bir diğeri bir İslamofobiğin kafasında yumurta kırdı. Bazıları da kurbanların aileleri için fon topladı. Bu eylemlere saygı duyulmalı, takdir edilmeli, desteklenmeli ve en önemlisi de ödüllendirilmelidirler.

Allah, bu gibi yaşanan olaylarla insanların gerçek özünü ortaya koymaktadır. Böylece bazı gayrimüslimlerin içlerindeki iyiliği, asaleti ve şefkati anlarız. Allah, bu gerçek özü bize açıklar, bizlerse yalnızca bu eylemleri hayranlıkla izlemekle kalmamalı, ancak bundan faydalanmalı ve onlarla iletişim içerisinde olmalıyız. Bu asil duruşta yanınızda duranlar için en iyi ödül onları İslam’a çağırmaktır.

Kardeşlerim bu kaçırmamamız gereken harika bir fırsattır! Başkalarını İslam’a çağırmakta genellikle yetersiz kalıyoruz. Yani şimdi, bu olay eksikliklerimizi telafi etmek ve bu insanları İslam’a davet ederek Allah’a yaklaşmak için elimize geçen harika bir fırsattır. Şu anda yanımızda duran gayrimüslimlerin şükran duyguları çok yoğun ve insanları İslam’a davet etmek için de tam olarak bu türden bir pozitif enerji gerekiyor.

Merhamet ve asalet söz konusu olduğunda kimse önümüzde olmamalıdır; zira Allah Subhanehu ve Teala buyuruyor:

كُنْتُمْ خَيْرَ أُمَّةٍ أُخْرِجَتْ لِلنَّاسِ

Siz, insanlar için ortaya çıkarılmış en hayırlı ümmetsiniz. [3:110]
للناس

İnsanlığın iyiliği için

Muhammed’in ümmeti (ﷺ) her şeyde ve bu duygularda en iyisi olmalıdır. Refahımızı isteyenin refahını daha da istemeliyiz. Bizi önemseyeni biz daha fazla önemsemeliyiz. Bizi savunanı, biz daha çok savunmalıyız. Ve bizim için endişelenen için biz daha çok endişelenmeliyiz. Onlar için bu dünyevi yaşamın ve ahiretin üzüntüsünden korkuyoruz. Ve biz onların bu hayattaki ve ahiretteki mutluluklarını istiyoruz.

Allah subhanehu ve teala şöyle buyurdu:

هَلْ جَزَاءُ الإِحْسَانِ إِلاَّ الإِحْسَانُ

İyiliğin karşılığı, iyilikten başka olabilir mi? [55:60]

Bu nedenle onları, Allah’ın bize rehberlik ettiği ışığa davet etmek için bu büyük fırsattan yararlanmalıyız. Kim senin yanındaysa, ona de ki, sana minnettarım ve seninle olan minnettarlığımı seninle paylaşarak ifade etmek isterim. Bu din benim en değerli varlığımdır, mutluluğumun sebebi dinimdir. Hem bu hayatta hem de ahirette.

Bu kişi düzenli olarak görmeye devam edeceğin birisiyse, onunla daha güçlü bir ilişki kuracak olana kadar onu İslam’a çağırmayı ertelemek isteyebilirsin. Böylece ona İslam’ın ve Müslümanların gerçek hallerini gösterebilirsin. Fakat eğer onu bir daha göremeyeceğinden korkuyorsan, o zaman kardeşim, erteleme. Geciktirme ve onu İslam’a davet etmekten çekinme.

Öldürülen kardeşlerimize gelince, Allah’tan onları şehit olarak kabul etmesini diliyoruz. Ardından, Allah’ın bizi birçok kez daha fazla Müslüman kazanmak için vesile kılmasını istiyoruz. Böylece onlar şehitliği kazanacaklar ve diğerleri için ebedi bir mutluluğun nedeni olacaklar. Bizler ise Allah’ın bu nihai sona erme yolunda kullandığı bir araç olacağız.

Şu anda çok trend hashtag’ler var, #Islam, #Muslim, #NewZealand (#NZ) vs.. Bunları kullanarak İslam’ı dürüstçe sunan bazı referanslar ve web siteleri gönderebiliriz. Kardeşlerim bu bizim için bir fırsattır, insanlar şimdi dinlemeye hazır ve bu etkileşim dünyanın İslam’ı kötüleştiren politikacılar ve medya tarafından tekelleştirilmediğini kanıtlamaktadır.

Kapı tamamen açık ve ihtiyacımız olan tek şey Allah’ın yardımını aramak, dinimizi çok sevmek ve duruşlarına saygı duyan insanlara içten bir şefkat duymak. Allah hepimizden kabul etsin ve bu konuda bize yardım etsin.

Esselamu Aleykum

Iyad Kunaybi

Çeviri: Reyyanî

Genç Muvahhide

 
Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Yeni zellandada muslumanlar sanirim rahattilar birileri bunu bozmaya calissada sehid olanlardan fazla insan islamla tanismis oldu.
O basbakanin ifadesi cok manidardi.
Umuyorum hepsi birden musluman olur.
 
Üst Ana Sayfa Alt