Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

İLME TESVİK ..... İmam GAZALİ

N Çevrimdışı

neda

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi



"Deki: Rabbim ilmimi artır"

Hiç şüphesiz ki ilim bir nurdur. Allah için ilim tahsil etmek ibadettir. İlmi aramak cihaddır. Bilmeyene öğretmek sadakadır. İlmi müzakere etmek tesbihtir. Allah ancak ilimle bilinir ve Allah'a ancak ilimle ibadet edilir. Allah, kavimleri ilimle yüceltir ve diğer insanlara üstün kılar. Milletler ancak ilimle doğru yola erişebilir. Allah indinde konumu en yüksek olanlar, Allah ile kulları arasında yer alan kimselerdir ki, bunlar da nebiler ve âlimlerdir. İblis'e fakihin ölümünden daha çok sevimli gelen hiçbir şey yoktur. İnsanların helakinin alameti ise hüç şüphesiz fâkihlerin ölmesidir.


Kitabı indirmek için aşağıdaki linke tıklayınız



http://nedaya.blogcu.com/



Siparişleriniz İçin...
Tel: 0 554 511 63 56
e-Mail:[email protected]
 
A Çevrimdışı

ALI25

La edri
İslam-TR Üyesi
Hayret insanlar bu dünya da yasamiyorlar mi ve demen bir arastirma yaptim imam gazali nasil birisi veyahut Huccetul islam mi ve kendi kendime dedim ki buda bir soru mu?.

Evet o bir huccetul islam ve sizde ilk önce bunu bir ögrenin neden huccetul islam veyahut huccetul islam niye denilmis ve bu allame insanlar tarafindan iyi veyahut yeterince taninmiyor.

Bunu bilip tanimak veyahut anlamak icin yada onun o ulema sinifindan nasil bir sahsiyet oldugu ögrenmek icin de El-Mustasfa ismindeki 2 ciltlik eserini okuyun ve görün nasil bir allamedir.
 
Üst Ana Sayfa Alt