Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Haber Şeyh Eymen ez-Zevahiri: Hindistan'daki başörtüsü olayları Batı'nın iki yüzlülüğünü ifşa etti

Hutve Çevrimdışı

Hutve

Cihadın farz oldğu yerde gözyaşı dğl ter dkmk grkr
İslam-TR Üyesi
59081.jpg


El Kaide lideri Eymen ez Zevahiri'nin, geçtiğimiz Şubat ayında Hindistan'da Müslümanlara yönelik patlak veren son olayları değerlendirdiği bir videosu yayınlandı.

Grubun medya organı olan "As-Sahab" tarafından yayınlanan yaklaşık 9 dakikalık video "Hindistan'ın Asil Kadını" başlığını taşıyor.

Video, Mısırlı lider Zevahiri, değerlendirmelerinin yanı sıra, yaşanan güncel olaylara da değinmesi halen hayatta olduğunu göstermesi bakımından da önemli bulundu.

Bir süredir El Kaide lideri Zevahiri'nin öldüğüne dair iddialar medyada dile getiriliyordu.

Hindistan'daki başörtüsü meselesi

Video, Hindistan'ın Karnataka eyaletinde başörtülü oldukları için okula alınmayan Müslüman öğrencilerin görüntüleriyle başlıyor.

Videoda, "Allahu ekber" diyerek Hindu çetelerin üzerine yürüyen Müslüman kız öğrenci Muskan Han'ın görüntülerine yer veriliyor.

Zevahiri, videoda Muskan Han'dan "mücahide kardeşimiz" olarak söz ederken, bu hareketin Müslümanların ruhunu ve gayretiği uyandırdığını ifade ediyor.

Yaşanan olayların "Hindistan'ın sözde demokrasisini ve Batı'nın iki yüzlü tavrını ifşa ettiğini" kaydeden Zevahiri, söz konusu olayları ortaya çıkaran ve neşreden medya kuruluşlarını da tebrik ediyor.

Hint Müslümanlarına çağrı

Videoda Hint Müslümanlarına da çağrı yapan Zevahiri, "Bizleri kuşatan evhamları üzerimizden atmalıyız. Hindistan'ın pagan demokrasisinin serabı tarafından kandırılmaya bir son vermeliyiz. Ki bu, Müslümanlara zulmetmek için bir araçtan başka bir şey değildir." ifadelerini kullanıyor.

Dünyada "insan hakları" diye bir kavramın var olmadığını savunan Zevahiri, bu söylemlerin Batı'nın öne sürdüğü aldatmacalar olduğunu kaydediyor:

"Bu bizlere karşı Batı'nın düzenlediği aldatmacanın aynısıdır. Bu aldatmacanın tabiatı, kamusal alanda çıplaklığa izin verirken başörtüsünü yasaklayan Fransa, Hollanda ve İsviçre tarafından ortaya çıkarılmıştır."

Zevahiri, "tüm dünyada İslam düşmanlarının benzer faaliyetlerle İslami değerleri hedef aldığını" dile getiriyor. Hint Müslümanlarına seslenerek, "kurtuluşun İslam şeriatına bağlılıkta olduğunu" belirten Zevahiri, İslam aleminin bir araya gelerek bu mücadeleyi vermesi gerektiğini söylüyor:

"Sadık alimler etrafında bir araya gelmeli ve savaşımızı akide, fikir, medya ve silahlar yoluyla İslam düşmanlarına karşı vermeliyiz. Bu yöndeki ilk adım, bilinç uyandırmak ve gerçekleri ortaya çıkarmaktır."

Zevahiri, Hint Müslümanlarına, "bizlere empoze edilen yönetimler, bilhassa Bangladeş veya Pakistan, bizi müdafaa etmeyecektir" şeklinde seslenerek, Müslümanların kendi güçleriyle kendilerini korumaları gerektiğini ifade ediyor. El Kaide lideri, konuşmasına Muskan Han'ın Hindu çetelere karşı çıkışını övmek için kaleme aldığı bir şiiri okuyarak son veriyor.

Kaynak: Mepa News

 
Son düzenleme:
Hutve Çevrimdışı

Hutve

Cihadın farz oldğu yerde gözyaşı dğl ter dkmk grkr
İslam-TR Üyesi
Bazı erkek kardeşlerde bacının saçının ucu gözüküyor, bileği gözüküyor falan diyordu. Onun saçının ucu gözükmesi kendine zarar? Senin oturman ise ümmete zarar!..
Tarihte görülmemiş bir hastalığa yakalanmışız Rabbim, bizi izzetli günlerimize geri göndersin. Kızkardeşlerimizin intikamını almaya memur eylesin.
Şeyh'in (Allah onu korusun) videosunun Ramazan ayında yayınlanma nedeni Allahu alem tarihte Ramazan ayının fetihler, zaferler ayı olması.
Allah'ım Hindistan'da, Bangladeş'te, Keşmir'de kardeşlerimize güç ve kuvvet ver.
 
Üst Ana Sayfa Alt