Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Çözüldü Mâli Müşavirlik Ve Muhasebecilik Caiz mi?

Ubeyd Çevrimdışı

Ubeyd

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Selamunaleykum.
Ben bu işin detayını anlatarak soru sormak istiyorum.
Mali Müşavirin yapmakla yükümlü olduğu bazı işleri var. Bunlar; mükellef kredi çektiği zaman banka hareketlerinde o faizin işlenmesinden tutun da, giderleştirilmeyecek içeriklerin gider olarak kayıt edilmesi.İş yeri açılış kapanış v.s. Dönemsel olarak her ay ve 4 ayda bir beyan edilen vergileri tağuti düzenin sistemine göndermekte var.

Ben meslek lisesinde bu meslek ile tanıştım durumunun bu kadar ağır olduğunu son 2 senedir fark ettim. Bununla alakalı üniversitelerde okudum.İşi bırakmak gerçekten benim için zor ama ilim ehli hocalara da sorunca ne bırak diyebiliyorlar ne de tam manasıyla yol gösterebiliyorlar.
Sakınabildiğin kadar sakın deniliyor. Sakınmak malesef çok zor. Burada alınan banka kredilerini işlemek şu hadis kapsamına girer mi?:


Abdullah b. Mes'ud (r.a)'un şöyle dediği rivayet edilmiştir: "Rasûlullah (s.a), faiz yiyene, yedirene, (muamelesine) şahidlik edene ve yazana lanet etti."

Ve bu işi yapmanın net bir hükmü var mıdır benim ne yapmam gerekir..Allah razı olsun.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Aleykumu's Selam we rahmetullahi we berakatuh kardeşim;

Evvela hassasiyetinizden dolayı teşekkür eder, Rabb'imden size hayırlı ve helal rızık kapıları açmasını dilerim.
Küfür rejimlerin hayat damarlarına faizle kan pompalanan kapitalist diyarlarda müslümanca muhasebe mesleği yapmak imkânsız olduğu kanaatindeyim. Zira faizli hesablar , kredili işlemler kaçınılmazdır. Velev ki kâtib bunu kendi adına kullanmasa da muvekkili adına kullandığı için hadisdeki tehditle yüzyüze kalmaktadır.
Ayrıca tağuti rejimleri yıkmakla memur olması gereken muslumanın; aksine bu kufur rejimini ayakta tutan ayaklardan biri olan maliye (para) konusunda gönüllü olarak aktif hizmet ettiğinden mesuliyetin daha ağır olduğu aşikârdır.

إِنَّ الْمُتَّقِينَ فِي جَنَّاتٍ وَعُيُونٍ
"Gerçekten takva sahibleri (muttâki) cennetlerde ve pınar başlarındadır.." (Hicr 15, Zariyat 45)

Ayette geçen Muttaki terimi, haramlardan sakınan değil, helal veya haram olduğu hakkında kat'i bir delil olmayan, şubhelilerden dâhi sakınanlar içindir. Yukarıda sorduğunuz soruda geçen meselelerin bir kısmı kesin haram olan işlerdendir.
Musluman ferd, göğsünü tırmalayan ve beynini karıncalatan , kendi içine sinmeyen, sinmediği için de kılıf bulmaya çalışarak (kendini kandırarak) ömür boyu huzurlu bir hayat sürebileceğini düşünmüyorum. Üstelik Rabb'im rızka kefil, ve kişi Allah rıdası için bir şeyi terk ederse, Allah (cc) O'na terk ettiğinden daha hayırlısını verecektir. Yeterki fitne ve imtihanlara karşı uyanık olalım.


İlgili Konu:

Genel Muhasebecilik Yapmak Câiz mi?

https://www.islam-tr.org/konu/genel-muhasebecilik-yapmak-caiz-mi.48531/
 
Üst Ana Sayfa Alt