Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Soru Güncel İtikadi Sorularıma Cevap Yazar mısınız?

Ebu Hayseme Çevrimdışı

Ebu Hayseme

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Es'Selamu Aleykum ve Rahmetullahi ve Berakatuhu.

Soru 1

Günümüz Türkiye vakıasında böyle bir şey olmasada, bazı ülkelerde kimi partiler seçimi kazandığı yerlerde Şeriat uyguluyor. Böyle bir ülkede müslümanların seçimlere girmesi caiz midir?

Soru 2

Allah'ın indirdiği ile hükmetmemenin küfür olması, sadece cumhurbaşkanları ve başbakanları mı kafir yapar? Bakanların, valilerin, kaymakamların, belediye başkanlarının ve muhtarların hükmü nedir?

Soru 3

Birleşmiş Milletler'e üye olmanın hükmü nedir?

Soru 4

İslam'dan bihaber bırakılmış kişiler, halklar Allah'ın indirdiği ile hükmetmediği taktirde küfre girer mi? Yoksa mazur sayılır mı?

Soru 5

Tağut yolunda, onun emelleri doğrultusunda değilde, kendi yaşam hakkını korumak için (canını, malını, ırzını, neslini, hürriyetini) tağutun ordusunda, müstakil bir birlik halinde savaşmanın hükmü nedir?

Soru 6

Katil, hırsız, torbacı, vs. kişileri tağuti mahkemelerde yargılanmaları için şikatet etmede veya buna katkı sağlamada bir beis var mıdır? Bu kişiler şer'an da suçlu olsalar dahi, haketmedikleri tağuti yasalarda yazan cezalara çarptırılacaklar.

Soru 7

Şer'i cezalarla, tağuti cezaların muvafakat gösterdiği suçları şikayet etmede, tağuti mahkemelere dava etmede sakınca var mıdır? Örneğin birisi bizim malımızı haksız yere aldı (çaldı, gasbetti).

Soru 8

Bir yazınızda tesettüründe İslam şiarlarından sayıldığını yazmışsınız. Bu sadece kadınlar için mi yoksa erkeklere de şamil midir? Eğer öyleyse asli kafir, mürted, müslüman farketmeksizin çoğu erkek farz olan yerlerini örtmekte. Ve bunun dışında kısmı tesettürde İslam şiarlarından sayılır mı? Başörtü gibi.

Soru 9

İslam'a küfür demek küfür müdür? Müslümanları tekfir etmek ne dereceye vardığında küfür olur? Mesela Tabiin sonrası tüm müslümanları tekfir eden Tekfir ve'l Hicrat grubunun hükmü nedir?

Allah ilminizi arttırsın. Şimdiden teşekkürler.
 
Bin Yusuf Çevrimdışı

Bin Yusuf

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
C-1
İlmi Konu - Demokratik Seçimlerde Oy Kullanmanın Hükmü (kitap) linkte yer alan 4. Madde
C-2 linkte yer alan 30,31,32 ve 33. Maddeler
C-3 Birleşmiş Milletler Teşkilatının Kanunları
C-4 İsrâ Suresi - 15 . Ayet ve Çözüldü - Islam Dini Gelince Bütün Dünya Kafir Mi Oldu?
C-5 Çözüldü - Kâfir Ordusuna Katılarak, Başka Kâfirlere Karşı Savaşmak Câiz Mi?
C-6 Çözüldü - Trafik Kazasında Polisi Çağırmak Ve Maçlarda Kâfir Hakemlerin Verdiği Kararlara Itaat Câiz Mi? ve Şeyh Makdisi : Dar'ul Harb'te Tağuta Muhakeme Olanın Tekfiri Meselesi
C-7 Alaeddin Palevi : Tağutun Mahkemesine Başvuranın Durumu
C-8 İlmi Konu - Islama Göre Tesettur
C-9 Allah Maide Süresinde mealen şöyle diyor:
"...Bugün dininizi kemale erdirdim, size nîmetimi tamamladım. Size din olarak İslâmı beğendim..." (Maide / 3)
Allah'ın beğendiği dosdoğru yol olan İslam'a küfür demek elbette ki büyük bir küfürdür.
 

Benzer konular

Üst Ana Sayfa Alt