Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Google arama motorunun bir alternatifi olan DuckDuckGo İncelemesi

A Çevrimdışı

Ademoqlu

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
DuckDuckGo-yeni-arama-rekoru-aramamotorucom.jpg


DuckDuckGo Nedir? DuckDuckGo Güvenli Mi?

DuckDuckGo’nun kullanılmasının en önemli nedeni; kullanıcılarına gerçek bir çevrimiçi gizlilik sunuyor olması. Google gibi her saniye reklam görmenizi de engelliyor. Çünkü size kişiselleştirilmiş reklam sunma gibi bir planları ya da hedefleri yok. DuckDuckGo, yalnızca çevrimiçi etkinliklerinizi izlemekten kaçınmakla kalmıyor. Çünkü yerleşik eklentileri sayesinde ziyaret edilen web sitelerinden de sizi koruyor.

Google’ın sizi takip etmesinden sıkıldıysanız ve sürekli reklam görmekten bunaldıysanız DuckDuckGo sizler için kesinlikle iyi bir alternatif. Ancak unutmamanız gereken bir konu var: DuckDuckGo’nun ana özelliği gizlilik. Burada Google ile aynı performansı yakalamanız mümkün olmayabilir. Arama sonuçları konusunda hala gelişmekte olan bir platform. Bu hatırlatmayı gözden kaçırmamanızı dileriz.

DuckDuckGo;
  • Bilgisayarınızın IP adresini kaydetmez. Çünkü sizin kim olduğunuzla ilgilenmiyor.
  • Bilgisayarınızda izleme bilgilerine sahip hiçbir çerez depolanmaz.
  • Arama geçmişiniz DuckDuckGo sunucularında kaydedilmez veya depolanmaz. Fakat bu Google tarafından yapılıyor.
  • DuckDuckGo, arama etkinliğinizi herhangi bir üçüncü taraf reklamcıya satmaz. Ama Google’ın satttığını sanırım herkes biliyor.
Bunlar çoğu kullanıcının arama motoru olarak DuckDuckGo’yu tamamen kullanmaya başlaması için yeterli olan bazı nedenler. Fakat bazı kullanıcılar için ne yazık ki yeterli değil.

Herkes Aynı Arama Sonuçlarını Görür!

Gezegendeki en popüler arama motoru olan Google, göz atma etkinliğinizi yalnızca reklamcılık için kullanmaz. Ayrıca, arama geçmişinizi her arama sonucunuza dahil eder. Bu, iki kişinin aynı arama sonuçlarının ilk sayfasını görmeyeceği anlamına geliyor. Bu iyi bir şey gibi görünse de, başkalarının internette gördüklerine dair algınızı da sınırlayabilir.

DuckDuckGo, arama geçmişinize dayalı olarak arama sonuçlarını önyargılı bir şekilde göstermez. Belirli bir terimi arayan herkes aynı sonuçları görür. Ek olarak DuckDuckGo, Google gibi kendi ürün ve hizmetlerine yönelik en iyi sonuçları etkilemeye çalışmıyor.

DuckDuckGo’nun Bazı Harika Özellikleri Var!

DuckDuckGo, aşağıdaki bütün özellikleri doğrudan arama alanının içinden sunuyor.

  • Kısa URL’leri genişletin: Kısa bir URL’yi tıklamadan önce genişletmek için “genişlet” seçeneğini veya kendi URL’nizi kısaltmak için “kısaltın” seçeneğini kullanmanız mümkün.
  • Parola oluşturucu: Güçlü bir parola oluşturmak için “parola” ve ardından bir sayı yazın. Parola oluşturucuyu aktif olarak kullanın.
  • Kronometre: Katıştırılmış kronometre/zamanlayıcı özelliğini kullanmak için “zamanlayıcı” yazın. İşte bu kadar!
  • Karakter sayısı: Metinde kaç karakter olduğunu öğrenmek için “chars” ve ardından bir cümle yazın. Sonra cümlede kaç harf olduğunu öğrenin.
  • Kredi hesaplayıcı: Aylık ödemelerinizin ne kadar olacağını görmek için bu özelliği kullanabilirsiniz.

    Bunlara benzeyen birçok farklı özellik mevcut. Ayrıca unutmayın en önemli özellik şu: Hedeflenmiş reklam görmüyorsunuz!
DuckDuckGo Gizlilik Tarayıcısını Kullanma:

Gizliliğe her şeyden önce değer veriyorsanız, Android için DuckDuckGo Gizlilik Tarayıcısını veya iOS için DuckDuckGo Gizlilik Tarayıcısını kullanmayı mutlaka düşünün. En sevdiğiniz masaüstü tarayıcınızda aynı DuckDuckGo gizlilik kontrollerinin gömülü olmasını istiyorsanız, Chrome için DuckDuckGo tarayıcı uzantısını veya Firefox için DuckDuckGo tarayıcı uzantısını yükleyebilirsiniz.

DuckDuckGo’nun herkes için uygun olmadığını tekrardan hatırlatmak isterim. Çünkü birçok kişi kişiselleştirilmiş arama sonuçlarını görmeyi talep edebilir. Bu yüzden DuckDuckGo’ya geçiş yapmak istemeyebilir. Fakat internette gizlilik ve güvenliğiniz sizler için önemliyse DuckDuckGo burada iyi bir seçenek olarak sizi bekliyor.

Kişisel verilerinin gizliliğine ve güvenliğine önem verenler için kesinlikle kullanılması gereken bir arama moturu. Çünkü içeriğimizde de bahsettiğimiz gibi verilerinizi 3. taraflarla paylaşmadığı gibi aynı zamanda hedeflenmiş reklamlardan da sizleri uzak tutar ve sizi takip etmez. Fakat bazı kişiler ‘Bunlar yoksa nasıl para kazanıyor?’ diye bir soru yöneltiyor. Bağışlarla ayakta kalan bir şirket. Bağışlar oldukça büyük ve birçok dijital aktivist tarafından da destekleniyor. Çünkü oldukça başarılı bir uygulama.


Kaynak: lorentlabs.com
 
Pangea Çevrimdışı

Pangea

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Bilgiler için Allah razı olsun. Ben de şunu farkettim google google hesabı olmadan arama yaptırmıyor. Evde eski bi ipad vardı ondan kitap okurum diye düşünüp googledan istediğim sayfayı arattım illa hesap girişi istedi. Demek ki google ile kullandığım cihazlarda hep hesabımı girmişim diye sonuç çıkardım bu doğru mudur?
 
A Çevrimdışı

Ademoqlu

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Bilgiler için Allah razı olsun. Ben de şunu farkettim google google hesabı olmadan arama yaptırmıyor. Evde eski bi ipad vardı ondan kitap okurum diye düşünüp googledan istediğim sayfayı arattım illa hesap girişi istedi. Demek ki google ile kullandığım cihazlarda hep hesabımı girmişim diye sonuç çıkardım bu doğru mudur?

Cümlemizden. Google, sizin dediğiniz durumu VPN programı açıkken yada Tor tarayıcısını kullanırken yapıyor. Normal bir durumda (Android'de) Google hesabına giriş yapmadan arama yapabiliyorsunuz.
 
Pangea Çevrimdışı

Pangea

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
İosda olmuyor belki de. Artık bu duckduckgoyu indirdim teşekkürler tekrar
 
Hutve Çevrimdışı

Hutve

Cihadın farz oldğu yerde gözyaşı dğl ter dkmk grkr
İslam-TR Üyesi
Gizlilik tarayıcısı Firefox, Brave'nin aksine Duckduckgo Browser, kamera izni bile istemiyor çok ilginç.
 
Üst Ana Sayfa Alt