Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Video Cübbeli Bayraklı Ahmed, Bitmez !

Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Cübbeli ŞARLO : Melek Anlamıyor ki
Vahdeti Vucud Şirkini Melek de Kabul Etmedi!


 
Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
-Beddua bize yakışmaz deyip, işine gelmedi mi beddua etmek : Cübbeli Bayraklı Ahmed

-


mahmud sohbet.jpg

Mahmud Ustaosmanoğlu, Sohbetler, C. 6, Sf: 199
 
Son düzenleme:
Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Adnan Menderes o kanunu ona gerici dedikleri için çıkardı eğer çıkarmasa daha önce asılacaktı çünkü o siz isterneseniz şeriatı bile getirirsiniz demişti takdire şayan özellikleride vardır o dönemde müminlere kolaylıklar sağladığı için ama hatalarıda vardır
Adnan Menderes demokrasi dinindendi!
Türk askerini , Amerikan askerlerini korumak için Kore'ye de yollayan hükümetin sahibiydi!
Hataları da vardı diyorsun, adam tevhidle tanışmamış ki hatasından bahsediyorsun!
 
Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Cübbeli Ahmed:
Tasavvufçu Olmayan Ehl-i Sünnet Müslümanlara, Vahabi Diyerek İftira Attığımı İtiraf Ediyorum

 
Son düzenleme:
Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
tamam o zaman Ali Haydar 4 mezhep müftüsüydü verdiği fetvada yanlıs olabilir ayrıyyeten insanlar piri fani oldukları zaman böyle fetvalar verebilirler bu yaslılıklarındandır ölmüş bir kişi hakkında gıybet yapmayalım
Cahilce zırvalamayı bırak! Hadi O bunaktı, peki bu sapık fetvayı Cübbeli'n ve Mahmud Hocan niye aktarıyor!?

Ali' Haydar sarı çizmeli mehmed ağa mı ki konuşmayalım? Yoksa sapıklıklar mı ortaya dökülmesin çabasındasın?
Namazın kabul olmama şartı Putlara dikilen demokratlara dua etmek diye bir fetva olur mu? Bu iş fetvalık mesele mi? Küfre fetva verilir mi? Sen neyin mudafasını yapıyorsun?
 
Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Cübbeli Bayraklı Ahmed "(Muridlerine) Sizi Afaroz Edeceğim! (Dk: 3' 15")

 
Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
En Sonunda Kendisi de İtiraf Etti:

Mal mısın Cübbeli ? : MAL'ım!


Seni Şahid de Kurtarmaz Cübbeli!

 
Son düzenleme:
Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Bu yazilarin arasinda, sümük-serif ve Sahabe Idrar icme meselesi benim bildigim Sihhatli Hadisler?
Neden dalga konusu yapiliyor?

Yine Muhaddis (Hadis alimi) ve Şafi'i fıkıh alimi İmam-i Nevevi (Rahimehullah)ın beyanına göre Rasulullah (SallAllahu Te'ala aleyhi ve sellem) in kanının ve idrarının temizliğine bu (konuda ki) hadis-i şerifler delalet etmektedir, zira Rasulullah (SallAllahu Te'ala aleyhi ve sellem) kanını ve idrarını içen kişileri görmüş ve bunu inkar etmemiştir ki bu onun takriri demektir.
(İmam Nevevi, Şerhu'l-Mühezzeb,1/233)
Hatayla kan veya idrar içen sahabeyi görmek inkârı gerektirmez. Cübbeli bayraklı şarlatanın dediği gibi, "içtin artık ateş dokunmaz, cennetliksin" dediği rivâyeti görmek isteriz!

***

İsmailağa Tarikatinin Batıni hocalarının (Mahmud Ustaosmanoğlu, Cübbeli Bayraklı Ahmed vs) tefsire benzetmeye çalıştıkları Kuranı tasavvufa göre yorumlamadır. İçerisinde uydurma ve zayıf hadisler mevcud olduğu gibi, sahih hadislerin de manasını tahrif ederek kendi sapık vesilelerine delil almaya çalıştıkları mevcuddur.

Başımdan geçen bir hadise :

Arkadaşımın hanımı, eskiden İsmailağa cemaatinden olan bir bayandı. Bu yüzden evinde başta Mahmud hoca'nın (Ustaosmanoğlu) ve Cübbeli Ahmed'in hazırladığı Ruhu'l Furkan tefsiri vardı. Kitablığından hatırladığım kadarıyla 7. cildini aldım ve maide 35. ayetinin (35- Ey inananlar, Allah'tan korkun, O'na yaklaşmaya yol (vesile ) arayın ve O'nun yolunda cihad edin ki, kurtuluşa eresiniz.) tefsirine bir bakayım nasıl açıklamışlar diye düşündüm.

Malum olduğu üzere ayette de renklendirdiğim üzere, tasavvuf ehli bu ayetten bahsederken genelde nasıl vesile aranması gerektiğini açıklayacak olan ayetteki kırmızı renkli kısmı okumazlar.
Neyse yukarıdaki çarpıtmaya benzer bir çarpıtmayı da bu bölümde de ben görmüştüm onu aktarayım:

Mâlum ayetin açıklamasına yaklaşık 20 sayfa ayrılmıştı ve delil olarak sunulan hadislerden biri şu manada idi :

Rasulullah'ın hastalığının arttığı dönemlerde bir kaba (şişe gibi) idrarını yapardı. Ziyaretine gelen bir bedevi su zannederek yanlışlıkla bu kabdaki idrarı içti. Rasulullah bu kabdaki idrar ne oldu diye sorunca O bedevi "ben içtim ya Rasulullah" diye cevab verince Rasulullah (s.a.v.) de: Sen daha hasta olmazsın dedi . (Ahmed bin Hanbel hadisi)

Şimdi dikkat ;
Bahsi geçen hadisi ve nosunun bulunduğu sayfanın fotokopisini çektirdim ve araştırma sonunda Rasulullah'ın "Sen daha hasta olmazsın" değil , "
Pis şeyi içtin, inşeAllah hasta olmazsın" dediğini görmüş olduk.
(Bu sapkın tarikat, Rasulullahın (s.a.v.) idrarını içerek vesile yapmayı delillendirmiş(!), böylece vesilenin her türlü halinin câiz olduğunu kanıtlamışlardır!)

Bu da Allah'ın ayetlerini çarpıtanların, Rasulullahın hadislerini çarpıtmalarının daha basitçe yaptıklarının göstergesidir.

Ashab-ı kiramdan Abdulah b. Zübeyir de çocuk yaşta iken Hz. Peygamber (s.a.v)'in hacamat kanını içmiştir. Olay şöyle gelişmiştir: Darekutni ve başka hadis kitaplarında nakledildiğine göre, Abdullah sekiz dokuz yaşlarındayken, Rasulullah (s.a.v) kendisine hacamat ettirdiği kanınını toprağa gömmesi için bir kap
içinde vermiş, Abdullah ise oradan ayrıldıktan sonra tek başına kalınca, kanı gömeceği yerde içmiştir. Geri dönüp gelince Resulullah (s.a.v): "Ne yaptın?" diye sormuş, o da kinayeli konuşarak: "Onu ortadan kaldırdım." demiştir. Hz. Peyggamber (s.a.v) durumdan şüphelenip: "Herhalde onu içtin?" deyince Abdullah: "Evet!.." demiştir.

Bunun üzerine Peygamber Efendimiz (s.a.v): "Kanı kanıma karışana ateş temas etmez." buyurmuş ve şunları da sözlerine eklemiştir: " Veylün leke mine'n nâs ve veylün li'n- nâsi minke = Yazık insanlardan sana olacaklara, yazık senden dolayı insanlara olacaklara." (el-Askalânî, el-Metâlibü’l-Âli¬ye, 4:21; el-Heysemî, Mecma’u’z-Zevâid, 2708; el-Hâkim, el-Müstedrek, 3:554.)

Umeyme binti Rukayka'nın bildirdiğine göre, Hz. Peygamber (s.a.s.)'in Hurmadan yapılmış bir kabı vardı ve geceleyin ihtiyaç duyarsa, seriri (karyola, divan) altına koyduğu bu kabına bevl eder ve onu tekrar karyola altına koyardı. Bir gece yine aynı şekilde ona ihtiyacını giderdi ve kabı karyolası altına koydu. Daha sonra baktığında kapta idrar olmadığını gördü. Kaptaki idrarın nerede olduğunu sorunca, onu Hanımı Ümmü Habibe'nin Habeşistan'dan getirdiği hizmetcisi Bereke'nin içtiğini söylediler. Bunun üzerine Resul-i Ekrem: "Büyük ölçüde kendisini ateşten korudu." buyurdu. Beyhaki
Beyhâki veya muhaddisler bu rivâyetin sıhhati hakkında ne dediklerini niye aktarmıyorsun?
Ben bukdarini buldum Hocam, Nevevi ve Ibn Hacer büyük Muhaddis olduklari icin bu konuda baska alimin görüsüne gerek yok diye düsündüm. Aciklik getirirseniz sevinirm, Allah razi olsun

Sen tarikatçıların sapkın sayfalarını buraya taşıyarak muhaddislerin eserlerini buraya aktarmış olmadın. Vesile adı altında Haram olan idrar ve kan içmeyi helalleştirmede zerre miktarı da olsa katkıda bulundun. Muhaddisler rivâyetleri eserlerine aldı diye hepsi sahih, mutevatir manasına gelmez, zayıf veya mevdu / uydurma olsa da yahud rivâyetin bazı cümleleri ilâve olsa da bunlar rivâyetin sonunda izah edilir, açıklanır. Akidevi noktada bu kadar hassas bir meseleyi hadis kaynaklarından bire bir okuyub analiz etmeden, sapkınların sitesinde okudum diyerek kabullenmeniz veya burada savunmanız vebal olarak size yeter.

Nitekim bu rivâyeti kendilerine nas kabul ederek paylaşanların sitesinde bile aşağıdaki ifadeler mevcuddur:


Sahîhu'l-Buharî, Kitâbu'l-Eşribe, Bâb 15' te yer aldığına göre, bevl içmek haramdır. Ayrıca idrardan kaçınmamak, kabir azabına sebeb olur. [İbn Mâce, Sunen, Tahare, 26; Buhari, Sahih, Cenâiz, 88; İmam ahmed, Musned, 5, 88]

Peygamberimizin (s.a.v.), idrar içildikten sonra söyledikleri hakkında farklı değerlendirmeler vardır. Hadise, Tabarani'nin el-Mû'cemu'l-Kebir'inde ve Beyhaki’nin Sunenu'l-Kübra'sında yer alır. Doç. Dr. Nuri Topaloğlu, “Hz. Peygamber'in Zatı ve Eşyası ile Teberrük Meselesi” adlı makalesinde, hadise üzerine Peygamber Efendimizin (s.a.v.) azı dişleri görününceye kadar güldüğünü ve “Bundan sonra asla karın ağrısı duymayacaksın.” dediğini kaynaklardan naklettikten sonra, bu tür bir sözün uydurma olduğu kanaatini izhar eder. Fakat bu sözün uydurma olduğuna dair hadisle ilgili bir açıklamada bulunmaz. (bk. agm., Hadis Tetkikleri Dergisi, İstanbul, 2003, s. 71-95)

Neticede, Rasûlullah Efendimizin (s.a.v.) Bereke'ye gülmesi; onun idrar içmesini doğru bulup tasvib etmesi manasını taşımaz. Nitekim bizler de zaman-zaman yapılmaması gereken şeyleri duyarız ve güleriz. Binaenaleyh Rasûl-i Ekrem (s.a.v.) de, Bereke'nin idrar içmesini doğru bulduğundan değil, yapmaması icab eden abes bir şeyi yaptığı için gülmemektedir.
 
Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Cübbeli Ahmed: "Erkeklerle Musafahayı Uzatma, Kaç Sevabtan Kurtul Günahtan"

 
Üst Ana Sayfa Alt